|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Szia Marton!
Biztos, hogy nem. Így nem tudnák eladni a Musikantokat plusz 80 eFt-al drágábban.
Nem véletlen, hogy például Asterix és Zeneboy sem tudták eddig kimenteni még a stílusokat sem Asterix Musikantjából.
Ezért is nagy előrelépés, ha már a stílusok legalább valakinek is sikerült.
Biztos, hogy nem. Így nem tudnák eladni a Musikantokat plusz 80 eFt-al drágábban.
Nem véletlen, hogy például Asterix és Zeneboy sem tudták eddig kimenteni még a stílusokat sem Asterix Musikantjából.
Ezért is nagy előrelépés, ha már a stílusok legalább valakinek is sikerült.
Üdv.: Apelláta
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Ja ja.
Reméljük azért Asterix,dob fel ide nekünk egy komplett Musikant mentést.Megköszönnénk.
Reméljük azért Asterix,dob fel ide nekünk egy komplett Musikant mentést.Megköszönnénk.
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
http://www.korg.de/produkte/keyboards-p ... -v110.html
Innen tölthető le az 1.50-es Musikant mentés. Nem tudom, hogy fel lehet-e tenni, próbáljátok meg.
Innen tölthető le az 1.50-es Musikant mentés. Nem tudom, hogy fel lehet-e tenni, próbáljátok meg.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Ezt én is így gondolom, de akkor 300.000 Ft-os kategória után jön az 1.000.000 Ft-os kategória???Apelláta írta:A 800-as utódja szerintem is a Pa3/61 marad
Ezt nem igazán jó ötlet...
- Apelláta
- Adminisztrátor
Van jó pár furcsaság a Korg üzletpolitikájában:
- 12. éve futtatják a Pa80-on alapuló hangszereket (Pa50SD, Micro Arranger), ráadásul a Micro Arrangert egy éve dobták piacra újdonságként beállítva
- Számomra megmagyarázhatatlan célközönségnek szánt Micro Arranger
- Párhuzamosan futtatott Pa500 és 600. Külföldi oldalak alapján az 500-at és a 600-at fillérre azonos áron adják.
- Pa3X76 és 61 közötti 50-60 eFt-os árkülönbség. Aki már kiad közel egymillió forintot, az nem spórolni 50-60 eFt-ot a kevesebb billentyűzetért, winchester hiányért, és fix kijelzőért cserében. Nem véletlen, hogy a 61-est nem igazán veszi senki.
- Ha a 600-at az 500 utódjának szánták, és előbb-utóbb az 500-ast beszüntetik, vagy leviszik az árát, és az 50-es utóda lesz, akkor a 800-as helyett is ki kellene valamit hozni, mert tényleg nagy a szakadék. 200-300 eFt ért három típus is, mint az 50SD, 500, 600, majd 900-1000 eFt-ért két típus, mint Pa3X76, 61. Szerintem a Pa3X61-et kellett volna még egy kicsit lejebb vinni úgy 600-700 eFt környékére, akár még egy két funkció kivételével.
- Musikant verzió külön hangszerként, ahelyett, hogy a sima hangszert ki lehetne bővíteni. Így a sima tulajok is utólag hozzájuthatnának plusz pénzért legálisan. (persze illegálisan már megoldódott ezen probléma, csak akkor a Korgnak mi haszna ebből?) Ráadásul korábban csak az 500-nak volt ilyen verziója, a 800 és Pa2 tulajok lesz@rv@, most meg csak a Pa3-nak van Musikantja. Bár valószínűleg a Korg is rájött erre, mert állítólag a 600-ast már utólagos bővíthetőséggel lehet majd Musikantosítani.
- Futtatni a milliós Pa3X-et másfél éve magyar nyelvű manual nélkül. A drágább ár eddig sem volt ösztönző a magyarországi vásárlásra, de most már a support hiánya is ez ellen van.
- 12. éve futtatják a Pa80-on alapuló hangszereket (Pa50SD, Micro Arranger), ráadásul a Micro Arrangert egy éve dobták piacra újdonságként beállítva
- Számomra megmagyarázhatatlan célközönségnek szánt Micro Arranger
- Párhuzamosan futtatott Pa500 és 600. Külföldi oldalak alapján az 500-at és a 600-at fillérre azonos áron adják.
- Pa3X76 és 61 közötti 50-60 eFt-os árkülönbség. Aki már kiad közel egymillió forintot, az nem spórolni 50-60 eFt-ot a kevesebb billentyűzetért, winchester hiányért, és fix kijelzőért cserében. Nem véletlen, hogy a 61-est nem igazán veszi senki.
- Ha a 600-at az 500 utódjának szánták, és előbb-utóbb az 500-ast beszüntetik, vagy leviszik az árát, és az 50-es utóda lesz, akkor a 800-as helyett is ki kellene valamit hozni, mert tényleg nagy a szakadék. 200-300 eFt ért három típus is, mint az 50SD, 500, 600, majd 900-1000 eFt-ért két típus, mint Pa3X76, 61. Szerintem a Pa3X61-et kellett volna még egy kicsit lejebb vinni úgy 600-700 eFt környékére, akár még egy két funkció kivételével.
- Musikant verzió külön hangszerként, ahelyett, hogy a sima hangszert ki lehetne bővíteni. Így a sima tulajok is utólag hozzájuthatnának plusz pénzért legálisan. (persze illegálisan már megoldódott ezen probléma, csak akkor a Korgnak mi haszna ebből?) Ráadásul korábban csak az 500-nak volt ilyen verziója, a 800 és Pa2 tulajok lesz@rv@, most meg csak a Pa3-nak van Musikantja. Bár valószínűleg a Korg is rájött erre, mert állítólag a 600-ast már utólagos bővíthetőséggel lehet majd Musikantosítani.
- Futtatni a milliós Pa3X-et másfél éve magyar nyelvű manual nélkül. A drágább ár eddig sem volt ösztönző a magyarországi vásárlásra, de most már a support hiánya is ez ellen van.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Átfutottam a Zenetibi által feltett Pa3 Musikant stílusokat. Nem világos számomra, hogy ezek a sima Pa3-tól eltérő stílusok csak, vagy a Musikant komplett stíluskészlete. Mert több stílusirányzat is hiányzik belőle, tehát a teljes készlet nem lehet. Viszont találtam több olyant, ami benne van az enyémben is.

- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Sziasztok!
Kérlek szépen akinek Korg pa3 van és van ideje rá legyen szives töltse be az user3-ast abbol amit feltöltött Zenetibi és mentse ki egy uj szettként,mert nekem az user 3-at nem ismeri fel a style works csak a stilusok nevét irja ki és azokat szeretném Rolandra convertálni de nem megy,a többi userek mind müködnek kivéve az user3-at.
Köszönöm!
Kérlek szépen akinek Korg pa3 van és van ideje rá legyen szives töltse be az user3-ast abbol amit feltöltött Zenetibi és mentse ki egy uj szettként,mert nekem az user 3-at nem ismeri fel a style works csak a stilusok nevét irja ki és azokat szeretném Rolandra convertálni de nem megy,a többi userek mind müködnek kivéve az user3-at.
Köszönöm!
Üdv. Miki!
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Apellata, neked van igazad.
Az új 1.5-ös verzió tulajdonképpen tartalmaz egy pár stilust a Musikantból, de ennyi, semmi több. Szó sincs arról, hogy a teljes készlet benne lenne. A Korg 'valamit' kinyomott, hogy elcsítitsa a felhasználókat, a problémák pedig maradtak, azok nincsenek megolva. Nem kell bedőlni mindenki hülyeségének !
Én már egy picivel előbb leírtam a véleményemet, fenntartom most is.
Az új 1.5-ös verzió tulajdonképpen tartalmaz egy pár stilust a Musikantból, de ennyi, semmi több. Szó sincs arról, hogy a teljes készlet benne lenne. A Korg 'valamit' kinyomott, hogy elcsítitsa a felhasználókat, a problémák pedig maradtak, azok nincsenek megolva. Nem kell bedőlni mindenki hülyeségének !
Én már egy picivel előbb leírtam a véleményemet, fenntartom most is.
Atti
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Szeretnék még sokáig KORG-os maradni, de nem véletlen szerintem az, hogy egyre többen szemezgetnek KETRON irányba... 
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Hangzásilag nagyon jó a KETRON!!!Mondhatnám hogy szinte a legjobb...
De a KORG PA3X is ott van már nagyon.Persze a KORG-t egy kicsit meg kell "piszkálni",hogy megszólaljon úgy mint alapból egy KETRON.
Viszont ami még mindig a KORG mellett szól az a kezelhetősége.Sokkal jobb technikailag a KETRON-nál.
Persze kérdés hogy mikor dob piacra a KETRON egy új gépet...
De a KORG PA3X is ott van már nagyon.Persze a KORG-t egy kicsit meg kell "piszkálni",hogy megszólaljon úgy mint alapból egy KETRON.
Viszont ami még mindig a KORG mellett szól az a kezelhetősége.Sokkal jobb technikailag a KETRON-nál.
Persze kérdés hogy mikor dob piacra a KETRON egy új gépet...