Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 7468Hozzászólás Gyuley
2012.09.11. 20:15

beejaybudai írta:Sziasztok!

Egy kis érdekesség:
Bizonyára sokan emlékeztek, hogy múltkorjában több hangszerrel is áthangszereltük a Mindenki valakié című dal midi-jét, majd összehasonlítgattuk őket.
Most egy új hangszer került hozzám, így teszt képpen ezzel is megcsináltam az említett dalt.
Nem árulom el, hogy milyen hangszerről van szó, előtte kíváncsi vagyok a véleményetekre, illetve, hogy ki mire gondol.

Hallgassátok meg és lehet tippelgetni...

Valamilyen Roland hangszer lesz, de csak a dob, és a zongora hangszíne miatt gondolom!
A saxi, és a gitár(a torzított) olyan Ketronos hatású, igaz csak nagyon halkan hallgattam, és lehet ez csalóka kicsit! :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 7471Hozzászólás dddemeter
2012.09.11. 20:23

Üdvözletem Mindenkinek! Elöször is köszönöm az érdeklödést .javaslatokat ,tanácsokat mindenkinek .Az a helyzet hogy a srác középiskolában is zongorát tanult és most megy egyetemre ott folytatja tovább a tanulmányait és szüksége lenne egy hordozhato digitális zongorára hogy legyen orák után amivel gyakoroljon.,mert az egyetem más városban van távol a lakhelyétöl igy oda kall költöznie, és nem tud othon a családi zongorán gyakorolni.Meg aztán szeretné ha tudna vele zenélni kisseb összejöveteleken is.erröl a zongorárol van szo:http://www.thomann.de/ro/thomann_sp5500_set.htm
Ez ugyanis elmondása szerint még beleférne a" pénztárcájába".Használtat nem mer venni ujat szeretne igy egyelöre ezt szemelte ki .Valaki esetleg tudja Magyarországon hol lehet ilyent kapni???

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 7474Hozzászólás Apelláta
2012.09.12. 00:40

Szia Demeter!

Meghallgatva a demókat, hát én is lebeszélném az ismerősödet erről a hangszerről. Mivel nem egy kezdőről van szó, garantáltan nagyon hamar (ha nem egyből) csalódás lenne neki ez. Ezt a noname hangszert meg soha a büdös életben nem fogja tudni eladni.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7475Hozzászólás Apelláta
2012.09.12. 00:54

beejaybudai írta:Sziasztok!

Egy kis érdekesség:
Bizonyára sokan emlékeztek, hogy múltkorjában több hangszerrel is áthangszereltük a Mindenki valakié című dal midi-jét, majd összehasonlítgattuk őket.
Most egy új hangszer került hozzám, így teszt képpen ezzel is megcsináltam az említett dalt.
Nem árulom el, hogy milyen hangszerről van szó, előtte kíváncsi vagyok a véleményetekre, illetve, hogy ki mire gondol.

Hallgassátok meg és lehet tippelgetni...
Szia Jani!

Nem tudom mivel készült, de nekem a "Társalgóba" feltett ezelőtti GW8-al készült felvételed, amit többen megdicsértünk, lényegesen jobban tetszik. Főleg a dobokra igaz (lábdob, pergő, tamok).
Én úgy emlékszem, hogy ez a áthangszerelősdi a másik fórumon volt.
;)

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7479Hozzászólás beejaybudai
2012.09.12. 07:45

Sziasztok!

Gohstrider elsőre ráhibázott, egy BK5-ről van szó. Pár napja van csak nálam, így még nem ismertem meg az összes hangszínét és funkcióját, de azért már így is elég sokat megtudtam róla.
A szerkesztő funkciói nagyon jók! Körülbelül G70 szinten mozog, csak sokkal nehézkesebb a kezelése a kicsi kijelző miatt. Illetve kurzor mozgató nyilak sincsenek, mint a GW8-nál, csak a tárcsa, egy ENTER és egy EXIT gomb van, amit a menünem használni lehet, bár lehet, hogy ez csak megszokás kérdése, de nekem a GW8 kezelése egyszerűbbnek és gyorsabbnek tűnik.
Ezt a midit este hangszereltem meg, kb. fél óra sem volt az egész. Csak a hangszerrel dolgoztam, a felvétel is azon történt, majd a pendrive-ról azonnal ment is fel a fórumra.
A bőséges szerkesztő funkciók mellet, nagyon jó master szekciót is kapott a hangszer, amivel a kimenő audió jelet lehet hangszínelni és dinamika processzálni. Ez egyébként egy 4 sávos parametrikus EQ-ból és egy 3 sávos kompresszor/limiter-ből áll. A szerkesztésnél is hasonló eszközök állnak rendelkezésre, minden parton külön-külön elérhető ugyanis egy EQ és egy kompresszor. Továbbá a dob sáv szerkesztésénél (stílusnál és midinél egyaránt) minden egyes dob hangot külön-külön EQ-zhatunk és effektezhetünk (reverb és chorus effektekkel).

Most első körben ennyit írnék róla. Majd lehet, hogy készítek még egy-két demót vele, ha lesz rá igény.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Mcmiki
VIP
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 7484Hozzászólás Mcmiki
2012.09.12. 08:15

beejaybudai írta: Hallgassátok meg és lehet tippelgetni...
Már nem voltam az este itt,igy csak most halgattam a felvételt,elsöre ki találtam volna,ugyanis nekem is Bk-5 hangszerem van és már ismerem a hangját, mivel mindennap azt halgatom,de én nem hangszerelek midiket csak stilusokat,amugy gratulálok nagyon jóra összedobtad,majd ha megismerkedsz a géppel azután sokkal könnyebbnek fog tünni a kezelhetösége,nekem is elöször furcsa volt E-50 után.
Minden esetre az árához képpest elég sokat tudo kis hangszer.
Én nagyon szivesen hallgatnék még felvételeket ha idöd engedi készits még. Köszi!

Üdv. Miki!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 7503Hozzászólás ---Qgli---
2012.09.13. 04:58

A BK5M ugyanazat tudja, csak billentyűzet nélküli hangszer?

beejaybudai
Kiemelt tag
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7505Hozzászólás beejaybudai
2012.09.13. 05:27

---Qgli--- írta:A BK5M ugyanazat tudja, csak billentyűzet nélküli hangszer?
A BK7M-re gondolsz. Gyakorlatilag ugyan azzal a hangforrással rendelkezik, mint a BK5, csak (kísérőautamitás) modul kivitelben, de funkcionalitásban gondolom azért vannak eltérések.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7561Hozzászólás Apelláta
2012.09.16. 21:23

Szia Gohst!

Gratulálok az új hangszeredhez, és még legyen benne sok örömöd!
Egy valamit nem értek. Még csak két órája birtoklod, és fel tudtál állni mellőle, hogy beírj ide? Nagy fórum fanatikus lehetsz. :lol:

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7564Hozzászólás Apelláta
2012.09.17. 06:02

Akkor fórumtalálkozón lesz T2 is?