Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ellentétes vélemények...

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Re: Roland stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 7296Hozzászólás cralusso
2012.09.04. 20:16

Udv Bazsi !
Eloszor is - ugyanazt ismetled gepiesen - tul osszetett stilusok,keverednek,nincs felepitve, egy stilust akkor hany dalhoz hasznaljak stb stb Szerintem Teged kar is gyozogetnem, hogy neha mennyire fontos az ilyen stilus az ELO eloadaskor - mert az en sok - sok hangszeremen egyetlen midi-file se lett lejatszva az en reszemrol SOHA -...........
Azt, hogy hangszineket kell - kellene csrelni - szepen megmondtam mindenkinek, hogy boven van meg ezekkel munka, ezek csak otletek.......... Es hat mindenki ugy alakitja tovabb, ahogy neki tetszik.....

ES AZT NE MONDD MAR CSAK, HOGY EBBOL A STILUS-RENGETEGBOL, AMIT EDDIG FELTETTEM, TE SEM TUDNAL JO PAR KOMPLETT STILUST OSSZEALLITANI UGY, HOGY SZEPEN FELEPITKEZZEN - EGYSZERU INTRO,UTANNA EGYSZERU 1 VARR., MAJD OSSZETETTEBB STB STB ES AZ END AZ PEDIG MEGINT A TE IZLESED SZERINT !!!!!!!!!

Az meg hogy mas kolcsonkert hangszeren dolgoztam, azt felejtsd el Soha nem kenyszerultem hangszert kolcsonkerni Forditva sokszor megtortent es en mindig szivesen kolcson is adtam a hangszerem annak, akinek nagy szuksege volt ra !

Kulonben engem is erdekelne masok velemenye is Mert igy tudnam ertekelni, hogy eddigi ONKENTES ALAPU munkam hiaba valo volt-e, vagy azert tudtak egyesek talalni 1-2 hasznalhatot is a feltett stilusokbol ?

Kulonben meg egyszer koszonom az oszinte velemenyed - ami remelem csak egyedi velemeny marad Ellenkezo esetben sajnos akkor el kell konyvelnem,hogy munkassagom total hiaba valo volt es hogy nem tudtam elorelenditeni a Forum munkajan es csak haszontalan idotoltes volt a kollegaknak letoltogetni a stilusaimbol

HA IGY VAN, AKKOR ONKENT ES VISSZAVONHATATLANUL LE FOGOK MONDANI MEG A VIP-TAGSAGOMROL IS, MERT BOVEN NEM ERDEMELTEM KI SEMMIVEL !

UDV es merhetetlen erdeklodessel varom a tobbiek velemenyet is A VIP tagok is fejtsek ki oszinte velemenyuk es megerdemelt esetben kernem oket egy szavazas kiirasara, hogy elvegyek a VIP-tagsagomra valo jogoy

Tisztelettel
Vas Laci - cralusso Zentarol

Utoirat = Bazsikam, nem ertettem meg az emotikonjaiddal mit fejeztel ki ? Megmagyarazhatnad............ :unknown:

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 7297Hozzászólás Asterix
2012.09.04. 20:28

Lassan lemegy a lakodalmas szezon zenei és videós téren is, megjön az új op rendszer a hangszerre, utána már én is betöltögetem a stílusaidat, mert engem is érdekel, letöltögettem őket, de még szerkesztgetni nem volt időm.
De biztos vagyok benne, hogy a munkád nem volt hiába való.

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 7298Hozzászólás Picasso †
2012.09.04. 21:02

Bazsikám,

Cralusso Laci többször említette, hogy van mit mókolni a stílusokon amiket gyárt... Ad ötleteket a stílusban, amiből azt a variációt fejleszted tovább amelyik neked tetszik....

Béke legyen veletek, meg a zene szeretete.

Cralusso Lacikám,

te pedig nyomassad csak tovább az ötleteidet, mert van közte elég jó ötlet is. Persze jobb lenne, ha valamilyen hangszeren vissza tudnád hallgatni de megértem azt, hogy ennek hiányában kéred a tisztelt tagokat arra hogy próbálják ki és szerkesszék tovább a dolgaidat...

Baráti pacsi mindenkinek, Picasso :777

Picasso

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 7299Hozzászólás B.Bazsi
2012.09.04. 21:37

Kedves Cralusso kolléga!

Szerintem Te félre értelmezted amit írtam, mégpedig a következő dolgokat:
1. Egyetlen egy szóval se írtam hogy mástól kölcsönkért hangszeren dolgoztál. Megkérlek olvasd el és ÉRTELMEZD is AMIT ÍRTAM!
2. A második hozzászólásomban nem írtam ugyan, de az elsőben többször is leírtam hogy látom benne a fantáziát és a munkát, remek ötletek vannak benne és csak biztatni tudlak mert jó dolgokat hallottam. Ezt az állításom most is megerősítem, TÉNYLEG JÓ DOLGOKAT HOZTÁL ÖSSZE, KOMOLYAN!!!!!! Egy szóval nem írtam hogy haszontalan volt minden munkád.

Nem értek egyet azzal a hozzászólásoddal hogy ha egyedül maradsz a véleményeiddel akkor lemondasz VIP tagságodról. Adja a Jóisten hogy én maradjak egyedül a véleményemmel komolyan mondom (látod ebben is egyet értünk), de ha én maradok egyedül, csak ezért nem fogok lemondani a VIP tagságomról, mert butaságnak tartom a kettőt összefüggésbe hozni egymással.
Ugyanazt ismételgetem gépiesen ezt írod. Igen, ugyanazt ismételgetem mert vannak dolgok melyekben nem egyezik a véleményünk. A tieidtől eltérő meglátásaim vagy véleményeim mellett kiállok, most is ugyanezek a meglátásaim véleményeim ezekkel az eltérő véleményű dolgokról, holnap is ez lesz a véleményem, meg az után is. Én így látom a dolgokat a stílusok kidolgozottságáról, Te másképp. Abban is tartom a véleményem hogy ebben a formában ÉN nem tudnám egyiket sem használni.

Hadd idézzek tőled valamit az utolsó hozzászólásodból: "ES AZT NE MONDD MAR CSAK, HOGY EBBOL A STILUS-RENGETEGBOL, AMIT EDDIG FELTETTEM, TE SEM TUDNAL JO PAR KOMPLETT STILUST OSSZEALLITANI UGY, HOGY SZEPEN FELEPITKEZZEN - EGYSZERU INTRO,UTANNA EGYSZERU 1 VARR., MAJD OSSZETETTEBB STB STB ES AZ END AZ PEDIG MEGINT A TE IZLESED SZERINT !!!!!!!!!"
Nem azt írtam az első hozzászólásomban hogy: "Ebből a három stílusból szerintem 10-et lehetne csinálni ezzel a koncepcióval amit leírtam, és mindegyik jó lenne, nem hallaná az ember azt hogy "hát ez ugyanolyan mint a másik."" Ugyanazt mondjuk mindketten!!!!!!

És tényleg kár győzködnöd a Te igazadról ha én másképp látom ugyanazon dolgokat! Én se akarlak meggyőzni arról hogy nekem van igazam, csak kiállok a SAJÁT véleményem mellett!
Ja és még az emotikonokról:
:PP ;) -viccnek szántam megcáfolva amit írtál (nem olvastam el hogy nincs hangszered szerinted, de elolvastam)

:777 eltérő vélemények ellenére is baráti üdvözlettel: Balázs

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 7301Hozzászólás cralusso
2012.09.04. 22:17

Balazs ! Korodbol eredo es a bemutatkozasodbol irottak alapjan feltetelzheto zenei tapasztaltsagod miatt nem is merem mar tovabb feszegetni ezt a nezet-elterest........
Ha pedig azok utan,hogy kerek 2 eve abbahagytam az aktiv zenelest es hogy megis mertem HANGSZER NELKUL, csak zeneszerkeszto progival probalkozni,hogy a sok eves zenelessel szerzett tapasztalataim altal az otleteim belesuritsem stilusokba,hogy ezzel segitsek nektek,tapasztalt es kevesbe tapasztalt szintiseknek, es probalva ezzel is tobbeteket leszoktatni a midi-file fele uj iranyzatrol, akkor BOCSANATOT KIVANOK Neked es a hasonlo felfogasu muvesz-palantaknak.Akkor itt es most leteszem a lantot,,,,,,,,
Akad jo par ismerosom, aki eddig is, es ezutan is megkeres otletert, segitsegert, netan uj szerkesztesu stilusaimert majd privat alapon, es mint mindig, segitek nekik,persze csak ha tudok.......
Azoknak,akik nem fogtak fel,hogy miert is csinaltam nekik ezt es nem is igenyeltek, nekik meg ugyis mindegy,hogy vagyok, vagy nem vagyok.....
Ami az emotikont illeti,koszonom,lehet neked erdekes volt...... En nem tennek fel ilyent a kollegamnak !
Meg csak annyit,hogy kollegak zeneileg igy is,ugy is maradunk, de az udvozlesnel hagyd el a barati jelzot, mert nem hinnem, hogy ezek utan lehetunk baratok Haragoskent sem nezek rad, de a baratsagot nalam nagyon nehez kierdemelni barkinek !
Es mivel lehet,hogy mar unalmasak vagyunk a tobbieknek az eszme-futtatasainkkal, reszemrol befejezettnek tekintem ezt a temat es kivanok minden jot ugy az eletben, mint zenei teren !
Vas Laci Zentarol

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 7302Hozzászólás B.Bazsi
2012.09.04. 22:32

Valaki aki nem ilyen kis apró művészpalánta mint én hanem tapasztalt öreg róka, mint pl. Picasso, elmagyarázná nekem hogy Cralusso miről beszél....? Úgy látszik vagy én vagyok értetlen, vagy nekem nehéz a felfogásom, vagy bennem van a hiba, de az is lehet hogy egyszerűen csak én vagyok a hülye.... Más lehetőség nincs, de egy magyarázat jó lenne valakitől ezt komolyan mondom.... Lehetőleg privátban. Köszönöm!

Témát lezárandó annyi még megjegyeznék hogy -eltérő vélemény miatt- tőlem kisebb tudású zenészeket (furcsa lehet de vannak) soha nem sértegettem ilyen cinikusan hogy "művészpalánta" mint ahogy tőlem nagyobb tudású zenészeknek (sokkal többen vannak) se szóltam be hogy "okostojás", és szeretném ha mások is ugyanezt tennék velem akár kisebb akár nagyobb tudásúak! Témát lezártam egyszer s mindenkorra!!! Akinek nem inge ne vegye magára! Jónapot...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 15969Hozzászólás vladimirmusic
2013.08.14. 10:59

Itt valami nem stimmel! :?
1.
Alino írta:Saját midi próbálkozásaim. Elnézést kérek a gyengébb minőségért.
Admin arra figyelmeztet: MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere... MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!

Ha saját magunk által MIDI file szerkesztésről lenne szó, azt is csak PÜ-ben, e-mail-ban lehetne osztogatni közöttünk.

2.
zajcsinalo írta:Saját hangszeremből felvett midi részletek, csak a hangzás miatt. ;)
Honnan, akkor, ezek a MIDI próbálkozások és MIDI részletek ebben a Topic-ban? :geek:

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 15974Hozzászólás vladimirmusic
2013.08.14. 15:00

1. A MIDI file-okról nincs semmi tárgyalás, sem itt sem ott.

2. A "T2_Bandi_minta" tudom (hallottam) Akkor próbáld meg innen. hogy nem MIDI, de Te átnevezted midi részletekre és úgy tűnik, hogy egy kosárba tettem az @Alino MIDI csatolmányával.

A T2_Bandi_minta csak azért jutott a "napirendre", mert (nekem) hiányzott a solo party és akkor teljesebb lett volna a Tyros 2 stílus bemutatása, mert a (várható) cél az, hogy bemutatkozzunk mink - mint zenészek.
Az mellet összhangban lenne ennek a Topic-nak a címével.

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 15982Hozzászólás HunHyper
2013.08.15. 20:59

Sziasztok!

Vladimir, most ugye nem gondolod komolyan, hogy nem lehet midiről beszélgetni??????????? :o
Szerintem meg az Admin-tól idézett rész kizárólag a jogvédett midikre kellene hogy vonatkozzon... :xx:
Ha mondjuk feljátszom a Boci boci tarkát, akkor azt nem oszthatom meg másokkal????? :shock:
Amúgy egyet tudok érteni az előttem szólóval... Szeretnék hallani valamit Tőled is, mert állítólag,
Te profi vagy, abból meg sokat tudnék tanulni... :777

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 15983Hozzászólás malko
2013.08.16. 00:26

Üdv Vladimir!
Tényleg nem bántás képen de zajcsináló semmi törvénytelen dolgot nem követett el azzal, hogy felrakott MP3-ban egy-két számot (amit midiből hangszerelt meg) ja és azokból is csak részeket nem a teljes nótát. Én szeretem meghallgatni mások munkáját mert lehet belőle okulni meg tanulni is. És még annyit a midi fájlokkal kapcsolatban és részemről téma lezárva, hogy mi az, hogy jogvédett MIDIK!!! Honnan tudjátok megállapítani azt, hogy az a midi jogvédett vagy nem?

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Új hozzászólás