|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 303
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Re: Gumiszoba
Sziasztok!
A midiben lévő dalszöveget én sem tudtam megjeleníteni,erre irányuló kérdésemre a nyáron azt válaszolta a dynamics,hogy per pillanat nem tudja a program,de az 5ös verzió tudni fogja,bár ebben sem jöttem még rá, hogy hol van benne ez a lehetőség.Elviileg fognak hozzá készülni hangszínek,pakkok Ami számomra minden képpen pozitívum a va2-höz képest,az a multipad.Végre lehet használni a ketronból jól ismert gitár riffeket,loopokat.Még annyira nem volt időm foglalkozni vele,de pár napja tettem fel ide egy rögtönzött demót,ami ezzel készült.Osztom Pityu véleményét,én is látok benne fantáziát.Attila,megköszönöm,ha jelzés észrevételeid a gyártó felé,hisz így van esély a program jobbá,használhatóbbá tételére.
A midiben lévő dalszöveget én sem tudtam megjeleníteni,erre irányuló kérdésemre a nyáron azt válaszolta a dynamics,hogy per pillanat nem tudja a program,de az 5ös verzió tudni fogja,bár ebben sem jöttem még rá, hogy hol van benne ez a lehetőség.Elviileg fognak hozzá készülni hangszínek,pakkok Ami számomra minden képpen pozitívum a va2-höz képest,az a multipad.Végre lehet használni a ketronból jól ismert gitár riffeket,loopokat.Még annyira nem volt időm foglalkozni vele,de pár napja tettem fel ide egy rögtönzött demót,ami ezzel készült.Osztom Pityu véleményét,én is látok benne fantáziát.Attila,megköszönöm,ha jelzés észrevételeid a gyártó felé,hisz így van esély a program jobbá,használhatóbbá tételére.
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 78
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 689 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1146 alkalommal
- Kapcsolat:
Karesz, nem csak multipad lett benne, hanem egy komplett stílust felépíthetsz audio loopokkal!! Ahogy fentebb le is írtam.
A multipad csak "ismételget" egy audio frázist és ennyi, de itt a stílus minden elemét audio loopra cserélheted illetve szerkesztheted.
És mindezt a programon belül elvégezheted, viszonylag egyszerűen.
Én elképesztő lehetőségeket látok benne. Tutira sok munka mire minőséget állítasz össze vele de akkor egy teljesen egyedi hangzású arrangert kapsz! Ezt eddig egyik sem tudta.
A multipad csak "ismételget" egy audio frázist és ennyi, de itt a stílus minden elemét audio loopra cserélheted illetve szerkesztheted.
És mindezt a programon belül elvégezheted, viszonylag egyszerűen.
Én elképesztő lehetőségeket látok benne. Tutira sok munka mire minőséget állítasz össze vele de akkor egy teljesen egyedi hangzású arrangert kapsz! Ezt eddig egyik sem tudta.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 572
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Ezeknek a fórumoknak mindig lesz egy olyan hibája, hogy amit leírunk, azt nem biztos, hogy más úgy értelmezi, ahogy azt a hozzászóló gondolta.
Én sokszor már azért nem írok hozzászólást itt sem meg a FB-on sem, mert sokan félreértelmezik és nem arra a lényegre összpontosítanak, amire én gondoltam, hanem egy teljesen másra. Itt is volt ilyen eset nem is egyszer.
Nagyon nagy lett ebben az országban az ellentét a zenészek között és nemcsak itt a vendéglátós zenészek között, hanem nagyban is. Mindig is ellentét volt a klasszikus zenészek és jazz zenészek, valamint a vendéglátós zenészek között is. A klasszikus zenészek lenézik mindkettőt, a jazz zenészek is lenézik mindkettőt, a vendéglátós zenészek meg jól keresnek ( ezért is lenézik őket ). Néha bennem is megfordul egy-két gondolat főleg a klasszikus zenészek iránt, de már soha nem mondom ki, amit gondolok.
( Én ezt azért látom, mert klasszikus zenészekkel dolgozok, rengeteg jazz zenésszel tanultam együtt és mégis a vendéglátóban maradtam. )
Én sokszor már azért nem írok hozzászólást itt sem meg a FB-on sem, mert sokan félreértelmezik és nem arra a lényegre összpontosítanak, amire én gondoltam, hanem egy teljesen másra. Itt is volt ilyen eset nem is egyszer.
Nagy a probléma volt a fikázás is, ami aztán átment személyeskedésbe, meg a hangszercsalád elleni támadásba is.
Csakhogy itt rengetegen megsértődtek és ebből is nagy bajok voltak. Többek között sokan ezért is nem szólnak hozzá.
Nagyon nagy lett ebben az országban az ellentét a zenészek között és nemcsak itt a vendéglátós zenészek között, hanem nagyban is. Mindig is ellentét volt a klasszikus zenészek és jazz zenészek, valamint a vendéglátós zenészek között is. A klasszikus zenészek lenézik mindkettőt, a jazz zenészek is lenézik mindkettőt, a vendéglátós zenészek meg jól keresnek ( ezért is lenézik őket ). Néha bennem is megfordul egy-két gondolat főleg a klasszikus zenészek iránt, de már soha nem mondom ki, amit gondolok.
( Én ezt azért látom, mert klasszikus zenészekkel dolgozok, rengeteg jazz zenésszel tanultam együtt és mégis a vendéglátóban maradtam. )
- Pityu
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Na akkor mégegyszer nekifutok, hátha valaki felhomályosít..
A balkézzel hozza a pasas a harmonikát, ez eddig rendben van, közben különböző hangnemeket váltogat, ok de közben szólózgat is vele viszont közben nem változik a hangnem. Ezt hogyan lehet, mi ennek a funkciónak a neve?
Ez a full keyboard funkció?
- Toncsi30
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Genos,event
- Adott köszönetek: : 113 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Hello.
Én megnéztem a ketronon...a chord mode nevezetú beállításnál kell átállítani,(ketronon easy4-re) Yamahán már nem emlékszem pontosan a nevére ,de vszinű hasonló név alatt fut ott is.(multi kord,vagy vmi ilyesmi)
a lényege,hogy amíg nem fogsz le 3 billentyűt,addig nem vált akkordot.Így csinálja Az öreg is,
Én megnéztem a ketronon...a chord mode nevezetú beállításnál kell átállítani,(ketronon easy4-re) Yamahán már nem emlékszem pontosan a nevére ,de vszinű hasonló név alatt fut ott is.(multi kord,vagy vmi ilyesmi)
a lényege,hogy amíg nem fogsz le 3 billentyűt,addig nem vált akkordot.Így csinálja Az öreg is,
- Pityu
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Köszönöm Toncsi, végre valaki vette a fáradtságot és válaszolt is..!
Sejtettem, hogy ilyesmi lehet, csak nekem nincs arranger hangszerem jelenleg, ami meg volt az nem tudta még ezt a funkciót. Ez nekem nagyon bejön mert piszok jól lehet balkézzel plusz dolgokat hozzátenni a kisérethez!
Ez egy akkordfelismerő mód ezek szerint, amely lehetővé teszi, hogy split módban stílusokat használva háromhangú akkordot játssz, és ne változzon az akkord, amíg le nem játszol egy másik háromhangú akkordot. Ez lehetővé teszi, hogy bal kézzel hangokat játssz az akkordok között. És pont ezt kerestem.
Majdnem vettem egy Korg Pa 3xLe hangszert és érdekelt, hogy ezt a funkciót tudja-e de több fórumon írják, hogy sajnos nem.
Az Le változat nem csak a sima X verzió tudja. Illetve a Pa1000 is. (a 900 szintén nem)
Nem tudom ez Yamaháéknál melyik verziótól van benne?
Sejtettem, hogy ilyesmi lehet, csak nekem nincs arranger hangszerem jelenleg, ami meg volt az nem tudta még ezt a funkciót. Ez nekem nagyon bejön mert piszok jól lehet balkézzel plusz dolgokat hozzátenni a kisérethez!
Ez egy akkordfelismerő mód ezek szerint, amely lehetővé teszi, hogy split módban stílusokat használva háromhangú akkordot játssz, és ne változzon az akkord, amíg le nem játszol egy másik háromhangú akkordot. Ez lehetővé teszi, hogy bal kézzel hangokat játssz az akkordok között. És pont ezt kerestem.
Majdnem vettem egy Korg Pa 3xLe hangszert és érdekelt, hogy ezt a funkciót tudja-e de több fórumon írják, hogy sajnos nem.
Az Le változat nem csak a sima X verzió tudja. Illetve a Pa1000 is. (a 900 szintén nem)
Nem tudom ez Yamaháéknál melyik verziótól van benne?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Mindegyik 3x tudja elvileg. 3x LE gépkönyv 258. oldal. Fingered 3 mód. 3x Musikant gépkönyv 142. oldal. Fingered 3 mód.
- Pityu
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Passz, Én elhiszek mindenkinek mindent 
Egy külföldi fórumon írták, hogy sem a PA900 sem a Pa3xle nem tudja ezt. Na ezek után döntsön az ember
Egy külföldi fórumon írták, hogy sem a PA900 sem a Pa3xle nem tudja ezt. Na ezek után döntsön az ember
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Qgli lesz a te embered. Neki 3xLe hangszere van tudtommal. Ő ki tudja próbálni neked, hogy a fingered 3 mód valójában mit takar...
- Pityu
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Lehet, de ezt a kérdést már feltettem pár hete, szerintem el sem olvasta senki, mivel válaszolni senki nem akart.
Na de majd meglátjuk, ha véletlen Gábor erre jár, lehet el is olvassa.
Na nem annyira sürgős ám, csak érdekelt mert ez a funkció zseniális szerintem.
Na de majd meglátjuk, ha véletlen Gábor erre jár, lehet el is olvassa.
Na nem annyira sürgős ám, csak érdekelt mert ez a funkció zseniális szerintem.