Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 303
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 70549Hozzászólás Karesz
2025.12.23. 16:25

Pityu, milyen régi fórumról van szó?

Pityu
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 78
Hangszer: Studiologic SL88 Studio
Adott köszönetek: : 689 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1146 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70550Hozzászólás Pityu
2025.12.23. 16:31

Most néztem, ahol még tag is vagy.. :D :D
A profilomban ott van a weboldal is.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 303
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 70551Hozzászólás Karesz
2025.12.23. 16:38

Hát nem találom sehol,de hát öregszem én is😂😁

Pityu
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70552Hozzászólás Pityu
2025.12.23. 16:46

Karesz :) Itt van jobbra a nevem alatt legalul egy kis buborék, oda van írva, hogy kapcsolat.
Arra katt. és a jobb oldali ikon a weboldal (kis földgömb ikon)
Névtelen.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 112
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70553Hozzászólás Mauglidyro
2025.12.23. 17:55

---Qgli--- írta:
2025.12.23. 14:19
Én elég sokszor beléptem, de semmi hozzászólás nem volt és így nekem sem volt mondanivalóm.

Összefoglalva az egészet: ugyanarra következtetésre jutok, amivel kezdtem, hogy sokan sokféleképpen állunk hozzá a zenéléshez és szinte senki sem egyformán, ezért van ez az egymás iránti érdektelenség.
Abban teljesen egyetértek, hogy nagyon sokféleképpen gondolkodunk a zenélésről, és ez önmagában nem probléma.
Szerintem inkább az a kérdés, hogy miért fejleszt valaki technikailag.

Nem gondolom, hogy minden technikai fejlesztés mögött villogási szándék vagy státuszfitogtatás lenne.
A legtöbb esetben ez egyszerűen alkalmazkodás: a környezethez, a helyszínekhez, a közönség elvárásaihoz.

A zenei és hangosítási igények nem a zenészek fejében változtak meg, hanem körülöttünk.
Más lett a hangerő- és hangképigény, mások lettek a rendezvények, és teljesen más lett az összehasonlítási alap is.
Egy 15–20 évvel ezelőtti technikai szint sok helyen ma már nem „régi iskola”, hanem egyszerűen kevés.

A fejlesztés sokaknál – nálunk is – arról szól, hogy az ének érthető és tiszta maradjon, ne kelljen mindent a határon hajtani, legyen tartalék, és ne a technika korlátai szabják meg a munkát.
Sajnos nem ritka az sem, hogy egy közepes, 100–150 fős rendezvény technikai minimumát sem sikerül stabilan megugrani, és ez már nem ízlésbeli kérdés.

Egy ilyen létszámnál szerintem alap lenne például egy korrekt 2×12" + sub vagy 2×15" top felállás.
Nem konkrét személyekről beszélek, de friss tapasztalat is mutatja, hogy ez nem mindig teljesül – és erre az sem igazán megoldás, hogy „nem fér be az autóba”.
Anno a dorogi kolléga egy Seat Marbellába is bepakolta az 1 db dB05-öt és a 2 db Lite 15-öt a teljes felszerelés mellé.
Mi egy Renault Kangoo-val járunk, és úgy is megoldható a pakolás, hogy 2 db 15" sub és 2 db Lite 12 bent van, miközben még utas is elfér. Ez a setup még sehol nem vallott szégyent, nem véletlenül tartom az egyik legoptimálisabban szállítható megoldásnak.
Persze a szomszéd fűje mindig zöldebb.
Én például a mai napig „irigylem” a téglási rendőr-muzsikus komámat az 1 db K-Sub + 2 db DXR10-es kombójával.
Mert ha mellé teszi a +1 db K-Subot és a másik pár QSC topot, még ma is képes lenne az egészet egy személyautóban elvinni.

Már csak ezért sem lehet státuszszimbólum kérdése a jó technika, ellenben ez egy jó példa arra, hogy átgondolt technikával, okosan választott eszközökkel hogyan lehet rugalmasan, kompromisszumok nélkül dolgozni – akár szűkebb logisztikai keretek között is.

Ugyanez igaz a zenei igények változására is: ezek nem kizárólag miattunk alakultak így, mi legfeljebb reagálunk arra, ami körülöttünk történik, már amennyire ez lehetséges a streaming szolgáltatások és az egynyári slágerek korában.

Azt viszont fontosnak tartom, hogy nem mindenki ugyanott tart, nem mindenki ugyanabból a helyzetből indul, és ez rendben is van.
A gond inkább ott kezdődik, amikor a különböző megközelítések nem kíváncsiságot, hanem gyanakvást vagy elutasítást váltanak ki – pedig pont ezekből lehetne beszélgetés, tapasztalatcsere, és talán egy kicsivel több élet a fórumon is.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 70554Hozzászólás forissandor
2025.12.23. 22:20

Meg persze azt is tegyük hozzá, hogy a hobbiból műkődtetett zenekarok 90, a vendéglátásban dolgozó zenészek 70 százaléka hagyta abba a zenélést a covid lecsengése óta,tehát nem csak az érdekkülömbségek jelentek meg, hanem eltűntek az érdekek :lol:

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 71 alkalommal

Hozzászólás: # 70558Hozzászólás Toncsi30
2025.12.24. 22:13

Sziasztok.Engedjétek meg ,hogy én is hozzászóljak.
Én is minden nap belépek a fórumra,hátha van valami.Szerintem sokan így vannak vele,hogy csak várják,várjuk,hátha vki írt valami újat,ahelyett,hogy mi tennénk valamit.
Az biztos ,hogy sok téma engem sem érint..pl.Hangosítás..fejlesztés stb....de azért szívesen elolvasom.De amit én nagyon bánok,hogy senki nem tesz már fel semmi zenét,amit ő játszik.Valószínű azért ,mert nem akarja ,hogy le legen fikázva.
szerintem pont,ha építő jelleggel reagálnánk az előadásra,lehet többen megmutatnák mit hogyan csináltak,javítottak...stb
szerintem igen az is baj,hogy sokan nem is ismerjük egymást.Biztos máshogy reagálnánk akkor valamire,ha személyesebb lenne.
Arra meg hogy kellene a vezetőség részéről is valami energia,csak annyit tudok mondani,hogy egy barátom egyszer csak nem tudott belépni.Hiába szeretett volna visszajönni,még csak választ sem kapott a kérésére.
Igen olvastam a hozzászólást előttem pár hozzászólással mért van ez így..sajnos.
Szerintem,és ezt teljesen semmi hátsó szándék nélkül mondom,lehetne még itt valami,ha emberibben állnánk egymáshoz.Nem egyből zt fejtegetni,hogy mi a szar,hanem hogyan tudnánk segíteni egymásnak.És persze az sem sértődjön meg,akinek a tanácsot adták.
az meg ,hogy melyik hangszer tetszik,vagy melyikre esküszik ne legyen már vita téma.Mindenkinek másra van ráállva a füle.,
szerintem lehet még itt valami,csak (tisztelet a kivételnek) meg kellene próbálnunk barátokként kezelni egymást és nem vitapartnerként.
Remélem nem sértettem meg senkit,mert eszem ágában sem volt,csak jó lenne ha megint beindulna itt valami.
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok :777

Pityu
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70559Hozzászólás Pityu
2025.12.25. 09:53

Igen, igazad van, adni kell 1 esélyt a fórumnak. Bár jómagam nem hiszek benne, hogy helyre tudjuk hozni de ok :)
Lásd a Korg fórumba is raktak fel kérdést, vannak is Korgosok de válasz, segítség nem jön. Én is tettem fel a napokban kérdést de válasz semmi nem jött!
Ez van sajnos!

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 70560Hozzászólás kissata
2025.12.26. 12:24

Pityu írta:
2025.12.23. 15:53
Áh, szóval Giglad? Hát passz, amit hallottam a Giglad-ből az nagyon profi volt, nos ez amit feltettél hangzásban ez nagyon nem volt az :D
A Giglad egyébként mindenben odaver a vArrangernek de nagyon csúnyán. Nem viccelek, tényleg!
Sziasztok!
Békés Boldog Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Hát ez a Giglad 5 még stabililitásban messze nem az igazi,kipróbáltam MAC mini M4-en! Váratlan kilépések,hiányos mentések,és amit még mindig nem találok az a MIDI esetleg MP3 dalszöveg kijelzés!
Persze szépen javult sok dolog,hangzás,gyorsaság az előző verzióhoz képest is!
Azonban megsüvegelendő a fejlesztési irány,figyelemmel kísérem a történetet,azt hiszem nem ártana megosztani a tapasztalataimat a program alkotóinak...

Pityu
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70561Hozzászólás Pityu
2025.12.26. 13:23

Szia Attila!

Az új verziót próbáltad ki? Ez most jött ki, talán egy hete.
A régit próbáltam de pld. nálam semmilyen olyan probléma nem jött elő, ami írtál.
Hiányos mentések a felhasználók részéről szoktak lenni, ezt meg is említik a videókban.
Dalszöveg kijelzés tuti van, mert láttam egyik videóban. Nálam most nincs fent a gépen, egy darabig fent volt a demo (még az előző kicsit butább verzió), de ez az új nincs.
Ami rettenetesen tetszik benne, hogy most már Korg KMP és SFZ hangszínekkel is lehet bővíteni, és persze minden vsti-t remekül kezel gond nélkül. Minden sávon, mentéssel természetesen.
Sőt, az új verzió már audio loopokat is kezel, dob és kiséret sávon is. Audio styles, mint a Ketronnál!!
Különböző audio loopokat tehetsz a kezdéshez a fill-in-hez a befejezéshez a variációkhoz. Totálisan egyedire hangszerelheted a stílusaidat. A programon belül, nem kell külső szoftver hozzá, saját stílusszerkesztője van, nem is akármilyen. A felület szintén teljes mértékben egyénileg szerkeszthető a felhasználó igényei szerint. Megadhatod mi jelenjen meg mi ne.
A memory pool funkció zseniális (ez hiányzik a varrngerből leginkább)
Ez azt csinálja, hogy behívsz a memorypool-ba akármennyi vsti-t egy adott stílushoz, mindent beállítasz majd szépen elmented és ott marad a beállítás. Vagyis indításkor már benne van és nincs a stílusok közt betöltési idő. Olyasmi ez, mint a flash memória egyes felső kategóriás szintiknél.
Van benne lehetőség, több olyan videó van fent, amin piszok jól szól.
Ja, saját samplere van, saját beépített hangforrása, tehát nem kell hozzá sem modul sem sf2 bank, hogy hang jöjjön ki belőle egyáltalán.
Ami "negatív" talán (szerintem nem), hogy csak Yamaha stílust olvas de feltételezem ezt idővel orvosolják.
Egyszóval, számomra minden olyan dolgot tartalmaz, amit a varranger sajnos nem tud vagy nem tudott anno, azért is adtam el.
Erősen gondolkodom a megvételén, ráadásul itt nincs semmi hókusz-pókusz pendrive-os idétlenkedés. Kifizeted, letöltöd, kapsz egy aktiváló kódot és kezdődhet a meló. Azt látom, hogy most nagyon nekiálltak a fejlesztésének.
Rendkivül összetett program, látok benne fantáziát.
Amikor egy Nexus 5 vagy Avengert vagy akár egy Omnisphere 3-at tudsz alapnak használni egy stílus felépítéséhez az annyira nem lehet rossz, persze kell hozzá egy izmos pc is.
Én nem írom le ilyen gyorsan... :777

Új hozzászólás