|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
-
cralusso
- Blogbejegyzések: 1
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Tisztelt Bazsi kollega !
Egeszen rendben van ez a felveteled - tisztan szol, harmonia-enek-kiseret OK Amatorkent nagyon jo alkotas, profikent meg egy kicsit keves...... En nem szegyeltem volna kicsit eljataszdozni par helyen mondjuk a stringekkel, de igy is buszke lehetsz a felveteledre REMELEM, LESZ MEG ALKALMUNK MEG HALLANI TOLED DALOKAT,MERT MEG AZ ENEK HANGOD IS JO ES NAGYON SZEP A HANGSZINED
UDV
Egeszen rendben van ez a felveteled - tisztan szol, harmonia-enek-kiseret OK Amatorkent nagyon jo alkotas, profikent meg egy kicsit keves...... En nem szegyeltem volna kicsit eljataszdozni par helyen mondjuk a stringekkel, de igy is buszke lehetsz a felveteledre REMELEM, LESZ MEG ALKALMUNK MEG HALLANI TOLED DALOKAT,MERT MEG AZ ENEK HANGOD IS JO ES NAGYON SZEP A HANGSZINED
UDV
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 71
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat, igyekszek, bár hibák nélküli felvételt még nem csináltam, ebben is lehet találni... Annyira jó lenne ha minél többen készítenétek felvételeket mert igazán kíváncsi vagyok mindenkire!! Zajcsinalo, az Audio-Technica AE4100-asba énekeltem fel. Próbáltam már az AKG C420 fejmikrofonnal is felvenni, de felvételhez nem az igazi. Ez a mikrofon viszont nálam favorit.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 152
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Bazsi!
Nekem is nagyon tetszik mind a zene, mind a hangod, mind a felvétel minősége. Bár csak ilyen énekhangszínnel lennék én is megáldva.
(De az "érzékeny lelkedet" egy kérdéssel had borzoljam, így zárójelbe téve. Az mitől lehet, hogy minden sor első szótagja egy árnyalatnyit késik a zenéhez képest? Először azt gondoltam, hogy a hangkártyád latency késése okozza, de akkor a többi szótagnál is tartania kéne a késést.)
De ettől függetlenül nagyon tetszik!

Nekem is nagyon tetszik mind a zene, mind a hangod, mind a felvétel minősége. Bár csak ilyen énekhangszínnel lennék én is megáldva.
(De az "érzékeny lelkedet" egy kérdéssel had borzoljam, így zárójelbe téve. Az mitől lehet, hogy minden sor első szótagja egy árnyalatnyit késik a zenéhez képest? Először azt gondoltam, hogy a hangkártyád latency késése okozza, de akkor a többi szótagnál is tartania kéne a késést.)
Üdv.: Apelláta
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 71
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Kérlek szépen jogos a kérdés "nálad van a pont", észrevettem én is, a következővel tudom "magyarázni a bizonyítványom", mégpedig: több alkalommal előfordult miután a felvett dal üres részét kivágtam az elején, hogy egy meglehetősen erős, de rövid ideig, másodperc tört részéig tartó sercenés vagy reccsenés lesz azon a sávon amit megvágtam. Nem minden esetben, de több alkalommal. Ennél a felvételnél is ez volt, felvettem a kíséretet, levágtam az elején egy kis üresjáratot, majd felvettem a másik két sávot is. Visszahallgatva nem hallani, de mentés után benne van ez a zavaró hang, és nem tudom miért. A kíséret sávból kivágtam ezt a reccsenést, és nem igazítottam hozzá a többi sávhoz a vágás után annyival amennyit kivágtam belőle úgy mentettem el újra, ezzel tudom magyarázni. Újra meghallgatva a felvételt nekem nem csak a szótagok elején hanem pl a "Vigyázz rám"-oknál is hallható ez a késés. A versszak kezdések és "Vigyázz rám"-ok közötti részek ütemben szabadabb éneklése miatt nem tűnik ki annyira hogy azok is késnének, de a versszakok eleje és a vége kötöttebb és e miatt ütközik ki ez a jelenség. Ezzel tudom magyarázni. Cool Edit PRO-val van felvéve. Visszahallgattam most korábbi felvételeket is, és egyiknél se jön ki ez a késés, pedig korábbi felvételek esetén is előfordult ez a zavaró jelenség, de akkor jobban odafigyeltem és korrigáltam, ez most valahogy elmaradt.Apelláta írta: (De az "érzékeny lelkedet" egy kérdéssel had borzoljam, így zárójelbe téve. Az mitől lehet, hogy minden sor első szótagja egy árnyalatnyit késik a zenéhez képest? Először azt gondoltam, hogy a hangkártyád latency késése okozza, de akkor a többi szótagnál is tartania kéne a késést.)
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezt a zenét a GW-8 egyik gyári stílusával játszottam fel.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Nagyon szép az egész ugy ahogy van,gratulálok!beejaybudai írta:Ezt a zenét a GW-8 egyik gyári stílusával játszottam fel.
Üdv. Miki!
- kovacstamas71
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 533 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 431 alkalommal
Szia beejaybudai!
Őszintén, mondom, jó volt hallgatni az előadásodat!
Őszintén, mondom, jó volt hallgatni az előadásodat!
Üdvözlettel: Kovács Tamás
“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”
- kovacstamas71
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 533 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 431 alkalommal
Szia Balázs!B.Bazsi írta: Egy kis unaloműzésként általam felvett dalocska
Nekem nagyon tetszett ez a nóta, előadása.
Köszönjük!
Üdvözlettel: Kovács Tamás
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 152
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Sziasztok!
Budai Jani felvételét letöltöttem én is kemény 23 perc alatt, mert a netem hiper-szuper 0,2 megával ketyeg otthon.
Aztán mikor megnyitottam hiányos fájlra utalt, így nem sikerült meghallgatnom. De ezek szerint működik, a hiba nálam van. Ha helyre rázódik a net sebessége, ismét megpróbálom letölteni.
Budai Jani felvételét letöltöttem én is kemény 23 perc alatt, mert a netem hiper-szuper 0,2 megával ketyeg otthon.
Aztán mikor megnyitottam hiányos fájlra utalt, így nem sikerült meghallgatnom. De ezek szerint működik, a hiba nálam van. Ha helyre rázódik a net sebessége, ismét megpróbálom letölteni.
Üdv.: Apelláta
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek, aki hozzászólt a felvételemhez!
Az éneklés sajnos még mindig nem az erősségem, viszont ezt próbálom jó zenékkel kompenzálni...
Üdv.
Jani
Köszönöm Mindenkinek, aki hozzászólt a felvételemhez!
Az éneklés sajnos még mindig nem az erősségem, viszont ezt próbálom jó zenékkel kompenzálni...
Üdv.
Jani
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.