Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 68545Hozzászólás ---Qgli---
2022.10.04. 14:37

Mauglidyro írta:
2022.10.04. 08:25
konkrétan tudok olyan esetet, ahol a fotóst/videóst kis hiján az örömszülők akarták megverni,
Az intelligenciahiány az első megbeszélés alkalmával kiderül és ha ilyet tapasztalok, akkor a kért alkalom már sajnos foglalt!

Ha esetleg ott a lagziban ilyen kiderül, akkor összepakolok és megyek haza! Pénzt sem kérek, mert mindig megnézem, hogy kitől fogadok el pénzt!

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 109
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 456 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 68548Hozzászólás Mauglidyro
2022.10.05. 08:05

@---Qgli--- Igen ám, csak az illető az ifjúpárral egyezett, igy aztán Ők simán rábólintottak a max időre.
De hát az ilyen félreértésekből lesznek majd a házas életben is az igazi nagy súrlódások az örömszülők és a házaspár között.

Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha valaki nem mondja el, akkor ilyen dolgok pl. nem derülnek ki.
Ha a szaxis kollégánk, annak ellenére, hogy ő ott lakik sem vállal oda már lagzit,
akkor csak van ebben valami.

És valamiért nem kapkodnak azokért a bulikért sem a környékbeliek, mindig Szabolcsból járnak már oda szinte muzsikálni,
lehet hogy tudjátok, kikről van szó, mert ezek a zenészek dicsekednek el mindig azzal a Facebook-on, hogy a 6 buliból már a 6.-ban van a héten.
Aztán lehet, hogy kamu, de mi, akik már a 2. buli után 1 hét rehabbal kezdjük az egészet, tudjuk, hogy ezt tiszta állapotban nem lehet kibirni.
Kell hogy legyen valami, amiktől ezek pörögnek. Nem kivánom senkinek az érzést, mert pusztán csak a gondolatba is bele tudok görnyedni,
hogy ilyet valaki kibir.

Általában ezek az emberek kapnak majd 40 előtt sztrókot, meg szivinfarktust. És örülhetnek, ha még ezt is túlélik, nem hogy utána zenélni.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

Roland_85
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland E-50
Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 68553Hozzászólás Roland_85
2022.10.09. 14:21

Üdv!
Lenne egy tiszteletteljes kérdésem.
2 hangszer közül nem tudok választani, sajnos élőben egyiket sem tudom kipróbálni, csak videók alapján hallottam őket.

Korg PA700 és Yamaha Psr SX700

Megköszönném, ha írnátok véleményeket, tapasztalatokat.
Nagyobbat nem tudok venni, kb. egy árban is vannak.
Nagyon köszönöm!

zajcsinalo
VIP
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 230 alkalommal
Kapott köszönetek: : 782 alkalommal

Hozzászólás: # 68554Hozzászólás zajcsinalo
2022.10.09. 14:36

Ajánlom figyelmedbe az én SX700-am demóját

viewtopic.php?p=68536#p68536

Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 68555Hozzászólás HunHyper
2022.10.10. 05:22

Roland_85 írta:
Üdv!
2 hangszer közül nem tudok választani, sajnos élőben egyiket sem tudom kipróbálni, csak videók alapján hallottam őket.

Korg PA700 és Yamaha Psr SX700

Megköszönném, ha írnátok véleményeket, tapasztalatokat.
Nagyobbat nem tudok venni, kb. egy árban is vannak.
Nagyon köszönöm!
Inkább azt nézd meg, hogy Pa700 vs. SX700 vs. beállított SX700...
:lol:
Amikor az Alapi Bandi SX700-át hallottam, elöször nem hittem el, hogy az SX700.
Korábban próbáltam a Klangfarbe-ban egyet, hát nem igazán gyözött meg...
Aztán pont ezért nem is hittem el eleinte, hogy szólhat úgy egy SX700, mint a Bandi demóin...
Az biztos, hogy rengeteg munka, hogy úgy szóljon, mint a Bandié...

Viszont pont erröl beszéltem egyik barátommal, hogy a gyártók, igazán kiadhatnák úgy a hangszereiket,
hogy ne hónapokon keresztül kelljen állítgatni, finomítgatni...
Tudom én, hogy mindenkinek más az izlése, de azért legyünk öszinték, ahogy gyári állapotban meghallgatsz
egy hangszert, az általában siralmas ahhoz képest, amit ki lehet hozni a hangszerböl...

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 68556Hozzászólás HunHyper
2022.10.10. 05:29

Mondjuk én találtam egy hangszert (Köszi a tanácsért Buba!), amit nem igazán kell piszkálgatni... igaz, nem "varrógép", de teszi a dolgát, amire kitalálták...
Megjött, line-ba bedugtam, bekapcsoltam, keveröben összes effekt kikapcsolva...
Megszólal és az az érzésed, hogy na, ez az... így kell szólni egy hangszernek... semmi csavargatás, semmi szüttyögés, csak szól...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 109
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 456 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 68557Hozzászólás Mauglidyro
2022.10.10. 07:04

HunHyper írta:
Viszont pont erröl beszéltem egyik barátommal, hogy a gyártók, igazán kiadhatnák úgy a hangszereiket,
Tudom én, hogy mindenkinek más az izlése, de azért legyünk öszinték, ahogy gyári állapotban meghallgatsz
egy hangszert, az általában siralmas ahhoz képest, amit ki lehet hozni a hangszerböl...

Ez mind szép és jó, csak a gyártóknak nem áll érdekükben, mivel ez amúgy is egy kreativ piac.
Ahhoz, hogy érvényesülni tudj, kell, hogy legyen valami plusz, amit beletudj tenni ebbe az egészbe, és ennek a végeredményeképp születik meg valami, amit jobb szó hiányában hivjunk úgy, hogy végtermék.

Viszont tény, hogy rengeteg kitartás kell ehhez ...
Főleg mikor egy nótával az ember napokat kinlódik, mire értelmes végeredmény születik.

Csak ha magamból indulok ki, volt pár ilyen projektem.
Na az tényleg olyan volt, hogy megkeztem reggel 10 órakkor, másnap hajnal 5-ig csak azon az egy projekten ültem.
Böngészőben megnyitva az eredeti dal, Cakewalk-ban meg a projekt, természetesen az egészet 0-ról!
Az csak a jobbik eset volt, hogy ennyi idő alatt már az Optimizer-en is sikerült átrugdosni, volt, hogy következő alkalommal plusz 3-4 órát kinlódtam ugyanazzal a dallal, mire visszabontottam az egészet, és átment az Optimizeren.

Az tény, hogy @malko és @zajcsinalo Bandi neve jó példaként tekintendő, hiszen rajtuk kivül csak nagyon kevés embernek tud úgy szólni egy Yamaha a kezükben. És még mellettük is csak szánalmas próbálkozó vagyok.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 68558Hozzászólás almatom
2022.10.10. 18:54

Mauglidyro írta:
2022.10.10. 07:04
Na az tényleg olyan volt, hogy megkeztem reggel 10 órakkor, másnap hajnal 5-ig csak azon az egy projekten ültem.
Nem is értelek, nekem ez sci-fi! Összetenném a kezemet, ha én ennyi időn belül tudnék végezni egy projektemmel.
Ennyi idő alatt talán a fejemben össze tudom rakni, hogy mit akarok, nem hogy elkészítve...

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 68559Hozzászólás almatom
2022.10.10. 19:45

HunHyper írta:
Ilyen hangszer nincs és nem is lesz. (nyilván itt a komplex hangszerekről beszélek)
Azért nincs, mert az ízlés az egyéni.
Ha magamnak írom meg a saját ízlésem szerint, az nekem olyan lesz, amilyet én akartam hallani, kvázi nekem az lesz a jó.
Nekem az esetek szinte 100%-ban a zeneiség hiányzik az összes gyári stílusokból, ezért nem tetszenek. Még ha a ritmika jó is, de a zeneiség nincs meg bennük...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 68563Hozzászólás ---Qgli---
2022.10.12. 06:58

Roland_85 írta:
Üdv!
Stílusokat, Midi file-okat maghadnak csinálod, vagy gyári stílusokkal és más midi file-jaival dolgozol?

Ha magadnak csinálod mindezeket, akkor korg, ha nem,akkor Yamaha!

Egyik tanítványom most vett SX700-at. A stílusok sokkal használhatóbbak és kidolgozottabbak, mint a korg-ban. A korgnak nagyon gyengén kidolgozott stílusai vannak!

Új hozzászólás