Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 6545Hozzászólás Attila
2012.07.13. 08:34

Voltam Debrecenben a Szent Anna zeneboltban, hát nagy élmény volt nekem. Annál is inkább, mert kérem ott vannak a cuccok kitéve ügyesen, ki lehet próbálni, meg lehet hallgatni és ha egy fél napot elrabolsz az idejükből, akkor sincs semmi baj. Ezt azért írom le, mert pl. egy alkalommal bementem a Rolandhoz itthon, szerettem volna vásárolni egy RCF végfokot. Megkértem bontsák ki nézzük meg, hallgassuk meg, -mert hát ugy-e ha az ember vesz egy cipőt, azt is felpróbálja először. De amikor nem arra esett a választás (pedig vettünk tőlük akkor mást), hát kérem megvolt a baj. Nade visszatérve a témához: - kipróbáltam a két 'Fekete Démont' : - a Tyros 4 1oth-t és a Korg Pa 3x pro-t úgy hogy egy állványon volt a kettő, Dynacord cuccba kötve. Én megvallom őszintén nem tudnék egyértelmüen választani a két hangszer közül, mind a kettő szuper. Inkább azt mondanám, hogy kiegészítik egymást, Mind a kettőnek van erőssége és gyengéje is. Szóval jó párosítás lenne. :)
Aztán nézegettem az aktív hangfalakat, ami nekem bejött, ez az http://www.globaltek.hu/termek.php?id=1158 - ebben az árkategóriában.
Viszont nagyon jól kijöttek a finomhangolások a passziv Dynacordban, amiket a Pa 3-ason eszközöltem. Az árban pedig :o
Még csak annyit, hogy szabadtéri koncerten hallgatóztuk Zoltán Erikát, Nexo hangfalakból. Én nem ismertem a márkát, de meglepően jók. Nem sokat találtam a neten róla, ha ismeritek írjatok.
Köszi, hogy megoszthattam veletek.

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 6548Hozzászólás Asterix
2012.07.13. 15:24

Még nem volt meg a próba, egyenlőre csak a dobozból vettem ki őket, ezért nem írtam többet. dB hangfalakat vettem. Opera 605D tipusút 2 db-ot és megrendeltem hozzá egz dB SUB 15 hangfalat. Ez kb 2 hét múlva lesz meg.
A JBL-ről: nekem az előző 500-as szériából volt 2 db 535-ös hangfalam. Mit mondjak? Nem találtam zenészt, akinek tetszett volna és aki hallgatható hangot ki tudott volna rajta keverni szobai körülmények között. Viszont nagy teremben használható volt, de nem az én világom volt annak a hangfalnak a hangképe.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 6551Hozzászólás Apelláta
2012.07.13. 21:10

Szia Asterix!

Kinézet és az adatok alapján nem rossz cucc.

Üdv.: Apelláta

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 6552Hozzászólás csepi
2012.07.13. 23:48

Asterix írta:Még nem volt meg a próba, egyenlőre csak a dobozból vettem ki őket, ezért nem írtam többet. dB hangfalakat vettem. Opera 605D tipusút 2 db-ot és megrendeltem hozzá egz dB SUB 15 hangfalat. Ez kb 2 hét múlva lesz meg.
A JBL-ről: nekem az előző 500-as szériából volt 2 db 535-ös hangfalam. Mit mondjak? Nem találtam zenészt, akinek tetszett volna és aki hallgatható hangot ki tudott volna rajta keverni szobai körülmények között. Viszont nagy teremben használható volt, de nem az én világom volt annak a hangfalnak a hangképe.
Nos!!! lÉGYSZÍ! Én is nézegettem, meg hallgattam is, és nekem nagyon bejött. Ha lesz tapasztalat írj róla!

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 6553Hozzászólás Attila
2012.07.14. 04:48

Asterix, minden márkán belül vannak jó és gyengébb szériás termékek, az lehet Korg, RCF, Yamaha, JBL vagy akár melyik. Azért csatoltam linket, mert itt konkrétan erról van szó.
Látod én u.ezt tudom elmondani az Opera-ról amit én hallottam, de a 6o5D-t nem tudom véleményezni, mert nem volt dolgom vele.

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 6554Hozzászólás marton1974
2012.07.14. 07:40

Üdv.
Nekem volt DB TECHNOLOGIES 2.1 hangcuccom.2 aktív TOP,meg 1 aktív SUB.
Kis helyigényű,jó hangnyomású és hangképű hangfalak.A TOP-oknak nagyon nagy mélyük van!Tehát kisebb bulikon SUB nélkül is megállják a helyüket.
Véleményem szerint a két Opera 605D-hez legalább kellett volna egy 18"-as SUB-ot venni,mert brutális mélyet adnak a TOP-ok és nem lesznek harmóniába a 15"-os SUB-al.Hacsak nem leveszed a TOP-okról a mélyet.

Nekem most 2db Electro voice ZX4 van egy DYNACORD powermate 600-al hajtom őket.
Brutál jól szól,és akkora mélye van hogy nem igényli a SUB-ot...
:ugeek:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 6555Hozzászólás ---Qgli---
2012.07.14. 10:20

Apelláta írta:Kinézet és az adatok alapján nem rossz cucc.
Hallgasd meg és messzire futsz előle...

Zeneboy
Moderátor
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 6556Hozzászólás Zeneboy
2012.07.14. 10:53

Sziasztok!

Gondolkoztam, hogy hozzászóljak ehhez a témához is!

Mentosattila!
Dicséretes, hogy engedtek hallgatni, de én eleve nem is vásárolnék olyan helyen ahol ezt önzetlenül, vásárlási szándék nélkül nem ajánlják fel!
Ezeket az összehasonlításokat nem szeretem! Soha nem ad valós képet! Azért nem mert tyros 4 et próbáltam üzletben és később ismerősnél! ÉG és föld, ha be van állítva!
Pa3-ról már sok helyen leírtam! Első hangszer volt amit látattalanba vettem meg! Előtte nem mentem el kipróbálni! Bár lett volna rá lehetőségem, de nem volt rá szükségem! Ellenben mikor hazaértem vele-én Dunaújvárosban vettem- este 22-kor bekapcsoltam, a párom felkapcsolta a lámpát éjfélkor, hogy mellé feküdtem az ágyba, és nem a hangszerrel vagyok!Egy fülesbe olyan szarul szólt, hogy kínomban 2 óra után otthagytam... Persze nem bántam meg, mert azóta belemélyedtem és bizony ez az a korg, ahol a részletekben sokkal több van mint a felszínen! Igaz pa1-ről és pa2-ről is volt ilyen vélemény sok kollégának, ott ez kevésbé jött át számomra!
Természetesen mindkét hangszer kiváló! Most nem csak a korgot nyomnám!
A dyna hangfalakat vagy komplett motyót hozzá kellett volna igazítani a hangszerhez, hangszerekhez!
A JBL-t én is azt mondom felejtsd el! Tedd más ládák mellé, majd akkor jön a szörnyülködés, milyen "bután" szólnak!
Nexo? Azért nem ismerős sok embernek, mert nincs olcsó magyar embernek alapvetően szánt ládája!
Nexo honlapja, alap infókért!
Profi hangosítóknál Érdemes megnézni! Frontba ilyen ládák vannak: Nexo, L'acoustic, Outline! A JBL ide jó ha befér kontrollnak!
Egy Nexo passzív cucc lejárt hirdetése...
Na azért nem nagyon ismerik...
A JBL-nél sajnos jelenleg csak gyenge példányokról tudok beszámolni! Ellenben az új 605D nem olyan rossz láda! Persze ár érték arányban nézve!190eft/Db áron... Viszont tény a 15subbot nem vettem volna meg! A 18"-as volt egyedül amivel korrekten jöttek a mélyek! Persze azt meg a méret súly miatt nem venném meg, de hangra az a legjobb !
Az, hogy valakinek volt dB cucca még nem jelenthető ki minden típusára egy általános véleményt! Egy másik örök dilemma amit nem értek! Mit erőltetjük a 15" topokat ha van sub? Normálisan crosszolva kell hajtani, hogy egységesebb hangkép legyen minden frekvencia megjöjjön! HA nem vágjuk akkor de ha vágjuk is az a véleményem a 2 605 megeszi majd szabadban azt az 1 subot!
Legutóbb a kollégám 2 most vásárolt -QSC helyett... - Trevis 8"as ládáját zörgette meg az udvarukon! A 2db 8"-as elvileg 500wattos láda 120Hz-nél vágva sok volt limitálás kezdeténél a QSC K subjánál ami -szintén elvileg- 1000Wattos! Buliban is ez volt nemrég a tapasztalata! A sub hamarabb elfogyott mint a 2db 8"as top!
A másik amit nagyon bírok: Nem igénylik a subot??? Legfeljebb A felhasználó, de attól még az a sub hang nem ua. az amit a top előállít! Ajánlom egyszer kipróbálni úgy egy ua.-olyan motyót ahogy 2.1-ben 2.2-ben vagy csak 2 topban van hajtva! Akkor hiányozni fog a sub!...
Nem megbántásból írtam amit! Csak van pár tévhit szerintem, amit én más megközelítésben mutattam meg...

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 6558Hozzászólás marton1974
2012.07.14. 11:22

Zeneboy írta:Sziasztok!

Gondolkoztam, hogy hozzászóljak ehhez a témához is!

Mentosattila!
Dicséretes, hogy engedtek hallgatni, de én eleve nem is vásárolnék olyan helyen ahol ezt önzetlenül, vásárlási szándék nélkül nem ajánlják fel!
Ezeket az összehasonlításokat nem szeretem! Soha nem ad valós képet! Azért nem mert tyros 4 et próbáltam üzletben és később ismerősnél! ÉG és föld, ha be van állítva!
Pa3-ról már sok helyen leírtam! Első hangszer volt amit látattalanba vettem meg! Előtte nem mentem el kipróbálni! Bár lett volna rá lehetőségem, de nem volt rá szükségem! Ellenben mikor hazaértem vele-én Dunaújvárosban vettem- este 22-kor bekapcsoltam, a párom felkapcsolta a lámpát éjfélkor, hogy mellé feküdtem az ágyba, és nem a hangszerrel vagyok!Egy fülesbe olyan szarul szólt, hogy kínomban 2 óra után otthagytam... Persze nem bántam meg, mert azóta belemélyedtem és bizony ez az a korg, ahol a részletekben sokkal több van mint a felszínen! Igaz pa1-ről és pa2-ről is volt ilyen vélemény sok kollégának, ott ez kevésbé jött át számomra!
Természetesen mindkét hangszer kiváló! Most nem csak a korgot nyomnám!
A dyna hangfalakat vagy komplett motyót hozzá kellett volna igazítani a hangszerhez, hangszerekhez!
A JBL-t én is azt mondom felejtsd el! Tedd más ládák mellé, majd akkor jön a szörnyülködés, milyen "bután" szólnak!
Nexo? Azért nem ismerős sok embernek, mert nincs olcsó magyar embernek alapvetően szánt ládája!
Nexo honlapja, alap infókért!
Profi hangosítóknál Érdemes megnézni! Frontba ilyen ládák vannak: Nexo, L'acoustic, Outline! A JBL ide jó ha befér kontrollnak!
Egy Nexo passzív cucc lejárt hirdetése...
Na azért nem nagyon ismerik...
A JBL-nél sajnos jelenleg csak gyenge példányokról tudok beszámolni! Ellenben az új 605D nem olyan rossz láda! Persze ár érték arányban nézve!190eft/Db áron... Viszont tény a 15subbot nem vettem volna meg! A 18"-as volt egyedül amivel korrekten jöttek a mélyek! Persze azt meg a méret súly miatt nem venném meg, de hangra az a legjobb !
Az, hogy valakinek volt dB cucca még nem jelenthető ki minden típusára egy általános véleményt! Egy másik örök dilemma amit nem értek! Mit erőltetjük a 15" topokat ha van sub? Normálisan crosszolva kell hajtani, hogy egységesebb hangkép legyen minden frekvencia megjöjjön! HA nem vágjuk akkor de ha vágjuk is az a véleményem a 2 605 megeszi majd szabadban azt az 1 subot!
Legutóbb a kollégám 2 most vásárolt -QSC helyett... - Trevis 8"as ládáját zörgette meg az udvarukon! A 2db 8"-as elvileg 500wattos láda 120Hz-nél vágva sok volt limitálás kezdeténél a QSC K subjánál ami -szintén elvileg- 1000Wattos! Buliban is ez volt nemrég a tapasztalata! A sub hamarabb elfogyott mint a 2db 8"as top!
A másik amit nagyon bírok: Nem igénylik a subot??? Legfeljebb A felhasználó, de attól még az a sub hang nem ua. az amit a top előállít! Ajánlom egyszer kipróbálni úgy egy ua.-olyan motyót ahogy 2.1-ben 2.2-ben vagy csak 2 topban van hajtva! Akkor hiányozni fog a sub!...
Nem megbántásból írtam amit! Csak van pár tévhit szerintem, amit én más megközelítésben mutattam meg...

Üdv: Zeneboy
Szerintem a hangosítás meg eléggé helyfüggő is,ha kisebb pub-okban,helyiségekben nyomod szerintem 2 db 15"-os TOP símán ad annyi mélyet hogy nem kell a SUB.
De az biztos hogy egy SUB-al teljesen más a hangkép.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 6560Hozzászólás Asterix
2012.07.14. 11:43

Első meghallgatás, minden beállítás nélkül azt tudom mondani, hogy subok nélkül is tökéletesen működik a rendszer. Hangképben nagyon meg vagyok vele elégedve, bár nagyobb helyen még nem próbáltam. Ami miatt a nagy top mellett döntöttem, az az volt, hogy most 12"-os top dolgozik a sub fölött és tökéletesen szól a hangfaltól 2-3 méterre, de amikor valaki a hangfal elé táncol, márpedig mindenki tudja, hogy az emberek akármekkora a tánctér majdnem a cuccot a zenészre döntik annyira közel szeretnek táncolni, ott az a top, amiről le van véve a mély meghal. Ott csak a csicsergést lehet hallani, ahogy nálam is. Hiába van alatta a sub. És ezt szerettem volna ezzel kivédeni. De most első körben a keverőerősítőm sub kimetéről (800W) fogom hajtani a 2 Valkó subot, fölötte a két dB. A keverőerősítő másik kimenete pedig 2 Peavey kontrollt fog hajtani. Ha ez a felállás bevállna, akkor lehet, hogy lemondok a dBSub 15-ről. A Sub18 túl nehéz volt nekem és nagy méretileg. Tudom, hogy az lenne igazi ekkora toppok mellé, de ez a Sub 15 nagyon kicsi és viszonylag könnyű.
A dB 605: 180e ft volt. Szerintem ennyi pénzért nem rossz hangfal és sokkal könnyebb, mint az RCF. Aki már ezt nem tudja megemelni, az furulyával menjen muzsikálni... :lol: :lol:

Új hozzászólás