Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 64943Hozzászólás almatom
2020.03.18. 06:56

És mi van ebben az új világrendben?

almatom
VIP

Hozzászólás: # 64948Hozzászólás almatom
2020.03.18. 08:39

Tovább megyek:
- Ha ebben a világrendben csak azok zenélhetnek, akiknek erre van jogosítványuk?
Akkor sem szeretnéd?
Nyilván hülye a kérdésem, de félig komoly...... :-)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 64949Hozzászólás Asterix
2020.03.18. 08:53

A kérdés, hogy hol kezdődik a jogosítvány szint...

almatom
VIP

Hozzászólás: # 64950Hozzászólás almatom
2020.03.18. 09:18

...hát gondolom ott, ahol az aktuális kamara azt meghatározza.
A személygépkocsi jogosítványt is meg kell szerezni ahhoz, hogy forgalomban vezethessünk.
A megkövetelt szint mindenkinek ugyanaz lenne.
Én első körben egy zenei hallástesztet csináltatnék a vizsgázóknál, ugyanis itt dől el az, hogy valakiben meg van az, amit egyébként nem lehet tanulni és amitől valakiből zenész válhat.
Lehet, hogy a Qgly által emlegetett új világrend sokkal élhetőbb lenne, mint a mostani........

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 64952Hozzászólás Asterix
2020.03.18. 09:27

Igen, a személygépkocsihoz is vizsga kell. De azért gondolom, te is látsz az úton rengeteg sofőrt, akiről első látásra azt mondod, hogy ez ugyan hogy kapta meg a jogosítványát, mert olyan szinten vezet.
A másik dolog. Egy hallásteszten én is simán elbuknék. A hallásom odáig terjed, hogyha valaki énekel mellettem valamit, akkor ha a harmonika a kezemben van, akkor el tudom játszani a dallamot és tudok hozzáfogni megfelelő harmóniákat. De ha nincs hangszer a kezemben, akkor nem tudom, hogy ki milyen hangmagasságot énekel. Nem hallom meg a harmóniákat a zenében. Így, ha lehet kottára támaszkodom.
De nagyon szeretek zenélni. És szeretem azt, amikor az emberek jól érzik magukat a zenémtől. Szeretem, amikor látom, hogy szórakoztatni tudom őket a zenémmel... Akkor ez biztosan a sors fintora, hogy a "korcs akar szépségversenyre menni." :dash2:

almatom
VIP

Hozzászólás: # 64953Hozzászólás almatom
2020.03.18. 09:33

Laci!
Minden személyeskedés nélkül, illetve maximális tisztelet megadása mellett kérdezem, hogy a te esetedben ez hogy működik???
Egyszerűen nem tudom elképzelni:
- a zene legelső sorban akkord. Ha ezeket az akkordokat, illetve a fülre gyakorolt hatásukat nem hallod, akkor mi ad élvezeti értéket ebben neked?
Nem piszkálódok, nem szemétkedek, hanem komolyan nem értem ezt a helyzetet!!!

almatom
VIP

Hozzászólás: # 64954Hozzászólás almatom
2020.03.18. 09:36

És ha a kottában rossz akkord szerepel? Befogod és nem hallod, hogy az rossz? Vagy akkor ez hogy van?!
Elképzelni sem tudom ezt......
Vagy ha még a jó akkordot is fogod: honnan tudod, hogy az éppen most jó volt?!?

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 64955Hozzászólás Asterix
2020.03.18. 10:13

Azt természetesen meghallom, ha valami nagyon rossz. Meghallom, ha a dallam, amit játszok hamis. De azt nem tudom megmondani, hogy az a rossz akkord milyen akkord volt.
Gyerekkoromtól kezdve mindig a zenekarok mögött ültem egész lakodalomban és figyeltem őket, mert oda voltam a zenélésért. Majd elkezdtem harmonikázni. Amikor elkezdtem énekelni, azt mondták, hogy inkább írjam le, mert rettenetesen hamis hangom van. Onnan jutottam el odáig, hogy ma már biztonságosan, és viszonylag tisztán tudok úgy is énekelni minden hangszer nélkül egy temetésen, hogy esetleg az asszonyok teljesen hamisan énekelnek a hátam mögött.
Anno lejátszottam simán a csárdásokat is 3 akkorddal. Majd elkezdtem zeneelméletet tanulni, elkezdtem a kottákat átnyálazni. Akár komolyzenei kottákat is. És elkezdett kinyílni a világ. Rájöttem, hogy lehet egy sima C dúr harmónia helyett egy lefelé skálázás esetén C --> H7 --> Em harmóniákat fogni, ami jobban szól, mint a sima C.
E mögött mérhetetlen sok munka van. És mégis egy mondattal ezt az egészet leírod, mert akinek nincs Istentől kapott hallása, az nem lehet zenész.
Sajnos Isten egy korcsot hozott létre bennem, akinek megadta azt, hogy nagyon szeressen zenélni, csak nem adott meg hozzá semmi mást. Talán az akarást megadta... Bocs...

Volt ismerősöm, aki anélkül, hogy tanult volna harmonikázni, meghallott egy dallamot és 2 kézzel eljátszotta. Nem tudott kvint váltó, vagy lépegető basszust csinálni a bal kezével, mert azt nem tanulta meg, de hallotta a dallamot, a harmóniákat és le tudta fogni . Még bal kézzel is megtalálta a megfelelő harmóniákat...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 64957Hozzászólás ---Qgli---
2020.03.18. 14:52

almatom írta:
2020.03.18. 06:56
És mi van ebben az új világrendben?
Semmi olyan, amire vágysz Tomikám!

Egy-két példa, amik úgy megmaradtak, amikor még ezt olvasgattam.

A magántulajdon teljes eltörlése - minden ember csak "albérlőként" lakhat a bolygón.
Minden ember csak addig élhet, amíg dolgozni tud, így tehát a nyugdíjrendszer teljes megszüntetése.
A többféle vallás megszüntetése.
Szabadnapok ünnepnapok nélküli munkaidő.
A szórakozás és a szenvedélyek ( dohányzás, alkoholizmus ) megszüntetése.
Minden embernek születésekor eldől, hogy felnőtt korában mi lesz a munkája és csak arra nevelik!
Az emberiség létszámát 500.000.000 alatt tartani.

Volt még sok más dolog, ami hasonló diktatórikus rendszert feltételez, de eleinte abban sem hittem, hogy a világkormány létrehozását megoldják. Úgy néz ki a dolog, hogy megoldják...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 64958Hozzászólás ---Qgli---
2020.03.18. 14:54

almatom írta:
2020.03.18. 08:39
Tovább megyek:
- Ha ebben a világrendben csak azok zenélhetnek, akiknek erre van jogosítványuk?
Akkor sem szeretnéd?
Nyilván hülye a kérdésem, de félig komoly...... :-)
Ez egy kicsit tévedés!
Ebben az új rendszerben csak úgy akarják tartani az embereket, mint a haszonállatokat!

Új hozzászólás