|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Re: Gumiszoba
Ezen az USB COMPUTER csatlakozáson lehet hozzákötni ehhez a zongorához egy SD-40-et?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- zajcsinalo
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 125
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Ha látnám, biztos tudnám a választ.
Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Gábor!---Qgli--- írta: ↑2020.02.20. 14:50kép.png
Ezen az USB COMPUTER csatlakozáson lehet hozzákötni ehhez a zongorához egy SD-40-et?
A rövid válsz, hogy nem!
A hosszú pedig:
Mert az egy HOST (kiszolgáló) csatlakozás (USB B). Tehát egy másik HOST csatlakozással (ami az sd40-en is van) nem köthető össze, mivel nem lesz ami értelmezze illetve felismerje a csatlakozást. Hiába az USB ki-be adatforgalmat tud, nincs "úgymond" vezérlő chipje ami eszközvezérlést engedélyezne.
A mellette levő aljzat (USB A) egy DEVICE (eszköz) csatlakozó, az tud kezelni külső eszközöket, viszont a hangszer ott nem tud MIDI parancsokat küldeni illetve fogadni. Ott lehet felismerné (de kicsi az esélye) külső eszközként az SD40-et, épp csak levezérelni nem lenne képes.
A megoldás (USB-B és USB-B között) mindenképpen egy vezérlő közbeiktatása lehet csak.
Mint ahogyan 2 PC-t sem tudsz USB (A-A) kábelell összekötni, csak speciális kábellel és szoftveresen beállítva az egyiket vezérlő a másikat kiszolgáló eszköznek.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
Ha a sima USB-be köti az sd40-én, miért nem működik? Mondjuk egy sima nyomtató kábellel? Én is így használom a midi billencseket.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Karesz!
Először is NEM NYOMTATÓ KÁBEL!!!!
USB A-B összekötő a megnevezése.....
A midi billentyű a laptopra/PC-re/MAC-re kötve természetes hiszen a MIDI billencs egy ESZKÖZ (DEVICE) amit egy kiszolgáló (HOST) (PC/Lapi/stb..) felismer és LEVEZÉREL mint egy külső eszközt. MIvel a PC, stb... USB aljzatainak a vezérlő chip-je ismeri azon kódokat mivel annak a kezelőprogramkódja (driver) a chip-en keresztül képes azt vezérelni. De ezért kellenek 1-1 usb eszközhöz driverek, míg másokhoz (pld pendrive) nem, hiszen alapértelmezésben a chip és az oprendszer már tudja a hozzáférést. A hangszer "DEVICE" (USB-A) csatlakozói csak azért a külső meghajtókat ismerik fel mivel csak ezen programkódok vannak az oprendszerében, hogy ott adattároló egységet tudjon kezelni. MIvel egy eszköz (itt jelen esetben az SD40) driverét nem tudod a hangszerbe feltelepíteni így azt a külső eszközt a hangszer nem fogja tudni értelmezni illetve kezelni.
De mint előzöleg is írtam, lehet kivétel!
Szóval amit te írsz hogy a midi billencset "nyomtató kábellel" használsz akkor te a billentyűt nem közvetlen a hangmodullal kötöd össze hanem van egy közbenső kiszolgáló, mint a PC!
powersparc írta: ↑2020.02.21. 10:01Kálmán vhol múltkor pont ezt írta, hogy a Ketronok kivételes állatfaj ebből a szempontból, mert már alapból host-ként is működnek az USB portjaik, tehát simán elég egy nyomtató kanócra rákötni az USBs szintiket midi billentyűket velük.
Ezt még sosem próbáltam, hogy 2 hangszert (vagy hangszert és midi billentyűt) nem MIDI kábellel, hanem az USB portjaikon (A-B) összekötve mit csinálnak, de amint lesz lehetőségem ezt kifogom próbálni.....
Én ezért nem is értettem, hogy egy alapvető szabványt (lásd MIDI "DIN") mostanában lefelejtik elég sok hangszerről.....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. Ki milyen mai slágereket szokott játszani lagziban? Egy párat játszom, de bővíteni szeretném ebbe az irányba a repertoárom. Köszi
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Mi nem játszunk, de tudom mit kéne... Majka meg Haolottpíz... 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
- Karesz
- VIP