Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Sambácsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 77
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 64134Hozzászólás Sambácsi
2020.01.10. 15:42

boby32 írta:
2020.01.10. 09:46
Sziasztok,szép napot mindenkinek.Nekem az lenne a kérdésem,hogy Tyros 2 ,Yamaha psr s770 est vegyek?

Kevés információt közölsz a hozzászóláshoz.
Milyen célra kell a hangszer?
1.Zeneszolgáltatáshoz
2.Házi örömködéshez? (hobby)
Ha 1., akkor lejátszónak használod, vagy két kézzel zenélsz?
Ha saját kezűleg zenélsz, kell-e vocóder? ( Ha énekelsz)

üdv.Sambácsi

semidim
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Yamaha PSR SX700
Adott köszönetek: : 11 alkalommal
Kapott köszönetek: : 29 alkalommal

Hozzászólás: # 64137Hozzászólás semidim
2020.01.11. 04:41

powersparc írta:
2020.01.10. 13:52
Majd vmki Yamahás hátha erre jár és tud magyarázatot.
Mmaestro kolléga itt a fő Yamaha szaki. Hátha erre jár, bár az éven még nem láttam az utcán sem. :D......
Némely tekintetben előbbre jutottam. Egy Genos YT videóbol kiderült, hogy a live control beállításainak megváltoztása után a mentés úgy történik, hogy meg kell nyomni az exit gombot! Hát nem csodálatos?
Eközben egy regiszter módosítás esetében legalább háromszori jóváhagyás kell.
A regiszter bankokat egyetlen könyvtárba helyeztem, így az elérésük egyszerübb lett, persze az áttekinthetőség némileg romlik ezzel.
A dedikált gombokhoz társított funkciók azonban megítélésem szerint -egy amúgy jó ötlet- elbaltázott alkalmazása.
Lenne mit ezekhez hozzárendelni, de azokat nem lehet, viszont a legtöbb gomb ami a készüléken találhatő, azokat meg helyettesíteni lehetne velük. Az eszem megáll! :xx:
Mindazonáltal, alapjában véve jelentős előrelépés volt ez a hangszercsere, a befektetett összeg nekem nagyon megérte.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 64139Hozzászólás Asterix
2020.01.11. 09:27

Hozzárendelés szempontjából a Yamaha mindig is sz@r volt. Anno hagyományos pedálhoz szerettem volna funkciókat rendelni. Szükséges funkciókat nem lehetett, viszont mindent, ami gombként egyébként is a kezelőfelületen volt, azt lehetett. Midi pedált meg nem vettem pusztán emiatt... :dash2:

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 64140Hozzászólás semidim
2020.01.11. 10:03

Akkor viszont ebben jelentős előrelépés történt. A pedálokhoz ugyanis bármilyen értelmes funkciót hozzá lehet rendelni, bármelyik csatlakozóra vannak téve a kettő közül. Ez olyannyira így van, hogy érdemes akár két pedált is használni hozzá.Paradoxon.
Ugyancsak jelentős különbség a korábbi PSR-mhez képest, hogy pl. stílusra lehet keresni valamely szó, vagy szótöredék alapján és nem csak a saját stílusait hozza fel találatként, hanem a pendrájvon bárhol lévőket is!
Ez pl. óriási. A lejátszási lista is zseniálisan építhető és használható, mindenféle korlátozás nélkül. Ezek kétségtelenül nagy előrelépések. Na és persze maga a billentyűzet.

Apropó pedál: jelenleg egy Lead Foot LFD-2 pedálom van hozzá. Milyet lenne érdemes másodiknak vennem?
Midiket nem használok, inkább a hangok befolyásolása, vagy valami kapcsolás funkció jöhet szóba.

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 64142Hozzászólás semidim
2020.01.11. 11:53

Na akkor nekifutok megint.
Vegyünk egy példát! A Yamaha oldaláról letölthető egy dalregisztrációs csomag, igaz, nem túlságosan nagyléptékű, azért néhány tucat regisztráció van benne, dalokhoz és a gyári stílusokhoz kötve. Mondjuk mielőtt kikapcsolom a hangszert épp egy ilyet használtam utoljára. Tulajdonképpen erről nem is kell tudnom, mert a Playlistben rögzítettem már, a Playlistből választottam ki a regisztert. Ez egyébként kötötten egy maghatározott fáljszerkezetben van a pendrájvon, különben nem működik.
Tehát amikor bekpcsolom a hangszert akkor a regisztráció éppen egy ilyen al-alkönyvtárban lévő regisztrációs bankra mutat.
Nekem van egy alapregisztrációm az induláshoz, de ezt nem tudom elérni ilyenkor csak úgy, ha a regisztrációs menübe belépek, majd fellépek két könyvtárral feljebb, azután belépek egy másik könyvtárba, azután jó esetben azon az oldalon vagyok ahol ez a bank található és kiválasztom.
Most ehhez képest mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezt egy dedikált gombhoz rendelhetném, ha már úgyis van 6 ilyen gombom és egy-két kivétellel tényleg nehéz olyan funkciót rájuk rögzítenem ami valóban hasznos ? Ráadásul 80%-ban olyen funkciók rendelhetők hozzá, amelyekhez van saját nyomógomb. Ez tényleg vicc.

Jó, hogy ezt leírattad velem, mert támadt egy ötletem.......

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 64170Hozzászólás MMaestro
2020.01.11. 21:25

powersparc írta:
2020.01.10. 13:52
...Hátha erre jár, bár az éven még nem láttam az utcán sem. :D......
... épp erre jártam. Kedves Yamahások! Utólag is BÚÉK!!!
semidim írta:
Tehát amikor bekpcsolom a hangszert akkor a regisztráció éppen egy ilyen al-alkönyvtárban lévő regisztrációs bankra mutat.
Nekem van egy alapregisztrációm az induláshoz, de ezt nem tudom elérni
Nekem is van egy alapregisztrációm. A hangszer bekapcsoláskor viszont nem ezt mutatja, hanem a kikapcsolás előtti utoljára használtat. Én a sajátomat nem alkönyvtár alkönyvtárába tettem, hanem a főkönyvtárba, mégpedig nem is a pendrájvra, hanem a hangszer memóriájába (az összes többi regisztrációm USB-n van). Így én bekapcsoláskor lenyomom Registration-t a kijelző mellett vagy egyszerre a Reg+ és Reg- gombokat, majd a TAB-al megyek az USER fülre és ott a sajátom.
semidim írta:
mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezt egy dedikált gombhoz rendelhetném, ha már úgyis van 6 ilyen gombom
Neked úgy látom könnyebb dolgod lesz. A dedikálható gombokhoz is rendelhető regisztráció, tehát tud ugyanúgy viselkedni, mintha regisztrációs gomb lenne. HURRÁ!(angol nyelvű Reference Manual 113. oldal)
Üdv: MMaestro :harm:

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 64179Hozzászólás semidim
2020.01.12. 08:49

"....Neked úgy látom könnyebb dolgod lesz. A dedikálható gombokhoz is rendelhető regisztráció, tehát tud ugyanúgy viselkedni, mintha regisztrációs gomb lenne. HURRÁ!(angol nyelvű Reference Manual 113. oldal)"

Kedves MMaestro, ettől nem lesz könyebb, hiszen olyan gombok rendelhetők hozzá, éppen ezt kifogásoltam, amelyek amúgy is léteznek önálló gombként. Tehát nem memóriát kell ilyenkor elérnem, hanem regiszter bankot.
Az alap register bank betételele a user könyvtárba az tényleg egy elég jó áthidaló megoldás. Én egyébként azt találtam ki, hogy a Playlistben az első helyre teszem és akkor két gombnyomással elérhető. Mindez azonban nem módosítja azt a megállapításomat, hogy a dedikált gombok programozhatósága nem kellően átgondolt.

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 64181Hozzászólás MMaestro
2020.01.12. 17:20

Be kell látnom, félreértettem. Én úgy értelmeztem első nekifutásra a gépkönyvedet, hogy a dedikálható gomb is használható reg memória gombként, így nem 8, hanem 9 (de akár 8+6=14) reg. mem gombod lesz.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a dedikált gomb ugyanaz lesz, mintha a hangszeren már amúgy is létező gombot nyomnád le. Ennek így én sem látom sok értelmét.
Talán javasolnunk kellene, hogy más a felhasználói igény ezekre a gombokra. Szoftver kérdése az egész, azt úgyis újraírják még párszor (itt a Firmware frissítésre gondolok).

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 64182Hozzászólás semidim
2020.01.12. 19:26

MMaestro írta:
2020.01.12. 17:20
.......... Szoftver kérdése az egész, azt úgyis újraírják még párszor (itt a Firmware frissítésre gondolok).
Ez valóban így van, viszont az az aggasztó, hogy ugyan új hangszerről van szó, de az operendszere azonos a Genos-al, azt pedig már többször is módosították és elég rég van a piacon. Erre vagy nem gondolt senki, vagy ha mégis, akkor nem vették figyelembe.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 64190Hozzászólás malko
2020.01.13. 10:39

powersparc írta:
2020.01.12. 20:22
Mit szaroznak pl. csak a kapcsolópedálok polaritásával is? A Korg ezt elintézi szoftverből +/-. De a Yamahákhoz vegyünk külön pedált, mert a Korgé fordítva fog azért is működni.
Ez szándékos keresztbetevés. Hát nyalják ki a sótartót akkor!!! :xx: :hit2:
Ezt most nem értem! A yamiban is van ilyen funkció.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Új hozzászólás