Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

BodziLalikirály
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 60653Hozzászólás BodziLalikirály
2019.01.22. 08:48

Apelláta írta:BEHRINGER - FBQ 1502 HD.
Nekem is Behringer FBQ3102 EQ-im vannak a rendszeremben és meg vagyok elégedve velük.
Ja, és vannak szimmetrikus XLR és aszimmetrikus jack be/kimenetei is és a jackeket használom.
Viszont téves amit írtál mert a JACK aljzatok is ugyanúgy szimmetrikusak mint az XLR.
Írja is a hátulján, hogy "ALL INPUTS & OUTPUTS FULLY BALANCED"!
Behringer_fbq1502.jpg
behringer-ultragraph-pro-fbq1502-professional-15band-stereo-graphic-eq-seamusician-1801-04-F712906_2.jpg
Amikor egy leírásban, vagy egy készüléken a JACK aljzatnál az szerepel, hogy "BAL/UNBAL", vagyis szimmetrikus és aszimmetrikus bekötésű JACK-el (stereo/mono vagy 3 pólusú/2 pólusú, kinek mi a megszokott) is használható az a belső kialakításánál az aljzatnál igen egyszerű, hisz mikor a 2 pólusú (mono) JACK dugót bedugod az a "-" (hidegpont; ring; negatív;PIN3) ágat és az áryékoló (föld; sleeve; PIN1) ágat össze is zárja. Pont mint ahogy korábban írtam az XLR-nél szokás ahogyan az ott a grafikán látszott is.
De mint ahogyan ott írtam, ha ez az összekötés megszűnik (a JACK dugónál is 3 pólusút használva), esetenként a "brumm" is eltünik.

Megértem, hogy a garanciális készüléket nem akarod szétbontani, ez természetes. Viszont ettől függetlenül én a kíváncsiságomat kielégítvén utána fogok nézni, hogy a kimenetek (vagy az elektronika 0 pontját) le lehet-e választani a burkolat testjéről (kicsi az esélye mert a tranzisztorok testpontja is általában oda van rögzítve) , így megakadályozva a "brumm" kialakulását úgy, hogy azért a burkolat a konnektor felöl azért megkapja a földelést.

Üdv.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 60657Hozzászólás Apelláta
2019.01.23. 01:07

Húúú Lali de amatőrnek tűnök most. Egy balek vagyok!!! Rutinból feltételeztem, hogy aszimmetrikus kimenet, pedig feketén-fehéren fel van tüntetve, hogy nem az. És még ki is szúrja a szemem, még sem vettem észre a feliratot. :oops:
Akkor most így marad, mert zajmentes, aztán a gari után leforrasztom az aljzat gyűrűjét, hátha segít.
:777

Üdv.: Apelláta

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60658Hozzászólás BodziLalikirály
2019.01.23. 08:12

Hát Api......... :lol:

Na jó, viccelek. Meg sem fordult a fejemben, hogy amatőr lennél. Én inkább arra gondoltam, hogy elnézted a leírást.
Viszont közben nagyjából átnéztem a saját készülékem belsejét és igazából a már feljebb írtak miatt elég körülményes lenne (de nem lehetetlen) a belső elektronikát leválasztani a burkolat földeléséről. De pld. ahogy a korábbi képen is látszik maga a JACK aljzat is cserére szorulna, hisz fémből van, így az árnyékoló pont mindenképpen testel a burkolattal. Érdekesség, hogy az XLR-nél egy külön érintkező van a 3 másikon kívül amit (igény és kialakítás esetén) a burkolatra lehet testelni......
Behringer_fbq1502.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 60701Hozzászólás vigo01
2019.01.26. 00:01

Kis fáziskéséssel ugyan de K&M Spider Pro állvány lett a nyerő. A Jaspers 2D-120 felső része csak 15kg ig terhelhető mint kiderült. Pedig ez nagyon tetszett volna meg árban is kb fele.
Eddig úgy van, hogy hétfőn veszem a spidert 80eFt az egyik üzletben, hosszú távú kapcsolat reményében.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60703Hozzászólás BodziLalikirály
2019.01.26. 06:43

Sambácsi írta:Az a meglepi, hogy itthon minden rendben van.
Most jutott eszembe, hogy szólt az énekesnőm az észlelés után, hogy csöpögött a radiátorból a víz a padlóra, falra, tehát ott volt egy kis nedvesedés.
Sambácsi!
Igen az érthető, hogy a nedves padló nem tesz jót semmilyen elektromosságnak és így érthető, hogy ha nem is értél közben semmi más földelt burkolathoz érezted azt a (itt a kérdés mekkora?) feszültséget ami bizsergetett, de ettől függetlenül amit korában is írtam:
BodziLalikirály írta: "mérhető nagyobb értékű feszültség jelenik meg a vonalkimeneten amikor fázis van a hangszerben akkor ott lehet már a hangszer egyenirányító paneljének a hibája ami később akár a teljes belső elektronika tönkremeneteléhez is vezethet!!!
Sambácsi írta:Egyébként ott már a negyedik szilvesztert teljesítettük, de mindig volt egy kis brum bepakoláskor a teljes csendben, persze fordítottam dugót, cseréltem elosztót, és egy áramkörről ment a két aktív Yamaha MSR250. Munka közben nem hallatszott.
Nos, hát akkor.........
A "brumm", "sistergés", "zúgás", bármilyen kicsi is és zenélés közben ez "eltünik" (ami nem igaz, csak nem hallható) soha nem jó. Elég ha belegondolunk, hogy ezen nem kívánt hangok/zajok előállításához a hangszórónak egy bizonyos frekvencián mozognia kell.... és ez a mozgás a zenélés alatt is ott van még ha nem is halljuk és a hangszóró ezt a hangosabb zene mellett is előfogja állítani ami a tekercs melegedéséhez és előbb utóbb a súrolásához, majd a beégéséhez fog vezetni.
Nem egy ismerősöm mesélte, hogy buli után 1-2 hangszórója érdekes módon "súrolni" kezdett..... és mikor rákérdeztem mondták, hogy hát igen az egyik gitárnak (de bármelyik eszköznek is) volt alapzaja.....

bartagyuri
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg PA 1000
Adott köszönetek: : 201 alkalommal
Kapott köszönetek: : 48 alkalommal

Hozzászólás: # 60712Hozzászólás bartagyuri
2019.01.26. 14:58

Tisztelt fórumtársak, zenész, és hangosító mesterek.
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Van 2 db the box sb 115a subom,
és gondoltam feléjük tipusazonos topokat vennék, lecserélném a 2 db Energy 10EP 200 PWD.
A hangzás minősége amit szem előtt tartok.
Ugye én nem vagyok zenész, csak egy szeretett hoby 8-)
Segítsetek dönteni, jót, rosszat, tapasztalatot.
Pár tipus link amire gondoltam.
https://m.thomann.de/gb/the_box_pa302a_ ... ngebox.htm
https://m.thomann.de/gb/the_box_pa502a_ ... system.htm
https://m.thomann.de/hu/the_box_pa_15_dsp.htm
https://m.thomann.de/hu/the_box_pro_dsp_115.htm

Esetleg ha valakinek van, vagy ismeri valamelyiket, írjatok véleményt, tapasztalatot, jót, rosszat.
Árban eddig mennék el, amit láttok.
Köszöm megtisztelő válaszotokat, tanácsotokat.
Üdvözlettel: Gyuri

zeneszerető
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg PA 2x pro
Adott köszönetek: : 21 alkalommal
Kapott köszönetek: : 7 alkalommal

Hozzászólás: # 60739Hozzászólás zeneszerető
2019.01.28. 15:48

Az egyik ismerősömnek DSP 115-je van. Teljes mértékben meg van elégedve vele.Én is hallottam jó párszor és szerintem olyan hangzása van, mint egy Laney Cx akárminek. Párban elég jó hangosítást lehet vele produkálni, szépen adja a magasakat, de ez nem megy a mély róvására ( habár szerintem ez szinti beállítástól is függ). Ár-érték arányban ideális, plusz mivel nem túl nagy, a szállítása is könnyű. Én mindenképpen ezt venném, persze ez az én szubiektív véleményem. ,, Kinek a pap, kinek a paplan'' :D

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 141
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60861Hozzászólás tacso
2019.02.14. 05:42

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, használ-e valaki Behringer Ultracurve Pro rendszerprocesszort?

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 61105Hozzászólás vigo01
2019.03.04. 22:21

https://kepkuldes.com/image/6TsUcP
Ez spider pro állvány?
köszi

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 61106Hozzászólás Apelláta
2019.03.04. 22:47

Igen! ;)

Üdv.: Apelláta