Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

phantie
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: gitár
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 8 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 59936Hozzászólás phantie
2018.11.17. 10:01

Jaj Istenem! Ezek szerint egy olyan kábel kellene ami a egy stereo jack-ben végződik? :oops:

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59937Hozzászólás BodziLalikirály
2018.11.17. 10:13

phantie írta:Kedves Lalikirály!
Köszi a hozzászólást! Van egy külső hangkártyám, egy UR22 mk II-es. A lejátszóhoz volt egy kábel bal/jobb csatlakozóval, ami egy midiben végződött. Ezt kötöttem össze a külső hangkari midi in-vel, de nem hallottam semmit. Tekergettem a potikat de nem hallottam a cd lejátszót. Nem tudom, mit csinálok rosszul.
Természetesen cd-t is raktam bele, és el is indítottam.
Az nem MIDI-ben hanem DIN csatlakozóban végződött!! A régi híradástechnikai eszközök csatlakozási felülete volt. Ezt váltotta le az RCA.
rca-din-audio-kabel-2x-rca-dugo-1x-5-pol-din-dugo-15-m-fekete-speaka-professional-325077.jpg
image.jpeg
phantie írta:Jaj Istenem! Ezek szerint egy olyan kábel kellene ami a egy stereo jack-ben végződik? :oops:
NEM !!!!
Olyan kábel kell (2db) aminek az egyik vége 1db RCA a másik vége 1db nagy (6.35) JACK!! Vagy ennek a stereo megfelelője .:
pac118.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

phantie
Újonc

Hozzászólás: # 59938Hozzászólás phantie
2018.11.17. 11:03

BodziLalikirály írta:
phantie írta:Olyan kábel kell (2db) aminek az egyik vége 1db RCA a másik vége 1db nagy (6.35) JACK!! Vagy ennek a stereo megfelelője .:
pac118.jpg
Ezt most nem értem. Van kettő in ezen a külső hangkarin, az egyik a miki a másik a gitár. Usb-vel csatlakozik a laptophoz. Találtam képeket a honlapon így már nekem is világosabb, de nem értem hogy miért kettő kábel kell? És mit hova kellene kötni?

https://www.steinberg.net/fileadmin/_pr ... 1bd584.png

https://www.steinberg.net/fileadmin/_pr ... 46a785.png

https://www.steinberg.net/fileadmin/_pr ... 96ad6e.png

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59940Hozzászólás BodziLalikirály
2018.11.17. 13:50

Na ezt most hogy magyarázzam el........????
A hangkártyán a két bemenet MONO! A 2 csatorna így lesz STEREO!
Mivel a számítógép a programozása révén a két csatornát egy sztereó csatornának fogja látni (ha kiválasztod az eszközkezelőben és a hangerő szabályzót megnyitod, majd látható is), ezért kell az általam betett képen látható kábel.
persze lehet csak egyik bemenetet használni, de akkor sem 3 polusú (stereo) jack-el!! Hanem a jelkábel 2 melegpontját összehúzva, MONO-ra kötve.
A hangkártyád bemenetei pedig 2db kombinált XLR/JACK aljzat, amit kapcsolóval (vagy szoftveresen) tudsz kapcsolni alacsony jelszintű (mikrofon, gitár, bakeli lemezjátszó), vagy előerősített jelszintű (LINE) bemenet (CD, videó, DECK, stb...) között!!
Ezenkívül a jobb oldali aljzathoz tartozik egy Hi-Z szűrő kapcsoló ami a gitárcsatlakozás miatt van.
De ugyanúgy akár mikrofont is lehet rá kötni.
Az általad belinkelt képek között az elsőn pld. van egy szinti is aminek a bekötése ahogy látszik is (szaggatott vonal), hogy a jobb-bal oldal a két külön aljzatba van bekötve.

Ennél jobban már nem tudom elmagyarázni!!!

Üdv.

phantie
Újonc

Hozzászólás: # 59941Hozzászólás phantie
2018.11.17. 16:18

BodziLalikirály írta:Na ezt most hogy magyarázzam el........????

Ennél jobban már nem tudom elmagyarázni!!!

Üdv.
Drága Királyom! Milyen üres és csendes is lenne a világ hülye kérdések nélkül! Köszönöm a segítséget. Viszont, akkor ezzel a hangkarival is tudok bakelitet lementeni?

phantie

phantie
Újonc

Hozzászólás: # 59943Hozzászólás phantie
2018.11.17. 19:10

powersparc írta:
phantie írta:Ezt most nem értem. Van kettő in ezen a külső hangkarin
Ööööö... nem kéne megnézni inkább, hogy van-e a laptopodban cd vagy dvd meghajtó 8-)
Van! :P De kezd néha már nagyon lassulni a gépezet, nem beszélve a szaggatásokról, ami miatt tervbe vettem egy sdd vagy valamilyen új ram izé beszerzését, ami pont a cd lejátszó helyére férne be. A fiókban meg 15 éve lapul ez az alig használt gépezet, és úgy gondoltam, hogy erre jó lesz. De most el vagyok bizonytalanodva. :unknown:

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59948Hozzászólás BodziLalikirály
2018.11.18. 10:13

powersparc írta:Ööööö... nem kéne megnézni inkább, hogy van-e a laptopodban cd vagy dvd meghajtó (és ha nincs tetetni bele egyet), mint ilyen bonyolultságú dolgokkal kísérletezned? :roll:
Hát ez nekem eszembe sem jutott...... :dash2: :xx:
Na jó viccelek, eszembe jutott, csak mivel rengeteg laptopot adnak el / ki mostanság amiben már extra ha van dvd/cd így ez nem fordult meg a fejemben és ugye a kérdező sem említette, hogy van-e nekije..... :lol: :lol:
powersparc írta:RAM a cd játszó helyére??????? :geek:
Arról mindenképp tégy majd fel egy fotót ide mert páran megfogjuk nézni nagy csodálattal! :lol:
Nándi!
Nem azt írta, hogy ram a cd helyére, hanem hogy "ram izé" !! Ami ugye mindennemű memóriachipre épülő tárolási platformra igaz lehet (pendrive; memóriakártya; ssd) .
A laptopban levő cd/dvd helyére pedig igenis lehet ilyet betenni, megfelelő átalakítóval ami kapható is. Lásd.: DVD-HDD-keret laptopba; vagy ugyanez csak memória kártya olvasóval.
phantie írta:Van! :P De kezd néha már nagyon lassulni a gépezet, nem beszélve a szaggatásokról, ami miatt tervbe vettem egy sdd vagy valamilyen új ram izé beszerzését, ami pont a cd lejátszó helyére férne be. A fiókban meg 15 éve lapul ez az alig használt gépezet, és úgy gondoltam, hogy erre jó lesz. De most el vagyok bizonytalanodva. :unknown:

Egy régi laptop (legyen az egy 386-os akár), akadás-mentesen játssza a CD lemezt. Persze ha nem olyan Op.-rendszer van feltéve ami úgy megfogja a gépet, hogy a betöltés is fél nap.
Viszont az tény, hogy a CD meghajtók lézerfeje elöregedik és már nem úgy olvassa be a lemezeket ahogyan azt kellene.

No...... mára ennyit.
Szép napot mindenkinek!!! :777

Üdv.

phantie
Újonc

Hozzászólás: # 59952Hozzászólás phantie
2018.11.18. 13:23

Maguk ezt nem érthetik. Annyi, de annyi emlék fűz ahhoz a cd lejátszóhoz! A lappangó lelkiismeret szedette velem elő a szekrény aljából a cájgocskát. Szegény, 15 év nélkülözés egy dobozban. Tehát akármi lesz is, nem hagyhatom cserben őt! Nem tudnék akkor többet cd lemezre nézni, nemhogy meghallgatni egyet...
Meg olyan modernül nézett ki, ahogy ráraktam a laptopomat. Tiszta studio lolreál. Na, hol is van a doboza? :cry2:

phantie
Újonc

Hozzászólás: # 59954Hozzászólás phantie
2018.11.18. 15:37

Zenészeknek magyarázni, hogy az érzület mily fontos. Hát hova lett ez a világ, világ??!

phantie
Újonc

Hozzászólás: # 59957Hozzászólás phantie
2018.11.18. 23:23

Igaza van, úgy kellett volna írni, hogy mivé lett ez a…

Új hozzászólás