Van.almatom írta:De szép is lenne ha létrejönne egy szakszervezet, akinek hatalma lenne azonnal elvenni a
fellépti jogot azon tagtól, aki arra nem méltó
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Re: Gumiszoba
- almatom
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Akkor le vagyok maradva!!!!!
Hol és hogyan működik ez a szervezet?
Mert én egy olyannal kibékülnék, ahol a kívánt szerv, azonnali behatással tudna lenni egy kókler munkájára és ott helyben be is szüntetné a munkásságát kb addig, amíg arra nem szerez magának jogot tudással és iskolával!
Hol és hogyan működik ez a szervezet?
Mert én egy olyannal kibékülnék, ahol a kívánt szerv, azonnali behatással tudna lenni egy kókler munkájára és ott helyben be is szüntetné a munkásságát kb addig, amíg arra nem szerez magának jogot tudással és iskolával!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
MZTSZ ( Magyar Zeneművészek és Táncművészok országos Szakszervezete )
Ez már régóta működik.
Nincs behatása senkinek a munkájára és senkinek a munkásságát nincs joga megszüntetni.
Ez egy nesze semmi fogd meg jól szakszervezet. Ki is léptem tavaly belőle...
Ez már régóta működik.
Nincs behatása senkinek a munkájára és senkinek a munkásságát nincs joga megszüntetni.
Ez egy nesze semmi fogd meg jól szakszervezet. Ki is léptem tavaly belőle...
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Első bulim élménye, azaz így kezdtem zenélni hajdanán
Tacso fogalmazott nagyon jól, hogy van a népzene alapú mulatós - lásd pl csárdások, amit ha jól tudom Tomi is játszik és ezzel semmi baja nincsen - és van a Jolly féle újkeletű tecnomulatós / latinos mulatós.
És ezt a kettőt nagyon sokan vagy összemossák, vagy éppen másképp értelmezik. Zenészek és vendégek egyaránt. Ha pl valaki mulatóst kér, sok zenésznek Jolly és hasonszőrű társai ugrik be először, nekem speciel az Ősszel érik babám. Mert nekem a mulatós a népzene muzsikája.
Volt olyan vendég, aki - amikor visszakérdeztem hogy milyen mulatósra gondol, mondjon dal címet - Szécsi Pál Karolináját mondta és olyan is volt, aki Delhusa Nikáját. Mint mulatóst.
Kedves admin / moderátor csak egy ötlet. Megoldható ezt a beszélgetést a gumiszobába áttenni?
És ezt a kettőt nagyon sokan vagy összemossák, vagy éppen másképp értelmezik. Zenészek és vendégek egyaránt. Ha pl valaki mulatóst kér, sok zenésznek Jolly és hasonszőrű társai ugrik be először, nekem speciel az Ősszel érik babám. Mert nekem a mulatós a népzene muzsikája.
Volt olyan vendég, aki - amikor visszakérdeztem hogy milyen mulatósra gondol, mondjon dal címet - Szécsi Pál Karolináját mondta és olyan is volt, aki Delhusa Nikáját. Mint mulatóst.
Kedves admin / moderátor csak egy ötlet. Megoldható ezt a beszélgetést a gumiszobába áttenni?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Nekem a következő a véleményem. Én ketté veszem a két műfajt. Nekem a tradicionális csárdás és népzene nem mulatós. Az csárdás, meg népzene. Mulatós az ezek mintájára, modern hangzással, tuc-tuc technós dob alappal, jobb esetben 5-6 akkorddal előadott műfaj, mely mondanivalójával, dallam és szövegvilágával a csárdást és népzenét akarja utánozni. Egyszerre akar modern és tradicionális lenni. Az első kettőt nagyon szeretem, ez utóbbit sokkal kevésbé. És nem igazán tudok mit kezdeni azzal mikor csárdásokat játszanak technós alappal, valahogy nem tudom a kettőt együtt fogyaszthatónak tekinteni.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Megtörtént!doxaa írta: Kedves admin / moderátor csak egy ötlet. Megoldható ezt a beszélgetést a gumiszobába áttenni?
Buba
-
doxaa
- Kiemelt tag
Na igen, erről beszéltem. Hogy másképpen értelmezzük. Mert nekem meg az. És itt nemcsak a lassú és friss csárdásokra gondolok, hanem a tradicionális lagzis zenére, amelybe beletartoznak a népdalok, a sramlik, az operett betétek és a régebbi 'műdalok' is.B.Bazsi írta:Nekem a tradicionális csárdás és népzene nem mulatós.
A modernkori tüctüc mulatóst egyáltalán nem játszom és nem is szeretem - szerencsére eddig nem volt gond ezzel.
Nálam valami ilyesmi a mulatós - igen így van, ez sem kimondott csárdás, hanem inkább tradicionális lagzis zene
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Tényleg nem köteketésből, de ha mégegyszer végiggondolod, ez nem egy mulatós szám!doxaa írta: Ha pl valaki mulatóst kér,..., nekem speciel az Ősszel érik babám.
Mulatós-nem mulatós!
Igen a nótatv-s mulatos nekem sem jön be!
De!
Azzal sem értek egyet, hogy majd én mint zenész megmondom mi fog itt ma szólni!
Egy koncert erről szól, hogy megvan a menetrend, ma ez az x szám fog lemenni. De mi szolgáltató iparág vagyunk, alkalmazkodni kell.
Amikor egy házasulandó pár megkeres, mert megfelel az ízlésüknek a műsorod, az még nem azt jelenti hogy mind a 80-200fő ugyanúgy gondolkodik mint ők!
Nem kell lemenni senki szintjére, meg kell keresni az arany közép utat.
Nálunk egy úgy működik hogy van a nézését-aranyeső-hosszú fekete haj-táncolj cigánylány része a műsornak ami ezt a műfajt 20 évre visszamenőleg lefedi, és ennyi!
Ezen kívül természetesen van autentikusabb cigányzene mint pl Erdő szélén, kalapomon piros szegfű, fáj a szívem stb. De ez már szerintem nem a nótatv-s kategória.
Én azt az elvet vallom, hogy minden műfajt kell játszani, mindenkinek lehet adni kedvére valót, de mértékkel!
Ha továbbra is jönnek hogy grofó, meg akármi, egyszerűen közlöm, hogy nem tudok többet, és ennyi!
Egy műsornak változatosnak kell lennie, ha erre is van igény, akkor ebből is kell 1-2 számot, de nem többet!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
doxaa
- Kiemelt tag
Emberi hangnemben beszélgetünk, véleményt cserélünk - a fórum többek között ezért van -, szóval egyáltalán nem veszem kötekedésnek.vili2105 írta:Tényleg nem kötekedésből, de ha még egyszer végiggondolod, ez nem egy mulatós szám!doxaa írta: Ha pl valaki mulatóst kér,..., nekem speciel az Ősszel érik babám.![]()
...csak éppen nem értek veled egyet.
Azt gondolom a mulatós egy nagyon tág műfaj, éppen ezért mint ahogy írtam is, másként értelmezzük.
Gyerekként a népzene és néptánc világában nőttem fel, szóval nekem a mulatós a népzenei mulatós, vagy inkább a hagyományos / tradicionális lagzis zene, amelybe simán belefér az Ősszel érik babám is, vagy éppen az Egy asszonynak kilenc lánya, vagy a Halkan pengesd ezt a csárdást, vagy az A szegedi csikós, vagy az Éjjel az omnibusz tetején, vagy a Hajmási Péter, vagy a Jöjjön ki Óbudára...
Ha mulatóst kérnek, én ilyenekre gondolok és ezt szoktam játszani - persze más stílust használok egy csárdásra és mást egy sramlira / operett betétre.
Sőt, tágabb értelemben nálam az autentikus cigányzene is mulatós - tradicionális lagzis zene ugye -, bár ezt azért már külön szoktam választani, mert ha jönnek kérni, akkor eleve úgy kérik, valami romásat. Megjegyzem, nálam a cigányzene az Horváth Pista és az Erdőszélén sátoroznak meg a Cigánysoron nem merek eljárni, nem pedig a modern műmájerkedés, mint a Bütykös Robi meg társai, 180as tempóval és diszkóalappal.
Abban sem értek veled egyet, hogy minden műfajt kell játszani.
Nálam/nálunk ez úgy megy, hogy az első kérdések között az van a megrendelő felé, mit szeretnének hallani. Ha a kereslet nem egyezik azzal, amit mi kínálni tudunk, nem vállalom el. Volt olyan pár, akik az esküvőjükre rockosabb zenét kértek - kivéve a menyecsketánc -, amire nemet kellett hogy mondjak, mert nem az én fő profilom. Olyan is volt, hogy nagyrészt mai slágerzenét kértek, és hiába szerette volna a munkatársam - aki volt a menyasszony - hogy mi zenéljünk az esküvőjükön, szintén nem vállaltam be.
Természetesen mi is játszunk pár számot a legtöbb műfajból - az más kérdés, hogy az adott műfajban a nóta magyar vagy angol -, szóval nálunk is van pl rock zene, de szinte egy egész estés rockos lagzit nem tudnánk bevállalni.
Való igaz, egy ilyen rendezvényen sok ember van sokféle zenei ízléssel. És igen, mi is egyfajta szolgáltatók vagyunk, de én azt gondolom, igenis tudnunk kell nemet mondani egy vendég zenei kérésére - vagy őszintén, vagy valamit kamuzva, hogy pl nem ismerem, nincs itt a szövege...
Bár nem könnyű, de szerintem minimális felelősségünk azért nekünk is van, hogy a zenei ízlést egy picit változtassuk. Egyrészt azzal, hogy néha nemet mondunk, másrészt, hogy néha azért játszunk olyan dalokat, ami picit igényesebb. Én speciel vendégvárásnál ezért játszok többek között sok bossát, igaz, legtöbbször csak magamnak.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szerintem ugyanarról beszélünk!
Én is azt mondom, hogy alapvetően a megrendelő dönti el, hogy a Te zenekarod stílusa megfelelő-e neki, vagy nem, tehát a fő vonal az az amit Te játszol.
Az ifjú pár áltralában azért Téged hív, mert az tetszik, de azon kívül előkerül olyan szám is amit lehet hogy az ifjú pár nem kért volna, vagy nem az ő zenei világa, de más vendég szeretne.
Akkor egy-egy szám erejéig be lehet rakni a műsorba.
Attól még a Te általad preferált műfaj megmarad, csak szolgáltattál másnak is. Ha nem fér bele, vagy nem is akarod eljátszani, akkor ezt közölni szoktam én is a vendéggel. Nem tudom, vagy ilyet nem játszunk!
Az ősszel érikkel kapcsolatban pedig viccből írtam, ha a szövegét elolvasod, hát nem mulatós.
Én is azt mondom, hogy alapvetően a megrendelő dönti el, hogy a Te zenekarod stílusa megfelelő-e neki, vagy nem, tehát a fő vonal az az amit Te játszol.
Az ifjú pár áltralában azért Téged hív, mert az tetszik, de azon kívül előkerül olyan szám is amit lehet hogy az ifjú pár nem kért volna, vagy nem az ő zenei világa, de más vendég szeretne.
Akkor egy-egy szám erejéig be lehet rakni a műsorba.
Attól még a Te általad preferált műfaj megmarad, csak szolgáltattál másnak is. Ha nem fér bele, vagy nem is akarod eljátszani, akkor ezt közölni szoktam én is a vendéggel. Nem tudom, vagy ilyet nem játszunk!
Az ősszel érikkel kapcsolatban pedig viccből írtam, ha a szövegét elolvasod, hát nem mulatós.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp