|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 110
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Nekem is volt pár Ketronból...Nálam az Sd 1 plus és az Sd7 a befutó, soha nem hagyott cserben egyik sem. Igaz az Audyáról ezt nem mondhatom el, de ha arranger kellene, más márkát nem választanék.
- Toncsi30
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 37
- Hangszer: Genos,event
- Adott köszönetek: : 112 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 66 alkalommal
Üdv!
Egyik tapasztalatom...
kb két hónapja vagyok boldog ketron tulajdonos... ezelőtt két rolandal zenélgettem, g1000 fő hangszer gw8 segédnek, itt a fórumon is jelen lévő Ottó barátom
hatására váltottam hangszert, és vettem használtan egy sd7-et előzmény,
Ottó gyerekkori legjobb barátom, egy évben kétszer kb. 15 éve ha nem több. elmegyünk több napos örömzenére, magunknak és a baráti társaságnak zenélünk, neki sd5-van
a példa, Ottó zenél egyedül én meg csak ámulok és bámulok a hangzás miatt (a mai napig) ezért vettem ketront!
nem túlzás hogy az sd7-t két hónapja napi 5-6 órát nyüstölöm, stílust készítek hozzá, reg.-eket gyártok stb. persze még a fele lehetőségig el sem jutottam...
a lényeg nálam is lefagyott sokszor... de tény hogy saját magamnak köszönhetem, kb egy hónapja egyszer se fagyott le... van hogy elakadok vagy nem úgy szól a dolog ahogy szeretném, ilyenkor én előveszek egy két beat vagy épp beguint és zenélgetek magamnak
ez mindig vissza adja a befektetett hitemet
Nyugodtan mondhatom, hogy nem bántam meg a váltást, de az tény hogy piszok sok meló egy teljesen más gyártótól való hangszerváltás!De a hangzás kárpótol!!!
Ezt csak úgy érdekességként írtam!
Üdv Toncsi
Egyik tapasztalatom...
kb két hónapja vagyok boldog ketron tulajdonos... ezelőtt két rolandal zenélgettem, g1000 fő hangszer gw8 segédnek, itt a fórumon is jelen lévő Ottó barátom
hatására váltottam hangszert, és vettem használtan egy sd7-et előzmény,
Ottó gyerekkori legjobb barátom, egy évben kétszer kb. 15 éve ha nem több. elmegyünk több napos örömzenére, magunknak és a baráti társaságnak zenélünk, neki sd5-van
a példa, Ottó zenél egyedül én meg csak ámulok és bámulok a hangzás miatt (a mai napig) ezért vettem ketront!
nem túlzás hogy az sd7-t két hónapja napi 5-6 órát nyüstölöm, stílust készítek hozzá, reg.-eket gyártok stb. persze még a fele lehetőségig el sem jutottam...
a lényeg nálam is lefagyott sokszor... de tény hogy saját magamnak köszönhetem, kb egy hónapja egyszer se fagyott le... van hogy elakadok vagy nem úgy szól a dolog ahogy szeretném, ilyenkor én előveszek egy két beat vagy épp beguint és zenélgetek magamnak
Nyugodtan mondhatom, hogy nem bántam meg a váltást, de az tény hogy piszok sok meló egy teljesen más gyártótól való hangszerváltás!De a hangzás kárpótol!!!
Ezt csak úgy érdekességként írtam!
Üdv Toncsi
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Nekem is volt sd 7 talán 1 évig muzsikáltam vele és csak egy hangszerrel,tudom miről van szó.A hangzás ok,de egy 2400 vagy 2700 euros hangszer már ne csináljon beűtéseket nagy hangerővel,meg a regisztráció váltásnál ne kelljen várni rá több időt,mert ahogy mondta talán Qugli ezt a bulik nem igazán bírják ki.Érdekes az sd5 amit Bubától vettem pattan mint a gumi,pedig egy lehajtott hangszer.Tyros 5 ,Genos népzenében megeszik a Ketront ,nálunk Erdélyben mivel itt több rétegű a népzene.De ez mind csak a személyes véleményem.Vettem volna sd9 mert tetszett de úgy tudom a szempler rész nem működik,hát már bocsássa meg a nagy világ.3000 euro és félig kész,de lehet azóta megy nincsenek infóim.Asterix írta:Lehet, hogy igaza van Mártonnak. Én nem mondom, hogy nem.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Nem vagyok szakértö a témában, de ha jól emlékszem... A sampler azért nem müködött/müködik az SD9-ben, mert
nem is tervezték úgy, hogy legyen elérhetö a user-ek számára... Aztán a sok visszajelzés után talán elérhetövé teszik
majd valamelyik frissítéssel... ha hülyeséget írtam, akkor bocsánat, javítsatok ki...
Amúgy nekem nem nagyon hiányzik a sampler rész...
1.) se idöm, se kedvem, se tudásom hangszíneket szerkeszteni
2.) van elég hangszín, ami jól szól az SD9-ben alapból
3.) 20-30 hangszínnél úgy sem használok többet, annyit meg találni az SD9-ben
Nem mellékes az sem, hogy annyi funkcióval és lehetöséggel van ellátva az SD9, hogy töredékét sem használtam még,
pedig már fél éve megvan a hangszer...
Az SD9 egyszer fagyott le nálam, amikor egy nagy méretü videóklippet próbáltam elindítani... Megtanultam, mozizni
nem az SD9-en fogok...
VIGYÁZAT ELFOGULT VAGYOK!

nem is tervezték úgy, hogy legyen elérhetö a user-ek számára... Aztán a sok visszajelzés után talán elérhetövé teszik
majd valamelyik frissítéssel... ha hülyeséget írtam, akkor bocsánat, javítsatok ki...
Amúgy nekem nem nagyon hiányzik a sampler rész...
1.) se idöm, se kedvem, se tudásom hangszíneket szerkeszteni
2.) van elég hangszín, ami jól szól az SD9-ben alapból
3.) 20-30 hangszínnél úgy sem használok többet, annyit meg találni az SD9-ben
Nem mellékes az sem, hogy annyi funkcióval és lehetöséggel van ellátva az SD9, hogy töredékét sem használtam még,
pedig már fél éve megvan a hangszer...
Az SD9 egyszer fagyott le nálam, amikor egy nagy méretü videóklippet próbáltam elindítani... Megtanultam, mozizni
nem az SD9-en fogok...
VIGYÁZAT ELFOGULT VAGYOK!
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Ezeket a hiányosságokat (is) igyekszik pótolni a varangyos...

- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Az SD7-re már nem emlékszem, de az SD9-nél semmit sem kell várni. Ha használok egy regisztrációt, majd behívok egy másikat, akkor a jobb kéz hangszín azonnal vált, a stílus pedig a következő stílus elején. Lehet, hogy egy nagy pdf fájl behívásánál lassabb lenne. Nem néztem meg, hogy mekkora szöveget hív be a dal. De kérem szépen, melyik hangszer hív be még pdf fájlokat szöveg megjelenítéshez?szabesz80 írta:a regisztráció váltásnál ne kelljen várni rá több időt,mert ahogy mondta talán Qugli ezt a bulik nem igazán bírják ki.
Tyros 5 ,Genos népzenében megeszik a Ketront ,nálunk Erdélyben mivel itt több rétegű a népzene.
A Tyros 5 semmiben nem eszi meg a Ketront. Egy Tyros 4-et nem lenne érdemes soha lecserélni T5-re, ha nem csináltak volna hozzá jó pakkokat. Azok a pakkok jók, a maguk stílusában tényleg megeszik a Ketront, mert a Ketronra nincs ilyen fejlesztő gárda.
De azért engedje meg a világ, egy milliós T5-ben nincs egy normálisan megszólaló beállítás? A pakkokat ha behívom, mintha nem is ua az hangszer lenne...
Ez nem baj? Mindenben lehet kifogást keresni, ha az ember találni akar...
Én szeretem a Ketront. De mondjuk, ha azt mondanák, csak egy hangszert vihetsz magaddal a buliba, akkor 10-ből 9-szer biztosan a Korgot vinném...
(Nem a hangszer hibája miatt, mert azokkal együtt lehet élni. Sokkal jobban ismerem a Korgot. Hiába használok már 1 éve újra Ketront is...)
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Kollégák, lennének köztetek olyanok akik 1-1 rövid felvételt készítenének hogy hogy is szól kezük alatt az sd7-9? Mondjuk csárdást egy rövid részletet, csak azért hogy hogy szól, baromi kiváncsi vagyok rá...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Nándikám, a Tomi vedeóinak a nézettsége 30%-ban nekem köszönhető!
Ismeren jól Tomi videóit, de kiváncsi lennék hogy mások keze alatt hogy szólnak a masinák... 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Bazsi!
Küldj egy mail címet!
De amilyen messze vagyok tőled, meghallgathatod élőben is... Az állványomon van minden nap...
Küldj egy mail címet!
De amilyen messze vagyok tőled, meghallgathatod élőben is... Az állványomon van minden nap...
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Bazsi,nálam ilyen...nem röhög..B.Bazsi írta:Nándikám, a Tomi vedeóinak a nézettsége 30%-ban nekem köszönhető!![]()
![]()
Ismeren jól Tomi videóit, de kiváncsi lennék hogy mások keze alatt hogy szólnak a masinák...
https://soundcloud.com/k-rolycseri/csardas2