Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Első bulim élménye, azaz így kezdtem zenélni hajdanán

Hozzászólás: # 59693Hozzászólás forissandor
2018.11.01. 11:25

Sőt, teszem hozzá ebben az esetben sem a megrendelő, sem a vendégek reakciója nem igazán érdekel.

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 76
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 59694Hozzászólás Sambácsi
2018.11.01. 12:29

[quote="forissandor"]

Teljes egyetértéssel csupán egy általam is hangoztatott kifejezést írok ide...
"Az emberi méltóság megőrzése"
Ezt közlöm a megrendelővel.Kikötés.

Külföldön soha nem fordult elő atrocitás, tiszteletlenség.
Ausztria, Németország,Svédország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Ukrajna.
USA és Kanada.

Ez valami magyar átok.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 59695Hozzászólás B.Bazsi
2018.11.01. 14:39

forissandor írta:Sőt, teszem hozzá ebben az esetben sem a megrendelő, sem a vendégek reakciója nem igazán érdekel.
Gondoltam hogy nem kéred ki a véleményüket hogy mit szólnak hozzá, csak gondolom látod olyankor a reakciójukat. Bele törődnek, háborognak, verekedni akarnak, beszólogatnak, vagy tisztelettel elfogadják? Nem tudom elképzelni azért kérdezem

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59696Hozzászólás tacso
2018.11.01. 16:26

Azért mindig van 1-1 bíztató momentum! Sopronban bezárt egy hely, ahol kizárólag finoman fogalmazva "dáridós" zene és törzsgárda múlatta az időt, szombatról-szombatra. A bezárás után a keménymag kiszúrt egy másik bulihelyet, ahol ismerős zenészek játszanak. Amikor megjelentek, az étterem főnöke kérte a zenekart, hogy amig ő nem szól, csak lassú finom dalokat játszanak! 30 perc hepciáskodás után a Jollyngerek távoztak. 3 hét után nem volt több próbálkozás, mert volt szándék a normális szórakozás, és szórakoztatás igényére. A tulajdonos tudta, ha beengedi az új társaságot, a törzsvendégek jelentős százalékát elveszti, mert ordenáré és duhaj törészúzás nem kifizetődő. Ennyi!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Apa89
Újonc
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha PSR 2100
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 59713Hozzászólás Apa89
2018.11.02. 23:37

Én nem kérek már a habostortából. Annyit tennék hozzá, hogy valaki megrendel egy szolgáltatást/műsort. Onnantól kezdve közös szimpátia kérdése, ki kinek hogy tesz kedvére. Nálam mindig az volt a nagy dilemma, hogy ugyan olyan bunkó lehetek-e a vendéggel, mint ő velem, vagy megengedhetem-e magamnak azt, hogy bunkóbb legyek? Sokan azt hiszik, hogy pénzért bármit meg kell tenni, el kell tűrni, le kell nyelni. Faszt. 2017-ben 3 olyan buli volt, ahol összepakoltam és hazamentem. Az én idegrendszerem nem bírja a hülyéket sajna. Aki meg meg tud verni, annak óriási a szerencséje háháhágá :)

Teljes mértékben egyet értek veled! Az ember idegeivel ne játszanak, főleg azok akik elhívják, hogy szórakoztassa őket. Egyik barátom elment zenélni egy összejövetelre. Pár embernek nem tetszett a zene, provokálni kezdték a zenészt... Szólt annak aki "felfogadta" zenélni, hogy legyen kedves, és beszéljen a vendéggel, mert így nem tudja végezni a dolgát. talán 1 órára megoldotta a problémát, de ezután 4-ed magávla újra kezdték. Barátom besokalt, és megállt a zenével, hogy akkor ennyi, és hazamegy. Mindenki nagy meglepődés stb... jött a házigazda, hogy mivan... elmondta neki, hogy mi van,és hogy akkor most befejezte, nem kell neki a pénz se,megy haza! A házigazda, hiába ígért neki még ezt azt a megbeszélt összegre, akkor se maradt,és pakolt. Nekiestek szavakkal a provokálóknak, akik erre, mert ők idegesek lettek a dolog miatt, odamentek a barátomhoz, és egy szép monoklit készítettek neki a szeme alá, mondván mit képzelsz te ( barátom nem egy megálljt parancsoló kinézettel rendelkezik, gondolom ezért is merték megtenni amit tettek.)....... Rendőrségi ügy lett belőle persze.

Velem is történt ilyen. Ami a legjobb, hogy ott a házigazda beivott, és elfelejtette azt, hogy miért vagyok ott, és ő kicsoda. (erősre itta magát szokás mondani)
Bejelentettem, hogy akkor eddig tartott a buli, és pakolok, mert agyonverem az emberkét, mivel nem tud viselkedni.
Elvitték a házigazdát, onnan, és jöttek bocsánatot kérni, de én is úgy voltam vele, hogy ennyi... nem érdekel. Velem ne baszakodjon senki.

A másik kérdésem azon embereknek szól, akiknél olvasom-legalábbis azt szűrtem le a soraikból, hogy itt le van nézve a mulatós zenész. A multós zene.
Miért is?
Kíváncsi lennék rá.
Kinek nem inge ne vegye magára.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59714Hozzászólás tacso
2018.11.03. 08:25

Kedves Apa89!
Úgy gondolom talán félreértettél néhány sort a leírtakból, szerintem a fórumközösség egyetlen tagja sem nézi le a mulatós (vagy bármilyen) műfajt, zenészt pedig depláne nem!
Sőt, a döntő többségünk játszik is mulatós zenét, amennyiben az adott rendezvényen ez indokolt! Én magam nemrég hallottam egy helyi csapattól egy príma új felfogású 3+2 mixet, amire azt mondtam, no ezt én is megcsinálom!
A népzene alapú mulatós dalok eljátszása az egyik legjobb fokmérő arra, hogy kideüljön adott zenész teknikai tudása és harmónia-basszus fűzési felkészültsége, ha ilyet hallok és jó, emelem kalapom!

Vagyunk néhányan viszont, akik az új típusú, Jolly, Grofo nevével fémjelzett tecnomulatós zene közölt értékrendjével nem értünk egyet, így el is határolódunk tőle, miközben pontosan látjuk és tapasztaljuk ezen dalok népszerűségét, egyre sokasodó táborát, és azt is pontosan tudjuk, kellenek olyan zenészek, formációk, akik ezt őszinte hittel ki tudják szolgálni!

Szinte mindannyiunk égett már meg rendezvényen idő előtt befejezve ahogy Te is, de valahogy soha nem azt olvastam, hogy hát nem tudtam eljátszani egy tangót, és egész estés sértődés lett belőle... :D Valahogy mindig az "A8-as királyok" okoztak nekünk problémát, ezért értékrendi és kényelmi okokból ezt a piacot próbáljuk elhagyni, áténgedve azon muzsikusoknak akik jók ebben a dologban, ismerik az előadókat és akár egész estés műsort is tudnak szolgáltatni belőle!

A magam részéről ezt a "menekülést" inkább kudarcként élem meg mint máshogy, hiszen ha ki tudnék találni egy olyan kompromisszumos megoldást amivel be tudnék húzni a műsorba ilyen dalokat úgy, hogy ne érezzem saját magam arcul csapásának, akkor könnyebb lenne az életem és növelné az önbizalmam... :D
Egyszer a Hosszú fekete hajat megcsináltam bossának, de a kutyának nem kellett... :D

Remélem elég őszinte és érthető voltam, a lényeg, hogy nincs semmilyen lenézés!!!

Üdv!

Ui: Ennek tényleg semmi köze ezen fórumrész témájához, bocs Power!! Ez a Te topikod!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 59715Hozzászólás almatom
2018.11.03. 08:44

Szia, kedves Apa89,

Tőlem olvashattál korábban olyat, hogy "alpári zene"..... és valóban a mulatós zenék legaljára gondoltam akkor: bármelyik jolit, kisgrofót és ezen műfaj többi képviselőit bátran ide lehet sorolni.
Ugyanakkor a problémám voltaképpen nem is e zenei műfajjal van, hanem azokkal, akik kizárólag erre a primitív zenére képesek mulatni és főleg azzal, ahogyan!!!
Nincs itt mit nagyon fejtegetni:
- az egyszerű zene az egyszerű embereké. Úgy szoktam fogalmazni, hogy a zenei ízlés abszolút az intelligenciához köthető.
Valamiért sosem azokkal a vendégekkel van a gond, akik rock and rolloznak, akik latint járnak, akik buliznak retróra és mai zenékre.......de hogy-hogy nem, mindig a mulatós zenét kedvelők köréből jön az aktuális bunkó.........szinte már-már törvényszerűen!
Én ezt a viselkedést nem szeretném tolerálni, ha nem muszáj, ezért alaphangon nem is játszom, vagy csak nagyon korlátozott, amolyan poén mennyiségben.

Konkrétan ezért nevezem ezen mulatós műfajt alpárinak, mert bár a zene és a szöveg is mind primitív, de az alpári emberek is szinte kivétel nélkül, mind ezen műfajt kedvelők köréből születnek meg a bulikban.

Apa89
Újonc
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha PSR 2100
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 59716Hozzászólás Apa89
2018.11.03. 09:07

Köszönöm a válaszokat. :)
almatom továbbra se értek egyet veled,de sebaj. A tied is csak egy vélemény.

Sajnos nagyon elkanyarodtunk a topic témájától, ne haragudjatok. Részemről ezt lezárnám. :)

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 59717Hozzászólás HunHyper
2018.11.03. 10:44

Ooooooh... Istenem...
:shock:

Háromszor futottam neki.... Nem tudtam megnézni...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 59718Hozzászólás almatom
2018.11.03. 11:17

Apa89 írta:Egyik vendék hangosabban odaszólt a zenésznek: "... majd az Édes kisfiamat eljátszanád nekünk?!" Mire a Profi zenész MIKROFONBA bemondja: "Majd jövőhéten, mert nincs itt a FLOPPY-m" :lol: :lol: :lol:
Ez kemény! Nem lehet egy iq fighter a tag.
Egyébként pont az ilyenekről tudom feltételezni, hogy ők nyomják a suttyó zenéket és teljesen önszántukból..... :-D
Istenem.......!
De szép is lenne ha létrejönne egy szakszervezet, akinek hatalma lenne azonnal elvenni a
fellépti jogot azon tagtól, aki arra nem méltó......

Új hozzászólás