Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

bingyo24
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: tyros 3
Adott köszönetek: : 52 alkalommal
Kapott köszönetek: : 64 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 59072Hozzászólás bingyo24
2018.08.28. 13:50

Koszi a valaszt Malko hat ez igy eleg gaz, most vettem a hangszert tenyleg jo dobok szamplerek meg minden van rajta de ha kapok egy uj hangszint nem tudom kiprobalni mert elvesz hat ez patt helyzet semmi ertelme ennek igy sokkal jobbak az elodok ebbol a szempontbol! Ha esetleg megis tud valaki valami megoldast az irjon koszi es Udv! :777

citromzoli
Újonc
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: ∆ Korg Pa4X-76 ∆
Adott köszönetek: : 5 alkalommal
Kapott köszönetek: : 9 alkalommal

Hozzászólás: # 59085Hozzászólás citromzoli
2018.08.30. 07:48

Sziasztok!

Ha esetleg valakit érdekel egy eladó -- › Yamaha PSR s770

További szép napot mindenkinek!

Kép

Gyula
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: yamaha psr s970 yamaha psr2000
Adott köszönetek: : 6 alkalommal

Hozzászólás: # 59127Hozzászólás Gyula
2018.09.02. 10:31

Kedves főrumtársak !
Pár napja sikerült vennem egy psr s 970-es szintetizátort, sajna eléggé amatőr vagyok jelenleg ismerkedem a géppel. A legnagyobb problémát a mikorfon és a vocal harmony beállításai jelentik. Valahogy nem tudom úgy beállítani hogy megfelelően szóljon az énekhang. A régebbi hangszerem ( psr 2000 ) sokkal erőteljesebben adta vissza a hangomat, illetve a vocal harmony használatakor jól lehetett hallani hozzárendelt kisegítő hangokat ( pl női vokál, kórus ...stb ). Igaz hogy azt használtam úgy vettem meg hogy az előző tulajdonos mentett beállításai rajta maradtak. A jelenlegi hangszeremen úgy érzem hogy a vocal harmony a benne lévő gyári formában inkább tozítja az ének hangomat mit erőteljesebbé jobban hangzóvá tenné. ( gondolom be kellene megfelelően állítanom az értékeket, de sajnos segítség nélkül nem akar sikerülni) Szóval azt kérném, ha valaki tudna tanácsot adni a psr s970 hangszer mikrofon és vocal harmony beállításaival kapcsolatban vagy esetleg kisegítene ilyen mentett beállítással vagy beállításokkal azt nagyon megköszönném. ( A psr 2000 hangszeren a vocal harmony-ból a VocodPichU-t használtam és egy ehhez hasonló hangzást szeretnék a legjobban ezen a gépen is)

Segítségeteket előre is köszönöm.

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 59128Hozzászólás MMaestro
2018.09.02. 13:50

Szia!
Ezt itt elméletben át lehet beszélni, de megoldani nem. Hiába küld neked bárki egy kimentett beállítást, az csak neki jó. A Te mikrofonod más, a hangszíned más, a hangerőd más, az elvárásod más. Együtt lehetne kialakítani. az eladó biztosan segít. Ahogy a vevő is. Ha már eladtad a 2000-et, attól még megkeresheted a vevődet, hogy a mikrofon beállításaidat számszerűen kiírd (vagy megkéred, hogy kiírja neked), hiszen a hangszerek hasonlóak. A 970-et is használtan vetted, valószínűleg ez is el van állítgatva.
A hangod torzít: A hangszer hátulján, a mikrofon csatlakozó mellett van egy hangerőpoti. Ezzel túl lehet vezérelni a bemenetet. DIRECT ACCES gomb és utána lenyomod a MIC SETTING/VOCAL HARMONY gombot. A képernyő tetején látszik a kivezérlés, de ugyanez a kivezérlés látszik akkor is, ha csak a MIC SETTING/VOCAL HARMONY gombot nyomod meg. Az alatta lévő sorban az EQ fontos. Tulajdonképpen ezzel tudsz hangszinelni. Leírom az enyémet - ne mondd. hogy nem küldtem semmit:
EQ Low: 250Hz -1dB, EQ Mid: 2,8kHz +1dB, Eq High: 10kHz +2dB
Noise Gate: On -45dB
Compressor: Off
Nem jó a vokálod: a 970-ben nincs ugyanilyen nevű beállítás, erre írtam, hogy a 2000-ből kellenének részletesen a paraméterek, amit az edittel belépve lehetne ide beirkálni. (Már amennyiben megegyeznek a menüpontok.)
Üdv: MMaestro :harm:

Gyula
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: yamaha psr s970 yamaha psr2000
Adott köszönetek: : 6 alkalommal

Hozzászólás: # 59129Hozzászólás Gyula
2018.09.02. 14:51

Köszönöm a válaszod és a benne írt adatokat. Próbálom - próbálom talán sikerül majd eltalálnom a megfelelő beállítási értékeket. Ha lehet még egy kérdésem, akkor érdekelne, hogy a fent irt vokált a psr 2000- es hangszerből át lehet e menteni a psr s 970-es hangszerbe. Ha igen akkor persze logikusan következik az újabb kérdés is hogy hogyan ?

MMaestro
VIP

Hozzászólás: # 59130Hozzászólás MMaestro
2018.09.02. 15:57

Sajnos nem lehet kimenteni. A hangszerben lehet tárolni USER memóriában, de pendrájvra nem lehet kitenni. Ha én csinálok egy szerintem jót, akkor azt sem tudom neked kimenteni az S970-ből, csak azt lehet, hogy paraméterenként kimásolni, neked pedig beírni a tiédbe. S970 és S970 közt ez így működik, de mivel a 2000 az nem VH2-őt használ ezért a paraméterek illetve a menüpontok sem ugyanazok, vagy nem ugyanott vannak, vagy nem ugyanúgy hívják őket. A PSR_2000 2001 nyarán jelent meg, az meg nem tegnap volt. A fejlődés (általában) nem visszafelé történik, így az újabb hangszer tudja azt, amit a régi is tudott. Jó lesz az, csak kitartás!

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 59148Hozzászólás Gyuley
2018.09.08. 10:09

Robyka szinty írta:Udv a tyros2 on a gyari visszaallitast hogy kell megcsinalni torzit a mikrafonom es kigyul a piros es akkor ez segitene rajta?
Szia.

Nem kell itt visszaállítást csinálni, hátul a mikrofon bemenet mellett van egy gain poti, ott kell beállítani a megfelelő jelszintet, addig tekerd lefelé, míg a mikrofon ledje nem vezérel túl, vagyis a led nem villan pirosba. :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 59149Hozzászólás Gyuley
2018.09.08. 10:16

Gyula.

A psr2000-ben még külön vokalpanel volt beépítve a hangszerbe, psr 3000-től pedig szoftveresen oldották meg, ezért nem szól olyan jól mint a psr2000.
Én is psr 2000-ről váltottam 3000-re, és sokkal rosszabb volt a vokálrésze, sajnos ez van.

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

MMaestro
VIP

Hozzászólás: # 59155Hozzászólás MMaestro
2018.09.08. 19:20

Nekem ez nem furcsa. A cég jól áll hozzá. Nincs szükség a kimentésre, hogy csereberéljük. Ez egy spéci egyéni beállítás a saját mikrofonhoz, saját hangerőhöz, saját hangszínhez, saját énektechnikához, saját fülhöz, saját elváráshoz. Ez senki másnak nem lesz ugyanilyen jó. Engedi a mentést a User tárrészbe. Szerintem ez teljesen rendben van.

Nincs szükség a paraméterenkénti kiírásra. Ezt csak végszükség esetére írtam. Ez nem egy stílus, amit kimentek a 2000-ből és jó lesz a 3000-be is, meg az összes többi utána megjelenő hangszerhez is. Semmi szükség a pendrájvra mentésre, vagy kiírásra.

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 59159Hozzászólás Joe83
2018.09.09. 07:59

Szép napot kívánok fórumlakók!

A Yamaha sem kőkorszaki. Nekem sok évig volt.
Van lehetőség kimenteni a beállításokat. Nekem anno volt T1, T2, S770.. Mindegyikben lehet készíteni biztonsági mentést, amit vissza tudsz tölteni, ha valami gond lenne. Ha jól emlékszem a Utility részben található.
Egy kis gyorstalpaló Yamaha hangszerekhez. Anno én innen tanultam sokmindent.

http://www.psrtutorial.com/lessons/work ... upReg.html

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Új hozzászólás