Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

vili2105
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 58438Hozzászólás vili2105
2018.06.21. 10:06

Sanyi!
Ez az igazság!

Rody!
Nálunk a "kis" cucc 2db Kv2 ex10(750e/db), 2db Kv2 ex2.2(860e/db), meg egy a&h Qu-pac keverő
Hát szerintem ez mellett eláshatod a 328-at!
De azt is hozzá teszem, hogy ez nem az enyém, egy forintom nincs benne, így könnyen vagyok menő! :rolf:

Ja!
A nagy cucc meg 4 db Cerwin vega ab-36c 4 db Cervin CVP-2153, 2 db cv2800-as végfok a mélyre, meg 1 db cv5000 a felsőkre egy dbx pa+ vezérlővel! Cirka 10 KWatt! Lehet versenyezni! :lol:

De még egy kérdés!
Ha annyira fasza high-end, akkor mi a bika tökének kell a dbx a crossoláshoz? Azt kifelejtették a mérnökök?

És ez most hozzáteszem személyeskedés volt, és nem a cucc tulajának szólt! Neki gratulálok a jó technikájához, és sok bulit kívánok!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 58439Hozzászólás vili2105
2018.06.21. 10:16

És a Dbx-hez visszatérve!
Fantasztikus szerkezetnek tartom!
De!
Itt fogalomzavarok vannak, Rody te mondasz ellent magadnak!
Azt mondod, hogy a 328hoz nem is kell, mert olyan jó a hangképe! Akkor a saját cuccodat miért nem méred ki otthon, és simán csak bekapcsolod a teremben, és f@sza minden?
Mert nem erre való, hanem a teremakusztikát méri! Ugye?
Te magad mondtad, hogy a Petőfiben milyen szar az akusztika! De ez a drága hangfal nem tudod hogyan, de korrigálja magát! WTF???
Itt köpöd magad szembe, mert egyszer azt mondod, h de jól méri a termet, utána meg azt, hogy nem is kell mert a hangfal nagyon jól szól!
A rossz teremben!
Össze-vissza beszélsz, sok benne a gyermeki fantazmagória, a mások élményeinek/beszámolóinak elfogadása, majd saját gondolattá tevése!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58440Hozzászólás Rolandbk5
2018.06.21. 10:48

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 58443Hozzászólás malko
2018.06.21. 17:28

Há mi van már itt megint? Megszokhattátok már volna Rody stílusát és nem kell ezért a földbe döngölni, azért annyira hülyeségeket nem beszél.
Nekem nincs komoly cuccom csak egy jó Közép kategória. A komoly az nem itt kezdődik.
vili2105 írta: Nálunk a "kis" cucc 2db Kv2 ex10(750e/db), 2db Kv2 ex2.2(860e/db), meg egy a&h Qu-pac keverő
Hát szerintem ez mellett eláshatod a 328-at!
Tudom, hogy nem nekem címezted vili ezt de annyit hozzá fűznék, hogy volt szerencsém egymás mellett meghallgatni a két hangfalat.
Nagyon tetszik a Kv2 és sokat is medidáltam rajta hogy megvegyem az ex10.-et. Iszonyú jó hangú láda és jobban szól mint a 318Ai, igaz, hogy egy kicsit sok
középpel dolgozik meg a mély tartománya az nem egy nagy valami de ez nem is lényeg mert felső ládának hibátlan. De elásni nem fogom a 328 mert hangerőben
ha neked ez a lényeg,abban én jobb vagyok mint a kis cuccotok. A 328.-as hangosabb nem is kevéssel mint az ex10. Mélyben is jobb vagyok a 4db kv2.1.5.-el.
Ja és még ami nálam egy negatív az ex10.-nél az állványra való feltétel. Ha raktad fel akkor tudod miről beszélek.
A nagy cuccot inkább nem írom le mert abból csak a bonyodalom volna. (Igaz lóvét ebbe én sem raktam bele)

Még egy gondolat és befejeztem. Ha valaki vesz 1 millás hangszert meg egy másik millát beletol még keverőbe, mikrofonba, prociba, zsínórokba...stb akkor ne a hangfalon spróroljon már!!! Ez az én véleményem és senki ne vegye személyeskedésnek.

Üdv MAlkó!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 58444Hozzászólás forissandor
2018.06.21. 18:53

Amúgy az elég gyakran előfordul, hogy megkérdezem a hangszervásárlótól, hogy min fogja tolni a Tyros 4-et meg a Pa 3-at, aztán jön az Y Audio válasz....

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 58450Hozzászólás vigo01
2018.06.21. 23:02

Elnyomtam sorry.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vigo01 2018.06.21. 23:06-kor.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 58451Hozzászólás vigo01
2018.06.21. 23:03

[quote="malko"]
Ha valaki vesz 1 millás hangszert meg egy másik millát beletol még keverőbe, mikrofonba, prociba, zsínórokba...stb akkor ne a hangfalon spróroljon már!!! Ez az én véleményem és senki ne vegye személyeskedésnek.

Ha választani kell, inkább egy millás hangszer mint hangfal.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58452Hozzászólás Siklai68
2018.06.22. 06:30

forissandor írta:Má' bocsánat, hogy belevauzok itt a beszélgetésbe, de véleményem szerint háromféle-zenészféle van+ 1.

1. Hobbista.
2. Megélhetési.
3. Realista.
+1 (avagy negyedik) Nem vendéglátós zenész. Életében nem fog keresni egy kurva vasat sem,
.....oszt ' jónapot.
Sanyi!
Ezt annyira qrva jól leírtad, hogy ki is másoltam, és eltettem mementonak... :777
Most már be tudom magam sorolni és mindent kezdek megérteni... Óriási duma volt és nagy élettapasztalat áll e szavak mögött! Még most is röhögök , annyira tetszik!
Úgy érzem, én, mint 3.kategóriájú zenész meg sem kell szólalnom. te mindent korrektül leírtál. Ezt meg is szoktuk már tőled, no meg el is várjuk! :P :P :P
Pacsi :777
Siki

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 58453Hozzászólás malko
2018.06.22. 07:36

vigo01 írta: Ha választani kell, inkább egy millás hangszer mint hangfal.
Persze mindenki azt válasz amit akar. De mikor engem megkeresnek zenészek (hál istennek elég sok mindenki)
akkor 70%.-ban a téma: gerjed a mikrofonom, nem úgy szól a pergő mint otthon a stúdió monitor hangfalamon,
búg a mély, klippel a hangfalam, milyen mikrofont vegyek hogy szebben szóljon az énekem... stb. Legnagyobb hülyeségnek a mikrofon cserélgetést tartom. Először próbáld ki a mikrofonod egy másik rendszeren és igencsak meglepődsz, hogy milyen különbségeket fogsz hallani.
Nem bántás képen de vannak olyan zenészek akik évek óta szórakoznak ezzel a cucc ide-oda cserélgetéssel, és állítom sokkal többet buktak mint ha már vettek volna egy komolyabb motyót. De azért vannak ellen példák is mint pl BUBA barátunk aki akkoriban megvette hangfalát(amit hozzá teszek nem volt olcsó) és ami napig használja, szereti és abban is biztos vagyok eladni sem fogja sosem. Akinek van energiája meg pénztárcája, hogy cserélgesse hangfalát annak gratulálok!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 58456Hozzászólás Asterix
2018.06.22. 08:57

Én elég sok hangfalat kipróbáltam, igaz szerencsém és kapcsolataim révén nagyon keveset kellett meg is vennem közülük. Ebből egy esetben buktam, amikor a Valkó falakról átálltam aktívra.
Igazad van Malkó, én is sokat küzdöttem a búgással, sípolással, de szerintem ezt nem a hangfal csere oldotta meg, hanem a dbx. Egy 15e forintos mikrofonba énekelek, néha úgy, hogy a hangfal a fejemtől egy méterre van. Minden zavaró jelenség megszűnt, érthető az ének, és nekem tetszik a hangkép... Eddig 2 hangmérnökkel dolgoztam együtt ezzel a cuccal. Mind a kettő lefotózta a hangfalat, mondván, nem gondolták, hoy egy ilyen kis semmi fal, így tud szólni... De itt a dbx nagyon sokat nyom a latba, pedig Bubánál még nem győzött meg...

Új hozzászólás