Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 57806Hozzászólás forissandor
2018.04.21. 15:57

MEg azt is tegyük hozzá, hogy kis szerencsével és összeköttetéssel az a 770 250-ért új lesz. Használtan 200 fölött nem is érdemes adni érte, hiszen a 775 megjelenése után a 770 ára nagyon megcsappant.
Én személy szerint az S900-ért egy zacskó cukrot sem adnék. Kettő fajtája létezik: amiben kijelző volt cserélve, meg amiben majd kell. Ez cirka 70 pénz, alternatíva nincs, csak a külső kijelző. Ha mindenképp ilyen Yamaha kell valakinek, a 910 már nem kijelzőhibás, de ennyiből bizony a 770 is lassacskán kijön még egy Deák pótlással, aztán jöhet az özönvíz.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 57809Hozzászólás forissandor
2018.04.21. 18:24

Legutóbb a jófogáson 185-ért volt fent, igaz kb 3 óra hosszat. Mire végeztem a munkámmal és elindult volna érte, addig elkelt. De amit 235 körül hirdetnek, azt illik 200 körül elhozni.

Laca51
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: Yamaha PSR S 900
Adott köszönetek: : 106 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 57811Hozzászólás Laca51
2018.04.22. 06:22

Köszönöm a segítő szándékú és értékes hozzászólásaitokat! Az a helyzet, hogy sajnos anyagilag csak 150 körüli összeg áll rendelkezésemre, aminek az esélye 50%. De csak vokálos szintit keresek, hiszen tavaly volt egy PSR 3000-esem, de sajnos baleset érte és tönkrement. A másik kedvencem amúgy régóta az S 900-as, mert az már tud énekkel, vokállal együtt USB felvételt. Nekem ez a típus tökéletesen megfelelne, mert csak otthoni játékra kellene, nem vagyok profi zenész. Valószínűleg a fent említett S 900-ast nem fogom megvenni, mert beszéltem az eladóval és kiderült már a telefonban a turpisság, tönkrement a kijelzője egy villámcsapástól.De van hozzá külső kijelző. Nem is újonnan lett 2014-ben vásárolva, hanem használtan egy vendéglátós zenésztől. És persze mentek lefelé az árakkal, csábítóan , de már így nekem nem kell. Mert nincsen módom utána javítgatni. Vannak még lehetőségek nem vendéglátós S 900-ra , bár azokat drágábban kínálják. És persze ami a lényeg, hogy több ezer erre a típusra való stylok vannak pendrájvon, amikből szerkesztettem a saját dalaimat. A PSR 3000-es amíg megvolt tavaly, gond nélkül felismerte, bár néha kicsit be kellett avatkozni a hangszerek hangerejének a módosításba. Egyszóval jó lenne, egy nem leharcolt S 900-as. Újabbat, drágábbat nem tudok venni, bármennyire is szeretném, a kis nyugdíjamból. Elnézést a hosszú szövegért, de gondolom, értitek a lényeget! Továbbra is örülök minden segítő szándékú tanácsnak! Üdv!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 57812Hozzászólás HunHyper
2018.04.22. 07:10

Amúgy a kijelző problémára visszatérve... Nekem soha nem volt vele gondom, mert az első perctől kezdve kb. 30%-al visszavett
fényerőt használtam. ezt az egyik Yamaha fórumon olvastam, hogy ha folyamatosa 100% fényerőn használja valaki, akkor biztosan tönkremegy a kijelző...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 57814Hozzászólás Asterix
2018.04.22. 10:31

A vokál pedig ne legyen feltétel Yamaha hangszerben. Egy nagy nulla.
Yamaha PRS9000 és 9000pro, illetve Tyros 4-5 mikrofon bemenete jó. A többit el kell felejteni.
Még a TC vokál is csak elmegy, a többi pedig egyenesen használhatatlan...

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 57815Hozzászólás MMaestro
2018.04.22. 12:14

Elnézést kérek, javítanom kellett önmagamat. Amit átírtam, benne hagyom áthúzva.
claasy írta:Yamaha psr s670 szinti,az áthangszerelt, javított midit nem tudom elmenteni.
Ha a Mixing Consolban cserélgetsz hangszíneket, hangerőket, akkor ezeket regisztrációban tudod "hozzámenteni" a dalhoz style-hoz. Ez azt jelenti hogy ezentúl a Regisztrációs gombbal kell kiválasztani ezt a dalt style-t, hogy az áthangszerelés érvényesüljön. Az eredeti SMF-hez stílushoz ilyenkor hozzá sem nyúltál, csak egy új "megszólalási formát" rendelsz a dalhoz stílushoz. Ezért kell ezt a hozzárendelést regisztrációban menteni.

Ha a dalt a Song Creatorban hangszereled át, akkor valójában az SMF-ben szerkesztesz. Ilyenkor a Save gombbal tudod menteni új néven, vagy felülírva a régit.
powersparc írta:Mmaestronak 910 volt ha jól emléxem és abban is megfő az LCD!

Téves az információ. S900-am volt és kellett benne kijelzőt cserélni. A kijelző alatt tud bemenni levegő a szellőzéshez, emiatt nem tanácsos abrosszal leterített asztalra (vagy kanapéra) tenni. A szellőzést biztosítani kell, és a visszavett fényerő is kíméli.
Ez a szellőzés biztosítása vonatkozik a laptopokra is. Ott a ventilátor hangjából is halljuk, amikor melegszik. Némelyiken olyan szerencsétlenül van elhelyezve az alján a szellőzőnyílás, hogy az ölbe véve a 2 térdre rátett laptop pont nem tud szellőzni. Ilyen esetben célszerű egy kis fa rajztáblát tenni a laptop alá, hogy a gumilábak megfelelő távolságban tarthassák.
Üdv: MMaestro :harm:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MMaestro 2018.04.27. 20:36-kor.

Laca51
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 57817Hozzászólás Laca51
2018.04.22. 14:27

Köszi a linkeket megnéztem és valóban elgondolgodtatóak az ajánlatok! De hát a Tyros 1 nem 2002-es hangszer? Az meg már 16 év! És ami ugyebár fel van töltve mulatósokkal stb... , az nem vendéglátós volt? Amúgy minden tisztelem a vendéglátós zenészeké, de azért csak paskolták a szintit 15-16 évet, nem? Ennyire strapa bíró lenne? Csak kérdezek, nem akadékoskodok. Meg hát a Tyros 1 az flopis még, ugye? A pendrájvommal mit kezdek vele? Kell akkor valami kiegészítő kütyi hozzá, jól gondolom?
Várok még valami jobb vételre! Hátha "beszalad" egy szobában használt nem szétvert 3000-es vagy S 900-as! Nekem azok is megfelelnének! Imádtam a 3000-est, de ráesett egy szép nagy gerenda és széttört! :dash2: Azért köszi a segítségeket és tanácsokat! Üdv.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 57818Hozzászólás HunHyper
2018.04.22. 14:34

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Laca51
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 57821Hozzászólás Laca51
2018.04.22. 20:08

A PSR 3000-es már pendrájvos és kártyás is. És remekül olvassa be amit kell neki. Tapasztaltam tavaly. Most lenne lehetőség egyre, de a világ végén van tőlem. Kár, hogy rossz véleményetek van akár az S 900-as vagy a PSR 3000-es mikrofon bemenetéről és nem ezt tapasztaltam. Tavaly küldött nekem a "HunHyper" fórumtárs egy szuper jó mikrofont többek között és nagyon gyönyörűen szólt a 3000-be. A vokál is , ami itt a fórumban igen csak le lett húzva. Pedig jó a hallásom, de semmi kivetni valót nem tapasztaltam. Hiába szeretnék fiatalabb szintit, mondjuk a PSR S 950-est , 270-nél kezdődik és a csillagos égig szalad az áruk. Remélem, hogy ráakadok a megfelelőre! :unknown:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 57822Hozzászólás Asterix
2018.04.22. 21:00

Persze, jó az, meg jól szól, meg minden...
Addig, amíg nem teszel mellé mást... Hallgasd meg a mikrofont és a vokált a 3000-ben és a 9000pro-ben egyszerre... És utána mondj véleményt... :lol:

Új hozzászólás