|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Re: Gumiszoba
Kedves Roland!
Köszönöm a türelmed! Ma még várok választ a Muzikertől, ha nem tudnak korrekt határidőt mondani akkor hétfőn megrendelem Thomann-ból a linkelt állványokat.
Üdv : László
Köszönöm a türelmed! Ma még várok választ a Muzikertől, ha nem tudnak korrekt határidőt mondani akkor hétfőn megrendelem Thomann-ból a linkelt állványokat.
Üdv : László
- Pityus
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: PSR-SX900
- Adott köszönetek: : 265 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 548 alkalommal
Szomorúan olvastam a hírt, hogy meghalt Babos Gyula.
Fantasztikus gitáros volt. Még régebben volt alkalmam beszélni vele,
és akkor tapasztaltam, hogy egy zenének élő, szerény,
hivalkodástól mentes művész volt.
Fantasztikus gitáros volt. Még régebben volt alkalmam beszélni vele,
és akkor tapasztaltam, hogy egy zenének élő, szerény,
hivalkodástól mentes művész volt.
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Több mint 20 éve voltam egy koncertjén. Fantasztikus volt.
Nyugodjon békében...
Nyugodjon békében...
Üdv.: Apelláta
- sweetwater
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa3xLe, Roland Gaia SH, Kawai ES-110
- Adott köszönetek: : 5 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 7 alkalommal
Szerettem, jó zenész és jó ember volt. Egyszer arról álmodtam, hogy tanít gitározni.
Égi dallamok kísérjék útját.
Égi dallamok kísérjék útját.
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Srácok, tudnátok segíteni?
Aki zenél egymás utáni napon / éjjelen, hogyan oldjátok meg, hogy bírjátok mindkét napot - fizikálisan és hangilag? Sportoljak többet? Esetleg azon napokon szedjek valami vitamint vagy mást ( pl voice angin, bár ez talán esemény utáni tabletta
) ?
Régebben nem volt gond, hogy le kellett zenélnem péntek-szombat 12 órát, viszont betöltve a 40et, manapság már nem nagyon bírom. Jóval fáradtabb vagyok a buli után, a hangom pedig másnapra szinte kivétel nélkül bereked.
Idén már több mint 10 pénteki bulit pont ezért nem vállaltam be, mert szombaton játszom. Pedig jó lett volna. De hiába imádom amit csinálok, az egészségnél számomra nincs fontosabb.
Ezért is érdeklődöm, hogy esetleg van valakinek valami ötlete, tapasztalata? Hogy lehet bírni mindkét napot?
Előre is köszi mindenkinek az infót.
Aki zenél egymás utáni napon / éjjelen, hogyan oldjátok meg, hogy bírjátok mindkét napot - fizikálisan és hangilag? Sportoljak többet? Esetleg azon napokon szedjek valami vitamint vagy mást ( pl voice angin, bár ez talán esemény utáni tabletta
Régebben nem volt gond, hogy le kellett zenélnem péntek-szombat 12 órát, viszont betöltve a 40et, manapság már nem nagyon bírom. Jóval fáradtabb vagyok a buli után, a hangom pedig másnapra szinte kivétel nélkül bereked.
Idén már több mint 10 pénteki bulit pont ezért nem vállaltam be, mert szombaton játszom. Pedig jó lett volna. De hiába imádom amit csinálok, az egészségnél számomra nincs fontosabb.
Ezért is érdeklődöm, hogy esetleg van valakinek valami ötlete, tapasztalata? Hogy lehet bírni mindkét napot?
Előre is köszi mindenkinek az infót.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv a klubban! Néhány dolog ami nekem segített:
A sport jó, de csodát nem érdemes várni, mert nem csak erőnléti, hanem regenerálodási gond is van bizonyos kor felett.
Ellenben a két fellépés közötti teljes ágynyugalom, alvás nagyon hasznos.
Feladat megosztása, énekesnő, énekelni (vezetni) tudó zenésztárs, tud a fellépés és utazás alatt kis pihenőt biztosítani.
Maximalizált rendelkezésre állási idő, esetleg Dj bevonása az after részre. Ár kialakítás: 8 óra felett ne érje meg kifizetni a ráhúzást.
Énekelt hangnemek átfésülése, a torok kondíciójának megőrzése érdekében.
Instrumentális dalok műsorba illesztése akár a fősodorba is, pl. Zorba, Kánkán...
Vadállat dinamikaprocesszor (effect) az énekre, valamint a színpadi komfortérzet maximalizálása, (monitor) ami kisebb erőfeszítést kér a teljesítményhez.
Játszási szünetidő pontos optimalizálása.
Szellőzés, ventillátor, biztosítása minden esetben.
Mértékletes étel, bőséges vízfogyasztás.
50 km távolság felett szállás ottalvással!
Lagziban hagyd érvényesülni a vőfélyt! Dolgozzon ő is rendesen!
Végül: Az esélytelen, stresszes, kezelhetetlen fellépések teljes elhagyása.
Nekünk a jövő hét a következő képpen alakul:
Csütörtök: céges buli hotelben, 4 órát vállaltunk.
Péntek: Szülinap helyben, 19-01 ig vállaltuk, utána 4 ig Dj.
Szombat: szülinap 100 km távolságra, 13-20 óráig, ottalvással
Vasárnap: Utazás 120 km, 19 h tól 4 órányi hotel háttérzene, ottalvással.
Hétfő: Kidöglés...
A sport jó, de csodát nem érdemes várni, mert nem csak erőnléti, hanem regenerálodási gond is van bizonyos kor felett.
Ellenben a két fellépés közötti teljes ágynyugalom, alvás nagyon hasznos.
Feladat megosztása, énekesnő, énekelni (vezetni) tudó zenésztárs, tud a fellépés és utazás alatt kis pihenőt biztosítani.
Maximalizált rendelkezésre állási idő, esetleg Dj bevonása az after részre. Ár kialakítás: 8 óra felett ne érje meg kifizetni a ráhúzást.
Énekelt hangnemek átfésülése, a torok kondíciójának megőrzése érdekében.
Instrumentális dalok műsorba illesztése akár a fősodorba is, pl. Zorba, Kánkán...
Vadállat dinamikaprocesszor (effect) az énekre, valamint a színpadi komfortérzet maximalizálása, (monitor) ami kisebb erőfeszítést kér a teljesítményhez.
Játszási szünetidő pontos optimalizálása.
Szellőzés, ventillátor, biztosítása minden esetben.
Mértékletes étel, bőséges vízfogyasztás.
50 km távolság felett szállás ottalvással!
Lagziban hagyd érvényesülni a vőfélyt! Dolgozzon ő is rendesen!
Végül: Az esélytelen, stresszes, kezelhetetlen fellépések teljes elhagyása.
Nekünk a jövő hét a következő képpen alakul:
Csütörtök: céges buli hotelben, 4 órát vállaltunk.
Péntek: Szülinap helyben, 19-01 ig vállaltuk, utána 4 ig Dj.
Szombat: szülinap 100 km távolságra, 13-20 óráig, ottalvással
Vasárnap: Utazás 120 km, 19 h tól 4 órányi hotel háttérzene, ottalvással.
Hétfő: Kidöglés...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Ez fain Csabi.
Van egy ismerős zenekar, akik nagyon sokáig heti három-négy napot zenéltek, sokszor egymás után. Játszottam velük néhányszor, de elég is volt. Ők a fáradtsági és kialvatlansági problémákat úgy oldották, hogy gyakorlatilag négy napig folyamatosan részegek voltak.
Ez is egy út, csak hosszú távon nem kifizetődő. Sem szakmailag, sem egészségügyileg.
Van egy ismerős zenekar, akik nagyon sokáig heti három-négy napot zenéltek, sokszor egymás után. Játszottam velük néhányszor, de elég is volt. Ők a fáradtsági és kialvatlansági problémákat úgy oldották, hogy gyakorlatilag négy napig folyamatosan részegek voltak.
Ez is egy út, csak hosszú távon nem kifizetődő. Sem szakmailag, sem egészségügyileg.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Én ha két egymás utáni napon játszom, akkor megelőzés kép mindkét nap fellépés előtt induláskor megiszok egy ampulla kalcium injekciót.
Ugyan ezt teszem, ha csak egy bulit zenélek, de érzem, hogy a torkom/hangom nem tökéletes.
Negyven fölött már én is érzem, hogy nem bírom úgy mint régen. Igaz én sosem pihenek rá előtte, sőt utána sem. Sajnálom az időt a pihenésre. Ennek ellenére régen meg sem kottyantak az akkor még többször előforduló reggel 6-7 óráig tartó lagzik sem, manapság meg négynél tovább már rég nem is vállaltam bulit. Sőt, én egy alkalom kivételével még sosem aludtam ott sehol sem, mindenhonnan hazajövök reggel. Bár ez is egyre fárasztóbb.
Már két éve lappang bennem a gondolat, hogy abba kéne hagynom a haknizást. Odáig eljutottam, hogy már kevesebbet vállalok, jobban megválogatom. Ha az új, egy éve betöltött munkaviszonyon a jövőben úgy alakul, ahogy évekre előre meg van tervezve, valószínű 1-2 év múlva már nem fog beleférni az időmbe a haknizás.
Ugyan ezt teszem, ha csak egy bulit zenélek, de érzem, hogy a torkom/hangom nem tökéletes.
Negyven fölött már én is érzem, hogy nem bírom úgy mint régen. Igaz én sosem pihenek rá előtte, sőt utána sem. Sajnálom az időt a pihenésre. Ennek ellenére régen meg sem kottyantak az akkor még többször előforduló reggel 6-7 óráig tartó lagzik sem, manapság meg négynél tovább már rég nem is vállaltam bulit. Sőt, én egy alkalom kivételével még sosem aludtam ott sehol sem, mindenhonnan hazajövök reggel. Bár ez is egyre fárasztóbb.
Már két éve lappang bennem a gondolat, hogy abba kéne hagynom a haknizást. Odáig eljutottam, hogy már kevesebbet vállalok, jobban megválogatom. Ha az új, egy éve betöltött munkaviszonyon a jövőben úgy alakul, ahogy évekre előre meg van tervezve, valószínű 1-2 év múlva már nem fog beleférni az időmbe a haknizás.
Üdv.: Apelláta