Ha hosszú éveken át Rolandos vagy, megszoktad a Rolandos tervező mérnök logikáját. Veszel egy Yamahát és meg vagy lepődve, hogy a Yamaha mérnök másképp gondolta. Ahány ember annyiféle gondolkodásforma. DE! Meg kell próbálni megérteni a másik ember gondolkodásmódját. Lehet, hogy az jobb, vagy praktikusabb valamilyen szempontból. Lehet persze nehézkesebb is. Pont ezért vagyunk itt, hogy segítsük egymást a megértésben. Sokan a gépkönyvet sem olvassák el, mert nem értik, pedig magyarul van. Értő olvasás! Nem használják a Music Findert, mert nem is tudják mire jó. Pedig remekül kiegészíti a Regisztrációs Memórát. Ha elég egy dalhoz, hogy beállítsa nekem a stílust és a tempót és majd az OTS-eket használom, és nem kell különleges hangszín, vagy effekt, akkor Music Finderbe írom be. Ha több dolog beállíthatósága is kell, akkor Regisztrációt csinálok.powersparc írta:Érdekes amit írsz az előző oldalon a reg.bankokról Maestro!
Music Database (616 bejegyzés) valóan többre képes, mint a Music Finder (2500 bejegyzés), több paramétert képes megjegyezni egy-egy dalhoz. Ez tény! Az 512+616-nál azonban a korlátlan számú regisztráció mentési lehetőség mégiscsak nagyobb. Én nem versenyzek senkivel, nem szeretnék senkit legyőzni, meggyőzni az elveimmel, és szívesen megismerem mások véleményét is. Például arról is, hogy minek a Music Database és a Registration Memory ugyanbabba a hangszerbe, ha egyenértékű a két tárhely? Miért nem elég az egyik, vagy a másik?Asterix írta:Azért ne felejtsük el, hogy a 9000-ben van egy kb 500 dalos adatbázis ... ami teljes értékű a Regisztrációs mamóriával. Ez a Tyrosoknál már egy lebutított, használhatatlan semmi...
Az én véleményem a regisztrációról: egy dal, egy Bank. A 4 One Touch-nak ehhez semmi köze, az a stílushoz tartozik, az tartalmazza. Ezért írtam fentebb, hogy amikor elég az OTS nekem, akkor Music Finderbe mentem a dal beállításomat, nem Regisztrációba.powersparc írta:Hogy ki mire használja teljesen szabad kezet kap + ott hozzájuk egyenként a 4 One Touch is
Mivel ismerjük egymást, tudom rólad, hogy nem vagy fellépő zenész, nincs több 100, vagy ezres repertoárod, így kicsit furának tartod az egészet, de csak azt tudom mondani próbálj belegondolni.powersparc írta:Tehát nem értem miért jobb nótánként a többi psr-nél ezt 8-asával bankonként macerálni pendriveról egyfolytában ha valóban ez a helyzet ahogy írod is?
Nem is a betűvel van gond, hanem a számmal, öt oktávos hangszeren nincs 6. oktáv.powersparc írta:A B6 - H5 kérdés, megérne egy levelet a cégnek!
Üdv MMaestro