Hallgasd meg ennek a srácnak a demóit. Nála ilyen jól szól a 9000pro is kis túlzással élve. Akinek tehetsége és tudása van. Ez a srác megdolgozik a Ketronnak bőségesen...vigo01 írta:
Szerintetek létezik, hogy ilyen jól szól az SD9?
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Jó napot Uraim....
Mivel pár napja itthon vagyok és le tudtam ülni a hangszer elé, így szeretném eme tapasztalataimat veletek megosztani...
Igaz, hogy lesz egy kis Behringer X Air is a témában, de azért nagyobb részben mégis csak Ketron SD7 tapasztalat...
Első körben szétkaptam a hangrendszert, kicserélgettem a kábeleket jobb minőségűekre és azt gondoltam, hogy a digitális keverőt
visszaállítom gyári állapotra és újra beállítok mindent... szeretem kihasználni a technika által nyújtott lehetőségeket, így szépen
lassan változtatok mindig valamin...
SD7... Dedikált sztereó kimenet a dobsávra, és a többi rész egy másik sztereó kimeneten megy, így a Behringeren 2x2 csatornát foglalok le...
Szépen bekötve, a hangszer beállítva, "Factory" EQ a hangszerben, indítok egy stílust... Szól minden csatornán valami, nem szépen, de szól...
Ekkor jött a Behringer csavarása... Előtte megnéztem a "Praxis" DVD-t, amiről korábban írtam, sok titokra és apró trükkre fény derült...
Ezen felbuzdulva, a Dob csatorna "Solo" üzemmódban bekapcsolva, majd állítgattam, effekteztem, a végén megközelítettem a dob sávon a számomra
tetszetős hangzást... persze, ez lehet nem mindenkinek tetszene, nekem ez így már mondhatjuk, hogy megfelelő... Aztán a dob sáv "Mute",
majd a másik sztereó sáv "Solo" módba állítva... A kíséretet is kezdtem állítani, csavarni, több effektet is kipróbálva, na az is alakult...
Kipróbáltam a teljes hangképet, szépen, dinamikusan szólt, olyan igazán Ketronosan... Minden hangszert külön ki lehet hallani, de egyik sem tolakodó,
igaz a dobon hagytam egy kicsit többet, mert szeretem, ha a dobos nem csak "simogatja" a bőröket... Na szóval, tetszett... gondoltam, rádobok még a
végére egy kompresszort... mindegyiket kipróbáltam, állítgattam, de mindegyiknél az volt az érzésem, hogy a kompresszorok megölik azt a Ketron hangzást,
amit én nagyon szeretek... Már már olyan Yamahásan steril lett a dolog, így a kompresszort kivettem a láncból...
Zenélgettem, élveztem a munkám gyümölcsét, nyomtam a zenét arranger módban... Majd hirtelen gondoltam egyet, hogy beteszek egy midit, egy olyan midit,
ami SD7-re lett írva... Majd leestem a székről, de nem azért, mert olyan jól szólt, hanem, mert hihetetlenül rossz volt... Visított, semmi mély, a dob
ki volt nyírva... Néztem, hogy mi a franc lehet ez, hiszen korábban ez a midi fantasztikusan szólt... Na, hát rájöttem, hogy a hangszer midi esetében nem választja le a dob sávot
a dedikált kimenetre, így a többi adattal arra a csatornára megy, ahol korábban a kíséretet állítottuk be és ott az effektek dob nélkül lettek állítva, így a dobbal
már nem is szól jól.... Tehát a midi szinte használhatatlan, ha külön csatornán használjuk a dobokat Arranger esetében... Aztán megnéztem egy mp3 alapot,
ugyanaz a helyzet, mint a midi esetében, így szinte az is használhatatlan... Nem beszélve arról, ha a dobot külön jelként küldjük ki, akkor a hangszer belső felvevőjén
a dob nem szól, nem hallható, mivel a felvételhez nem keveri be az extra sávot...
Sajnos az olasz mérnökök itt nem gondolták ezt tökéletesen végig...
1.) Ha valaki használ a műsorában arrangert, mp3-at, audió alapokat, midit és a belső felvevőt akkor el kell felejteni a dedikált kimenetet...
2.) Ha nem használhatjuk a dedikált kimenetet, csak egy szereó csatornán megy ki minden, nem lehet olyan minőségi hangzást elérni,
de cserébe jól szólnak a midik és audió alapok is...
Nem értem, hogy minimum a midi esetében miért jelent ez problémát, hogy a dob sávot a dedikált kimenetre irányítsák...
Azt értem, hogy az audió alapok miért szólnak másképpen, ha a keverőn az arranger kísérethez van beállítva a csatorna, de hogy a midinél ezt
miért nem oldották meg, azt nem tudom... Nem beszélve arról, hogy a belső felvevő miért nem veszi fel az összes sávot, ahol megjelenik
valamilyen jel...
Összességében a Behringer X Air keverő egy jó kis cucc, sok dologra használható, de aki nem jártas a digitális keverők világában, annak az
extra oktató DVD-k nélkül egy kínszenvedés lehet....
Az SD7 szintén egy nagyon jó hangszer, de ezek a hibák jelentősen lehúzzák, ha nem javítják ki ezeket a hibákat (persze nem tudom, hogy ezeket
lehet-e egyáltalán szoftveresen javítani), akkor soha nem fog tudni kilépni a saját árnyékából, nem fogja megmutatni, hogy mi mindenre képes ez a hangszer...
Üdv: Roland
Mivel pár napja itthon vagyok és le tudtam ülni a hangszer elé, így szeretném eme tapasztalataimat veletek megosztani...
Igaz, hogy lesz egy kis Behringer X Air is a témában, de azért nagyobb részben mégis csak Ketron SD7 tapasztalat...
Első körben szétkaptam a hangrendszert, kicserélgettem a kábeleket jobb minőségűekre és azt gondoltam, hogy a digitális keverőt
visszaállítom gyári állapotra és újra beállítok mindent... szeretem kihasználni a technika által nyújtott lehetőségeket, így szépen
lassan változtatok mindig valamin...
SD7... Dedikált sztereó kimenet a dobsávra, és a többi rész egy másik sztereó kimeneten megy, így a Behringeren 2x2 csatornát foglalok le...
Szépen bekötve, a hangszer beállítva, "Factory" EQ a hangszerben, indítok egy stílust... Szól minden csatornán valami, nem szépen, de szól...
Ekkor jött a Behringer csavarása... Előtte megnéztem a "Praxis" DVD-t, amiről korábban írtam, sok titokra és apró trükkre fény derült...
Ezen felbuzdulva, a Dob csatorna "Solo" üzemmódban bekapcsolva, majd állítgattam, effekteztem, a végén megközelítettem a dob sávon a számomra
tetszetős hangzást... persze, ez lehet nem mindenkinek tetszene, nekem ez így már mondhatjuk, hogy megfelelő... Aztán a dob sáv "Mute",
majd a másik sztereó sáv "Solo" módba állítva... A kíséretet is kezdtem állítani, csavarni, több effektet is kipróbálva, na az is alakult...
Kipróbáltam a teljes hangképet, szépen, dinamikusan szólt, olyan igazán Ketronosan... Minden hangszert külön ki lehet hallani, de egyik sem tolakodó,
igaz a dobon hagytam egy kicsit többet, mert szeretem, ha a dobos nem csak "simogatja" a bőröket... Na szóval, tetszett... gondoltam, rádobok még a
végére egy kompresszort... mindegyiket kipróbáltam, állítgattam, de mindegyiknél az volt az érzésem, hogy a kompresszorok megölik azt a Ketron hangzást,
amit én nagyon szeretek... Már már olyan Yamahásan steril lett a dolog, így a kompresszort kivettem a láncból...
Zenélgettem, élveztem a munkám gyümölcsét, nyomtam a zenét arranger módban... Majd hirtelen gondoltam egyet, hogy beteszek egy midit, egy olyan midit,
ami SD7-re lett írva... Majd leestem a székről, de nem azért, mert olyan jól szólt, hanem, mert hihetetlenül rossz volt... Visított, semmi mély, a dob
ki volt nyírva... Néztem, hogy mi a franc lehet ez, hiszen korábban ez a midi fantasztikusan szólt... Na, hát rájöttem, hogy a hangszer midi esetében nem választja le a dob sávot
a dedikált kimenetre, így a többi adattal arra a csatornára megy, ahol korábban a kíséretet állítottuk be és ott az effektek dob nélkül lettek állítva, így a dobbal
már nem is szól jól.... Tehát a midi szinte használhatatlan, ha külön csatornán használjuk a dobokat Arranger esetében... Aztán megnéztem egy mp3 alapot,
ugyanaz a helyzet, mint a midi esetében, így szinte az is használhatatlan... Nem beszélve arról, ha a dobot külön jelként küldjük ki, akkor a hangszer belső felvevőjén
a dob nem szól, nem hallható, mivel a felvételhez nem keveri be az extra sávot...
Sajnos az olasz mérnökök itt nem gondolták ezt tökéletesen végig...
1.) Ha valaki használ a műsorában arrangert, mp3-at, audió alapokat, midit és a belső felvevőt akkor el kell felejteni a dedikált kimenetet...
2.) Ha nem használhatjuk a dedikált kimenetet, csak egy szereó csatornán megy ki minden, nem lehet olyan minőségi hangzást elérni,
de cserébe jól szólnak a midik és audió alapok is...
Nem értem, hogy minimum a midi esetében miért jelent ez problémát, hogy a dob sávot a dedikált kimenetre irányítsák...
Azt értem, hogy az audió alapok miért szólnak másképpen, ha a keverőn az arranger kísérethez van beállítva a csatorna, de hogy a midinél ezt
miért nem oldották meg, azt nem tudom... Nem beszélve arról, hogy a belső felvevő miért nem veszi fel az összes sávot, ahol megjelenik
valamilyen jel...
Összességében a Behringer X Air keverő egy jó kis cucc, sok dologra használható, de aki nem jártas a digitális keverők világában, annak az
extra oktató DVD-k nélkül egy kínszenvedés lehet....
Az SD7 szintén egy nagyon jó hangszer, de ezek a hibák jelentősen lehúzzák, ha nem javítják ki ezeket a hibákat (persze nem tudom, hogy ezeket
lehet-e egyáltalán szoftveresen javítani), akkor soha nem fog tudni kilépni a saját árnyékából, nem fogja megmutatni, hogy mi mindenre képes ez a hangszer...
Üdv: Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Hát jól beleástad magad Roland. Én is bár lehet mondtam már Neked, a buliba dobot kiküldtem a másik kimeneteken, simán csak analóg keverőm van. Sokkal jobban szólt így nekem is, de azt nem értem miért lett a dobsáv brummos. Az elején még nem volt gond de a buli végére már zavaró volt. Valaki esetleg ötlet. Üdv: Pumi.
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 934 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal
Sziasztok!
Nincs meg valakinek véletlenül az Audya JAZZ SAMBA stílusa az audió részekkel?
Érdekelne!
Nincs meg valakinek véletlenül az Audya JAZZ SAMBA stílusa az audió részekkel?
Érdekelne!
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Nekem megvan.
Sajnos gyári állapotában ez a stílus gyakorlatilag teljesen használhatatlan!
Be fogom rövidesen fejezni, hogy használható legyen...de akkor az lesz a legjobb jazz samba stílus, ami automatikában megszólal
Sajnos gyári állapotában ez a stílus gyakorlatilag teljesen használhatatlan!
Be fogom rövidesen fejezni, hogy használható legyen...de akkor az lesz a legjobb jazz samba stílus, ami automatikában megszólal
-
kissata
- VIP
Elhiszem Tomi!
Elküldöd nekem az Audya ezen stílusát,az audió részekkel?
Nem csak Ketron szempontból szeretném megvizsgálni!
Köszi!
Elküldöd nekem az Audya ezen stílusát,az audió részekkel?
Nem csak Ketron szempontból szeretném megvizsgálni!
Köszi!
-
kissata
- VIP
Nosztalgia tombitálgatásom az SD9-en!
https://dl.dropboxusercontent.com/s/j1k ... M.mp3?dl=0
Szép estét!
https://dl.dropboxusercontent.com/s/j1k ... M.mp3?dl=0
Szép estét!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Most már végre lesz valaki aki végre össze tudja hasonlítani az új és a régi Ketront...
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Én csak fülesről hallgattam meg, de a váltásoknál az audió dob hallhatóan szaggat/pillanatra megakad. Úgy látszik ebben nem történt fejlődés az Audya óta.Asterix írta:Most már végre lesz valaki aki végre össze tudja hasonlítani az új és a régi Ketront...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal