semidim írta:vili2105 írta:Szia!
Egy pár 6 méteres Jack-RCA kábellel. Itt sok variáció nincs, mivel hogy az rca asszimetrikus csatlakozó.
Köszönöm. Na igen, miután megírtam a hozzászólást azután mértem meg, hogy kb. 8 és fél méter hosszú kellene. Lehet, hogy ez már túl sok?
Szia.
Nem sok, ha megfelelő "áramerősségű" jel megy át rajta.
Nem szabad elfelejteni, hogy nagy általánosságban a Hi-Fi berendezések jel érzékenysége 1500mV-os feszültségen érik el a 0dB átvitelt. Míg a hangszer technikánál ennek inkább a fele 750mV a jeltovábbítás.
Így előfordulhat, hogy a hangszer LINE kimeneténél a jel a Hi-Fi erősítőbe kötve halkabb lesz mint egy másik Hi-Fi eszköz (Deck, Tv, CD player,....) rákötésénél.
Egy jó minőségű jel-kábel (esetleg + árnyékolással ellátva) akár 20 méteren sem vesz fel "rádiójeleket" és veszít kevesebb jelerősséget a hossz-on (mivel minél hosszabb egy kábel annál nagyobb az ellenállása!!) !!
Érdemes jó minőségű kábelt venni vagy csináltatni mint az előttem hozzászóló is említette, ( a hangtechnikában jártasabbak tudhatják, hogy vannak 50m-nél is hosszabb "csoport" jel-kábelek)!
De én azt javasolnám, hogy előtte ki kellene próbálni, egy már meglévő rövidebb vezetékkel, hogy a hangszer LINE kimenetén miként szól a hangszer az erősítőre kötve és menyivel szól másképpen a fejhallgató kimeneten!
Kell egy RCA-RCA kábel:
unas_239102.jpg
A LINE kimenethez 2 db ilyen:
6jack_rca.jpg
A füles kiment csatlakoztatásához pedig egy ilyen:
G05242.jpg
Mivel lehet azt kell majd bekötni és nem a vonal kimenetet!! Csak a füles kimenetnél a hangerő szabályzóval csínnyán kell bánni nehogy az erősítő előfokát kilődd vele!!
Az így kipróbált lehetőségek alapján megvenni vagy legyártatni a megfelelő kábelt!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.