Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 5587Hozzászólás Apelláta
2012.05.21. 07:45

Zeneboy írta:
Apelláta írta:Sziasztok!

Már írtam korábban, hogy voltam pár hónapja a Fogadó utcai Hangáruházba, ahol akkor hallottam először élőben Trevis hangfalat szólni. Két 8 colos aktív doboz volt állványon, Korg Pa3-al játszottak rajta, és akkorát szólt, olyan méllyel, és dinamikusan, hogy többen is kerestük a sub ládát, hogy hol van, pedig nem volt sehol sem. Akkor nagyon megfogott a hangja.

Tegnap ismét jártam ott. Megkértem, hogy nem e dugnák össze megint ugyan ezt a konfigurációt, hogy én is kipróbálhassam személyesen. Miután ezt szívesen teljesítették, nagy reményekkel álltam neki. Hát akár, hogy is variáltam a szinti EQ részével, egyszerűen nem tudtam azt a lehengerlő hangzást kihozni, mint amit korábban hallottam. Mikor érdeklődött az eladó a véleményemről, ezt el is mondtam neki, hogy a korábbihoz képest most csalódás, ahogy szól a cucc, de nem mondott rá semmi érdemlegeset. Pedig utaltam rá, hogy nem e a keverő van másképp állítva, vagy esetleg valami eszköz van még beiktatva a körbe, ami másképp van beállítva mint korábban. Mert én erre tudok gondolni, ugyan is már bizonyította a cucc, hogy tud lehengerlően is szólni. (ha így hallottam volna először is, akkor biztos nem favorizálnám ezt a márkát)

:unknown:
Apelláta!
Az a baj, hogy nem is fogod hallani hangszerral rögtön! Én kb 1,5 napig lőttem be minden egyes frekin hallgatva beletolva elvéve, hogy megszólaljon!
2 hete vác mellett egy korg tulajnak a mackie Srm450-es ládához is közel 1 órát pepecseltem, hogy megszólaljon a hangszere!
Nekem külön beállítás van preset 1-re a 2 tophoz! 2.1-hez, és preset 4-hez: 2 top 2 sub felálláshoz!
Dénes volt aki segített? Mert ha nem akkor nem csodálom, hogy nem segítettek!

A 12"-est nem próbáltad ki? Korrektebb magában! A 8"-assal csak subbal egyszerűbb beállítani! Igaz, itt a sub miatt játszani kell kicsivel többet a mély tartományban! /Nekem speciel 50-és 70hz között van belemászva a frekibe!
Szia Zeneboy!

Bocs, hogy most válaszolok, de valahogy átsiklottam a válaszod felett, és csak most vettem észre.
Egy enyhén köpcös olyan 45 körüli srác lehetett korábban is meg most is. Nagyon segítőkész és közlékeny volt korábban is, meg most is. Az elején, mikor kértem, hogy rakják össze nekem a cuccot, meg a végén, mielőtt eljöttünk onnan, ő volt. Sokat is dumáltunk. Viszont közben, míg próbálgattam, nem ő volt, hanem egy másik srác. Annak céloztam, hogy valami nem úgy szól, mint a múltkor, de nem reagált rá semmit.
Csak a 8 collost próbáltam, mert egy sem volt kirakva a boltban, ezt is a raktárból hozták ki. Fateromnak akartam szemléltetni, hogy milyen méretet meghazudtoló mély jön ki belőle. ... de besültem vele. De természetesen tudom, hogy ez nem mérvadó.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 5588Hozzászólás Apelláta
2012.05.21. 08:28

Ma szörfözgettem a neten egy kicsit, és tapasztaltam, hogy a Proel hangfalaim ára hét év alatt megduplázódott. Én két TFL-12P topot, és két TFL-115SP subot használok, amiket 480 eFt-ért vettem anno komplett, újonnan. Most csak a két top annyi!
Nem gondoltam volna. Pedig sokan leszólják a Proelt, mert a legtöbben a SMT szériájából indulnak ki, de a TFL széria nem rossz. Persze van jobb nála is. De ha most állnék hangfalvásárlás előtt, ennyi pénzt nem biztos, hogy Proel-re költenék.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 5589Hozzászólás Apelláta
2012.05.21. 08:39

szabesz80 írta:Sziasztok.Mikrofont szeretnék venni sennheiser e 865 s ,shure beta 87a kb egy árban vannak,vagy pedig sennheiser e 945,shure beta58a .Ezek közül csak a beta 87a t tudtam kipróbálni.Mi a véleményetek a többiekről?
Üdv : Szabesz
Szia Szabesz!

Mindenképp próbáld ki a hangodhoz a szóban forgó alanyokat, mert egy mikrofon nagyon hangszín és énekstílus függő. Nem véletlenül isteníthetik világszerte a Beta és SM58-at, biztos jó mikrofonok, de nekem egyik sem jön be. Én több mint 10 éve AKG D880-at használok, ami fele annyiba kerül mint egy Beta58, mégis jobban passzol a hangomhoz. Sőt, ez még az Audiotechnika AT2020-as mikim-re is igaz, pedig ez is fele árban van. Van egy SM58-am is, de azt használom vendégmikrofonnak.

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 5607Hozzászólás csepi
2012.05.24. 16:38

Üdv!

No szétnéztem hangfal ügyben.

Interton: Qsc K10: Nagyon jól szól, sokkal jobbban féltem a „műanyag” hangtól, de nem vészes. Alapból nem túl sok a sub, de deep kiemeléssel tényleg egész jó, persze 40-50 főig, kis helyen. Nekem a miki teszt nem volt átütő, de nem is mondható rossznak.
Ksub: nagyon kellemes meglepetés, gyönyörű kerek mélyek, nagyon rendben van.
Szóval együtt, vagy a K10 egy hasonló kvalitású subbal méltó eszköz lehet.
A srác szerint viszont nagyon sokan a K8-ról azt állítják még szebb a hangképe.
Nem tudom, ha erről esetleg valaki írna.
Yami: már telóban lebeszélt a Dsr széria meghallgatásáról is, szerinte tök közép az egész.

Pákó:
Db 605, 602 nagyon kellemesen csalódtam, nem ezt vártam, gyönyörű közép, és magas tartomány, (igaz rohadt drága miki volt), de az ének brutál jó rajta. Magában persze egyik se használható nagyobb(meg kisebb) buliba, a subot vinni kell itt is. A db 15, és 18 subokat hallgattam. A 15-ös semmi. A 18-as meg 42 kiló….
Sajna nem volt Ex6, de az meg végképp csak subbal szól, még a legkisebb 15 fős családi ebédre is cipeljem a subot? Az Ex10 hez meg vennem kellene egy símaszkot, hogy meglátogassam az Otp-t.
Szóval nemtom……
A Pákós srác szerint volt bennt tesztelni nála Qsc K12, és halkabb volt a 605D-nél. No persze neki ez eladó, nem tudom igaz –e?
A Kv2-ből melyik subot érdemes venni?(max 350e, magy 25kg)

Szép napot srácok.

csepi
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 5608Hozzászólás csepi
2012.05.24. 16:59

http://www.interton.hu/retail/sites/def ... 0101_0.pdf

Erről a lesugárzási szögröl beszéltem a Qsc-s fiatalemberrel is. Mennyira van nagy jelentősége, hogy a K8 nak 105, míg ahogy haladunk felfele egyre kissebb? Sejtem, hogy a hang "terülése" a lényeg a teremben, de ennek mekkora jelentősége van? Mert én pl nem hordok monitort, egy nagyon picit befordítom a falat, hangsúlyozom csak egy picit, lehet a K8 al még jobban hallanám a zenét. Vagy ennek a pár foknak ne tulajdonítsak nagy jelentőséget?

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5609Hozzászólás viskib
2012.05.24. 17:14

Sziasztok kérlek segítsetek

4Acoustic Ac-650 H osztályú erősítőnk van az egyik oldal szarakodik le van csökkenve a hangerő és tompában is szól lehetséges az előfokjával van a gond valaki tudna valami javítási kézi könyvet, vagy helyet aki javítja telefon szám bármi ?

:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Ricsike

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 5610Hozzászólás Regec
2012.05.24. 17:36

csepi írta:Üdv!

No szétnéztem hangfal ügyben.

Interton: Qsc K10: Nagyon jól szól, sokkal jobbban féltem a „műanyag” hangtól, de nem vészes. Alapból nem túl sok a sub, de deep kiemeléssel tényleg egész jó, persze 40-50 főig, kis helyen.
Ksub: nagyon kellemes meglepetés, gyönyörű kerek mélyek, nagyon rendben van.
Szóval együtt, vagy a K10 egy hasonló kvalitású subbal méltó eszköz lehet.
Szia.
Én is K10-et használok már egy pár hónapja, de nyugodtan mondhatom, hogy akár 100 fős teremben is megállja a helyét. Na persze az sosem baj ha van hozzá egy sub, mint ahogy írtad is.
Ha QSC-ben gondolkodsz, akkor tudok egy visszautasíthatatlan ajánlatot tenni neked K12-re, 6 év garival és gyári puhatokkal.

Üdv Laci

csepi
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 5611Hozzászólás csepi
2012.05.24. 18:14

Szia! Zeneboy is ajánlott egyet... Vagy u.a? Egy kicsit lehúzták a hangképe miatt.... De írd meg nekem priviben azt az ajánlatot azért... :mrgreen:

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 5615Hozzászólás pap66
2012.05.24. 21:59

[quote="csepi"]Üdv!

No szétnéztem hangfal ügyben.........

Yami: már telóban lebeszélt a Dsr széria meghallgatásáról is, szerinte tök közép az egész.

Szia Csepi !
Én nem vagyok Yami-s,de a helyedben meghallgatnám mégis a DSR-t.Légy szi nézz utána a cseh és szlovák Muziker
oldalakon a véleményeknek./Ha máshogy nem a google fordítóval/

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 5616Hozzászólás ---Qgli---
2012.05.25. 04:37

csepi írta:Yami: már telóban lebeszélt a Dsr széria meghallgatásáról is, szerinte tök közép az egész.
Én azért a helyedben meghallgatnám....
Az élő zenébe közép is kell...sőt....

Új hozzászólás