Érdemes végig próbálgatni őket, és ízlés szerint tekergetni
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Saját TC beállítás, Reverb, Delay, némi EQ-zással
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Mára szinte minden feladatra készen vannak a különböző processzorok, konverterek IC-k és más elektronikai komponensek. Már a 90-es években sem volt a hangszerekben minden egyes alkatrész a hangszer gyártójának terméke. De miért is lett volna, amikor készen álltak az adott feladatra az alkatrészgyártók termékei.
Manapság bizony nagyon sok közös alkatrész található a különböző modellekben.
Manapság bizony nagyon sok közös alkatrész található a különböző modellekben.
Buba
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Power!
Az autós hasonlatod azt gondolod fikció, de teljesen valós. Vannak autógyártók, akikről azt hiszed, ők terveznek, állítanak elő és adnak el valamit. Az én autómba 2 év alatt beszerelésre került egy Ford Fiesta kvarcóra, egy 626-os Mazda lengőkar, egy bontott Nissan Juke kerékagy, egy Ford Mondeo benzinszivattyú, egy Ford Focus gyújtótrafó egy Ford Ranger kinyomócsapágy, több darab ALfa 156 motorolajszűrő. És egy Mazda Tribute-ről van szó.
A világ egy nagy Lego.
Viszont amit életemben láttam és a kedvencem volt az egy új korában sok milliós BMW R 1150 R motorkerékpár kardánboxában lapuló zsiguli kardán volt
Az autós hasonlatod azt gondolod fikció, de teljesen valós. Vannak autógyártók, akikről azt hiszed, ők terveznek, állítanak elő és adnak el valamit. Az én autómba 2 év alatt beszerelésre került egy Ford Fiesta kvarcóra, egy 626-os Mazda lengőkar, egy bontott Nissan Juke kerékagy, egy Ford Mondeo benzinszivattyú, egy Ford Focus gyújtótrafó egy Ford Ranger kinyomócsapágy, több darab ALfa 156 motorolajszűrő. És egy Mazda Tribute-ről van szó.
A világ egy nagy Lego.
Viszont amit életemben láttam és a kedvencem volt az egy új korában sok milliós BMW R 1150 R motorkerékpár kardánboxában lapuló zsiguli kardán volt
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
"A világ egy nagy Lego."
Ez nagyon jó...
Erröl jut eszembe az a vicc, hogy...
Az öreg Szergej az ötvenedik jubilleumi évét ünnepli az egyik orosz hütögépgyár futószalagja mellett...
Még a TV is megjelenik, hogy riportot készitsen, kérdezik is az öreget...
- Gratulálunk, ötven év az nagy idö, hogyan fogja megünnepelni?
- Tudja, hazamegyek, a feleségem behozza a levest a kamrából, megebédelünk, iszok pár vodkát... - válaszolja az öreg.
- Kamrából? - értetlenkedik a riporter.
- Igen, onnan.
- De hát egy hütögépgyárban dolgozik ember. Hogy-hogy nincs otthon hütöje? 50 év alatt már összelophatta volna az alkatrészeket is...
- Azt hiszi, nem próbáltam???? De mikor otthon összeraktam, mindig tank lett belöle...
Ez nagyon jó...
Erröl jut eszembe az a vicc, hogy...
Az öreg Szergej az ötvenedik jubilleumi évét ünnepli az egyik orosz hütögépgyár futószalagja mellett...
Még a TV is megjelenik, hogy riportot készitsen, kérdezik is az öreget...
- Gratulálunk, ötven év az nagy idö, hogyan fogja megünnepelni?
- Tudja, hazamegyek, a feleségem behozza a levest a kamrából, megebédelünk, iszok pár vodkát... - válaszolja az öreg.
- Kamrából? - értetlenkedik a riporter.
- Igen, onnan.
- De hát egy hütögépgyárban dolgozik ember. Hogy-hogy nincs otthon hütöje? 50 év alatt már összelophatta volna az alkatrészeket is...
- Azt hiszi, nem próbáltam???? De mikor otthon összeraktam, mindig tank lett belöle...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Nagyon könnyen elképzelhető, hogy a 3000 eurós hangszert max 1000-ből előállítják. Mint minden ipari terméket.
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Mondjuk láttam egy Pa1x pro belsejét, meg egy i30-ét.... Hát az i30 győzött.....

- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Keres - Kínál
Kb. úgy épül egymásra, mint a Yaminál a PSR széria. Sok átfedéssel és az i40M-ben van pár új stílus és hangszín. A kijelző nagyobb, de nem nyújt sokkal több infót. Lényeges különbség, hogy már külön kihelyezett poti van a master-, kíséret- és a szóló hangerőknek.
Én csak a billentyűs változatukat ismertem, de az i5S típushibája volt a sokszor halkan hallható sípoló hang, ha jól emlékszem csak a floppy olvasása közben.
Én csak a billentyűs változatukat ismertem, de az i5S típushibája volt a sokszor halkan hallható sípoló hang, ha jól emlékszem csak a floppy olvasása közben.
Üdv.: Apelláta
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Sziasztok Korgosok.
Lenne egy kérdésem.
Most nagyon jó áron tudnék beszerezni egy Pa2x pro-t, mire érdemes figyelni?
Mik a típushibái, van-e valami a hangszerben amivel tesztelni lehet hogy rendben van-e?
Még ha csak midi billencsnek venném meg akkor is megérné.
Lenne egy kérdésem.
Most nagyon jó áron tudnék beszerezni egy Pa2x pro-t, mire érdemes figyelni?
Mik a típushibái, van-e valami a hangszerben amivel tesztelni lehet hogy rendben van-e?
Még ha csak midi billencsnek venném meg akkor is megérné.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ha ilyen jó áron van, csak arra figyelj, hogy nehogy eladják másnak. 
A pa2 egy jó kis cucc, néhány led problémán kívül nem igazán lehet baja. Ha bekapcsol és működik 15 percig, akkor sok baja nem lehet. Majdnem olyan stabil mint a pa1xpro. Ennél a szériánál még nem volt túl nagy karcsúsítás a hard tekintetében.
A pa2 egy jó kis cucc, néhány led problémán kívül nem igazán lehet baja. Ha bekapcsol és működik 15 percig, akkor sok baja nem lehet. Majdnem olyan stabil mint a pa1xpro. Ennél a szériánál még nem volt túl nagy karcsúsítás a hard tekintetében.
Buba
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Buba köszi.
Pont ezért kérdeztem a típushibákról, mert nem találtam ezzel kapcsolatban semmi infót,a többi majd kiderül ha megnézem közelebbről.
Power.
Attól nem félek hogy lopott lenne, mert én papírok nélkül nem veszek meg semmit, itt kint ez hatványozottan igaz, csak eredeti számlával,és az illetőnek már 2014 óta megvan ez a fiókja amiről hirdet, ezért ezt kizárnám, de hát semmi sem lehetetlen.
Az igényeim azok pont mások, amit egy varrógép nyújtani is tudna,mert vsti-vel muzsikálgatok főleg, azt is egy ideje csak a saját, és néha haverok szórakoztatására.
Amiért a Pa2 szimpi, az az átláthatóbb menü, nem tudom a pa1x-ben milyen, de ha olyan mint a pa50-80, akkor az nekem túl van bonyolítva, komplikált nagyon, ettől még elboldogultam vele, de időben pl: a pa500-ban bőven a fele idő alatt megoldottam bármit, mint a pa50-ben.
Egyszóval meglátjuk össze jön-e a biznisz, én örülnék neki az tuti.
Pont ezért kérdeztem a típushibákról, mert nem találtam ezzel kapcsolatban semmi infót,a többi majd kiderül ha megnézem közelebbről.
Power.
Attól nem félek hogy lopott lenne, mert én papírok nélkül nem veszek meg semmit, itt kint ez hatványozottan igaz, csak eredeti számlával,és az illetőnek már 2014 óta megvan ez a fiókja amiről hirdet, ezért ezt kizárnám, de hát semmi sem lehetetlen.
Az igényeim azok pont mások, amit egy varrógép nyújtani is tudna,mert vsti-vel muzsikálgatok főleg, azt is egy ideje csak a saját, és néha haverok szórakoztatására.
Amiért a Pa2 szimpi, az az átláthatóbb menü, nem tudom a pa1x-ben milyen, de ha olyan mint a pa50-80, akkor az nekem túl van bonyolítva, komplikált nagyon, ettől még elboldogultam vele, de időben pl: a pa500-ban bőven a fele idő alatt megoldottam bármit, mint a pa50-ben.
Egyszóval meglátjuk össze jön-e a biznisz, én örülnék neki az tuti.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,