|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Gumiszoba
Ez teljesen reális így. A 2 hangszer pont egy árban van. Ha nyerészkedő emberkén keresztül veszed meg, a 40e az ő jutaléka, amiért megdolgozott...
- Asterix
- Globális Moderátor
Uraim!
Ki tud megalapozott véleményt mondani:
AKG C520L vs. Audio Technica ATM73a.
Várom a hozzászólásokat. Az AKG irányára 29e, az Audio Technika 49e...
Ki tud megalapozott véleményt mondani:
AKG C520L vs. Audio Technica ATM73a.
Várom a hozzászólásokat. Az AKG irányára 29e, az Audio Technika 49e...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Rolandbk5 írta:Józsi,
Ezek a példák magán emberek akik kereskedő titulust akasztottak magukra. Ha én veszek egy Tyros3-t akkor nekem kell 40.000 fizetnem, ha pedig eladom akkor is. Na kiérti ezt?
Én nem spanolnám magam azon, hogy egy ismerősöm hogyan tud kiszállni a hangszeréből. Legyen az ő problémája. Biztosan örült amikor a vásárláskor 900 helyett 500-at adott érte. Ennek pedig vélhetően most fogja megfizetni az árát.
A használt hangszerek árát millió dolog befolyásolja használati előzmények, elhasználódás, kopások, hibák, tényleges kor, esetleges számla garancia megléte, ha nem is érvényes, hiszen az eredetet igazolhatja, valamint a kategória.
Itt a T3 egy abszolút felső kategóriás Yamaha, annak minden pozitív tartalmával, míg a pa3x egy szerencsétlen, még a gyártó által sem becsült és mélyen leárazott középkategóriás (bár fém burkolatba dugták) de a pa900 képességeivel minden tekintetben megegyező hangszer. Sőt a pa900 tartalmaz hangszórót ,ami egy homekeyboardnál előny. Ha 520 volt az utolsó bolti eladási ára, akkor bizony mindenképpen 4k alatt van a használt piaci értéke az ismert okok miatt.
Én úgy gondolom, hogy 450.-ért azt soha az életben nem fogják eladni. Annál inkább mert 500 - 520 magasságában megjelentek a piacon a 3xpro hangszerek. Nos az meg nem 50.000 Ft-tal értékesebb, mint a 3xle.
Még egyszer kihangsúlyozom, hogy a3xle árát a gyártó/forgalmazó bakkantotta el, amikor közel felére értékelte, pontosabban, amikor megjelenéskor túlárazta, Így nem csoda, hogy egyrészt teljes képzavar van körülötte a h. árakat illetően, hiszen aki pl 925-ért, 860-ért vette, joggal gondolja magasabbnak az árát, még ha nagyot téved is ezzel a gondolatával, aki pedig látta a zuhanását, és most kínálnak fel neki egyet, nyilván nem tartja olyan értékesnek és eladhatónak, mint egy az árát végi stabilan tartó másik hangszerét.
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Buba még mindig nem értjük egymást. Ez nem az az ismerősöm aki 800e-ért vettem a Pa3xLe-jét, ő lényegesen olcsóbbért. Nem újonnan tehát amit lehetett vele bukni azt elbukta.
Hogy mindenki számára érthető legyen. Ezt a használt semmit sem érő Korgot egy magát a neten hirdető sráctól vásárolta aki úgy hirdeti magát, hogy beszámítás lehetséges. Ettől vásárólt egy Korg PA3x le-t. Egy Tyros 3 - a tökéletes hangszer - adott érte. Na most nem jött be annyira a Korg mint amennyire mindenhol az egekbe magasztalták, és gondolta felhívja ugyan ezt a srácot, majd megkérdezi milyen hangszerei vannak most. Aztán épp volt nála egy Tyros3 és gondolta mivel fizetett a cserénél 40.000 forintot neki ennyit megér bukóba és cserél egy Tyros3-ra. Majd jött a válasz, hogy " basszus a Tyros3 többet ér 40.000 Ft-al" .Itt most már 80.000 lenne különbség. Hát ez az ami érdekes.
Az, hogy minek mi az értek persze értem, hogy szubjektív. Egy makulátlan, karc mentes, vigyázott hangszerről beszélek. De mikor cserére kerül a sor ez mit sem ér. Ezen csöppet sem húzom fel magam, csak mint érdekességet mesélem el. A Barátom meg a barátom, aki nem annyira jártas és ismert ezekben a körökben, nem volt sok hangszere nem egy csere-bere gyerek mint mondjuk én. Persze leszarhatnám mert kit érdekel, de szerintem, ha Power vagy mondjuk Foris Sanyi kérne segítséget mit tennél? Nem érdekelne a nyomora, vagy segítenél neki?
Na és az ellentmondások és nem lovaglás a kijelentéseken, de ez VAS. Nem műanyag "tejeszacskó" mint a PA900. És akinél egyébként volt már PA900 és PA3Xle az tudja, hogy nem ugyanaz. A hangszóró? Hát nem tudom, de egy SD9-nél nem jobb egy SD7 mert van hangszórója. Vagy igen?
Mindegy is nem érdekes, csak mint érdekesség szerettem volna megosztani, de nem egy oldalon állunk és ezért nem is értjük egymást.
Hogy mindenki számára érthető legyen. Ezt a használt semmit sem érő Korgot egy magát a neten hirdető sráctól vásárolta aki úgy hirdeti magát, hogy beszámítás lehetséges. Ettől vásárólt egy Korg PA3x le-t. Egy Tyros 3 - a tökéletes hangszer - adott érte. Na most nem jött be annyira a Korg mint amennyire mindenhol az egekbe magasztalták, és gondolta felhívja ugyan ezt a srácot, majd megkérdezi milyen hangszerei vannak most. Aztán épp volt nála egy Tyros3 és gondolta mivel fizetett a cserénél 40.000 forintot neki ennyit megér bukóba és cserél egy Tyros3-ra. Majd jött a válasz, hogy " basszus a Tyros3 többet ér 40.000 Ft-al" .Itt most már 80.000 lenne különbség. Hát ez az ami érdekes.
Az, hogy minek mi az értek persze értem, hogy szubjektív. Egy makulátlan, karc mentes, vigyázott hangszerről beszélek. De mikor cserére kerül a sor ez mit sem ér. Ezen csöppet sem húzom fel magam, csak mint érdekességet mesélem el. A Barátom meg a barátom, aki nem annyira jártas és ismert ezekben a körökben, nem volt sok hangszere nem egy csere-bere gyerek mint mondjuk én. Persze leszarhatnám mert kit érdekel, de szerintem, ha Power vagy mondjuk Foris Sanyi kérne segítséget mit tennél? Nem érdekelne a nyomora, vagy segítenél neki?
Na és az ellentmondások és nem lovaglás a kijelentéseken, de ez VAS. Nem műanyag "tejeszacskó" mint a PA900. És akinél egyébként volt már PA900 és PA3Xle az tudja, hogy nem ugyanaz. A hangszóró? Hát nem tudom, de egy SD9-nél nem jobb egy SD7 mert van hangszórója. Vagy igen?
Mindegy is nem érdekes, csak mint érdekesség szerettem volna megosztani, de nem egy oldalon állunk és ezért nem is értjük egymást.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Bocsáss meg, ha nem voltam érthető Zotya!
Abszolút egy oldalon állunk, nem értem miért gondolod az ellenkezőjét. Értem is a problémát, épp ezért próbáltam rávilágítani a pa3xle árának érdekes alakulására.
Más, az árát lineárisan vesztő hangszer esetében nem biztos, hogy ennyire drámai lenne az árkülönbség, pontosabban a beszámítási arány . De van hol T3-at venni ebben az országban, aztán, ha az adott eladó áraival probléma van, biztosan találtok még olyat, ahol számotokra is kedvezőbb lehetőséget találtok.
Bármely ismerősöm kérne segítséget nem haboznék segíteni, de a piac törvényszerűségein sajnos én sem lennék képes változtatni, ahogyan neked sem biztos, hogy sikerülni fog.
Nincs ellentmondás. Az ami számomra értékessé tesz egy hangszert, korán sem biztos, hogy egy home keyboardot használó számára is előnyt jelent.
Én kefires dobozokat nem tudnék használni, de bizony a zenészek azon része, aki pl az S szériát, vagy a pa alsó kategóriáját használja el sem tudja képzelni az életét hangszóró nélkül.
Az üzlet és piac szempontjából legkevésbé sem releváns az én érdeklődésem. Kitartóan próbálok pl a Ketron hangszerek hazai siralmas helyzetén változtatni, annak ellenére, hogy szélmalomharc, de attól még vesztett ügy, hogy én szeretném másként látni..
Abszolút egy oldalon állunk, nem értem miért gondolod az ellenkezőjét. Értem is a problémát, épp ezért próbáltam rávilágítani a pa3xle árának érdekes alakulására.
Más, az árát lineárisan vesztő hangszer esetében nem biztos, hogy ennyire drámai lenne az árkülönbség, pontosabban a beszámítási arány . De van hol T3-at venni ebben az országban, aztán, ha az adott eladó áraival probléma van, biztosan találtok még olyat, ahol számotokra is kedvezőbb lehetőséget találtok.
Bármely ismerősöm kérne segítséget nem haboznék segíteni, de a piac törvényszerűségein sajnos én sem lennék képes változtatni, ahogyan neked sem biztos, hogy sikerülni fog.
Nincs ellentmondás. Az ami számomra értékessé tesz egy hangszert, korán sem biztos, hogy egy home keyboardot használó számára is előnyt jelent.
Én kefires dobozokat nem tudnék használni, de bizony a zenészek azon része, aki pl az S szériát, vagy a pa alsó kategóriáját használja el sem tudja képzelni az életét hangszóró nélkül.
Az üzlet és piac szempontjából legkevésbé sem releváns az én érdeklődésem. Kitartóan próbálok pl a Ketron hangszerek hazai siralmas helyzetén változtatni, annak ellenére, hogy szélmalomharc, de attól még vesztett ügy, hogy én szeretném másként látni..
Buba
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Zotya, ha tudnék valahol emberi áron szerezni egy jó Midjay pro-t, lehet nem szólnék, mert tegnap próbáltam egyet és éjjel többször riadtam fel álmomból, hogy nagyon sürgősen kell birtokolnom egyet:-)
Viszont az ismerősöd jelöljön be facebookon, lehet (de nem biztos) tudok megoldást a problémájára.
Viszont az ismerősöd jelöljön be facebookon, lehet (de nem biztos) tudok megoldást a problémájára.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Buba teljesen igazad van, hiába akarjuk megváltoztatni a gondolkodást nem fog menni.
Sanyi milyen ötleted lenne , vagy mit tudnál esetleg ajánlani?
Előre is köszönöm ...
Sanyi milyen ötleted lenne , vagy mit tudnál esetleg ajánlani?
Előre is köszönöm ...
- Asterix
- Globális Moderátor
Írjál már rám privátban hétfőn. Akkor már otthon leszek. Süszitibitől kaptam anno egy csomót.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
http://www.soulful.hu/#demo
Ez egy elég felkapott zenekar errefelé, ismeritek?
Ez egy elég felkapott zenekar errefelé, ismeritek?
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 76
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
(Megjegyzem Sambácsi jelezte hogy fog segíteni, 2 privátot is írtam neki, egyikre visszaírt hogy majd küld egy listát, de azóta sem kaptam semmit.
Íme.
657dal listája.
Üdv.
Íme.
657dal listája.
Üdv.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.