Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

crybaby
Blogbejegyzések: 1

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 5539Hozzászólás crybaby
2012.05.17. 12:39

Apelláta írta:Szia!

Egyértelműen SD1.
(legalábbis az én szempontjaim alapján, ami nem biztos, hogy egyezik a tieddel)
Helló!

A szempontjaim az alábbiak: Gitár hangok, torzított, akusztikus, orgona hangok meg egyenes ellentétben ezzel a rock vonallal, szinti hangok, Pad-ok.

Persze nézegettem videókat a hivatalos videót is szép volt a hangja, de azért tudjuk, hogy élőben minden más:D
A gitárok-ra visszatérve vajon vetekszik e a hangja a Yamaha S.art vagy a Megavoice-s gitárjaival esetleg még jobb is-e azoknál?

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5545Hozzászólás viskib
2012.05.18. 08:49

Hát szerintem a te szempontjaid szerint a S.art-gitár hangszinekkel biztos hogy nem veszi fel a versenyt orgona meg a többi az elég jó.
Dobokban meg fényévekre van tőle. :geek:

Ricsike

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 5549Hozzászólás Apelláta
2012.05.18. 13:37

Én csak hallottam élőben az SD1-et, de nem próbáltam. Ezek alapján a véleményem.

A harmonika és orgona hangszínek zseniálisak. A sípok és fúvósok is tetszettek. Egy két jó kórus és pad hangszínt is hallottam. A zongorája nem rossz (a Korghoz képest), bár nálam még mindig a Roland a favorit. Az akusztikus gitárok sem rosszak, de mint ahogy Viskib írta, egy SA hangszínhez képest biztos alul maradnának. Ami a leggyengébb pontja hangszínileg nekem, az az elektromos gitárok. A legzseniálisabb viszont a dobjai, de ezt már sokan megírták. Ezzel nagy kontrasztot alkot a Yamival szemben. És még az tűnt fel nekem, hogy elég vastagok a hangszínei, ez által egy kevés hangszerrel felépített stílus, vagy midi is nagyon "dögösen" szólal meg.
Több, és sokkal jobb billentésű billentyűzete van az S900-hoz képest. Masszívabb, tartósabb felépítés. Nem típushibája a billentyűzet és a képernyő meghibásodása, ellenben az S900-al.
Ennyi.

Üdv.: Apelláta

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 5551Hozzászólás Tamás01
2012.05.18. 18:13

crybaby írta:
Apelláta írta:Szia!

Egyértelműen SD1.
(legalábbis az én szempontjaim alapján, ami nem biztos, hogy egyezik a tieddel)
Helló!

A szempontjaim az alábbiak: Gitár hangok, torzított, akusztikus, orgona hangok meg egyenes ellentétben ezzel a rock vonallal, szinti hangok, Pad-ok.

Persze nézegettem videókat a hivatalos videót is szép volt a hangja, de azért tudjuk, hogy élőben minden más:D
A gitárok-ra visszatérve vajon vetekszik e a hangja a Yamaha S.art vagy a Megavoice-s gitárjaival esetleg még jobb is-e azoknál?
Sziasztok! Tapasztalatból írom,(volt mind két hangszer a kezem alatt) a yamiba sokkal jobb gitárok vannak, öbbi hangszínbe a ketron sd1 sokkal jobb.

crybaby

Hozzászólás: # 5555Hozzászólás crybaby
2012.05.19. 03:16

Apelláta írta:Én csak hallottam élőben az SD1-et, de nem próbáltam. Ezek alapján a véleményem.

A harmonika és orgona hangszínek zseniálisak. A sípok és fúvósok is tetszettek. Egy két jó kórus és pad hangszínt is hallottam. A zongorája nem rossz (a Korghoz képest), bár nálam még mindig a Roland a favorit. Az akusztikus gitárok sem rosszak, de mint ahogy Viskib írta, egy SA hangszínhez képest biztos alul maradnának. Ami a leggyengébb pontja hangszínileg nekem, az az elektromos gitárok. A legzseniálisabb viszont a dobjai, de ezt már sokan megírták. Ezzel nagy kontrasztot alkot a Yamival szemben. És még az tűnt fel nekem, hogy elég vastagok a hangszínei, ez által egy kevés hangszerrel felépített stílus, vagy midi is nagyon "dögösen" szólal meg.
Több, és sokkal jobb billentésű billentyűzete van az S900-hoz képest. Masszívabb, tartósabb felépítés. Nem típushibája a billentyűzet és a képernyő meghibásodása, ellenben az S900-al.
Ennyi.

Köszi az információt, valami ilyesmire gondoltam:D Bár sajnálatomra pont tegnap adta fel a s900-asom egyik billentyűje, néha szól néha meg nem, szóval szervíz lesz a vége:D Gondolkodtam sőt neki is fogtam a szétszedésének a csavarok kijöttek, de tovább nem mertem menni, nehogy elszakítsak valamit. Szereztem Service Manual-t és még jó hogy belenéztem, mert azt kell mondjam nem egyszerű szétszedni a kis drágát... ez meghaladja a képességeimet Hétfőn keresek majd valami szervízt.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 5557Hozzászólás Apelláta
2012.05.19. 08:03

Szia Crybaby!

Én a helyedben megcsináltatnám, és gyorsan túl adnék az S900-on. (bár elég nehéz lesz eladni, mert már nagyon elterjedt a zenészek körében a megbízhatatlanságának híre) A billentyűzet hibák végig fognak kísérni, ha továbbra is megtartod. És nagy eséllyel a kijelződ is be fog halni. Ha maradni akarsz a Yaminál, akkor csak a Tyros-sal fogod ezeket a hibákat elkerülni. Állítólag az S910 kijelzője már más, de a billentyűzete úgy tudom ugyan olyan gagyi.

Üdv.: Apelláta

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5560Hozzászólás viskib
2012.05.19. 09:41

Én úgy vagyok vele hogy az s900- nagyon típus hibás hangszer környéken eddig 12-embernek volt eddig csak 1 embernek nem lett baja sokaknak le fagyogatot, kijelzője sok mindenkinek el ment de nálam nézzétek csak meg hogy mivel ékeskedett !!!

És ezt csak gitároknál lehetett tapasztalni és ha el oktávoltam máshol keletkezett a probléma de UGYAN AZ A 2 HANG CSINÁLTA !!
Ami telefonon keresztül a szervizesnek értelmezhetetlen volt el vittem és komplett alaplap csere kellet volna bele 200.000FT

Inkább hagytam úgy eladtam vettem TYROS-1 et és a gitár hangszineken meg a POWERkit-dobokon kívül minden sokkal jobb mint abba hangzás Master Compressor miatt vastagabb hangszínek DOB SZERKESZTEHETŐSÉG majdnem mint rolandnál csak itt külső programmal és még sok más úgy hogy ez egy nagyon jó kis hangszer.
Szoftver frissítés és minden gyári beállítás lehetőségét is kizártuk !

Ugyan én is jobb ra akarok törekedni de ki nem? :D

Ezen felül ha nekem akkoriba adtak volna SD1-ET még fizettem is volna anyira féltem a hangszertől!!!

[BBvideo 425,350][/BBvideo]

:PP

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5563Hozzászólás viskib
2012.05.19. 10:49

zajcsinalo írta:Szerintem ez hang mintavételezési hiba vagy pedig még azt kellett volna megnézni, hogy egy pc-s szoftver legyen az cakewalk vagy cubase vagy bármi, felütni egy két hangot és játszani a velocity értékekkel, hogy melyik tartományban csinálja.pl. ha 80-90 között nem akkor 90-100 között igen de ha a többi leütött hangon 90-100 között nem csinálja akkor az gyári hangminta hiba, persze ezt több s900-on is meg kellett volna nézni.
A szervízben is volt több a környéken is próbáltuk másnál és nem csinálta csak az enyém :geek:

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5566Hozzászólás viskib
2012.05.19. 12:53

De én nem első tuladjonosa voltam akkor is?

Ricsike

crybaby

Hozzászólás: # 5571Hozzászólás crybaby
2012.05.19. 14:39

zajcsinalo írta:
crybaby írta:
Apelláta írta:Én csak hallottam élőben az SD1-et, de nem próbáltam. Ezek alapján a véleményem.

Ennyi.

Köszi az információt, valami ilyesmire gondoltam:D Bár sajnálatomra pont tegnap adta fel a s900-asom egyik billentyűje, néha szól néha meg nem, szóval szervíz lesz a vége:D Gondolkodtam sőt neki is fogtam a szétszedésének a csavarok kijöttek, de tovább nem mertem menni, nehogy elszakítsak valamit. Szereztem Service Manual-t és még jó hogy belenéztem, mert azt kell mondjam nem egyszerű szétszedni a kis drágát... ez meghaladja a képességeimet Hétfőn keresek majd valami szervízt.

Maga a billentyűk alatt található gumiágy cseréje nem egy nagy dolog.Megjegyzed melyik csavart honnan vetted ki, melyik csatlakozót honnan húztad le, bár azok máshova nagyon nem dughatók mert, csak oda vannak méretezve ahonnan kihúzod.
Ha lenne más probléma is, pl. mikrokapcsolók cseréje, vagy egyéb hibák javítása akkor azt mondom vidd a szervizbe, de mivel csak az egyik oktávodba hibás a gumi ezért csak rendelj postán utánvéttel.Miskolczi Péter: 06-30-252-8538

Esetleg valaki szedett már szét s900-at? Jól jönne valami video tutorial vagy ilyesmi:d Zajcsináló köszönöm a telefonszámot lehet felhívom majd a héten, kb milyen árban mozognak ezek a gumiágyak?

Új hozzászólás