Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 53825Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.04. 14:18

Trebor írta:Vajon van a franciáknál (vagy bárhol) olyan, hogy minden lehet, csak Ne béna hazai?!
Ezzel csak az a baj, hogy aztán meg megy a nagy Magyarkodás. Így haza, meg úgy haza. Lófaszt. Ezekkel nagy általánosságban az a baj, hogy a vendég sereg meg egy egészen más összeállítást szeretnek. Akkor mi a helyzet? Mindenki menjen haza a pi...ba csak a mennyasszony és a vőlegény szórakozzon? Mert azt kellene. Itt Magyarországon nincs annyi jól szituált intelligens és még zeneileg is szakértő ember, akik egyszerre egy helyen vannak. Lehetetlen. Húszon év alatt ilyennel még nem sikerült összefutnom. Mindenhol van egy-kettő-három-sok más ember.
Csak egy példa. Az idén Lentibe a Balance Hotelben fogjuk szórakoztatni a vendégeket szilveszterkor. Igényes hely, kulturált és korrekt vezetés. A próba napon a megbeszélésen kitértünk arra is, hogy a zenei irányzat merre fele menjen. Nincs kikötés. Ami annyit jelent, hogy mondta a tavalyi szilveszteri buliban a "Fényes a cipőm"-re indultak meg úgy rendesen. A 80 főből egy 40 fős asztaltársaság ezt kérte. Akkor mi legyen? Na az intelligencia a vezetőség részéről a legmagasabb szinten van, éppen ezért mondta azt, hogy ha ez kell ezt kell játszani. Lényeg, hogy jó legyen a buli.
Szerintem nem lehet meghatározni mi lesz egy rendezvényen. Itt mindenkinek sikerült elkerülni azt a műfajt amit nem kedvel? Mert akkor csak én vagyok aki bele fut ilyenekbe. Nem az a baj, hogy Jolly vagy Grofó, hanem hogy mi van még. Van itt olyan akinek nincs a listáján ezekből egy sem?
Szerintem nem tudod elkerülni teljesen, hogy ne kelljen ilyen dalokat játszani.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 53826Hozzászólás almatom
2017.09.04. 14:55

Rolandbk5 írta:Szerintem nem tudod elkerülni teljesen, hogy ne kelljen ilyen dalokat játszani.
Ez tiszta sor!
Mi is futottunk bele idén egy olyan lagziba, hogy a lagzi végén a menya összekuporodva jött hozzánk és elhaló hangon mondta: "bocsánat, nem tudtam, hogy ennyire csak a mulatós megy itt"!
Nyitástól zárásig, kizárólag csak a mulatós szarságok mentek. Sajnos a pár baromi rosszul mérte fel a helyzetet a zenei igények terén, így elmentünk egy faluba zenélni, ahol nem kellett semmi más, csak mulatós, csárdás, roma és pont!
Nem tudtál mit csinálni, vagy beleállsz a trágyába és lapátolod nekik, vagy megvernek. Ezen a szinten már csak az erőszak játszik, ha már elég pia van az agyban (és kb itt véget is ér az iq szint) úgyhogy nem volt mit tenni és szarrá válva adagolni a szart nekik. Az ilyenbe bele lehet futni kétségtelen! De hogy minden buliban????Na neeeeee! Akkor ott baj van! Akkor nem a jó helyre pozicionálod magad és nem az keres meg téged, akit célközönségednek szeretnél.
Én azért nem rakok fel 1 darab mulatóst sem a honlapunkra, mert még az esélyét sem adom meg, hogy netán az alapján válasszanak minket. Pedig olyan mulatóst vagy akár Jolykát tudnánk feltenni, hogy minden vidéki esküvőre minket hívnának! Na Isten ments!!!!! Ehhez képest az idei fellépéseink 85%-ban kizárólag mind távoli, vidéki lagzi volt. :lol:
Én az ilyenfajta ittas, egyszerű (primitív) embereket nem tudom kezelni! Oda pontosan ugyanaz a fajta zenész kell, mint a vendég "józsibácsi" és akkor nincs baj. Mind a kettő legyen atom részeg és falubeliek legyenek. És a zenész lehetőleg minél szarabbul zenéljen, mert annál jobban lesz érthető "józsibácsinak" Csárdás maximum három akkorddal!!!!!!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 53827Hozzászólás HunHyper
2017.09.04. 15:15

Szerintem itt mindenkinek igaza is van, meg nincs is...
Ahány ember, annyi szokás, annyiféle igény...
Én pl. vendégként igen válogatós vagyok, lakodalmakban inkább a csárdás, mulatós stílust preferálom,
egy szilveszteri buliban vagy céges buliban inkább a Tomi által képviselt vonalat... Persze ez nem azt jelenti, hogy
a lakodalomban ne tudnék bulizni egy Elvis, Dire Straits vagy éppen Rolling Stones slágerre... vagy éppen fordítva...
Gondolom, ettöl az IQ-m még nem megy 50 alá egy lakodalomban... :lol: :lol: :lol:
Viccet félretéve... mindenki azt játszik, amit szeretne és bevállal... egyik kedvenc mondásom, "aki jól akarja magát
érezni, az jól is fogja érezni magát"...

Én mindent szívesen hallgatok, ha igéyesen van elöadva...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53828Hozzászólás beejaybudai
2017.09.04. 17:10

HunHyper írta:Én mindent szívesen hallgatok, ha igényesen van előadva...
Szerintem ebben a mondatban van a legnagyobb igazság!
Igazából én zeneileg eléggé mindenevő vagyok, mindent meghallgatok ami igényesen van tálalva.
Ettől függetlenül azért van néhány zenei stílus amit nem szeretek (pl. a német rap zenével hamar ki lehet borítani :D ), viszont még az általam nem kedvelt zenei irányzatokon belül is hallok néha olyat, amire azt mondom, hogy ez tényleg jól szól, mert mondjuk nagyon jó a hangszerelése vagy éppen a szövege, stb... Ettől még nem fogom megszeretni azt a stílust, de a jót észre kell venni mindenben, szerintem...
Persze a Joly meg a Grófó ettől még szar :mrgreen: Viszont még ezt a szart is lehet igényesen tálalni...

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…

almatom
VIP

Hozzászólás: # 53829Hozzászólás almatom
2017.09.04. 19:33

Ma este 18:00 órakor volt egy találkozónk egy jövőbeni ifjú párral.
Csak azért írom meg eme esetet, mert pár hete pont szó volt itt arról, hogy a Dj-k elviszik a bulikat.......
Nos büszkén jelentem, hogy egy Dj-t megfúrtunk!
1 hónappal ezelőtt egy esküvőn -ahol zenéltünk- hallott minket a fent említett pár, akik azt mondták, hogy kizárólag Dj-ben gondolkoztak egészen addig a napig, amíg nem hallották meg azt, hogy egy zenekar mennyivel ad többet, mint egy Dj.
Ezért írtam korábban, hogy a Dj nem konkurencia egy zenekarnak..... :)

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53830Hozzászólás tacso
2017.09.04. 19:43

Én most már úgy gondolom hogy minnél rugalmasabb tud lenni valaki alkalmazkodva és felkészülve a mindenkori helyzetre, annál könnyebb az élete. Aki a mulatós műfaj minden szegmensét ugyanolyan hittel és örömmel képes játszani mint a bosanovát, az nyert! Van ilyen tudom és irigylem is tőle...Nekem -sajnos- egyedül a lagzi az, ahova nem viszem magammal az elveimet, ott kérek annyit, hogy megalázhatnak, játszathatják velem az összes kramancot, akár egész éjjel. Meg van a módszerem, ebben az esetben 23 órára irgalmatlanul kifingatom a társaságot egy, vagy akár 2 90 perces turbó blokkal.
A Hotel más...
Ott még soha nem játszottam egyetlen mulatóst se, és nem is fogok, mert a hotel nem kocsma, és nem bucsu! És ha rajtam múlik nem is lesz soha. Zoli! Lentiben mi is megfordultunk párszor, ismerem a viszonyokat. Azért mentek Ti játszani, mert a mulatós zenekarokat már lepróbálták, és tudják hogy nem fog működni! Hogy éppen milyen társaságot fog összefújni a szél, az csak akkor és ott fog kiderülni. Biztos hogy lesz egy erős igényes tömeg aki rosszul lesz a mulatós cucctól, de nem tesz szóvá semmit...ha lesznek külföldiek-szerintem biztos- nekik ez megint nem jelent semmit. Lesz 2-3 maki, aki próbálkozik hangoskodással és irányítási kényszerrel, ezt kell kezelni. De ez se biztos! Ügyesen kell majd balanszírozni, de nem a mulatós miatt választottak titeket! Mi Celldömölkön szintén egy mulatós csapatot váltottunk 3 éve, és nem hinném hogy visszacsinálnák pedig azért minden évben van vendég aki "ropogóst" szeretne.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 53831Hozzászólás doxaa
2017.09.04. 19:47

almatom írta: így elmentünk egy faluba zenélni, ahol nem kellett semmi más, csak mulatós, csárdás, roma és pont Nem tudtál mit csinálni, vagy beleállsz a trágyába és lapátolod nekik
a műcigányos tuctuc mulatóst még megértem, sőt, egyet is értek, de a csárdás műfaját - ami pl a magyarságod része - letrágyázni, az gondolom elég meredek. És egyben számomra elszomorító.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 53832Hozzászólás HunHyper
2017.09.04. 20:06

beejaybudai írta:
HunHyper írta:Én mindent szívesen hallgatok, ha igényesen van előadva...
Szerintem ebben a mondatban van a legnagyobb igazság!
...(pl. a német rap zenével hamar ki lehet borítani :D )
Mert még nem hallottad az unokaöcsémet... :lol: :lol: :lol:
Amúgy nem elfogultságból írom, de neki vannak igényes számai... És mindnek komoly mondanivalója van...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53834Hozzászólás Rolandbk5
2017.09.04. 20:14

tacso írta:Zoli! Lentiben mi is megfordultunk párszor, ismerem a viszonyokat. Azért mentek Ti játszani, mert a mulatós zenekarokat már lepróbálták, és tudják hogy nem fog működni!
Csabi nem gondoltam, hogy azért választottak minket mert mulatóst játszunk. Nem játszunk, ha egy mód van rá. :!: Ez egészen biztos.

almatom
VIP

Hozzászólás: # 53836Hozzászólás almatom
2017.09.05. 01:26

doxaa írta:
almatom írta: így elmentünk egy faluba zenélni, ahol nem kellett semmi más, csak mulatós, csárdás, roma és pont Nem tudtál mit csinálni, vagy beleállsz a trágyába és lapátolod nekik
a műcigányos tuctuc mulatóst még megértem, sőt, egyet is értek, de a csárdás műfaját - ami pl a magyarságod része - letrágyázni, az gondolom elég meredek. És egyben számomra elszomorító.
Bocsánat, félreérthető volt a mondatkörnyezetem:
-a csárdással természetesen semmi bajom!!! Aki ismer az tudja, hogy milyen a viszonyom a csárdásokkal és hogy játszom azokat. Amivel bajom van az a kisgrofó, joly és az összes többi szenny!!!
A csárdás nem a ledegradált műfajt jelentette a fenti mondatomban, csupán a felsorolás végett lett megemlítve, valóban hülyén és félreérthetően fogalmazva. Még egyszer bocsánat és elnézést ha félreérthető voltam!
Bizonyítékom jeléül pedig itt van két magyar csárdás feldolgozásom, ahogy játszom:
túl a tiszán...
autentikus magyar csárdás

Új hozzászólás