Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 53596Hozzászólás Bubamara
2017.08.23. 16:47

Rolandbk5 írta: Ha valakiben nincs meg a kereskedő véna, akkor csak kupec lesz és az is marad haver.
Igazad van. :)
Ez pontosan így van.
Rolandbk5 írta:Magyarországon nem sok különbség van a kereskedő és kokler között.
Szerintem rossz helyen vásárolsz, ha csak negatív élmények érnek. :)

Buba

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 53598Hozzászólás forissandor
2017.08.23. 17:24

Az oké, hogy minimalizálni akarjuk a cuccot, de a kevesebb néha több elvnél van még jobb, az pedig hogy a legkevesebbnél picit több kell. Én pl sok olyan dolgot tudnék a magam szemszögéből mondani, amit nem áldoznék be a tömege vagy a terjedelme miatt, hiába szar pakolni.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53600Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.23. 18:50

rodymusic írta:Csak jelzem, hogy a magyar SoundCraft csoportban már 3 alaplaphibás terméket regisztráltak, csak az idén.
Rody hol van ez a Soundcraft csoport? Tényleg érdekel a dolog. Kíváncsivá tettél.
Bubamara írta:Szerintem rossz helyen vásárolsz, ha csak negatív élmények érnek.
Már nem ... ;)

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 53601Hozzászólás Regec
2017.08.23. 18:57

Köszi, de nem a Soundcraftal van bajom, hanem azzal, hogy be vallom nem értek hozzá, és nem is nagyon érdekel ez a világ. Biztos tuti jól be lehet állítani, sokkal jobban adott esetben mint egy analógot, de én nem vagyok az a nagyon vájtfülű ember.
Egyes egyedül azt a részét szerettem, hogy esküvői ceremóniánál távolról tudtam vezérelni. K10 + Ui12 + Vezetéknélküli miki, és mehetett a dolog, én meg félre állva a násznép mellől tudtam szabályozni mindent. Na de ezért megtartani :lol:
Viszont összeraktam ma, és tökéletesen működik. Így szerintem csak én bénázhattam valamit. :PPP

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53604Hozzászólás BodziLalikirály
2017.08.24. 04:59

Regec írta:Viszont összeraktam ma, és tökéletesen működik. Így szerintem csak én bénázhattam valamit. :PPP
Nem te bénáztál.

Bennem is megállt már párszor így az ütő, hogy na akkor most lehet beruházni egy másikra mert ez kuka.....

Már jártam én is hasonlóképpen bár az egy másik márka digitális keverője volt és az effekt egyszerre bekapcsolt az összes csatornán max-on. Ki kellett kapcsolni és be és már megint jó volt. Egyszerűen a hangprocesszor besokallt benne és ezt íly módon fejtette ki!!!
Míg pld. egy Spirit analog keverő és egy T-Mix analóg keverő-erősítő is tett már olyan dolgot, hogy az effekt egyszerre olyan zajos lett, hogy le kellett tekerni. Majd szintén kikapcs-bekapcs és minden jó volt vele. Itt (az egyiknél legalábbis) kiderült, hogy a hálózatban fellépő feszültség esés okozta az effektprocesszor zajkeltését.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53615Hozzászólás beejaybudai
2017.08.24. 10:54

Az a helyzet, hogy a felszerelés védelmére, csak egy áram kondicionáló nyújt megfelelő megoldást. Egy jó szünetmentes is védi a cuccokat, csak hogy abba mindent nem tudsz bedugni (hacsak nem valami ipari méretű tápegységet veszel, ami marha drága és nehéz is), ezt legfeljebb a hangszer és a keverő védelmére tudom ajánlani (arra elég egy kisebb is).
A feljebb linkelt fi relés dugalj nem védi meg a felszerelést, az életvédelmi relének is nevezett megoldás ugyanis - a nevéből értetődően - érintésvédelmi szempontból fontos és a saját testi épségünket hivatott védeni az áramütésektől.
Magyarországon egyébként a hivatalos hálózati feszültség 230V, amihez képest +- 5% még teljesen normálisnak mondható, szóval kb. 215V és 245V közötti értékekkel még semmi gond.
Hangosításnál a legtöbb gondot a kevés amper szokta okozni (főleg nagy hang- és fénytechnika esetén), erre sajnos nem nagyon van megoldás.
Másik gyakori probléma az interferencia, amit leggyakarabban olyan helyeken tapasztani, ahol sok reklámvilágítás (neon csövek) vagy más nagy frekvenciás fogyasztók találhatóak. Ezekre nyújt védelmet egy megfelelő áram kondicionáló.
Ha fénytechnikát is használtok és van rá lehetőség, akkor érdemes külön fázisról üzemeltetni a hang- és a fénytechnikát (de legalább külön dugaljról megtáplálni azokat).
Kevésbé gyakran fordul elő hirtelen túlfeszültség vagy alacsony hálózati feszültség. A túlfeszültségre akár egy jobb fajta túlfeszvédelemmel ellátott elosztó is megfelelő védelmet nyújthat. Ha alacsony a hálózati veszültség (ami általában az áramszolgáltató hibája), azzal nem sok mindent tudunk tenni, minél előbb be kell jelenteni a hibát a szolgáltatónak.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 53619Hozzászólás MMaestro
2017.08.24. 13:50

A fotót látva elgondolkodtam, hogy miért is kell egy buliba 4 - azaz négy - darab keyboard. Egy időben egyszerre menyi szól?
És azon is, hogy ha már ott van 5 - azaz öt - db kijelző, akkor minek még 2 kottatartón 2 füzet.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53620Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.24. 14:22

MMaestro írta:ott van 5 - azaz öt - db kijelző, akkor minek még 2 kottatartón 2 füzet.
A tuttira mennek. Semmi nem történhet. Ha bármi is megállna, akkor hátul - azt nem látni - két mellzongora, aztán átmennek unpluggedbe ... :lol:
Biztos ami biztos ... :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 53621Hozzászólás Bubamara
2017.08.24. 14:27

Sokat gondolkodtok, de eszetekbe nem jutna, hogy ez két ember felszerelése. :) S talán nem is biztos, hogy egyszerre mindkettő a hangszerek közelében van. :)
A kijelzőket majd kiütögetem. Én is gondoltam már rá, hogy felesleges egy hangszerre kijelző. Úgy is séróból megy minden. :D, ahogy mindenkinek itt a fórumon.

Az 5. külső DVI kijelző a lényeg, ott jelenik meg, aminek meg kell, illetve ott jelenne meg minden, ha be lenne digitalizálva már minden szöveg.
De mivel még vannak analóg tartalmak is, azok a füzetekben találhatóak. Természetesen, szigorúan kiradírozva belőlük a sysex üzeneteket. :)

Zoli! Igazad van. Már megint.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53623Hozzászólás Rolandbk5