|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
És akkor így mennyi ez a hibás keverő? 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Mondom én, hogy túlkombináljátok az életeteket.
Soha nem jó az ami van. Nem jó a bevált jó, jobb az ismeretlen szar. Évente két évente hangosítás csere... Miért a korábbi penészes lett?
Nem jó a passzív, mert aktív cuccal egyszerűbb bepakolni, de a végfokon kívül ahhoz is kell minden, sőt, nem elég egy hangfalkábel, vinni kell falanként a bivaly 230V-os tápokat is no meg a vonalat, akkor mi egyszerűbb?
Nem jó az analóg mert a digitális cucc lehet csak fasza. Aztán megveszitek a filléres kínai bóvli digitális cuccokat és csodálkoztok, hogy a korábbi "szar" analóg jobban szólt, ja hogy az egy eredeti angol, USA, vagy német felső kategóriás keverő volt... de analóg, így mehet a levesbe.
Sorolhatnám még a hangszerekkel is, nem jó a pa1xpro, pa2xpro mert a pa300 újabb,
:D mi van? de hiszen 2,5kg pvc tasak, polietilén hanggal. Értelmes alkatrészt nem találna benne egy csillagász csoport 4 évnyi nagy felbontású fotózás után sem. De újabb. oké értem 
Senki magára ne vegye, ez csak egy kora délutáni koffeinhiány okozta hangos újbegy torna. Mindenkit szeretek.
Csak ne tudnátok magatokat olyan mérhetetlen mazochista módon szívatni.

Soha nem jó az ami van. Nem jó a bevált jó, jobb az ismeretlen szar. Évente két évente hangosítás csere... Miért a korábbi penészes lett?
Nem jó a passzív, mert aktív cuccal egyszerűbb bepakolni, de a végfokon kívül ahhoz is kell minden, sőt, nem elég egy hangfalkábel, vinni kell falanként a bivaly 230V-os tápokat is no meg a vonalat, akkor mi egyszerűbb?
Nem jó az analóg mert a digitális cucc lehet csak fasza. Aztán megveszitek a filléres kínai bóvli digitális cuccokat és csodálkoztok, hogy a korábbi "szar" analóg jobban szólt, ja hogy az egy eredeti angol, USA, vagy német felső kategóriás keverő volt... de analóg, így mehet a levesbe.
Sorolhatnám még a hangszerekkel is, nem jó a pa1xpro, pa2xpro mert a pa300 újabb,
Senki magára ne vegye, ez csak egy kora délutáni koffeinhiány okozta hangos újbegy torna. Mindenkit szeretek.
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez mondat tetszik annak fényében, hogy halálra szivattad te is magad egy remek eszközzel. De sebaj, mert így te sem lógsz ki a sorból.Bubamara írta: Csak ne tudnátok magatokat olyan mérhetetlen mazochista módon szívatni.
Ez jó ...Bubamara írta:Sorolhatnám még a hangszerekkel is, nem jó a pa1xpro, pa2xpro mert a pa300 újabb,mi van? de hiszen 2,5kg pvc tasak, polietilén hanggal. Értelmes alkatrészt nem találna benne egy csillagász csoport 4 évnyi nagy felbontású fotózás után sem. De újabb. oké értem
Inkább Kínai mint Olasz. Ezzel szerintem egyet értünk. Az meg, hogy előre és nem hátra, hát Istenem nem vagyunk egyformák. A Hangszer csere-bere éltet mindenkit. Micsoda sivár lenne az életünk, ha mindenki SD1-n, és PSR9000 pro-n zenélne. Sokan élvezkednek itt a régi vasakon - ami persze nem rossz - de majd mikor a színpadról készít egy fotót akkor PA4x, SD7, Tyros5. "Pedig az SD1-nél nincs is jobb ... " aha ... Innováció ...Bubamara írta:Nem jó az analóg mert a digitális cucc lehet csak fasza. Aztán megveszitek a filléres kínai bóvli digitális cuccokat és csodálkoztok, hogy a korábbi "szar" analóg jobban szólt, ja hogy az egy eredeti angol, USA, vagy német felső kategóriás keverő volt... de analóg, így mehet a levesbe.
Még én sem ittam kávét.
- Bubamara
- Adminisztrátor
A kereskedő életstílus, tartás és hitelesség.Rolandbk5 írta: Ez jó ...![]()
![]()
Ez egy kereskedő szájából furcsán hangzik ...
![]()
![]()
![]()
A kupecnak, kóklernak mindegy, csak eladjon valamit, az sem baj, ha csak egy hónapig tart az egész. Minden esetben az aktuálisan eladni kívánt cucc a legjobb.Én nem vagyok kupec haver.
Setup a színpadon:
https://goo.gl/photos/nCBm9u26C5R9oNDX7
https://goo.gl/photos/BLZVRXwkcn6vh867A
Násznép:
https://goo.gl/photos/XCFmPitYFG4o23c3A
https://goo.gl/photos/27TK6mM611YbR32W8
https://goo.gl/photos/XgJkWouKDcjH4pRq7
Buba
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Itt nincs is színpad.Bubamara írta: Setup a színpadon:
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Buba!
Ezek a képek nem Lillafüreden készültek?
Ezek a képek nem Lillafüreden készültek?
- Bubamara
- Adminisztrátor
Az már igaz. Mire bemotyóztunk elegem is lett. 
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Magyarországon nem sok különbség van a kereskedő és kokler között. Tapasztaltam és tapasztalom. Én is járok a Tapolcai használt hangszer nagykereskedésbe, és látok hallok dolgokat. Vicces egyébként ha már így a témánál vagyunk. Kevés kereskedő ill. annak nevezett van akiben megbízom, és ha gondom van akkor segít. Nem csak abban, hogy amikor beszámít nyomott árat kínál, mikor meg elad akkor pedig egy kicsit felárazott terméket kínál. Ha valakiben nincs meg a kereskedő véna, akkor csak kupec lesz és az is marad haver.Bubamara írta:A kereskedő életstílus, tartás és hitelesség. A kupecnak, kóklernak mindegy, csak eladjon valamit, az sem baj, ha csak egy hónapig tart az egész. Minden esetben az aktuálisan eladni kívánt cucc a legjobb.Én nem vagyok kupec haver.
Ez érdekes. Akkor nincs is más, mint egy Dynacord keverőt kell venni, az legalább jó nehéz mert vas.Regec írta:Hát pont ezt akartam elkerülni, hogy kettőt kelljen használni, de úgy látszik megoldódik a probléma, mert a tegnap esti buliban besokalltam a keverőtől. Így ma valószínűleg megy a jófogásra. Esetleg ha valakit érdekel itt közületek szóljatok bátran. 1 éves, és kb. 6-8 szor vittem ezidáig magammal, de hát gyakorlatilag akkor is csak pihent a háttérben. Tegnap olyan irdatlan effekt került rá a csatornákra, hogy egy moslék zajkatyvasz jött csak ki belőle. Mint amikor egy totális Hall effektet ráteszel. Kikapcsoltam persze az effektet mindenhonnan, de nem volt időm megfejteni, hogy mi okozhatta, így előkerült a táskából a régi analóg, aztán azzal folytattam tovább.
Az kevés, hogy van egy ilyen keverője az embernek. Nincs azzal gond, hogy valakinek nem áll a kezére, vagy éppenséggel nem ért hozzá egyáltalán, akkor azoknak van a bolondbiztos analog keverő. Ez direkt így van kitalálva. Igen egy digitális keverőnél kel tudni, hogy jó legyen a Ration jelentését, a Threshold jelentését és sorolhatnám. Igen ilyen nincs az analogon. Az meg, hogy az effekt rákerült a csatornára, hát az érdekes.
Szerintem egyezzél meg Tacsoval ilyen keverőt keres.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Csak mazochista vagy te is ... Ha egy modulod lenne meg sem kottyant volna az a sok lépcső.Bubamara írta:Az már igaz. Mire bemotyóztunk elegem is lett.