Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 53101Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.04. 06:41

B.Bazsi írta:Írtam már hogy az első lagziban amiben a bk9-et használtam, kezdés előtt a teljes kétségbeesés kerülgették mert nem úgy szólt ahogy szerettem volna. A második lagziban már kezdett úgy szólni, de a kezelése miatt azt mondtam magamnak lagzi közben, hogy az utolsó lagzi vele, hazamegyek, alszok egyet és másik hangszer után nézek. Egyetlen egy sansza volt a gépnek hogy megmaradjon nálam, az hogy ipaddal mit produkál. A gép egyre jobban szól, kezelése gyorsan megy, hiába van jó hangja, ha ad1: hülye vagyok hozzá hogy kihozzam belőle, ad2: a kezelése katasztrófa. iPad nélkül az, én meg belebújok amennyire csak tudok. Nekem is fontos hogy megbízható és kezelhető legyen egy hangszer. Na meg jó hangú. De azt megállapítani egy hangszerről hogy hogy tud szólni, egy hét kezelés meg gyakorlás után szerintem nem lehet. Mellesleg egyetlen egyszer nem fagyott még le!
Bazsi lehet félre értettél. Nem arról beszélek, mikor megvásárolsz egy hangszert és elkezded csavargatni, és az is előfordulhat otthon, hogy még leis fagyhat. Hanem arról beszélek, hogy mikor a Midjay prot megvettem - már említettem - úgy vártam azt az eszközt, hogy mostanság semmi nem csigázott fel ennyire. A jelenlegi hangszeredet - BK9 - adta érte és még némi pénzt. Simogattam, csodáltam, olyan boldog voltam, hogy nem tudom leírni, és mindenkinek azt mondogattam, hogy végre megérkezett amit kerestem eddig. Aztán egy buli minden oké. :yahoo: Két buli minden oké. :yahoo: Három buli, lefagyott de úgy, hogy csak a tápkébel kihúzásával tudtam kikapcsolni. :cry2: Mindez kb 150 ember elött. Szerencse az volt, hogy ismert csapattal voltunk és kidumáltam. Azt a hibát is elkövettem, hogy a kész alapokat amik az iPaden vannak a szöveggel, azt is a Midjay-be dugtam gondolván, hogy egy helyről irányítom. Hiba volt, mert azt sem tudtam elindítani, mert nem szólt, még a Midjay felállt. Aztán ott abban a pillanatban más is felállt. Onnantól minden dal elött egy ima. Utána már nem volt gond. Abban a pillanatban, ill. haza felé ugyanazt éreztem mint te, hogy eladom keresek valamit. De másnapra megint ott volt a csodálat. Aztán a midi ami kibabrált vele gondoltam belenézek, hogy remélhetőleg egy benne maradt valami okozta a gubancot, de sajnos nem találtam semmit. Azért sajnos, mert így nem tudom mire fogni. És itt is még mindig én voltam a hibás, és mint ahogy Tomi is mondja, kerestem az utat, és nem a hangszer okoltam, hanem magam. Majd aztán mikor már csillapodtak az érzéseim, egyik nap indulnom kellett a fiamért és kikapcsoltam ill. hogy pontos legyek megnyomtam a kikapcsolót. Furcsa volt, mert még a cipőmet felvettem, még mindig világított a kikacsoló képernyője. Hát gondoltam elmegyek majd kikapcsol. Kb. 30-45 perc lehetett, és megérkeztünk aztán semmi változás ott világított még mindig. :cry2: Itt elsírtam magam. Aztán Tasi Tomit hívtam, majd Anda Zoli és Tomi már az elején segített, hogy a szoftvert az elejétől kezdve rakjam fel egymás után. Ezt el is végeztem. Ez akkor volt mikor megjött tehát a hibák elött. Anda Zoli sem tudott semmit mondani érdembe, azt monda Norbi foglalkozik a szoftverekkel. :dash2: :cry2: Akkor mondom meg is jöttünk. Aztán csak nem hagyott nyugodni, gondoltam a midiket elkészítem majd felveszem mp3-ba és úgy játszom. Ezt még elvetettem nem tetszett, majd a stílus jó lesz azzal csinálom. Hát jó is volt egy darabig, majd ott is megakadt, és vége. Eldöntötte a gép.

Itt nem a megszokás volt a baj. Egy hangszerem sem a Midjay plusz-n kívül sose fagyott le. Csak a Midjay pro és a plus volt ami kibabrált velem. Mind a kettőt szerettem. Ez ugyanaz mint a megcsalás. soha többet nem tudok ránézni, ha egyszer is cserben hagy. Utána mikor hagy csereben ismét? Mikor csal meg ismét? Mert ha egyszer megcsinálta, akkor bármikor megcsinálhatja. Szóval én erről beszélek.

Ki mit tett volna az én helyemben? :unknown:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 53102Hozzászólás ---Qgli---
2017.08.04. 07:42

Ez a midjay jóval régebbi, mint az SD7/SD9. Lehet, hogy az újabbaknak már teljesen stabil a oprendszerük. ( Bár amiket Malkó kiírt annak idején az SD7-ről, az nem erről a filozófiáról ad tanúbizonyságot )

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 53163Hozzászólás HunHyper
2017.08.07. 19:56

Sziasztok...

Már régen terveztem, hogy a Ketron SD7-et egy tesztnek vetem alá, ma nekiláttam és megcsináltam...
Minden Firmware-t felraktam, és mindegyiken a következő dolgokat vizsgáltam kizárólag gyári beállításokon,
semmi belepiszkálás, semmi állítgatás...

- Rendszer felállása
- Rendszer stabilitása
- Számítógépes kapcsolat
- GM Hotel California
- SD1-re optimalizált midi Copacabana
- Audio Stílus Beugine_3 + Saxophone (Mindenféle Expression nélkül, bocsi a hibákért...)
- Gyári DSP beállítások

Firmware 1.1.0
Start 43,5 mp
Stabilitás: Gyakran belassul menüben is
Számítógépes kapcsolat: 3 kapcsolódási kísérletből kétszer lefagyott
Copacabana:
Hotel California:
Audio Stílus:
DSP:

Firmware 1.1.1
Start 46,7 mp
Stabilitás: Néha belassul menüben is, stílus váltásnál néha sokáig töltöget
Számítógépes kapcsolat: 3 kapcsolódási kísérletből egyszer lefagyott
Copacabana:
Hotel California:
Audio Stílus:
DSP:

Firmware 1.2.0
*Itt megjegyezném, hogy hiába tettem fel az 1.2.0-t, a menüben így is csak 1.1.1-et írt... De az új funkciók viszont ott voltak...
Start 44,7 mp
Stabilitás: Midiről stílusra váltásnál lassú, de egyébként stabil
Számítógépes kapcsolat: 3 kapcsolódási kísérletből kétszer belassult
Copacabana:
Hotel California:
Audio Stílus:
DSP:

Firmware 1.2.1
Start 41,1 mp
Stabilitás: Nem tapasztaltam problémát
Számítógépes kapcsolat: 3 kapcsolódási kísérletből nem volt probléma
Copacabana:
Hotel California:
Audio Stílus:
DSP:

Firmware 1.2.2
Start 41,3 mp
Stabilitás: Nem tapasztaltam problémát
Számítógépes kapcsolat: 3 kapcsolódási kísérletből nem volt probléma
Copacabana:
Hotel California:
Audio Stílus:
DSP:

Jó szórakozást...
:777

Üdv: Roland

Uí: Ha valamelyik link nem működik, jelezzétek légyszíves...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 53166Hozzászólás almatom
2017.08.07. 23:29

Derék munka, Roli!!!!!

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 53170Hozzászólás HunHyper
2017.08.08. 06:40

Ha már lúd, legyen kövér...
Lehetett volna még elemzgetni, de gondoltam egyelőre ez is elég...
Viszont érdekes,hogy a frissítésnél nem írta ki, amikor felraktam az 1.2.0-t...
Mindig az előző verziót írta ki... Pedig a Ketron.it-ről szedtem le mindegyiket...
:dash2:

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 53171Hozzászólás HunHyper
2017.08.08. 06:41

Az 1.0.0 valakinek nincs meg véletlenül?
Azt nem tudom, hogy a legelső gyári változat visszaállítható-e...
:PPP

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 53179Hozzászólás HunHyper
2017.08.08. 10:27

Sziasztok...
Most, hogy visszahallgattam frissen a felvételeket, tényleg olyan, mintha az 1.2.0 kissé vastagabban szólna...
De ha megnézzük a DSP-ről készült fotókat, ott is látszik, hogy mások a beállítások... Viszont az is érdekes, hogy az
1.2.1 és 1.2.2 Hotel California felvétel elején szól olyan "Layer", ami az első 3 felvételen nem hallatszik...
Ez mitől lehet???

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 53212Hozzászólás marton1974
2017.08.08. 21:09

Az 1.0.0 szoftverrel jött ki a gép.Szerintem ez nincs meg külön senkinek csak a gyártónak... :777
Azt én is észrevettem hogy a szoftver frissítésekkel együtt egy kicsit belenyúltak a hangzásba is..."lágyabb,visszafogottabb,egyenletesebb"lett a hangzás...nem lett rosszabb csak más...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 53289Hozzászólás Asterix
2017.08.10. 20:18

Thomannhoz megérkezett az első visszaküldött SD-9... :lol:

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 53290Hozzászólás forissandor
2017.08.10. 20:23

Az ebay.it-en 3100 euróért láttam tegnap.

Új hozzászólás