|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Használ valaki közületek:
-Lexicon MX300 énekeffektet
-M-Audio M-track 2x2 usb-t
-M-Audio M-track 2x2M
-M-Audio M-track 84
-Universal Audio Apollo Twin USB hangkártya valamelyikét? Ha nem, akkor milyet használtok, mi a tapasztalatok, véleményetek a külső hangkártyákról?
-Lexicon MX300 énekeffektet
-M-Audio M-track 2x2 usb-t
-M-Audio M-track 2x2M
-M-Audio M-track 84
-Universal Audio Apollo Twin USB hangkártya valamelyikét? Ha nem, akkor milyet használtok, mi a tapasztalatok, véleményetek a külső hangkártyákról?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
A monitor ill. a visszahallás dolog egy ideje foglalkoztat. Aktív monitor hangfal vagy fülmonitor.
Sokat nézelődőm ez ügyben mert van itt egy pár tisztázatlan kérdés. A fülmonitorral kapcsolatban Tacsó tanácsát megfogadva próba képpen tegnap vásároltam egy AKG Y20-s fülhallgatót. A tesztelés elindult. Ami fontos ebben, hogy megtudom e szokni a fülhallgató használatát vagy sem. Ha tud működni akkor természetesen vásárolok egy kicsit komolyabb terméket, de addig ezt hajtom.
Ami így elsőre szembetűnő, hogy korrekt a hangképe, van dinamika rendese, és így elsőre a kényelmi szempont is elég jónak tűnik.
http://demandware.edgesuite.net/aauj_pr ... glish).pdf
Ez típus.
Zoli
A monitor ill. a visszahallás dolog egy ideje foglalkoztat. Aktív monitor hangfal vagy fülmonitor.
Sokat nézelődőm ez ügyben mert van itt egy pár tisztázatlan kérdés. A fülmonitorral kapcsolatban Tacsó tanácsát megfogadva próba képpen tegnap vásároltam egy AKG Y20-s fülhallgatót. A tesztelés elindult. Ami fontos ebben, hogy megtudom e szokni a fülhallgató használatát vagy sem. Ha tud működni akkor természetesen vásárolok egy kicsit komolyabb terméket, de addig ezt hajtom.
Ami így elsőre szembetűnő, hogy korrekt a hangképe, van dinamika rendese, és így elsőre a kényelmi szempont is elég jónak tűnik.
http://demandware.edgesuite.net/aauj_pr ... glish).pdf
Ez típus.
Zoli
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
A hangmérnök barátom azt mondta, hogy nagyon sok hangmérnök az AKG-141 MK2-re esküszik...
Abból is az ezüst színüre... Azt mondja, hogy ha jól van beállítva a rendszered, akkor amit abban keversz,
az esetek 99,9%-ban jól fog szólni mindenhol... Gondolom, azért ezt is el lehet jócskán rontani egy rossz EQ beállítással...

Nekem is passzolt egy ilyen fejhallgatót, szeretem... Igaz, hogy amikor kipróbáltam más fejhallgatókat, más árkategóriát,
akkor azok jobban tetszettek, mert dinamikusabbak, "agresszívabbak" voltak... De pontosan ezért lehet, hogy az azzal készített
mix. nem lesz jó, mert becsapja az érzékedet... Az AKG-141 MK2 egy eléggé lineális hangképü füles, gondolom ezért alkalmas
a stúdiómunkára...
Ha nem voltam elég szakmai, akkor bocsik...
Abból is az ezüst színüre... Azt mondja, hogy ha jól van beállítva a rendszered, akkor amit abban keversz,
az esetek 99,9%-ban jól fog szólni mindenhol... Gondolom, azért ezt is el lehet jócskán rontani egy rossz EQ beállítással...
Nekem is passzolt egy ilyen fejhallgatót, szeretem... Igaz, hogy amikor kipróbáltam más fejhallgatókat, más árkategóriát,
akkor azok jobban tetszettek, mert dinamikusabbak, "agresszívabbak" voltak... De pontosan ezért lehet, hogy az azzal készített
mix. nem lesz jó, mert becsapja az érzékedet... Az AKG-141 MK2 egy eléggé lineális hangképü füles, gondolom ezért alkalmas
a stúdiómunkára...
Ha nem voltam elég szakmai, akkor bocsik...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Szia Zoli!Rolandbk5 írta:A fülmonitorral kapcsolatban Tacsó tanácsát megfogadva próba képpen tegnap vásároltam egy AKG Y20-s fülhallgatót. A tesztelés elindult.
Én egy ilyet vettem anno 4 éve szintén próbaképp....gondoltam ha megszokom akkor veszek egy komolyabbat. Hát nem vettem, ezt használom azóta is.
Sőt még a hangfoglalásokra is ezt hordtam magammal hangszerpróbákra.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Gabesz ez sem rossz.
Kényelmesnek tűnik és nem esik ki a füledből. Jó ...
Ezek szerint nem csak a többszázezer forintost lehet csak használni. Ez jó ... Olcsóbb mint egy monitor hangfal, és hely igénye szóra sem érdemes.

Kényelmesnek tűnik és nem esik ki a füledből. Jó ...
Ezek szerint nem csak a többszázezer forintost lehet csak használni. Ez jó ... Olcsóbb mint egy monitor hangfal, és hely igénye szóra sem érdemes.
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Pontosan! Olcsóbb, könnyebb, kisebb.....
És nagyon jól szigetel. Nem hallom a vendégek visítását, vagy a menyasszonytáncnál a faknállal, ütem nélkül, de annál hangosabban vert fazék hangját.

És nagyon jól szigetel. Nem hallom a vendégek visítását, vagy a menyasszonytáncnál a faknállal, ütem nélkül, de annál hangosabban vert fazék hangját.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Na most akkor mi van ezzel az effekttel? Csak mert egy előző írásodban azt mondtad, hogy ezért győzött a Behringer mert a SoundCraft-nak nem jó az effektje. Hmmm ...rodymusic írta:Csak a Reverb kicsit kevésnek bizonyult, bár bízzunk benne, hogy a terem csapta be a fülünket.
Most jó vagy nem jó? Malko mit mondott?
Csak viccelek ...
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezt mondjuk én sem nagyon értem...
Hogy lehet kevés a reverb? Addig tolod fel, amíg elég nem lesz, nem?
Egyébként, effektekkel kapcsolatban egy-két ötlet:
Én egy reverbet és egy delay-t használok énekre, továbbá egy (dual) LA-2A-t insertként az első két csatornán (ezeken vannak a mikrofonok, az enyém és a vendég miksi).
Azért, hogy a delay ne szóljon "szárazon", toltam a csatornájára egy kis reverbet, így a késleltetett hangok is zengenek. Szerintem így sokkal jobban szól.
A reverbet pedig a csatorna EQ-jával fényesítem egy kicsit (emelek a magas frekiken, ezáltal fényesebb, csengőbb zengést előállítva).
Ugyanezt a módszert használom a delay-nél is, csak ott vágom a magasokat és a mélyeket.
A negyedik effekt slotba pedig egy master effektet állítottam be insertként a Main LR-kimenetekre (stereo exciter vagy stereo enhancer).
Hogy lehet kevés a reverb? Addig tolod fel, amíg elég nem lesz, nem?
Egyébként, effektekkel kapcsolatban egy-két ötlet:
Én egy reverbet és egy delay-t használok énekre, továbbá egy (dual) LA-2A-t insertként az első két csatornán (ezeken vannak a mikrofonok, az enyém és a vendég miksi).
Azért, hogy a delay ne szóljon "szárazon", toltam a csatornájára egy kis reverbet, így a késleltetett hangok is zengenek. Szerintem így sokkal jobban szól.
A reverbet pedig a csatorna EQ-jával fényesítem egy kicsit (emelek a magas frekiken, ezáltal fényesebb, csengőbb zengést előállítva).
Ugyanezt a módszert használom a delay-nél is, csak ott vágom a magasokat és a mélyeket.
A negyedik effekt slotba pedig egy master effektet állítottam be insertként a Main LR-kimenetekre (stereo exciter vagy stereo enhancer).
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szimpatikus!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Van valaki közületek aki használ külső hangkártyát felvételek készítéséhez? Ha igen, milyet?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.