|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Doxa!
Ha csak szertartásra kell, akkor én még azok között is szétnéznék, amikben valamilyen USB-s lejátszó van. Egyébként szerintem is sok a 400W egy szertartásra.
Ha csak szertartásra kell, akkor én még azok között is szétnéznék, amikben valamilyen USB-s lejátszó van. Egyébként szerintem is sok a 400W egy szertartásra.
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Halihó... 
Na, megint csak ide pofátlankodok...
Mostanában hangfal vásárláson töröm én is magam, így eléggé körbejártam a témát...
Sok hangfalat meghallgattam, kipróbáltam és az én meglátásom a következö...
Mivel minden relatív, mindenképpen próbáld ki vásárlás elött... a szubjektív véleményem a következö...
- Solton MF300, Mackie Thump12, Mackie SRM sorozat... Hallottam, kipróbáltam, rosszul lettem... Mindegyikre igaz, hogy mosott, ronda hangkép...
Hiába a mindenféle DSP az SRM sorozaton, semmit nem ér...
- EV ZLX 12P... nem rossz, de amikor meghallgattam, nem éreztem késztetést rá, hogy megvegyem... Valahogy olyan nem is tudom... "vérszegény"...
- JBL EON610... Gondolkoztam én is rajta, meg akartam hallgatni, de amikor láttam a neten egy videót, hogy milyen szörnyen nehéz és problémás javítani,
akkor elfelejtettem gyorsan...
Ebben az árban, amit hallottam és mindenképp érdemes lenne kipróbálnod...
- Yamaha DBR 10 és 12
https://www.thomann.de/at/yamaha_dbr10.htm
https://www.thomann.de/at/yamaha_dbr12.htm
- RCF ART 310 A, 312 A és 315 A
https://www.thomann.de/at/rcf_art_310_a_mk_iii.htm
https://www.thomann.de/at/rcf_art_312_a_mk_iii.htm
https://www.thomann.de/at/rcf_art_315_a_mk_iii.htm
Ezek ár/érték aránya rendben van, szerintem használható hangfalak... Az RCF 315-öt nem hallottam, csak a 312-t... Az rendben volt
Viszont a Yamaha DBR-t a Mackie után hallottam, felüdülés volt a fülnek... Van jobb hangfal a DBR-nél, de ebben az árban szerintem nem rossz választás...
Még egyszer, ez az én véleményem, nem vitaindításnak írtam le...
Mivel kijött az új RCF sorozat, szerintem ezeknek az ára még megy majd lefelé...
A szertartásra tényleg lehet tulzás a fenti lista, de ha az árat nézzük, akkor ezek hozhatók ki belöle a legjobban...
Na, megint csak ide pofátlankodok...
Mostanában hangfal vásárláson töröm én is magam, így eléggé körbejártam a témát...
Sok hangfalat meghallgattam, kipróbáltam és az én meglátásom a következö...
Mivel minden relatív, mindenképpen próbáld ki vásárlás elött... a szubjektív véleményem a következö...
- Solton MF300, Mackie Thump12, Mackie SRM sorozat... Hallottam, kipróbáltam, rosszul lettem... Mindegyikre igaz, hogy mosott, ronda hangkép...
Hiába a mindenféle DSP az SRM sorozaton, semmit nem ér...
- EV ZLX 12P... nem rossz, de amikor meghallgattam, nem éreztem késztetést rá, hogy megvegyem... Valahogy olyan nem is tudom... "vérszegény"...
- JBL EON610... Gondolkoztam én is rajta, meg akartam hallgatni, de amikor láttam a neten egy videót, hogy milyen szörnyen nehéz és problémás javítani,
akkor elfelejtettem gyorsan...
Ebben az árban, amit hallottam és mindenképp érdemes lenne kipróbálnod...
- Yamaha DBR 10 és 12
https://www.thomann.de/at/yamaha_dbr10.htm
https://www.thomann.de/at/yamaha_dbr12.htm
- RCF ART 310 A, 312 A és 315 A
https://www.thomann.de/at/rcf_art_310_a_mk_iii.htm
https://www.thomann.de/at/rcf_art_312_a_mk_iii.htm
https://www.thomann.de/at/rcf_art_315_a_mk_iii.htm
Ezek ár/érték aránya rendben van, szerintem használható hangfalak... Az RCF 315-öt nem hallottam, csak a 312-t... Az rendben volt
Viszont a Yamaha DBR-t a Mackie után hallottam, felüdülés volt a fülnek... Van jobb hangfal a DBR-nél, de ebben az árban szerintem nem rossz választás...
Még egyszer, ez az én véleményem, nem vitaindításnak írtam le...
Mivel kijött az új RCF sorozat, szerintem ezeknek az ára még megy majd lefelé...
A szertartásra tényleg lehet tulzás a fenti lista, de ha az árat nézzük, akkor ezek hozhatók ki belöle a legjobban...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Újban én is ezeket ajánlanám
art310, dbr10
Mi dxr10-et hajtunk frontba, nagyon meg vagyok elégedve vele. Azt mondják a dbr sem rosszabb.
art310, dbr10
Mi dxr10-et hajtunk frontba, nagyon meg vagyok elégedve vele. Azt mondják a dbr sem rosszabb.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
A Yamaha DBR 10 ládát is néztem, az lemaradt a listáról, bár annak az ára már necces.
Hogy sok lenne az 1db 400w szertartásra? Nem tudom.
Egyrészt a 400w egy kábé érték (a Soltont is beírtam és az 300w), másrészt mint ahogy írtam, nemcsak külső ceremóniára kell, hanem pár alkalommal 1+1 rendszerben topnak kint a kertben (szertartásra mindenképpen akarok venni valamit, s akkor már olyan ládát, amit topként is használhatok).
Viszont ami saját tapasztalat: az Energy10 200w hangfal kevés volt szertartásra.
Hogy sok lenne az 1db 400w szertartásra? Nem tudom.
Egyrészt a 400w egy kábé érték (a Soltont is beírtam és az 300w), másrészt mint ahogy írtam, nemcsak külső ceremóniára kell, hanem pár alkalommal 1+1 rendszerben topnak kint a kertben (szertartásra mindenképpen akarok venni valamit, s akkor már olyan ládát, amit topként is használhatok).
Viszont ami saját tapasztalat: az Energy10 200w hangfal kevés volt szertartásra.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
A Yamaha DBR 10 a Thomannál 105 Ezer Ft-ra jön ki kb... Azt írtad, hogy 100-120 Ezer Ft a limit... 
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Anno, mielőtt megvettem a dB-t, több aktív falat kipróbáltam. Köztük volt az első szériás RCF 310A is. Hát, azt a hangfalat nyugodtan elviheted esküvőt, de még bulit hangosítani is. Meglepően szólt az árához és a méretéhez képest...
-
doxaa
- Kiemelt tag
Igen, első szériás RCF 310A hangfalat már más is mondta, csak azt nehéz kifogni használtan. A kérdés csak az, milyen lehet a 3. szériája.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Az RCF 310 és 312 MK3 megközelítőleg olyan jól szól, mint az egyes széria volt. Az új MK4 pedig már FIR szűrővel van ellátva.
Állítólag több lett a közép és a magas, kevesebb a mély és tisztábban szól.
Állítólag több lett a közép és a magas, kevesebb a mély és tisztábban szól.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nos itt nagyon nem az a 200W ami kevés (ahogyan mások is irták), hanem a hangnyomás!!!!doxaa írta:Viszont ami saját tapasztalat: az Energy10 200w hangfal kevés volt szertartásra.
Ennek a hangfalnak a maximum értékére 111dB-t írnak és a csúcsra (mikor már clip-el a végfok benne) 117dB-t (és a hangszóró még utóljára "dubban" egyet de füstgépnek még lehet használni
https://www.d-musicstore.com/energy-10-nd200pwd.html#
Ezt egy LD Systems 10"-es hangfal lealázza 140W-al és 125dB-el.
Yamaha DXR/DBR széria 131dB
RCF 310A 127dB (folyamatos) (137dB csúcs)
doxaa írta:...... amely 400watt folyamatos (decibelt direkt nem írok)....
Pedig pont az lenne a lényeg, hogy a dB érték mekkora a Watt mellett!!!!
Én hangfalat úgy/olyat nem is vennék, ahol ezen értéket lespórolják... (Lásd pld.: RH Sound)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BodziLalikirály 2017.07.26. 18:07-kor.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
doxaa
- Kiemelt tag