Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 578
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 983 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 52613Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.21. 11:57

Asdert írta:Sziasztok!
Nem tudom lehet-e itt ilyenről vitázni, de.....
Ha elmész egy zenészhez, hogy meghallgasd hogy játszik, akkor a következő történik:
Elkezdi mutogatni a cuccait! "Négyszázezres digitális keverő, kétmilliós hangfalszett, háromszázezres mikrofon meg a másfél milliós Korg pa6X. Minden a legnagyobb márkákból."
Ettől hányingerem van.
Ne azzal dicsekedjen valaki, hogy milyen cuccot tud megvenni, hanem azzal, hogy milyen szólókat vág le egy a stílusban! De nem mindenki tud improvizálni, ezt megértem, ezzel semmi baj. Akkor azzal dicsekedjen, hogy milyen alapokat csinál, mert azért egy zenésztől - gondolom - elvárható, hogy fel tudjon játszani 8-10 sávon egy alapot. Aki már azt sem tudja, az minek zenél? Minek zenél? Nem is zenél! Nem is tud zenélni!
Vagy van olyan, aki kísérő automatikával játszik. Ez is oké, de akkor legalább már egy improvizációt hallhatna a közönség a gyári kiséret mögött! De sokan nem képesek improvizációt kreálni. Ez megint oké, de akkor honnan tudhatnám, meg a hogy az illető jó zenész vagy nem? Improvizálni nem tud, tehát ebből nem derül ki. Alapokat nem magának csinálja, tehát ebből sem derül ki. A stílusok gyáriak ( esetleg egy kicsit áthangszínezve ), tehát ebből sem derül ki!
???
Tavaly odajött hozzám egy zenész és elkezdte sorolni, hogy neki milyen hangfala van, milyen keverővel, meg végfokkal...fél perc után leállítottam és megmondtam neki, hogy ne haragudjon, de ez engem nem érdekel. Ha azt akarja, hogy hallgassam meg, akkor elmegyek és meghallgatom. 5 perc zenélés után meg tudom állapítani, hogy az illető jó zenész, vagy gagyi!
A fórumról is van sok zenész, akit ( ha arra jártam ) már meghallgattam élőben játszani. Olyan is volt, akit csak úgy hallgattam az utolsó asztalnál ülve, hogy ne is lásson, mert megismerhet. Meg olyan is volt, akit egy fél percig hallgattam az utcán és már be sem ültem az étterembe.
Nem mentem és nem is megyek én oda senkihez...minek? Magamból indulok ki. Én sem szeretem, ha odajönnek hozzám a zenészek. Ha valakivel beszélgetni akarok, akkor leülök egy asztalhoz és beszélgetek.

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 52614Hozzászólás Asterix
2017.07.21. 12:09

---Qgli--- írta:de akkor legalább már egy improvizációt hallhatna a közönség a gyári kiséret mögött! De sokan nem képesek improvizációt kreálni. Ez megint oké, de akkor honnan tudhatnám, meg a hogy az illető jó zenész vagy nem? Improvizálni nem tud, tehát ebből nem derül ki. Alapokat nem magának csinálja, tehát ebből sem derül ki. A stílusok gyáriak ( esetleg egy kicsit áthangszínezve ), tehát ebből sem derül ki!
Gabi!
Miért kell tudni valakiről, hogy jó, vagy rossz zenész? A közönséget kurvára nem érdekli, maximum a zenészeket, akik fújnak egymásra kegyetlenül. A közönséget nem érdekli, hogy milyen cuccod van, nem érdekli, hogy milyen szintű zenéd van. Neki mindegy, hogy almatom, Qgli, vagy kispista áll-e a hangszer mögött. A közönséget egy dolog érdekli, hogy te tudod-e őt szórakoztatni. Ha eléred, hogy a közönség kikapcsoljon a mindennapi bajaiból és önfeledten tudjon szórakozni és egy élmény legyen az a pár óra, amit a te zenéddel tölt, akkor minden OK.
Ha ezt nem tudod elérni, akkor improvizálhatsz te egész este, egy fabatkát sem ér... Csak ugye te már azon a szinten vagy, hogy zenész szemmel látsz mindent. Én pedig a közönség szemével nézem a dolgokat... :lol:

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52616Hozzászólás tacso
2017.07.21. 13:27

Én ha elmegyek egy ismerős zenészt meghallgatni, mindig addig integetek, amíg észre nem vesz. :D Soha nem válogatok, ha van rá lehetőségem (sajnos nem sok) akkor megyek és mindenkit meghallgatok, tapsolok, esetleg még táncozok is... :D
Volt már hogy nem ismerős zenészekhez mentem oda, hogy bemutatkozzak, mert így éreztem fair megoldásnak.
Soha életemben nem kéredzkedtem be muzsikálni más mellé!... De egyszer a Fórish Sanyi mellé... :D
Ha adott muzsikus odaül szünetben, szívesen beszélek akár felszerelésről, vagy bármi másról. Van hogy én tanulok, van hogy nekem van olyan észrevételem, ami másnak hasznos lehet. Van olyan is, hogy jegyzetelek dalcímeket más műsorából, még akkor is ha nem tetszik az előadásmód, de megihlet hogy csináljak belőle valami mást.
Minnél jobb zenész valaki, annál jobb tanító lehet. Meggyőződésem hogy sokkal szorosabb együttműködés kellene a szakmán belül, még ha mélyebbre is kell hajolnunk néha.
Erre a legjobb példa a fórumtalálkozó!
Az új merítésből találkozhattam sokakkal, sokan voltunk, csodás volt!
Gábor! Jövőre? Esetleg? :777

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 52618Hozzászólás vigo01
2017.07.21. 13:44

:)
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 52619Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.21. 13:46

Azokat az embereket tényleg nem érdekli, akiknek mindegy, hogy ki zenél, csak olcsó legyen. A vidéki 3+2 zenéin nőtt fel nemzedéket sem, csak azt nem tudod, hogy a vendégseregben hány olyan ember van, aki hallgat is és meg is hallja a jó zenét. A mai világban már rengeteg ilyen ember van hidd el nekem! Attól hogy nem mondják a zenésznek, attól még meghallják, hogy ki az ,aki tud és ki az, akin csak röhögni lehet. A mai világban, amikor már Szabó Leslie szintű zenészek szaladgálnak az utcán. Ének szempontjából, csak az ének iskoláját kell megnézni. 10-12 éves gyerekek úgy énekelnek, hogy besz@rás.
És mire alapozom a mondandómat?
Két hete lagziban voltam meghívott vendég. A zenekar olyan volt, mint amit leírtam. De hajnalban megkérdezte az egyik vendég, hogy énekelhetne-e egy számot a barátnőjének. Énekelhetett. Zongorán kísérte magát. Játszott egy jó pár számot. A zenekar elbujdokolt szégyenében, pedig addig elég nagy mellénnyel járkáltak ott. Kérdeztem a sráctól, hogy milyen zenekarban játszik. Semmilyenben, csak saját szórakoztatására zenél meg énekel...
Ennyi...
Egy dolgot jegyezzetek meg!
Az intelligens vendégek nem nyilvánítják ki nemtetszésüket a zenésznek, csak csendben röhögnek rajta.
Asterix írta:Miért kell tudni valakiről, hogy jó, vagy rossz zenész?
Nem azt kell tudni, hogy jó vagy rossz, hanem azt, hogy zenész, vagy gépkezelő az illető.
Asterix írta:Ha eléred, hogy a közönség kikapcsoljon a mindennapi bajaiból és önfeledten tudjon szórakozni és egy élmény legyen az a pár óra, amit a te zenéddel tölt, akkor minden OK.
Ezt el tudja érni bárki, mert nekiül a Gregmidi.hu-nak, letölti ugyanazokat a midifile-okat meg mp3-akat, amit mindenki és már el is érte. De azt, hogy valaki esetleg a saját ötletét is belevigye a zenébe, az már nem megy. Merek rá fogadni, hogy sok olyan alap van a zenészek repertoárjában, ( és itt most mindenki nézzen magába ) ami hallanak, hogy nem jól szól, de mindegy nekik, mert így vannak vele, mint te, hogy a "közönségnek úgyis mindegy".

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 52620Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.21. 14:01

tacso írta: Van olyan is, hogy jegyzetelek dalcímeket más műsorából, még akkor is ha nem tetszik az előadásmód, de megihlet hogy csináljak belőle valami mást.
Itt van a kutya elásva Tacsó kolléga!!!! Ezzel mondattal mindent elmondtál magadról!
"megihlet hogy csináljak belőle valami mást."
Tehát te csinálod meg a zenét!!! Bár titeket még élőben nem hallgattalak ( csak felvételen ), de ha lehetőségem lenne, biztos, hogy beülnék hozzátok akár több órára is.
A másik probléma errefelé a mondandód első fele: "jegyzetelek dalcímeket más műsorából"
Csakhogy itt errefelé mindenkinek ugyanaz a műsora, mert ugyanazokat a greg-es meg chris-es midi file-okat és mp3-akat használja mindenki. Tehát, ha itt meghallgatsz 5 zenészt, akkor ugyanazokat a ( sz@r ) alapokat hallod, csak hol yamaha, hol korg hangszínekkel és más énekhanggal. Mindenkinek ugyanaz a műsora.
Ez azért van, mert a zenészek nem úgy tanulják a számokat, hogy meghallom a rádióban és megtanulom, hanem megnyitja a greg midi.hu-t és mit csinált a greg midi? Megcsinált 5 új jolly nótát? Akkor azokat megtanulom...
Kíváncsi vagyok, hogy a környékbeli zenészek mikor fogják játszani az ide év legnagyobb slágerét, a Despacito-t.... majd ha megcsinálja a gregmidi...

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 52621Hozzászólás Karesz
2017.07.21. 14:18

"Ezt el tudja érni bárki, mert nekiül a Gregmidi.hu-nak, letölti ugyanazokat a midifile-okat meg mp3-akat, amit mindenki és már el is érte."
Gábor,ez közel sem biztos szerintem...A midi és mp3 alap mellett még nagyon sok minden kell ahhoz,hogy jó legyen a hangulat.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 52622Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.21. 14:25

Jó zenék vannak, viszonylag jól szól, tiszta ének. Mi kell még hozzá?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 52623Hozzászólás Karesz
2017.07.21. 14:28

Igazad van...semmi.Végül is...

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 52624Hozzászólás forissandor
2017.07.21. 14:43

Nem tudom felétek hogy "szokás", de én bárhová elmegyek nézelődni/vendégnek, engem az ismerős zenészek hívnak, hogy énekelj el egy nótát vagy játssz... de 10-ből 9x nemet mondok.
Viszont Gabiék gondolatmenetét tekintve igen könnyű helyzetben vagyok vagy van bármelyik zenész.... ha pl akárki a környéken elhívna maga mellé mondjuk bőgőzni (billentyűsről beszélek), a szafaládé midiket nyomatják, aminek a hangnemét kérdezném meg és mehet a dáridó....
Én ezért erőltetem a kísérőautomatát nagyrészt, hogy legyen kissé más a zeném, még ha nem jó is.....
Csabi, én nem bánnám, ha minden héten 4x mellettem muzsikálnál... valahogy könnyen meg tudja az ember szokni a jót!

Új hozzászólás