|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Sajnos amit észrevettem az SD7 szoftverfrissítéssel kapcsolatban,az az hogy a régebbi szoftverekkel hallhatóan "vastagabban"szól a hangszer.A legutolsó 2 frissítéssel más lett.És sajnos nem előnyére...nekem jobban bejött a régi hangzás és vissza is tettem a szoftvert...
Véleményem : Szerintem szoftveresen egy kicsit "butítottak" a hangzáson.Lehet hogy nagyobb legyen az űr az SD9 meg az SD7 között.Nem tudom.
A midiket is jobban,élethűbben játsza a régi szoftverrel...
Nekem jobban bejön...
Véleményem : Szerintem szoftveresen egy kicsit "butítottak" a hangzáson.Lehet hogy nagyobb legyen az űr az SD9 meg az SD7 között.Nem tudom.
A midiket is jobban,élethűbben játsza a régi szoftverrel...
Nekem jobban bejön...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Puff, a francba. Ez egy érdekes vélemény...
Feltehetnél egy midit a régi és az új szofttal is, hadd halljuk a különbséget. És esetleg, ha ua. a midit közkincsé tennéd, akkor összehasonlítanám a 3x Muzikanttal...
Köszönöm
Feltehetnél egy midit a régi és az új szofttal is, hadd halljuk a különbséget. És esetleg, ha ua. a midit közkincsé tennéd, akkor összehasonlítanám a 3x Muzikanttal...
Köszönöm
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Már valahol ezt leírtam, de én semmi különbséget nem észlelek megszólalásban, bár mondjuk nem is nagyon értek hozzá.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Nekem egy-egy stílusnál érződik ez, de a legtöbb stílusnál határozottan jobbnak érzem az új szoftvert...
Igaz, a master EQ nem gyári beállításon van... Meg az is igaz, hogy mostanában viccelődik a hangrendszerem,
úgyhogy ezt most nem tudom tesztelni...

Igaz, a master EQ nem gyári beállításon van... Meg az is igaz, hogy mostanában viccelődik a hangrendszerem,
úgyhogy ezt most nem tudom tesztelni...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Leírod a viccet Roli? Had röhögjünk... 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- marton1974
- VIP
A másik észrevétel amit nem igazán értek.Szoftver válltásnál van amikor felpakolja az összes új funkciót ami az új szoftverben található,van amikor meg nem...érdekes...Tehát érdemes elolvasni milyen funkciókkal kellene bővülni egy frissítéskor,mert nem mindig pakolja bele.Nem értem ezt a dolgot...Elsőre nem pakolta bele az 1.2.0 új funkcióit.Újra ráindítottam akkor már igen.
Miért kell hogy így legyen?Miért nem tudnak már egy normális szoftveres mérnököt alkalmazni?
Miért kell hogy így legyen?Miért nem tudnak már egy normális szoftveres mérnököt alkalmazni?
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Leírom a viccet...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy szegény amatőr zenész...
Ennek a szegény legénynek egyszer csak nagy lehetősége adódott az életben...
... hozzá tudott jutni egy Ketron SD7-hez, amire már igen régen vágyakozott...
Nosza, nem is kellett több neki, gyorsan el is adta a Yamaha S900-ast, majd elvágtatott
majd másfél napi járásra az SD7-ért... Volt ennek a szegény legénynek egy jófajta kínai
végfoka, na meg egy pár LD monitor hangfala... mivel a hely szűkös volt, így megtartotta
eme nemes dolgokat az SD7 mellé is, majd pár hét ismerkedés, kerülgetés után, már bizony
elérkezettnek gondolta emberünk az időt, hogy azt mondja: "Jól szól mán a cucc..."
Teltek, múltak a napok, hetek, hónapok... a szegény legény bizony nagyon boldog volt,
hogy szépen szól a muzsika... egyszer csak azt vette észre, hogy egyik nap, mintha nem
lenne alja a hanzásnak... na, biztosan elnyomkodott valamit gondolta, de mivel egyre mélyebbre
ásott, mind a hangkutyulóban, mind az SD7-ben, úgy látta, hogy bizony minden jól van tekergetve...
Na, ezen jól fel is idegesedett a szegény legény és kikapcsolt mindent, majd jól otthagyta...
Pár nap múlva, csak visszamerészkedett a kütymütyökhöz, bekapcsolta és úgy szólt, mint az álom...
Egyszer csak hallotta, hogy az a mélyen dörmögő gitármuzsika, igen csak serceg, sistereg, zörög...
Másnap ismét csak minden csodás volt, majd harmadnap ismét se közepe, se alja...
Így kezdett el viccelődni az a nyamvadt kínai végfos, meg az LD hangmasina...
Attól függően, hogy milyen kedve van, vagy jól szól, vagy förtelmesen...
A mi szegény legényünknek tele lett a f...a az egésszel és úgy döntött, hogy a keverőn és
az SD7-en kívül mindent kidob a francba...
Na szóval, így vicceskedik velem a cucc...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy szegény amatőr zenész...
Ennek a szegény legénynek egyszer csak nagy lehetősége adódott az életben...
... hozzá tudott jutni egy Ketron SD7-hez, amire már igen régen vágyakozott...
Nosza, nem is kellett több neki, gyorsan el is adta a Yamaha S900-ast, majd elvágtatott
majd másfél napi járásra az SD7-ért... Volt ennek a szegény legénynek egy jófajta kínai
végfoka, na meg egy pár LD monitor hangfala... mivel a hely szűkös volt, így megtartotta
eme nemes dolgokat az SD7 mellé is, majd pár hét ismerkedés, kerülgetés után, már bizony
elérkezettnek gondolta emberünk az időt, hogy azt mondja: "Jól szól mán a cucc..."
Teltek, múltak a napok, hetek, hónapok... a szegény legény bizony nagyon boldog volt,
hogy szépen szól a muzsika... egyszer csak azt vette észre, hogy egyik nap, mintha nem
lenne alja a hanzásnak... na, biztosan elnyomkodott valamit gondolta, de mivel egyre mélyebbre
ásott, mind a hangkutyulóban, mind az SD7-ben, úgy látta, hogy bizony minden jól van tekergetve...
Na, ezen jól fel is idegesedett a szegény legény és kikapcsolt mindent, majd jól otthagyta...
Pár nap múlva, csak visszamerészkedett a kütymütyökhöz, bekapcsolta és úgy szólt, mint az álom...
Egyszer csak hallotta, hogy az a mélyen dörmögő gitármuzsika, igen csak serceg, sistereg, zörög...
Másnap ismét csak minden csodás volt, majd harmadnap ismét se közepe, se alja...
Így kezdett el viccelődni az a nyamvadt kínai végfos, meg az LD hangmasina...
Attól függően, hogy milyen kedve van, vagy jól szól, vagy förtelmesen...
A mi szegény legényünknek tele lett a f...a az egésszel és úgy döntött, hogy a keverőn és
az SD7-en kívül mindent kidob a francba...
Na szóval, így vicceskedik velem a cucc...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szép mese Roli! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- marton1974
- VIP
Az 1.2.0 - val kapott az SD7 egy "új"hangzást...nem rossz amúgy "egyenletesebb" nem "üvölt" benne pl.a torzítós gitár.A stílusok is "lágyabbak" lettek,mintha masterelésen ment volna keresztül a hangszer...