|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- sweetdrift
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
- Adott köszönetek: : 13 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok! Valaki lenne szives elküldi a Roland e50 hez tartozó eredeti firmwaret (azthiszem 1.0.1) Mert ebbe az újba(1.1.1) találtam pár bugot.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Lehet tudni milyen hibát találtál benne?
Mivel nekem is az új van fent most már elég régóta, de eddig semmi hibát nem mutatott. Vagy azt a funkciót nem használtam (?)!
Üdv.
Mivel nekem is az új van fent most már elég régóta, de eddig semmi hibát nem mutatott. Vagy azt a funkciót nem használtam (?)!
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- sweetdrift
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
- Adott köszönetek: : 13 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Volt egy olyan bug hogy ha egy kiséretet gyorsitottál v lassítottál , visszaállt apalhelyzetbe a tempó ha másik hangra váltottál, de most sikerült megoldanom , egy factory resettel
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Én ilyet nem tapasztaltam.
Illetve annó a Yamaha-n (hangszeren és kíséret automatikán is kipróbálva: OMB; LiveStyler; vArranger) a stílusok között volt olyan ami valahogy le volt zárva egy bizonyos tempóra, s ha azt átállítottad más tempóra, a variáció váltásnál vagy fill-nél visszaállt arra amivel a stílus mentve volt.
Roland-nál még nem találkoztam ilyennel, bár nem kizárt, hogy ahhoz is van ilyen.
Üdv.
Illetve annó a Yamaha-n (hangszeren és kíséret automatikán is kipróbálva: OMB; LiveStyler; vArranger) a stílusok között volt olyan ami valahogy le volt zárva egy bizonyos tempóra, s ha azt átállítottad más tempóra, a variáció váltásnál vagy fill-nél visszaállt arra amivel a stílus mentve volt.
Roland-nál még nem találkoztam ilyennel, bár nem kizárt, hogy ahhoz is van ilyen.
Üdv.
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
E60-nál találkoztam ezzel....sweetdrift írta:Volt egy olyan bug hogy ha egy kiséretet gyorsitottál v lassítottál , visszaállt apalhelyzetbe a tempó ha másik hangra váltottál, de most sikerült megoldanom , egy factory resettel
A legtöbb ilyen workstation típusú hangszernél van lehetőség bizonyos értékek lock-olására, mint pl a tempo. Ha ez nincs lock-olva, akkor lehet olyan probléma is, hogy például a style-hoz tartozó egyik one touch-ra mondjuk zongorát mentesz, utána jatszol rajta és gyorsítod a tempot, majd a 2. one touch-ra ezzel a tempo beállítással mondjuk saxit. Aztán mikor váltasz az egyes one touch-ról a 2.-ra változik a tempo is.... Ezért én általában a tempo-t a Utilityben mindig lock on-ra állítom......
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Mai nemes feladat: pálinka dal audio-sítása Roland BK9-re. Nagy Balázs (Extázis) cimborámmal felvettük minap a pálinka dal gitár szólamát egy Fibenare Erotic gitárral, most szerkesztem-vágom-keverem, programozom a hangszeren, egész kellemes végeredménye lesz ahogy hallom...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Üdvözletem mindenkinek!
Kis segítséget kérnék.
Mitől van az, hogy vannak olyan stílusok (nem a gyáriak) amik között találok olyat amihez nem lehet O.T.S.-t rendelni? Amikor megpróbálom azt írja a hangszer, hogy "Disk error"!!
És érdekes, hogy nem mindegyik készített vagy átkonvertált stílusnál csinálja csak 1-1-nél...
UPDATE!!
Jelentem a probléma megoldódott! (egyik-másik stílusnál)
Amint a hangszer "Makeup tools" szerkesztőjével a megnyitott stílusban egy kicsit állítottam valamit (hangerő, hangszer, bármi), majd a stílust saját magára rámentettem, utána már engedte hozzárendelni az O.T.S.-t.
Más kérdés, hogy vannak olyan stílusok melyeket módosítás után elmenteni sem enged saját magába, pedig nincs írásvédetté téve....
Kis segítséget kérnék.
Mitől van az, hogy vannak olyan stílusok (nem a gyáriak) amik között találok olyat amihez nem lehet O.T.S.-t rendelni? Amikor megpróbálom azt írja a hangszer, hogy "Disk error"!!
És érdekes, hogy nem mindegyik készített vagy átkonvertált stílusnál csinálja csak 1-1-nél...
UPDATE!!
Jelentem a probléma megoldódott! (egyik-másik stílusnál)
Amint a hangszer "Makeup tools" szerkesztőjével a megnyitott stílusban egy kicsit állítottam valamit (hangerő, hangszer, bármi), majd a stílust saját magára rámentettem, utána már engedte hozzárendelni az O.T.S.-t.
Más kérdés, hogy vannak olyan stílusok melyeket módosítás után elmenteni sem enged saját magába, pedig nincs írásvédetté téve....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára BodziLalikirály 2017.09.23. 06:39-kor.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy rolandra létezik-e valami stilus szerkesztő szoft?Itt olyanra gondolok,amiben lehet a dobokat állítani.,mondjuk a hangerőket.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Karesz!
A vArrang-yod nem ment ha a betöltött stíluson hangerő arányokat állítasz és elmented??
Vagy félreértettem és a dobsávon belül akarod a dob/cin/stb.. hangerő arányokat állítani?
Másik kérdés!
Hogyan kell beállítani az E-50-est, hogy az "Master Keybord"-ként üzemeljen?
Vagyis, hogy a funkciógombokkal (Part; Variation; Start/Stop; Fill; stb...) is lehessen vezérelni külső eszközt. Tehát, hogy CC üzenetet küldjön!!
Köszönöm!
A vArrang-yod nem ment ha a betöltött stíluson hangerő arányokat állítasz és elmented??
Vagy félreértettem és a dobsávon belül akarod a dob/cin/stb.. hangerő arányokat állítani?
Másik kérdés!
Hogyan kell beállítani az E-50-est, hogy az "Master Keybord"-ként üzemeljen?
Vagyis, hogy a funkciógombokkal (Part; Variation; Start/Stop; Fill; stb...) is lehessen vezérelni külső eszközt. Tehát, hogy CC üzenetet küldjön!!
Köszönöm!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Igen,dobsávon belül szeretném az arányokat állítani.BodziLalikirály írta:Karesz!
Másik kérdés!
Hogyan kell beállítani az E-50-est, hogy az "Master Keybord"-ként üzemeljen?![]()
Köszönöm!