|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Kérdés hogy van valaki aki mezei gyári beállításokkal használja a hangszerét? Olyan mértékben személyre lehet szabni a mai hangszereket, hogy az hihetetlen, a legnagyobb bűn amit el lehet követni velük az az ha az ember nem szabja az ízlésére hanem meghagyja nyersen. Nekem ugyan nem ea-7 van hanem bk9, de mikor g70-em volt, volt beállítás amit megcsináltam és azt mondtam: hát ez tökre úgy szól mint egy korg. Én most, kb 2 hónap használat és ismerkedés után kezdem lelki szemeim előtt látni hogy hogy kéne majd szólnia a hangszeremnek, amit eddig csináltam rajta az csak "tűzoltómunka" volt. Látom már a hangszer erősségeit: az user dobszettek lehetőségét, az effektezéseket, és a stílusokban-midikben használható 3 független mfx készletet. Iszonyat munka vár rám ha belegondolok, mire úgy szól ahogy köll, na de ha egyszer összeáll... Én ezért nem jelenteném ki hogy x-márka jó, y már nem annyira, z meg egy rakás sz..., a felhasználótól függ hogy milyen az a hangszer. Szerintem. Na meg ízlések és pofonok. 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 39
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Jó példa erre, amit a zenész találkozón tapasztaltam...B.Bazsi írta:Kérdés hogy van valaki aki mezei gyári beállításokkal használja a hangszerét? Olyan mértékben személyre lehet szabni a mai hangszereket, hogy az hihetetlen...
Buba SD7-je és az én SD7-em között...
Hangzásban is jelentös eltérés volt közöttük, de még a menüben és funkciókban is... Ö úgy szereti, úgy használja... Én meg teljesen másképpen...
Attól még mindketö SD7...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ezt hogy csináljátok?HunHyper írta:jelentös eltérés volt közöttük, de még a menüben és funkciókban is...
Gabi! Szerintem már nem szállunk bele ebbe a vonatba. Ez az évekkel ezelőtti rossz beidegződés, ami szerintem mára teljesen megváltozott, de a köztudatból még nem törlődött...
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Sok minden állítható a menüben... Egy vagy Két pöccentésre reagáljon...
Lehessen húzni a képernyöt, vagy csak a tárcsával lehessen képernyöt lépni...
Hány sorban legyenek kiírva az infók...
Fill Aftertouchra vagy sem... Auto Fill hogy és mikor müködjön...
Ha belépsz a stílusok mappáiba, hogyan és mit láss...
Regisztrációs adatbázis megjelenítése...
Sok-sok apróság... ezek közzül biztosan meg van a többsége más hangszerekben is, de a sok apró eltérés és egyedi
beállítás összeadódik és amikor akartam valamit mutatni másoknak, néha bizony el kellett gondolkodnom Buba gépe elött,
hogy akkor most hogyan is tovább?

Lehessen húzni a képernyöt, vagy csak a tárcsával lehessen képernyöt lépni...
Hány sorban legyenek kiírva az infók...
Fill Aftertouchra vagy sem... Auto Fill hogy és mikor müködjön...
Ha belépsz a stílusok mappáiba, hogyan és mit láss...
Regisztrációs adatbázis megjelenítése...
Sok-sok apróság... ezek közzül biztosan meg van a többsége más hangszerekben is, de a sok apró eltérés és egyedi
beállítás összeadódik és amikor akartam valamit mutatni másoknak, néha bizony el kellett gondolkodnom Buba gépe elött,
hogy akkor most hogyan is tovább?
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Kálmán bátyám, én nem ezt tapasztaltam amikor nálad voltam!!!!
Azóta is libabőrös vagyok, ha rá gondolok!!! (Jó értelemben)
Remélem hamarosan tudok menni...
Azóta is libabőrös vagyok, ha rá gondolok!!! (Jó értelemben)
Remélem hamarosan tudok menni...
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Köszönöm Józsikám!
De attól tartok, biztosan félreértettél valamit, vagy a hegyi levegő..... 
Remélem mielőbb találkozunk újra.
Remélem mielőbb találkozunk újra.
Buba
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
A hangszer személyre szabásáról annyit, (hogy elég sok hangszerben lehet képeket tárolni) egy Tyros 2-ben futottam bele egy olyan bmp fileba a tulajdonos partneréről, hogy sokat látott szemem is könnybe lábadt.... Gondolom a bejelentkezési kép volt, vagy midiknek a háttere, de ott kérem szépen minden megmutatkozott elég alaposan, részletesen és még volt két kép ami ezt cifrázta... 
- Zimruska
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
- Adott köszönetek: : 30 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Van esetleg mód egy mentésre a hangszeredről? EA-7 komplett beolvassa.... érdekelne a különbség a hangszer megszólalásában.... Az a nagy bajom, hogy nem tudok (talán nem itudok elég időt fordítani rá, hogy) egységes hangzása legyen.B.Bazsi írta:Kérdés hogy van valaki aki mezei gyári beállításokkal használja a hangszerét? Olyan mértékben személyre lehet szabni a mai hangszereket, hogy az hihetetlen, a legnagyobb bűn amit el lehet követni velük az az ha az ember nem szabja az ízlésére hanem meghagyja nyersen. Nekem ugyan nem ea-7 van hanem bk9, de mikor g70-em volt, volt beállítás amit megcsináltam és azt mondtam: hát ez tökre úgy szól mint egy korg. Én most, kb 2 hónap használat és ismerkedés után kezdem lelki szemeim előtt látni hogy hogy kéne majd szólnia a hangszeremnek, amit eddig csináltam rajta az csak "tűzoltómunka" volt. Látom már a hangszer erősségeit: az user dobszettek lehetőségét, az effektezéseket, és a stílusokban-midikben használható 3 független mfx készletet. Iszonyat munka vár rám ha belegondolok, mire úgy szól ahogy köll, na de ha egyszer összeáll... Én ezért nem jelenteném ki hogy x-márka jó, y már nem annyira, z meg egy rakás sz..., a felhasználótól függ hogy milyen az a hangszer. Szerintem. Na meg ízlések és pofonok.