Nem!Karesz írta:Akkor lassan magam maradok ebben a varangy projektben![]()
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- BodziLalikirály
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Sziasztok! Balázs, használsz I pad-ot a bk-hoz? Milyen I-pad kezeli azt a három szoftvert amit kiadtak a hangszerhez? (nem szeretnék sok pénzt beleölni,tök hülye vagyok az Aple termékekhez). Balázs nem zavar,hogy a stílusokhoz nem lehet a dalszöveget hozzárendelni? esetleg i-pad megoldást jelentene erre a problémára? használ még rajtunk kívül bk9-et itt valaki?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Szia, nem használok és még nem volt lehetőségem kipróbálni vele, de jó lenne egy próba ipaddal. Ha könnyebb a kezelés vele, lehet hogy beruháznék egyre. A dalszöveges dolog egyelőre nem zavar mert a g70-ben sem volt és nem használtam, aminek a szövege kell annak írja a file vagy tudom fejből
Elég sokat melóztam vele ebben a pár napban mióta megvan, és azt kell mondjam nagyon tetszik a megszólalása, látszik és hallatszik a gépen hogy igencsak oda tették magukat a mérnökök.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Na meg ott van a kotta tartó amire a szöveget kinyomtatott formátumban (papíron) magam elé lehet tenni és olvasni...B.Bazsi írta:A dalszöveges dolog egyelőre nem zavar mert a g70-ben sem volt és nem használtam, aminek a szövege kell annak írja a file vagy tudom fejből![]()
Én is hozzászoktam a vArrangerben a stílushoz hozzárendelt szövegkiíráshoz, és bár még mindig velem van azon verzió és a monitor is, de mielőtt az volt, a kottatartó már akkor is létezett....
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
Igen ott van a kottatartó,de 2017-et írunk és elvárnám egy "csúcskategóriás" hangszertől,hogy elém tegye a dalszöveget, ez a kottatartós papíros dalszöveg-es dolog már a múlt.. a varrangyos nagyon elkényelmesített... na de majd kitalálok valamit 
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Igen. De csak a kíséretre (bal kéz).zajcsinalo írta:Az a szoftver a monitoron össze van kötve a Roland szintivel?
Miért? (múlt?)Tamás01 írta:Igen ott van a kottatartó,de 2017-et írunk és elvárnám egy "csúcskategóriás" hangszertől,hogy elém tegye a dalszöveget, ez a kottatartós papíros dalszöveg-es dolog már a múlt
A hangszer kis kijelzőjén követni a dalszöveget (esetleg az akkord felírásokat) miközben az lapoz (ha csak nem olyan apróba hozza le, hogy egyszerre felférjen, de akkor meg már olvashatatlan) egyszerűen követhetetlen (szerintem).
Én nem használok *.mid (karaoke) alapokat, de kipróbáltam a Rolandon. Nagyon nem jött be.
És mivel ott vannak az évek során összegyűjtött kottás-füzeteim (dalszöveg gyűjtemény) miért ne használnám.
Ráadásnak, ha nem muszáj nem cipelem magammal a vArranger-es cuccost (monitor miegymás).
Nem kívánok a fejlődés ellen beszélni, csak ha van egyszerű mód is ami "elérhető" minek bonyolítsuk(bonyolítsák)?
-
Tamás01
- Kiemelt tag
Van a hangszernek videó kimenete, szóval lcd-n keresztül már nem is kicsi a képernyő
ha jól emlékszem Ketron x1-en már ment a dalszöveg megjelenítés txt-formában(nem ma volt), de 12-14-éves tyros2-n is működik ha jól tudom. Nekem a dalszövegek az összes meg van txt-formában a varrangyon, évek óta nem használom a dalszöveges könyvemet, ez a dolog már idejét múlta. Ipad-al csatlakoztatható a hangszer, nem tudom,hogy nem-e oldották meg ezt a dolgot, jó lenne tudni.
- sweetdrift
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
- Adott köszönetek: : 13 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Sziasztok, lehet felesleg téma valakinek, de sikerült megoldanom a szintimmel (ROLAND E50) kapcsolatos rendszerhibát, ami az volt hogy ha bérmit be akartam tölteni (Userprog, külső memóriából stilust,midit, bármit) utána nem találta a szinti a gyári stilusokat, mindaddig még nem inditottam ujra a hangszert. Igen sokaknak köszönhetem itt azt a löketet amiből kiindultam mivel szinte teljesen áttudtam igy tanulmányozni mi hogy van a szinti és gép összeköttetésnél , ami nálam még nagy probléma volt hogy mikor usb kábellel összekötve fel is ismerte a gépem a csatlakoztatást, 10 percbe kellett még mire betöltötte a mappáját.. és ami még ettől is nagyobb gond volt hogy nem engedett semmit se hogy töröljek, illetve bemásoljak a mappából/ba (A szinti hátulján lévő lock kivolt kapcsolva). Nos ez a rémálom igy kb ennyi de most le szeretném irni hogy miként oldottam meg , hogy valami hasznosat is irjak 
Mivel nemis tudtam miből kiindulni, csak kicsit ki kellett logikázni hogy valami úton módon csak lehet formatálni a belső memóriát, és igen igy volt ez tegnap óta keresgéltem és ma sikerült abból a hibából tanulnom hogy nem olvastam el a lemezen lévő recovery jegyzetet, igaz nem is gondoltam hogy ebben benne lenne ez, na és ott szépen levan irva hogy miként hogy kell végig mászni, nyomva kell tartani a record [REC] és a [TOP] gombot egyszerre miközbe felkapcsoljuk a hangszert, és szépen kijelenik a Inter memory fomrat (valami ilyesmi) dialóg ahol a 8/16 beat gombot megnyomva elfogadhatod a formatálást ÉS EZÁLTAL MINDEN ADAT TÖRLŐDIK A HANGSZERRŐL, és jóformán a nehéz része ez volt, ez után már nem gondolkodott 10 percig a belső memória beolvasásnál gépen ( szinte pillanatok alatt betöltött,még most is mikor már majd tele van) Ahol már csak vissza kellett másolni a gyári adatokat (factory data). Én egy Firmware updatet is rátettem 1.0.6 ról frissitettem 1.1.1 re, amiben csak az volt a nehéz hogy a neten kb csak 1 oldalon van fennt ez a verzió, mert az eredeti oldal megszünt és énis alig találtam meg, sőt az se biztos hogy vírusmentes, de eddig nekem hibátlan a müködése.
Mivel nemis tudtam miből kiindulni, csak kicsit ki kellett logikázni hogy valami úton módon csak lehet formatálni a belső memóriát, és igen igy volt ez tegnap óta keresgéltem és ma sikerült abból a hibából tanulnom hogy nem olvastam el a lemezen lévő recovery jegyzetet, igaz nem is gondoltam hogy ebben benne lenne ez, na és ott szépen levan irva hogy miként hogy kell végig mászni, nyomva kell tartani a record [REC] és a [TOP] gombot egyszerre miközbe felkapcsoljuk a hangszert, és szépen kijelenik a Inter memory fomrat (valami ilyesmi) dialóg ahol a 8/16 beat gombot megnyomva elfogadhatod a formatálást ÉS EZÁLTAL MINDEN ADAT TÖRLŐDIK A HANGSZERRŐL, és jóformán a nehéz része ez volt, ez után már nem gondolkodott 10 percig a belső memória beolvasásnál gépen ( szinte pillanatok alatt betöltött,még most is mikor már majd tele van) Ahol már csak vissza kellett másolni a gyári adatokat (factory data). Én egy Firmware updatet is rátettem 1.0.6 ról frissitettem 1.1.1 re, amiben csak az volt a nehéz hogy a neten kb csak 1 oldalon van fennt ez a verzió, mert az eredeti oldal megszünt és énis alig találtam meg, sőt az se biztos hogy vírusmentes, de eddig nekem hibátlan a müködése.
- Zimruska
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
- Adott köszönetek: : 30 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Sziasztok! Új vagyok a csapatban, ezért keresem az EA-7-el már boldoguló kollegák társaságát. Remélem nagyon meg fogtok cáfolni a tapasztalatot:
Minden gyártó széles galériát kínál különböző stílusokból nemzetenként is. Ezzel ellentétben a keresgéléseim folyamán megtaláltam a Chrismidi kooperációban készült rissz-rossz stílusokat ezen kívül csak kipi-kopi egyszerűcske stílusokat (házi gyártmány, konvertált). Olyat, hogy dögös legyen mint egy "gyári stílus" elfelejthető....
Csak írjátok nyugodtan, tippeket ötleteket szívesen meghallgatom....
Minden gyártó széles galériát kínál különböző stílusokból nemzetenként is. Ezzel ellentétben a keresgéléseim folyamán megtaláltam a Chrismidi kooperációban készült rissz-rossz stílusokat ezen kívül csak kipi-kopi egyszerűcske stílusokat (házi gyártmány, konvertált). Olyat, hogy dögös legyen mint egy "gyári stílus" elfelejthető....
Csak írjátok nyugodtan, tippeket ötleteket szívesen meghallgatom....
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Lehet készíteni és editálni is stílusokat...Csak egy ötlet! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!