Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettetek. A kínai wireless egy AUNA 2FU-B nevű mikrofon. Nos az Electro-Voice jó hozzá úgy gondolom,de ilyen nincs a havernak. (kölcsönben van egy miksi nála a próba idejére) Reméljük,hogy komoly elektronikai baja nincs a szintinek. Egy hosszabb kipróbálás lesz az Electro-Voice mikrofonnal. Kb 2-3 vagy 4 órás. Ha van elektronikai baja ennyi idő alatt csak elő jön. Még egyszer köszönjük a segítséget. Mindenkinek szép napot kívánok.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- claasy
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Jó reggelt mindenkinek!
Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettetek. A kínai wireless egy AUNA 2FU-B nevű mikrofon. Nos az Electro-Voice jó hozzá úgy gondolom,de ilyen nincs a havernak. (kölcsönben van egy miksi nála a próba idejére) Reméljük,hogy komoly elektronikai baja nincs a szintinek. Egy hosszabb kipróbálás lesz az Electro-Voice mikrofonnal. Kb 2-3 vagy 4 órás. Ha van elektronikai baja ennyi idő alatt csak elő jön. Még egyszer köszönjük a segítséget. Mindenkinek szép napot kívánok.

-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ja, még egy valami eszembe jutott...
Nekem csinált ilyen problémát, de csak 2-3 óra folyamatos használat után...
Egyre jobban torzított, illetve a jelszint is folyamatosan csökkent...
Azt hiszem, egy IC kezdte megadni magát...
Üdv: Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- claasy
- Kiemelt tag
Szia!HunHyper írta:Ja, még egy valami eszembe jutott...
Ezért próbálja a haver majd 3-4 órán keresztül az Electro-Voice mikrofonnal. Ha van elektronikai hiba akkor előjön úgy gondolom. Kijavíttattad? A javítás mennyibe fájt, lehet tudni?
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Mindenképpen normál vezetékes mikrofonnal próbáljátok, s ne egy már előerősített (plusz feszültséget is leadó) jelszinttel ellátott készülékkel, az általam fentebb már leírt okok miatt!!!!claasy írta:Ezért próbálja a haver majd 3-4 órán keresztül az Electro-Voice mikrofonnal. Ha van elektronikai hiba akkor előjön úgy gondolom. Kijavíttattad? A javítás mennyibe fájt, lehet tudni?
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Megrendeltem hozzá az alkatrészt, került kemény 500 Ft-ba...
De nem javíttattam, mert közben eladtam a hangszert, a vevö mondta, neki nem lényeg a vokál/mikrofon rész...
Azért odaadtam az alkatrészt hozzá... Ha van ismerösöd, aki be tudja forrasztani, akkor fillérekböl megoldható...
Ha valami szakszervízbe kell vinni, akkor már nem lesz olyan olcsó játék... szerintem...
Amúgy szerintem is egy hozzá illö vezetékes mikrofonnal kellene tesztelni...
Na néztem a neten, hogy van-e valami infó az ellenállásra... Sehol nem találom, pedig korábban valahol tutira olvastam
pontos értéket... Rengetegen írják több fótumon is, hogy a Samson Q7 é Q8, valamint a Shure SM58 mikrofonok kivállóan müködnek...
Ha a neten rákeresel, akkor láthatod, hogy ezek mind "LOW Impedance" mikrofonok 300Ohm ellenállással...
Tehát célszerü max. 600Ohm-os mikrofont választani... A Yamaha oldalán írták azt is, hogy kifejezetten vezetékes mikrofon a javasolt...
Remélem, tudtam segíteni...

De nem javíttattam, mert közben eladtam a hangszert, a vevö mondta, neki nem lényeg a vokál/mikrofon rész...
Azért odaadtam az alkatrészt hozzá... Ha van ismerösöd, aki be tudja forrasztani, akkor fillérekböl megoldható...
Ha valami szakszervízbe kell vinni, akkor már nem lesz olyan olcsó játék... szerintem...
Amúgy szerintem is egy hozzá illö vezetékes mikrofonnal kellene tesztelni...
Na néztem a neten, hogy van-e valami infó az ellenállásra... Sehol nem találom, pedig korábban valahol tutira olvastam
pontos értéket... Rengetegen írják több fótumon is, hogy a Samson Q7 é Q8, valamint a Shure SM58 mikrofonok kivállóan müködnek...
Ha a neten rákeresel, akkor láthatod, hogy ezek mind "LOW Impedance" mikrofonok 300Ohm ellenállással...
Tehát célszerü max. 600Ohm-os mikrofont választani... A Yamaha oldalán írták azt is, hogy kifejezetten vezetékes mikrofon a javasolt...
Remélem, tudtam segíteni...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- claasy
- Kiemelt tag
Sziasztok, szép napot!
Köszönjük a segítséget. Nos HAMA 46040 Dynamic vezetékes mikrofonnal próbálta (kb 1 órát) a haver mivel hirtelen nem volt másik, de ez is kölcsön miksi. Gondolom nem úgy szól ez a miksi mint egy Shure vagy Beyerdynamic, de próbálni minden képen jó.
Ezek az adatai a mikrofonnak: DM 40 DINAMIKUS MIKROFON EZÜST
Típus: mikrofon
600 ohm
Érzékenység: -73 dB + / -3 dB
Frekvencia tartomány 90 Hz és 10 kHz
2,5 m kábel és XLR mono (Canon)
XLR / 6,3 mm-es jack dugó
A lényeg,hogy ezzel semmilyen torzítás nem fordult elő a próba alatt, illetve 1x volt az a "csipogó" hang amiről írtam. De az is a próba kezdetén. Viszont a hangszer hátulján a "trim" potit kb: "12- 13 óra" állásba kellett állítani. Így is a szintin a kontroll lámpa csak néha világított illetve villant. Nem tudom másképpen megfogalmazni, leírni. Még lesz hosszabb próba is. Köszi srácok!

Köszönjük a segítséget. Nos HAMA 46040 Dynamic vezetékes mikrofonnal próbálta (kb 1 órát) a haver mivel hirtelen nem volt másik, de ez is kölcsön miksi. Gondolom nem úgy szól ez a miksi mint egy Shure vagy Beyerdynamic, de próbálni minden képen jó.
Ezek az adatai a mikrofonnak: DM 40 DINAMIKUS MIKROFON EZÜST
Típus: mikrofon
600 ohm
Érzékenység: -73 dB + / -3 dB
Frekvencia tartomány 90 Hz és 10 kHz
2,5 m kábel és XLR mono (Canon)
XLR / 6,3 mm-es jack dugó
A lényeg,hogy ezzel semmilyen torzítás nem fordult elő a próba alatt, illetve 1x volt az a "csipogó" hang amiről írtam. De az is a próba kezdetén. Viszont a hangszer hátulján a "trim" potit kb: "12- 13 óra" állásba kellett állítani. Így is a szintin a kontroll lámpa csak néha világított illetve villant. Nem tudom másképpen megfogalmazni, leírni. Még lesz hosszabb próba is. Köszi srácok!

- padisaxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 365 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia!jacksony95 írta:Szia !
A VCE az hangszín pendrivról is be tudod hívni nem kell telepíteni sem.
Menj a hangszínekre és nyisd meg az usb-ét ahol a vce-k vannak majd amelyik tetszik,mentsd.
Kérdésem az lenne, hogy miért van az hogyha behívok egy vce-t, hangot nem ad ki a hangszer.
A hangerő szabályzónál látszik hogyha játszom, villog a csatornánál a fény, de hang nem jön ki.
A vce hangszín tipus függő?
Zene nélkül lehet élni, de minek....
- padisaxi
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Ezek egy t5 vce-i.zajcsinalo írta:Mert ezek a vce-k egy másik hangszerből való hangszín beállításait tárolja, neked az a hangszín nincs meg a hangszerben valószínű.
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Szervusz "Padisaxi"!padisaxi írta:Ezek egy t5 vce-i.zajcsinalo írta:Mert ezek a vce-k egy másik hangszerből való hangszín beállításait tárolja, neked az a hangszín nincs meg a hangszerben valószínű.
Lefordítom: A tiédtől eltérő típusú hangszer idegen, tehát nem ismeri a másikban specifikusan megalkotott hangszíneket.
Sajnos ennyi.
- padisaxi
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Köszönöm szépen a segítségeteket. Mindig lehet tanulni valamit, ha van aki segít.Sambácsi írta:Szervusz "Padisaxi"!padisaxi írta:Ezek egy t5 vce-i.zajcsinalo írta:Mert ezek a vce-k egy másik hangszerből való hangszín beállításait tárolja, neked az a hangszín nincs meg a hangszerben valószínű.
Lefordítom: A tiédtől eltérő típusú hangszer idegen, tehát nem ismeri a másikban specifikusan megalkotott hangszíneket.
Sajnos ennyi.