|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Gumiszoba
Délután próbálgattam 3darab studió mikrofont.
Akg P820, Warm audio WA-87, U-47 FET.
Később felrakok majd 3 felvételt, hogy miként is szólnak ezek, persze csak szárazon és eq nélkül és ki-ki majd eldönti ,hog melyik tetszik neki.
Akg P820, Warm audio WA-87, U-47 FET.
Később felrakok majd 3 felvételt, hogy miként is szólnak ezek, persze csak szárazon és eq nélkül és ki-ki majd eldönti ,hog melyik tetszik neki.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
malko
- VIP
Szóval itt egy röpke 10 másodperces felvétel a mikrofonokról.
Belecsempésztem még két olyan mikrofont is ami nem studió mikrofon. Majd később elmondom melyik kettő volt az.
Ahhoz, hogy igazán meghalljátok a különbséget aránylag jó cucc vagy füles szükséges.
Belecsempésztem még két olyan mikrofont is ami nem studió mikrofon. Majd később elmondom melyik kettő volt az.
Ahhoz, hogy igazán meghalljátok a különbséget aránylag jó cucc vagy füles szükséges.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Ti mit használtok androidon szövegkönyvnek ami esetleg ingyenes?
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Meg lehet kérdezni, hogy az 1-es wav milyen mikrofonnal készült?malko írta:Szóval itt egy röpke 10 másodperces felvétel a mikrofonokról.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ejha...
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
malko
- VIP
Persze, hogy meg lehet. Na írom akkor.Asterix írta: Meg lehet kérdezni, hogy az 1-es wav milyen mikrofonnal készült?
1. Akg P820,
2. Shure beta 58
3. Neumann kms 105
4. U-47 FET.
5. Warm audio WA-87
Gondoltam, hogy sok embernek az 1-.es jön be. Igen ő szépen hozza a magasakat. De sajna nem a valóság de attól még ár érték arányban egy nagyon jó mikrofon. Viszont aki ezt választaná akkor csalódna benne mert ez egy csöves mikrofon és gyárilag egy kínai cső van benne ami igen csak siralmas, Ebben jelenleg egy telefunken ecc83 cső adja ezt a szép hangot ami igen csak drága és ritka mint a fehér holló. Több felvétel is készítettem pl. furulya, akusztikus gitár stb.. és legjobban a U-47-es teljesített. Viszont a neumann kms 105-ben sem csalódtam. Simán megállja a helyét a studió mikrofonok közt. A bétáról inkább nem nyilatkozom.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Hogy a Beta 58 védelmében is szóljak:
Tavaly bementem egy egri hangszerboltba ( Lázár Istvánhoz ), ahová egy zenész éppen akkor behozott egy XY márkájú mikrofont, hogy próbáljuk ki, mert ez sokkal jobban szól, mint a Beta 58.
Beleszólt az ominózus mikrofonba a hangszerbolt tulajdonos aztán beleszólt a Beta 58-ba.
Az ominózus mikrofonban szép magasak, nagyon dögös mélyek szóltak!!!
Amikor Beta 58-ba beleszólt, akkor meg ráismertem Lázár István hangjára...
Természetesen ezzel nem azt akartam mondani, nincs tőle jobb mikrofon, mert valószínűleg, amit Malkó próbált azok mind jobbak voltak, mint a Beta 58, de kérdezem én: Kell jobb mikrofon attól, mint amelyik a természetes hangot adja vissza?
Engem ezért fogott meg annak idején a Beta 58 és azóta is, bár tavaly előtt vettem egy újat és ez már nem úgy szól, mint amit én '96-ban vettem és használok a mai napig is. Tehát Beta 58 és Beta 58 között is különbség van!
Tavaly bementem egy egri hangszerboltba ( Lázár Istvánhoz ), ahová egy zenész éppen akkor behozott egy XY márkájú mikrofont, hogy próbáljuk ki, mert ez sokkal jobban szól, mint a Beta 58.
Beleszólt az ominózus mikrofonba a hangszerbolt tulajdonos aztán beleszólt a Beta 58-ba.
Az ominózus mikrofonban szép magasak, nagyon dögös mélyek szóltak!!!
Amikor Beta 58-ba beleszólt, akkor meg ráismertem Lázár István hangjára...
Természetesen ezzel nem azt akartam mondani, nincs tőle jobb mikrofon, mert valószínűleg, amit Malkó próbált azok mind jobbak voltak, mint a Beta 58, de kérdezem én: Kell jobb mikrofon attól, mint amelyik a természetes hangot adja vissza?
Engem ezért fogott meg annak idején a Beta 58 és azóta is, bár tavaly előtt vettem egy újat és ez már nem úgy szól, mint amit én '96-ban vettem és használok a mai napig is. Tehát Beta 58 és Beta 58 között is különbség van!
-
malko
- VIP
Dehogy akarom bántani a betát. Nekem is van belőle több mint 20 éves. És igen nem úgy szól mint az újak mert ez még sima beta 58 és nem beta 58A. Az újaknál már elektronikával próbálják egyformára csinálni a hangjukat, ezzel sincs semmi baj szóljon mindegyik egyformán. Én is azt mondom, hogy amire nekünk kell arra tökéletes , stúdiózásra meg venni kell egy picivel jobbat és kész.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Az a baj, hogy nem a megfelelő környezetben van használva.
A beta 58 nem egy nagymembrános stúdiómikrofon, így nincs is értelme versenyeztetni a stúdiómikrofonokkal.
Ennyiből ki lehetne vinni az u-47 Fet-et a színpadra, ott meg az halna meg.
Azon kívül a beta 177Euro, a kms105 meg 550, és ez kondis, a beta pedig sima dinamikus.
A Beta nem a legjobb mikrofon, de a legjobb komprommisszum mikrofon.
Az télen-nyáron ugyanúgy szólal meg, mindenkinek a hangja igazi marad, nem fárad el a buliban, és mindent bír, és nem gerjedékeny. Nem kell fantomtáp sem.
A beta 58 nem egy nagymembrános stúdiómikrofon, így nincs is értelme versenyeztetni a stúdiómikrofonokkal.
Ennyiből ki lehetne vinni az u-47 Fet-et a színpadra, ott meg az halna meg.
Azon kívül a beta 177Euro, a kms105 meg 550, és ez kondis, a beta pedig sima dinamikus.
A Beta nem a legjobb mikrofon, de a legjobb komprommisszum mikrofon.
Az télen-nyáron ugyanúgy szólal meg, mindenkinek a hangja igazi marad, nem fárad el a buliban, és mindent bír, és nem gerjedékeny. Nem kell fantomtáp sem.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Kinek a pap, kinek a papné. Én tartalék mikrofonnak minden buliba viszem a Beta 58-at, de Jefe vezetékes, vagy Audio Technika fejmikrofonba énekelnek. Én nem vagyok kíváncsi az eredeti hangomra addig, amíg valahonnan dögösebb hangot hallok vissza...