Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

BodziLalikirály
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 50783Hozzászólás BodziLalikirály
2017.04.21. 06:02

Karesz írta:Akkor lassan magam maradok ebben a varangy projektben :D :D
Nem! :D :lol:

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 41
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 50801Hozzászólás Tamás01
2017.04.23. 07:18

Sziasztok! Balázs, használsz I pad-ot a bk-hoz? Milyen I-pad kezeli azt a három szoftvert amit kiadtak a hangszerhez? (nem szeretnék sok pénzt beleölni,tök hülye vagyok az Aple termékekhez). Balázs nem zavar,hogy a stílusokhoz nem lehet a dalszöveget hozzárendelni? esetleg i-pad megoldást jelentene erre a problémára? használ még rajtunk kívül bk9-et itt valaki?

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 50813Hozzászólás B.Bazsi
2017.04.24. 05:05

Szia, nem használok és még nem volt lehetőségem kipróbálni vele, de jó lenne egy próba ipaddal. Ha könnyebb a kezelés vele, lehet hogy beruháznék egyre. A dalszöveges dolog egyelőre nem zavar mert a g70-ben sem volt és nem használtam, aminek a szövege kell annak írja a file vagy tudom fejből :) Elég sokat melóztam vele ebben a pár napban mióta megvan, és azt kell mondjam nagyon tetszik a megszólalása, látszik és hallatszik a gépen hogy igencsak oda tették magukat a mérnökök.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 50814Hozzászólás BodziLalikirály
2017.04.24. 05:27

B.Bazsi írta:A dalszöveges dolog egyelőre nem zavar mert a g70-ben sem volt és nem használtam, aminek a szövege kell annak írja a file vagy tudom fejből :)
Na meg ott van a kotta tartó amire a szöveget kinyomtatott formátumban (papíron) magam elé lehet tenni és olvasni... :lol: :D
Én is hozzászoktam a vArrangerben a stílushoz hozzárendelt szövegkiíráshoz, és bár még mindig velem van azon verzió és a monitor is, de mielőtt az volt, a kottatartó már akkor is létezett.... :lol: és használtam/használom.... :D
18073382_120332000383601594_1033107484_n.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Tamás01
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 50821Hozzászólás Tamás01
2017.04.24. 08:26

Igen ott van a kottatartó,de 2017-et írunk és elvárnám egy "csúcskategóriás" hangszertől,hogy elém tegye a dalszöveget, ez a kottatartós papíros dalszöveg-es dolog már a múlt.. a varrangyos nagyon elkényelmesített... na de majd kitalálok valamit :)

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 50822Hozzászólás BodziLalikirály
2017.04.24. 08:28

zajcsinalo írta:Az a szoftver a monitoron össze van kötve a Roland szintivel?
Igen. De csak a kíséretre (bal kéz).
Tamás01 írta:Igen ott van a kottatartó,de 2017-et írunk és elvárnám egy "csúcskategóriás" hangszertől,hogy elém tegye a dalszöveget, ez a kottatartós papíros dalszöveg-es dolog már a múlt :)
Miért? (múlt?)

A hangszer kis kijelzőjén követni a dalszöveget (esetleg az akkord felírásokat) miközben az lapoz (ha csak nem olyan apróba hozza le, hogy egyszerre felférjen, de akkor meg már olvashatatlan) egyszerűen követhetetlen (szerintem).
Én nem használok *.mid (karaoke) alapokat, de kipróbáltam a Rolandon. Nagyon nem jött be. :dash2:
És mivel ott vannak az évek során összegyűjtött kottás-füzeteim (dalszöveg gyűjtemény) miért ne használnám.
Ráadásnak, ha nem muszáj nem cipelem magammal a vArranger-es cuccost (monitor miegymás).
Nem kívánok a fejlődés ellen beszélni, csak ha van egyszerű mód is ami "elérhető" minek bonyolítsuk(bonyolítsák)?

Tamás01
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 50824Hozzászólás Tamás01
2017.04.24. 09:19

Van a hangszernek videó kimenete, szóval lcd-n keresztül már nem is kicsi a képernyő :) ha jól emlékszem Ketron x1-en már ment a dalszöveg megjelenítés txt-formában(nem ma volt), de 12-14-éves tyros2-n is működik ha jól tudom. Nekem a dalszövegek az összes meg van txt-formában a varrangyon, évek óta nem használom a dalszöveges könyvemet, ez a dolog már idejét múlta. Ipad-al csatlakoztatható a hangszer, nem tudom,hogy nem-e oldották meg ezt a dolgot, jó lenne tudni.

sweetdrift
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg pa3x, Yamaha PSR-9000Pro. Roland EXR-5S
Adott köszönetek: : 13 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 50860Hozzászólás sweetdrift
2017.04.25. 19:09

Sziasztok, lehet felesleg téma valakinek, de sikerült megoldanom a szintimmel (ROLAND E50) kapcsolatos rendszerhibát, ami az volt hogy ha bérmit be akartam tölteni (Userprog, külső memóriából stilust,midit, bármit) utána nem találta a szinti a gyári stilusokat, mindaddig még nem inditottam ujra a hangszert. Igen sokaknak köszönhetem itt azt a löketet amiből kiindultam mivel szinte teljesen áttudtam igy tanulmányozni mi hogy van a szinti és gép összeköttetésnél , ami nálam még nagy probléma volt hogy mikor usb kábellel összekötve fel is ismerte a gépem a csatlakoztatást, 10 percbe kellett még mire betöltötte a mappáját.. és ami még ettől is nagyobb gond volt hogy nem engedett semmit se hogy töröljek, illetve bemásoljak a mappából/ba (A szinti hátulján lévő lock kivolt kapcsolva). Nos ez a rémálom igy kb ennyi de most le szeretném irni hogy miként oldottam meg , hogy valami hasznosat is irjak :)

Mivel nemis tudtam miből kiindulni, csak kicsit ki kellett logikázni hogy valami úton módon csak lehet formatálni a belső memóriát, és igen igy volt ez tegnap óta keresgéltem és ma sikerült abból a hibából tanulnom hogy nem olvastam el a lemezen lévő recovery jegyzetet, igaz nem is gondoltam hogy ebben benne lenne ez, na és ott szépen levan irva hogy miként hogy kell végig mászni, nyomva kell tartani a record [REC] és a [TOP] gombot egyszerre miközbe felkapcsoljuk a hangszert, és szépen kijelenik a Inter memory fomrat (valami ilyesmi) dialóg ahol a 8/16 beat gombot megnyomva elfogadhatod a formatálást ÉS EZÁLTAL MINDEN ADAT TÖRLŐDIK A HANGSZERRŐL, és jóformán a nehéz része ez volt, ez után már nem gondolkodott 10 percig a belső memória beolvasásnál gépen ( szinte pillanatok alatt betöltött,még most is mikor már majd tele van) Ahol már csak vissza kellett másolni a gyári adatokat (factory data). Én egy Firmware updatet is rátettem 1.0.6 ról frissitettem 1.1.1 re, amiben csak az volt a nehéz hogy a neten kb csak 1 oldalon van fennt ez a verzió, mert az eredeti oldal megszünt és énis alig találtam meg, sőt az se biztos hogy vírusmentes, de eddig nekem hibátlan a müködése. :D

Zimruska
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
Adott köszönetek: : 30 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 51743Hozzászólás Zimruska
2017.06.08. 11:02

Sziasztok! Új vagyok a csapatban, ezért keresem az EA-7-el már boldoguló kollegák társaságát. Remélem nagyon meg fogtok cáfolni a tapasztalatot:
Minden gyártó széles galériát kínál különböző stílusokból nemzetenként is. Ezzel ellentétben a keresgéléseim folyamán megtaláltam a Chrismidi kooperációban készült rissz-rossz stílusokat ezen kívül csak kipi-kopi egyszerűcske stílusokat (házi gyártmány, konvertált). Olyat, hogy dögös legyen mint egy "gyári stílus" elfelejthető....
Csak írjátok nyugodtan, tippeket ötleteket szívesen meghallgatom....

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51747Hozzászólás tacso
2017.06.08. 12:10

Lehet készíteni és editálni is stílusokat...Csak egy ötlet! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás