|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Fénytechnika
Moderátor: Moderátorok
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
- padisaxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 365 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Fénytechnika
Sziaasztok!
Én ilyen lámpát használok. https://www.aliexpress.com/item/Wireles ... 0.0.nfLD3h
És itt is vettem. Sajnos én DHL-el hoztam be, így volt rá vám és stb.
De így is megérte. Közel 19.000-ben állt meg, de a távirányító miatt megérte. Hamarosan hozatok még egyet.
Én ilyen lámpát használok. https://www.aliexpress.com/item/Wireles ... 0.0.nfLD3h
De így is megérte. Közel 19.000-ben állt meg, de a távirányító miatt megérte. Hamarosan hozatok még egyet.
Zene nélkül lehet élni, de minek....
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Grt! Jó vállaszás volt a fény. Nekem kettő van belőle mindkét oldalra 1-1 és ki van egészítve 3-3db távirányító nélkülivel DMX-en keresztül összekötve, így egyszerre tudom szabályozni a lámpákat és nagyon erős a fénye.padisaxi írta:Sziaasztok!
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- padisaxi
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Szia! Te is az aliexpress-en vetted? És a távirányító nélküli is 4IN1 RGBW? Linked esetleg akadna hozzá?czaga írta:Grt! Jó vállaszás volt a fény. Nekem kettő van belőle mindkét oldalra 1-1 és ki van egészítve 3-3db távirányító nélkülivel DMX-en keresztül összekötve, így egyszerre tudom szabályozni a lámpákat és nagyon erős a fénye.padisaxi írta:Sziaasztok!
És te kit választottál szállításra?
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
- Adott köszönetek: : 494 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
- Kapcsolat:
Van bárki, aki ért a DMX programozáshoz?
Vettem egy rakat cuccot, és valahogy neki kellene állni összehozni az egészet egy egységbe.
Vettem egy rakat cuccot, és valahogy neki kellene állni összehozni az egészet egy egységbe.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Sztifler0301 írta:Van bárki, aki ért a DMX programozáshoz? Vettem egy rakat cuccot, és valahogy neki kellene állni összehozni az egészet egy egységbe.
Mi lenne a kérdésed ezzel kapcsolatban???
Vezérlés ? PC-ről, vagy pultról?
Beállítás?
DMX kiosztás?
Vagy netán a chip átprogramozására gondolsz?
Hagyományos lámpába DMX vezérlést tenni?
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Ez a téma engem is érdekelne, mert most szeretnék venni forgófejeset és lehet vezérlő nélkül az már nem működik.
Én ezeket a csatornákat nem értem. Nekem van egy DJ4Play-em és azt mondják hogy ehhez 6 vagy 7 csatorna kell. Mi van akkor hacsak egy három csatornás vezérlőt veszek hozzá? Mi nem fog rajta működni?
Másik kérdés: Meg lehet azt oldani a vezérlőnél, hogy összemidizni a hangszerrel és mindig az adott tempo-hoz alakítsa a fényeket.
Én hangvezérléssel használom a fényeket, de az zavar, hogy ha lassú számot játszok akkor is villog össze-vissza, mint a barom. Lassú számoknál csak szolidan kellene világítgatnia.
Én ezeket a csatornákat nem értem. Nekem van egy DJ4Play-em és azt mondják hogy ehhez 6 vagy 7 csatorna kell. Mi van akkor hacsak egy három csatornás vezérlőt veszek hozzá? Mi nem fog rajta működni?
Másik kérdés: Meg lehet azt oldani a vezérlőnél, hogy összemidizni a hangszerrel és mindig az adott tempo-hoz alakítsa a fényeket.
Én hangvezérléssel használom a fényeket, de az zavar, hogy ha lassú számot játszok akkor is villog össze-vissza, mint a barom. Lassú számoknál csak szolidan kellene világítgatnia.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 47
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok! Forgófejes lámpák esetében szinte biztos, hogy sok paramétert kell állítani, úgyhogy annak megfelelő DMX pult kell, ez egyébként az átlag. 30000 körül voltak régen, most nem tudom, lehet hogy olcsóbb. A miénkre 12 lámpát lehet felprogramozni, és lámpánként 16 funkciót lehet állítani a tolópotikkal. Az első lépés, hogy le kell programozni különböző képeket a Dmx pultra. Utána, ha mikrofon üzemmódban használod, akkor ezeket a képeket mondjuk a lábdob hangjára válogatja. (Ha az megfelelő dinamikával van jelen...)
Midi használat esetén természetesen midi üzemmódót tudó Dmx pult kell. Sajnos én olyannal nem találkoztam még ami tempó üzenetet tudna venni, de ettől még lehet hogy létezik.
Midi használat esetén természetesen midi üzemmódót tudó Dmx pult kell. Sajnos én olyannal nem találkoztam még ami tempó üzenetet tudna venni, de ettől még lehet hogy létezik.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- padisaxi
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Én ezt a progit használom http://users.telenet.be/freestylerdmx/ egy USB dmx-el.
Sajnos minden mozzanatot meg kell írni minden lámpára, de azután menthető, alakítható.
Sok lámpa dmx kiosztás található a programba típus szerint. Szerintem érdemes vele foglalkozni, mert sok lámpát képes kezelni egyszerre.
Én ezt a progit használom http://users.telenet.be/freestylerdmx/ egy USB dmx-el.
Sajnos minden mozzanatot meg kell írni minden lámpára, de azután menthető, alakítható.
Sok lámpa dmx kiosztás található a programba típus szerint. Szerintem érdemes vele foglalkozni, mert sok lámpát képes kezelni egyszerre.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Gábor!---Qgli--- írta:Mi van akkor hacsak egy három csatornás vezérlőt veszek hozzá? Mi nem fog rajta működni?
Másik kérdés: Meg lehet azt oldani a vezérlőnél, hogy összemidizni a hangszerrel és mindig az adott tempo-hoz alakítsa a fényeket. Én hangvezérléssel használom a fényeket, de az zavar, hogy ha lassú számot játszok akkor is villog össze-vissza, mint a barom. Lassú számoknál csak szolidan kellene világítgatnia.
3 csatornás vezérlő nincs!!!
A jelenleg kapható vezérlők 512 csatornásak illetve ezek duplikálásával többszörözöttek.
Régi pult az ami csak 128 csatornát tudott kezelni.
Ami lehetséges, hogy 1-1 lámpának nem adod meg a számára (chipjében programozott) csatorna számot így lebutítod a lámpát mondjuk csak villogásra és pörgésre (2 csatorna)
Hangvezérlés nem egyszerű! Én ezt ha úgy alakul, hogy ez a szükséges, úgy oldom meg, hogy a keverőpult egyik subgroup vagy AUX kimenetét kötöm a lámpa "mikrofon" jelére és arrol a kimenetről minden mély/közép-közép-magas frekiket levágok, így vagy a mélydob vagy a basszus beütésére fog csak a lámpa "mozdulni" !
Csaba!tacso írta:Sziasztok! Forgófejes lámpák esetében szinte biztos, hogy sok paramétert kell állítani, úgyhogy annak megfelelő DMX pult kell, ez egyébként az átlag.
Az a lámpa tudásától függ hány csatornára van szüksége!
Ha alap lépéseket számolsz akkor X-Y-Z tengely (3 csatorna); lámpa fényerő (1); villogás (1); ha színes akkor színenként 1-1 (3); átmenetek variációi (3-6); gobo-k (?); stb....
A DMX pultokból mindenképpen érdemes MIDI vezérelhetőt (azért a legtöbb már tudja a CC parancsokat is fogadni) és mindenképpen olyat válaszani amiben egy egy programsorba legalább 200 utasítást lehet rögzíteni.
Én nem használok pult-ot, PC-n keresztül vezérlem a lámpákat akár 4-6 USB vezérlővel ha szükséges. És így a hangkártya vonalbemenetével pld a hangvezérlés egyszerűen megoldható! A MIDI vezérlést nem igazán próbáltam még , de a hétvégén szánok rá pár órát!
Ez így igaz, Egyedüli hátránya, hogy egy-egy programsor nem lehet (úgy emlékszem) 45 lépésnél több. Viszont ezeket group-okba foglalva lehet egymás után lejátszva (automatikusan is) több lépést felprogramozni!padisaxi írta:Sziasztok!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!