Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Pityus
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: PSR-SX900
Adott köszönetek: : 265 alkalommal
Kapott köszönetek: : 548 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 49753Hozzászólás Pityus
2017.03.02. 17:35

Nekem a Mindenki című filmben az tetszett, hogy a tehetséges gyerekek kiálltak a közepesen tehetséges társaik mellett, mert fontosabbnak tartották a barátságot és a közösségi összetartozást. Érezték, hogy a verseny tisztaságán esik csorba, ha elfogadnák a tanárnő csalásgyanús módszerét. Végül ilyen áron nem kértek a lehetséges külföldi utazás lehetőségéből. Egy kis nosztalgával gondolok az osztályomra, ahol szintén kiálltunk egymás mellett, és a 45.érettségi találkozónkra is barátként érkeztünk.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49754Hozzászólás Sztifler0301
2017.03.02. 17:39

Üdv Mindenkinek!

Nemrég megint találtam egy új helyet, ahol jó árak vannak, és érdemes vásárolni!

Ajálnom mindenki figyelmébe! Szinte jobb árak a Thomannál!

www.muziker.at

A legközelebbi bolt, Pozsonyban van, az Aupark-ban!

Bolt itt: https://goo.gl/maps/YkoNnKRbvd82

EU-s központi elosztó raktár pedig Pozsony szélén!

Ééés lassan már várom, hogy a BAX-SHOP megjelenjen Magyarországon is!

Pityus
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: PSR-SX900
Adott köszönetek: : 265 alkalommal
Kapott köszönetek: : 548 alkalommal

Hozzászólás: # 49756Hozzászólás Pityus
2017.03.02. 17:58

Egy titkot megosztanék veletek, ami a filmmel kapcsolatban jutott eszembe. Alsós koromban 4 évig tangóharmonika oktatásra jártam, azért zeneelméletből a rendes suliban jobb voltam a többieknél, és ezért jó jegyem volt énekből. Amikor megalakult az énekkar, örült az új énektanár, hogy egy ilyen fiút beszervez az énekkarba. Azt nem tudta, hogy borzalmas énektudásom volt. Az első próbán sunnyogtam a többiek közt, de kezdett az önbizalmam megnőni és elkezdtem hangosabban énekelni. Na, rögtön lekopogta a próbát, rám mutatott és azt mondta, hogy „az a fals gyerek menjen ki, és többet ne is jöjjön vissza”. Na, innen kezdve dalolás terén némasági fogadalmat tettem.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 49761Hozzászólás Apelláta
2017.03.03. 00:49

Sztifler0301 írta:Üdv Mindenkinek!

Nemrég megint találtam egy új helyet, ahol jó árak vannak, és érdemes vásárolni!

Ajálnom mindenki figyelmébe! Szinte jobb árak a Thomannál!

http://www.muziker.at
A Muziker érdekes bolt. Néha nagyon jó árai vannak, de sokszor meg drága.
A dbx PA2 a Thomann-nál 138 ezer, Magyarországon 145 ezer körül van, a Muzikernél meg 158 ezer! 20 ezer az elég nagy különbség.
Viszont lehet alkudozni velük. Nem tudom, hogy mindig -e, mert én kétszer vettem csak náluk, de a keverőm esetében 15 %-ot le tudtam faragni.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 49762Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.03. 07:16

powersparc írta:Mi is valósult meg Kodály álmaiból mára? Ha szétnézünk a hazai vagy világviszonylatú zenei közizlés és alapvető zenei ismeretek tekintetében, akkor semmi!
Semmi nem valósult meg, de nem Kodály hibájából, hanem azért, mert még Kodály sem gondolta, hogy lesz egy rendszer a 90-es évek után, aminek a butítás és az identitástudat rombolása lesz a célja! Ez nagyban hozzájárult Kodály elveinek bukásához. A 90-es évekig minden Kodály elgondolása szerint ment és valósult meg!

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49763Hozzászólás Siklai68
2017.03.03. 07:40

A feleségem énektanár és a mottója: "Legyen a zene mindenkié!"! Nem jár a kórusával versenyekre és kül. minősítőkre, merrt nem is lehetne. Ebben a kórusban az énekel, aki akar: ebből kifolyólag néha nagyon hamis! Én mondta m neki, hogy muszáj-e mindnekinek benne lenni? Ő akkor azt mondta: ezknek a gyerekeknek a többségének nem énekeltek a szülei, nagyszülei. Nem tehetnek róla és ő nem akarja elvenni tőlük az énekés örömét! Az is nagy dolog, ha ma egy gyerek énekórán fel mer állni és egyedül el mer énekelni valamit! És ebben be kell lássam igaza van! Szóval ez a MIndneki című film ezért is nagy!

Pityus írta:Egy titkot megosztanék veletek, ami a filmmel kapcsolatban jutott eszembe. Alsós koromban 4 évig tangóharmonika oktatásra jártam, azért zeneelméletből a rendes suliban jobb voltam a többieknél, és ezért jó jegyem volt énekből. Amikor megalakult az énekkar, örült az új énektanár, hogy egy ilyen fiút beszervez az énekkarba. Azt nem tudta, hogy borzalmas énektudásom volt. Az első próbán sunnyogtam a többiek közt, de kezdett az önbizalmam megnőni és elkezdtem hangosabban énekelni. Na, rögtön lekopogta a próbát, rám mutatott és azt mondta, hogy „az a fals gyerek menjen ki, és többet ne is jöjjön vissza”. Na, innen kezdve dalolás terén némasági fogadalmat tettem.

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 49781Hozzászólás MMaestro
2017.03.03. 16:35

Frankfurti Zenei Vásár 2017 április 5-8. Már csak 1 hónap. Készül valaki? Nekem nagy élmény volt 1995-ben. 22 éve. Egy csarnokban csak billentyűk, egy másikban csak dobok, megint másikban csak gitárok, fények stb. Az épületeket mozgó járdák kötötték össze. Aznap nyitástól zárásig tátottam a számat, szóval megnéztem egy részét, mert csakis célirányosan érdemes bejárni. Nem Hangfoglalás, nem is BNV, sokkal nagyobb!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49794Hozzászólás almatom
2017.03.03. 19:30

Szívesen meghallgatnám, hogy más értelmezésében mit jelent a Kodály módszer?!
Mert én ezt még nem tudtam értelmezni, amikor valaki a Kodály módszerre hivatkozva tanítja a zenét. És nem, hogy értelmezni sem tudtam eddig, hanem kimondottan irritál, amikor módszerként kijelentik, hogy "a zene mindenkié"!
Ebben mi a módszer? Mert ha eljössz hozzám, megmutatom neked egy frankó módszer szerint, hogy hogyan lehet átharmonizálni bármit úgy, hogy jó legyen. Ez a tanulás egy módszer, avagy metódus alapján megy. De mi az, hogy "a zene mindenkié"??? Ez nem módszer, hanem megállapítás! :xx: :help: :cry2:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára almatom 2017.03.03. 20:04-kor.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49796Hozzászólás tacso
2017.03.03. 20:04

Írd le az átharmonizálást Tomi! Lécci!! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49797Hozzászólás almatom
2017.03.03. 20:10

Új hozzászólás