Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Pumika
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 49437Hozzászólás Pumika
2017.02.21. 16:28

Szia ebben a csatolmányban megtalálod. Üdv: Pumi.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 49439Hozzászólás HunHyper
2017.02.21. 17:06

Köszönöm!!!!

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 49758Hozzászólás Zsolti93
2017.03.02. 18:11

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.Bízom benne hogy valaki tud segíteni :D

Vettem egy használt de elég szép állapotban lévő Ketron FS6-os pedálsort. Teljesen jól müködik de a csatlakozóból a csavarok eltűntek. ( nem nálam ) Honnan tudnék ehhez ilyen csatlakozót újonnan venni??

Válaszotokat előre is köszönöm!

Zsolti

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 49759Hozzászólás Bubamara
2017.03.02. 18:43

Bármelyik rádióelektronikai boltban, ahol csatlakozókat forgalmaznak. szabványos csatlakozó kb 700-1000 Ft
vagy pl. itt rendelhetsz

http://www.tme.eu/hu/katalog/?id_catego ... %3B&page=3

Buba

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 934 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal

Hozzászólás: # 49799Hozzászólás kissata
2017.03.03. 22:36

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 49916Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 09:18

Sziasztok !

egy egyszerű kérdést szeretnék feltenni egy Tyros 4 et el lehet e cserélni egy SD7 esre ( 2 év garis 1 hónapos ) ?

Tegnap próbáltam a hangja meggyőzött azonnal és a félelmetesen jó gitárok dobok minden vérprofi..Kicsit szar is volt visszaülni a Tyros 4 elé pedig nagy yamahás vagyok...Végre egy hangszer melyről minden gyártó példát vehetne gondolok itt -kicsi csinos gép teljesen fém és SEMMI felesleges kihasználatlan felület nincs a házon....

Egyedül ami kiverte nállam a biztosítékot az az,hogy nincs a hangszerben stílusszerkesztő ezt inkább a pécére bizza és akármilyen szoftverre mintha a gyártó nem bízna a hangszere stabilitásában mely a szerkesztési folyamatokkal együtt jár.

Ugye lehet cserélni - keverni a gyári stílusok összetevőit de ugye nem bánjátok ha nem tapsolok,hogy ezt egy egy milliós hangszer meg tudja csinálni.. ?

Kicsit bánt és érthetetlen ,hogy miért korlátozzák a felhasználót ha már ennyi pénzt kiad a hangszerükre ,hogy egy egyszerű basszusmenetet nem tud a hangszerben átírni ( Őskövület hangszerek tudják ) egyáltalán mi ennek a folyamata ezzel még nem vagyok tisztában ha valaki leírná megköszönném...

Egyenlőre a gyanúm beigazolódni látszik nincs tökéletes hangszer ...Amit az egyikben imádsz és váltasz, azt bukod kapsz helyette mást amit az előző nem tudott MEGSZÓLALÁS-PROFIZMUS.

Szóval megérné cserélni ? Szar volt visszaülni a Tyros 4 elé na ez az igazság...pedig az is tud :777

A zene szabaddá tesz....

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49920Hozzászólás tacso
2017.03.08. 10:36

Szia Sony! Jó hogy hallottunk felőled! A kérdésedre a választ szerintem egyedül Te tudod megadni! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 49922Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 10:43

Szia Tacso ebben igazad van de nem tiszta:pl hogyan és mivel lehet stílust készíteni mennyire körülményes ? Nálam ez fog dönteni mert számomra ha itt erősen korlátoz a hangszer akkor bármennyire profi kihagyom nekem már az is fura,hogy ezt egy milliós hangszer nem tudja és állítólag az SD9 sem... :cry2:

A zene szabaddá tesz....

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 49923Hozzászólás HunHyper
2017.03.08. 10:50

Cserélni?
Én ugyan csak nagy Yamahás voltam... Az S900 után az S970 volt a mérlegen és az SD7...
SD7 lett, amikor meghallottam a hangját. Nekem nagyon bejön...
Azzal viszont vigyázni kell, hogy az SD7 nem Yamaha... A Yamahán pikk-pakk nyomkodod a gombokat, majd ha rossz menübe
tévedsz, 4-5-ször megnyomod az Exit-et... A Ketron ezt annyira nem szereti... Az elsö héten háromszor megfagyott a kezem alatt,
de úgy, hogy csak a fökapcsoló segített... Akkor gondoltam, hogy na nézzük, miben gondolkodik másképpen a Ketron...
A Yamaha után talán kissé fura lehet a menüje, de ha megszokod, eléggé logikus felépítésü... Amióta úgy bánok vele, mint egy
Ketronnal kell, azóta kezesbárány... Persze lehet azoknak is igazat adni, aki azt mondja, hogy egy ilyen árú gépet lehessen ütni
vágni és ne fagyjon le, meg legyen bolondbiztos... Én úgy vagyok vele, hogy megszokás kérdése az egész...
Van benne a DJ funkció, ami szerintem tök fölösleges, és nem is igazán müködik jól... Engem ez a rész hidegen hagy...
Ugye nekem nem voltak Sliderek az elözö hangszeren, tehát az nagyon jó jött... Hogy ha Tyros 4 lett volna a kezemben, akkor
nem tudom, hogy mi lett volna... De az az érzésem, ha ráérez valaki a Ketron-ra, akkor utánna nem nagyon marad más alternatíva...
Én nem bántam meg, hogy váltottam...

Üdv: Roland

Stíluskészítés csak PC-n, ha a Modelling (cserélgetös funkció) funkciót nem vesszük szerkesztésnek...
nem körülményes, ha boldogulsz egy midi szerkesztö programmal... Almatominak egész jól megy... :lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49925Hozzászólás almatom
2017.03.08. 11:07

jacksony95 írta:egy Tyros 4 et el lehet e cserélni egy SD7 esre?
Hát ha van olyan elégedetlen Ketronos, aki elcseréli a hangszerét Yamahára, akkor igen....
jacksony95 írta:Egyedül ami kiverte nállam a biztosítékot az az,hogy nincs a hangszerben stílusszerkesztő ezt inkább a pécére bizza és akármilyen szoftverre mintha a gyártó nem bízna a hangszere stabilitásában mely a szerkesztési folyamatokkal együtt jár.
Bármilyen jó szerkesztőt tennének a hangszerbe, akkor sem tudnál annyira jól dolgozni, mint egy frankó midiszerkesztős számítógépes programban!
jacksony95 írta:Ugye lehet cserélni - keverni a gyári stílusok összetevőit de ugye nem bánjátok ha nem tapsolok,hogy ezt egy egy milliós hangszer meg tudja csinálni.. ?
Akárhogy is nézzük: igazad van!
jacksony95 írta:Kicsit bánt és érthetetlen ,hogy miért korlátozzák a felhasználót ha már ennyi pénzt kiad a hangszerükre ,hogy egy egyszerű basszusmenetet nem tud a hangszerben átírni ( Őskövület hangszerek tudják ) egyáltalán mi ennek a folyamata ezzel még nem vagyok tisztában ha valaki leírná megköszönném...
Igazad van!
De vigasztaljon az, hogy ma az egyetlen hangszer a Ketron, amibe a világ "legegyszerűbb" módján tudsz professzionális stílust készíteni ha érted a módját! (sokkal jobbakat, mint a gyáriak!)
jacksony95 írta:Szóval megérné cserélni ? Szar volt visszaülni a Tyros 4 elé na ez az igazság...pedig az is tud :777
Ezt neked kell érezned!

Új hozzászólás