Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 49314Hozzászólás Asterix
2017.02.18. 12:05

Gabi veszettül le van maradva az árakkal... Természetesen Heves megyében is hasonlóak az árak. Sőt...

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 49315Hozzászólás Apelláta
2017.02.18. 12:41

forissandor írta: Egy minőségi CM-Zenekar-Fotós-Videós négyes közelebb van az egy millióhoz, mint a félhez.
Én ezt egyszerűen nem értem. Nem cáfolom, mert én is ezt hallottam a saját fülemmel is, de érthetetlen, és több kérdést is felvet:
- Az ország legszegényebbnek tartott vidékén (Szabolcs, Borsod stb.) aratnak a legnagyobbat a szolgáltatók?
- Az állítólagosan legszegényebb nép szórja legjobban a pénzét?
- Talán itt ennyivel jobb szolgáltatók vannak, mint a Dunántúlon?
- Vagy csak ennyivel butábbak az emberek, hogy a kevesebbet jobban szórják? (nem megsértődni, költői kérdés volt)
- Vagy a Dunántúliak sóherek?

Szabolcsban az olyan kutyaütő zenész 120 ezerért megy, aki felénk 25 ezret érne. És megvannak elégedve, hogy ő csak azért kér ennyit, mert még kezdő, és nincs elszállva az árakkal. Mert amúgy 160-180 ezer egy egyszemélyes zenész.

Nálunk 50-60 ezer egy vőfély. Ez is vérlázító, mert az egy fős zenészek közül sem mindenki kérhet el ennyit. Pesten már 100-120 ezertől indul. Szabolcsban meg mint a zenészek, 160-180 ezer. Eszméletlenül logikátlan világban élünk.

Ezeket az árakat szabolcsi emberektől, zenésztől, vendéglátóstól hallottam.

:unknown:

Üdv.: Apelláta

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 49317Hozzászólás vigo01
2017.02.18. 13:52

A menyasszonytánc úgyis behozza a lazgzi árát.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49320Hozzászólás galambjozsef
2017.02.18. 14:01

Sziasztok!
Nekem nem egy tapasztalatom van, saját bőrömön, és nem egy kollégám is ugyanezeket mesélte!
Felhívták, hogy ekkor-meg akkor lagziba zenélne-e, vagy épp bálba, vagy bármi más családi bulin, és hát ahogy mondott árat, köztük ugyanúgy én is, és nem fogok összegeket írni a kollégáimról, magamról se, de annyit elárulok, messze nem a fent említett szabolcs és környéki, meg pesti árak környéken, hanem ennek töredéke. ..és hát jön a kedves megrendelő, hogy hát nem-e lehetne egy kicsivel olcsóbban, mert az épp aktuális rendezvényen, a vőfély, ceremóniamester, videós, fotós, sztárvendég, limuzin, kaja pia, már milyen sokba van. Csak az alap szolgáltatók minimum a 3szors árakkal voltak felruházva, mint én egyedül. Hát voltam olyan köcsög paraszt, és azt mondtam az összes ilyen megrendelőnek, hogy hát, bocsi, de nem, amúgy sem ez lenne az ára, mivelhogy azért nekem kicsivel több cuccot kell vinnem, mint mondjuk pl. a vőfély, vagy épp videós, meg nekem azért a kezdet elejétől a végzet utánig ott kell zenélnem. Hát hozzá tettem szépen, ha már ezek a szolgáltatók ennyi pénzért oda vonulnak, adjanak a kezükbe egy két rozsdás födőt, meg hegedűt, meg gitárt, vagy mit-tudom én, azt ennyiért nyugodtam el is zenélhetnek!
Nem tudom, hogy a fent nevezett szolgáltatóknak mennyi idejük, pénzük lehet abban, amit ugyanabban a rendezvényen elkérnek a munkájukért, de messze nem hinném, hogy annyival több, mint amennyivel többért elmennek mint egy zenész!
Sőt, főleg nem egy vőfély, vagy ceremóniamester, aki szinte csak azt a pár apró kelléket viszi oda, mert elég ritka az aki esetleg odahoz magának egy kis hangosítást, és nem nekünk kell még azt is biztosítani, amit persze a buli végéig lefikáznak, vagy épp meg se köszönik. Tisztelet a kivételnek!!! ...és bocs a csúnya szavakért, de ez a véleményem!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49321Hozzászólás BodziLalikirály
2017.02.18. 14:59

Igen ez így igaz!
És esetleg te megkérdezted a kedves megrendelőtől (mert én megtettem mikor nálam is elkezdtek alkudozni), hogy a limuzin cég; az ételszállító; rendezvényközpont ahol megtartották a lagzit, menyit engedett az árból mikor alkudozni kezdtek?
Elárulom, az volt a válasz, hogy semennyit.
Elmondják, hogy fix árakkal dolgoznak (persze itt is vannak "csomag" variációk), s ha ez megfelel, megfelel, ha nem keressenek másikat. És mivel a közelben nincs másik......
Ezért az én (vagy te, vagy más) áraimon akarnak spórolni. Én megtettem azt is, hogy kijelentettem, hogy ne rendeljenek 3 limuzint csak kettőt és a harmadik árából egy nálam drágább zenekart is fel tudnak bérelni.
Ennyi.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 49322Hozzászólás forissandor
2017.02.18. 15:06

Nem feltétlenül van Gabi lemaradva az árakkal, csak tényleg nagy a szórás és eltérőek az igények.
Én a szűkebb körömben sok ismerős zenésznek ismereim a fellépési díjait. Pont tegnap beszéltünk Zajcsináló Bandival és említettem neki, van olyan kolléga, aki egyáltalán nem rossz zenész és jó hangtechnkiája van, mégis tavaly 25.000 forintért vállalt esküvőt, van olyan ismerős is, aki 100.000 forint környékén jár esküvőre.
Van egy Facebook csoport, azt hiszem esküvői szolgáltatók szakmai eszmecsere néven fut. Sok fórumozó tagja ennek a csoportnak, nem a kisujjamból szívom ki az árakat, hanem szolgáltatók írják ki a következőket (és ezek átlagárak, nem elrugaszkodott árak) BAZ megyében és környékén:
Zenész- zenekar : 60-150 e forint
CM-vőfély :60-150 e forint
Videó vágással 80-150 e forint
Fotó albummal 50-150 e forint.

Ha mindenből az arany középutat vesszük, a szolgáltatók fél milla.
A legtöbb étterem kínál esküvői csomagot, de ritka az, amikor arra vannak felkészülve, hogy 30-40 tortát hűtsenek egy jó fasza 40 fokos nyári délután.
Tehát pluszban a jólétért:
Hűtőkocsi 50-100 e
Virágdekor 50-250 e
Ruhabérlés- vásárlás a családnak min 200-300 e
Meghívók, rövidfilm készítése, előkészületek, majd csomagolok a hamar hazamenő rokonoknak műanyagtálba sütit, a kocsikra szalag és dísz, a papnak 20 e zsebbe, az anyakönyvvezető 30-ért jön szombaton, szaladgálás ide-oda plusz ésatöbbi ésatöbbi ésatöbbi súlyos százezrek.
És már megvan az első milliónk úgy, hogy a rántott húshoz a zsemlemorzsát sem vettük meg egy 100 fős lagzira.

Ezekbe az árakba semmi luxus nincs, sem limuzin, sem tűzijáték, sem csokiszökőkút, se semmi.

Erre írtam azt, amivel indítottam a beszélgetést. Egy kazincbarcikai 40 nm-es lakás jó környéken 4, rosszabb környéken 2,5-3 millió. Itt nálunk a faluban ahol élek, 4-5 millió körül csinos házikót veszel, 3-ért olyat, amin azért dolgozgatni kell. Egy jó fasza Daciát meg még olcsóbban mérnek, minthogy dajdaj legyen egész este.
A környékünkön pedig már régen nem hozza vissza a menyecsketánc+ajándék a lagzi árát. Én tavaly voltam vendég esküvőn, megmondom őszintén barátként egy 10-est vittem ajándékba és egy 5-öst tettem a táncba, de nem annyiba voltam :D És bizony ha egy családot hívnak meg 4 fővel, egy ajándék van meg egy boríték a táncnál!

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49407Hozzászólás Sztifler0301
2017.02.20. 22:30

Sziasztok!

Megint egy érdekes dologgal zaklatnálak Titeket, tisztelt Zenésztársaim!

Csak én vagyok nem normális, vagy körülöttem hülyült meg minden szakértő? Úton-útfélen megy az észosztás a győztes dallal kapcsolatban.

Nekem bejön Pápai Joci dala, jó produkció, egybe van, van mondanivalója, egyedi! - legalább is szerintem.

Mások meg már osszák az észt, hogy jövőre már tuti a bulibáró-bagázs fog pályázni, stb...
Ezt a vitát ráadásul egy szintén zenész kolléga indította el a saját FB oldalán, aki mellesleg a MÉZ-rádióban műsorvezető?

Én vagyok hülye, és hallom rosszul a dolgokat, vagy másoknak ment el az esze?
Jó, hogy Radics Gigi csinos, meg stb... de egy nemzetközi sztár hazai klónja a szememben.

Szerintetek?

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 49408Hozzászólás HunHyper
2017.02.21. 05:59

A véleményem, ha ez számít egyáltalán... :D
Friss füllel, mivel még soha nem hallottam ezeket a dalokat, mivelhogy nem szoktam ilyen jellegü müsorokat nézni, mert csak felidegesítenek... :dash2:
Szerintem Radics Gigi dala 12 egy tucat szindróma. Jelenleg legalább 10-15 ugyanilyen jellegü dalt tudnál hozni a nemzetközi színtérröl...
Pápai Joci... Hát ez nagyon nem az én világom, nekem valahogy egyszerüen ez a fajta stílus nem jön be... Mondhatnám, hogy egyedi, de
szerintem a német csatornákon rengeteg ilyen stílusú zenét hallani, föleg török és arab származású emberektöl. Rengetegen próbálják
ezt a müfajt nyomni, igazából azt Sem tudom, hogy van-e hivatalos neve ennek a "stílusnak"... :lol:
Hogy megérdemelte-e a gyözelmet?
Az majd kiderül...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 49409Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.21. 07:22

Nem hallottam a Pápai Joci dalát ( különösebben nem is érdekel ), de bárki is nyert volna mindig lenne pro és kontra vélemény. Erről szól ez a világ. Szembeállítani mindenkit mindenkivel.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 49414Hozzászólás forissandor
2017.02.21. 09:23

Az Eurovíziós dalfesztivált jó pár éve nem követem már, mert sosem az kap helyezést, aki jó, hanem az, akinek a szerepléséhez valami érdek fűződik. Most néztem meg Pápai Joci dalát, ami stílusilag annyira áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől, ilyen zenével engem vallatni lehetne, de ha a nézőknek ez kell, hát legyen. A repertoáromba biztosan nem lesz benne.
Nekem egy nagyon nagyon szigorú, kritikus és lehet másokat megbántó véleményem van, le lehet hurrogni, de..... aki beszédhibás, az vagy fejlessze (erre vannak a logopédusok), vagy ne énekeljen. Mondhatnám ezt D. Nagy Lajosra (akit elismerek és szeretek, csak hallgatni nem szeretem), vagy Kasza Tibire (aki maga módján szintén profi), de nem őket kérdeztétek.
Ezt azért mondom, mert egy zenész fórumon vagyunk,ez hülye példa, de én sokszor elmondtam magamról, nem tudok zenélni, csak szeretek. Ha egy zenész tisztában van a zeneelmélettel, szép akkordokat fog, de mondjuk a C hangot nem tudja lejátszani, az nem jó zenész. Ha egy énekes nem tud s meg z meg sz meg c és cs hangot kimondani, az nem jó énekes.

Új hozzászólás