Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
Kapcsolat:

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 48877Hozzászólás galambjozsef
2017.02.09. 23:00

KORG Pa1, Pa1x, Pa2x, Pa800, Pa3x, Pa4x tudja mindezt. //Többi Pa (900, 3xLE) csak Left_Right kimeneten küldi// többiről nincs infóm!
KORG Pa80 tud azthiszem egyedül olyat, hogy 2 külön mikrofont tud kezelni, ha van benne VOCAL bővítő!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 48884Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.10. 07:14

A g70 -nek is van külön vokálkimenete. Van egy sztereó vonalkimenete, van egy másik sztereó direkt kimenete amire kiválaszthatod hogy midiből vagy stílusból mit szeretnél külön keverni a keverőn, meg van sztereó kimenete külön a vokálnak-énekeffektnek. Egy időben használtam a belső énekeffektjét vokál nélkül úgy, mintha külön effektprocesszor lett volna.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48885Hozzászólás Rolandbk5
2017.02.10. 07:23

Na Uraim!

Köszönöm az utána járást. :777
Akkor a véleményem, 1 forintot sem ér egyik hangsze vokálgépe sem, amelyik nem tudja az effektezett hangot kiküldeni. Tőlem lehet abba a világ legjobb effekt procija, ki lehet dobni a francba. A Korg a Roland és Yamaha felsőkategóriás eszközei tudják ezt a funkciót.

Ne haragudjatok érte, és nem szeretnék egy Ketron piszkálódó lenni, de a Ketronban olyan felesleges a vokálgép külön kimenete mint a Modelling funkció. Van de minek. 1 millióért nem tudja. Mennyit számolhat fel egy "vokálgépért" amit beletest? 150e-200e? Nem kell bene, majd akinek szüksége van rá az vesz magának egy olyant amilyet szeretne. Én most vettem egy TC Helicon VoiceliveTouch2 cirka 100e. Ilyen még az SD9-be sem lesz. Ez egészen biztos.

Az eszem megáll. .... :777

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 48887Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.10. 07:33

Az e80 már annyival butább, hogy a vokálnak nincs külön kimenete, a main-on megy ki a keverőbe.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 48888Hozzászólás Bubamara
2017.02.10. 07:43

Kizárólag nézőpont kérdése. Ugyan is ez nem vokál kimenet, hanem mic out. Tehát a mikrofon jeledet tudod klónozni vele, hogy egy másik effektben használhasd, ha azt szeretnéd a voicetron helyett, vagy mellett.
Mielőtt egy aljzat miatt leírnád ezt az effektet ami a hangszerben van, annyit megjegyzek róla, hogy a betegségem óta kizárólag énekessel tudtam már buliba járni, azonban mióta sz SD7 meg van, visszakaptam a számat. Nekem teljesen megfelel, hogy a zenével jön ki az énekhang a főkimeneten. Hiszen mindennek külön beállítási lehetősége és slidere van.
Az pedig örök érvényű igazság marad, hogy EGYETLEN VARRÓGÉPBE integrált vokál sem lesz képes azt a minőséget adni mint egy speciálisan arra a célra gyártott eszköz. Van bennük oszt jó napot. :) Ha igényed van úgy is külső eszközzel fogod megoldani. Csak egy tisztességes külső eszköz 2-300 e Ft. Az meg nem kis pénz. Persze vannak alternatívák, félmegoldások ott is, de akkor már az sem a felső kategória lesz, vagy nem mai darab.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48890Hozzászólás Rolandbk5
2017.02.10. 07:59

Buba barátom a legnagyobb tisztelettel olvasom és értem miről írsz, és nem leírni akartam a Ketront. Teljes mértékben igaz amit írtál, viszont én azzal nem értek egyet, hogy az ének a zenével kell kijönni, ill. hogy vokálgép nével eladnak minden virust. Semmire nem jó. Itt a példa, hogy egy vokálgép, és pár egyéb az a Yamahánál 200e körüli különbséget okoz. S770 vs S970. Nincs nagy különbség ránézésre egy gomb van ami más. Vokálgép? Nulla! Na most egy tisztességes TC-t amit speciálisan énekre képeztek ki már simán kapsz nem akármilyen PROFIT. Most néztem egy pécsi fiú hirdeti 120e Tc Helicon Voicelive2. Full profi. Nem játék, profi! Na most milliókat költünk hangszerekre. De minek is? A "van benne vokál is!" de minek, tud főzni, dde minek, anyámat elviszi a klubba, de minek? Nem! Az ének a legeslegfontosabb egy produkcióban. A zene mellékes. Aki itt van a forumon szerintem mindenki tud egy tisztességes zenei alapot készíteni bármilyen eszközzel. Persze könnyebb egy Ketronnal, de mindki abból főz ami van. Ezt mindenki megtudja oldani. De az ének? Mindeki Demjén? Vagy Bubble? Vagy Abba? Nem! Na ehhez kell egy kicsivel több pént pluszban - bár lehet nem is kell több pénz - és már egy tisztességes éneket tud bárki csinálni. És máris más lesz a helyzet. Mindenki el lesz ájulva, hogy milyen profi az a zenész, pedig csak egy Midjay szól egy mondjuk 1000 éves Tritonnal. De szenzációs! És csak ez számít. Buba barátom te is ezt feszegetted, hogy visszakaptad a hangod. Na most milyen lehet még egy TC vel? Buba Bubble! Na mit gondlsz? :777

Szerintem ... :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 48894Hozzászólás Bubamara
2017.02.10. 08:40

Biztosan jó egy TC VL2, barátom ezt vett a lánynak a bandájukban. Majd elkérem kipróbálni. A közép kategóriás cuccaikat ismerem, van is belőle, azok sem rosszak, sőt. Azonban az integrált TC fostengerek pl a pa hangszerekben... nos inkább hagyjuk.

De engem erről nem kell meggyőzni, hogy fényévekkel jobb egy céleszköz, hiszen magam is legszívesebben azt használtam használok, ha lehetőségem van rá. Én Digitech studio és illetve II-t használtam korábban (2000-től), a rockbandában mai napig Digitech Studio Vocalist-tal rakom le és építem fel a hangomat a nótákhoz.
Ez 15 éve 360e Ft volt amikor azért adtak egy psa80-at. :) Na úgy is szól. :)

Buba

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48896Hozzászólás gabati
2017.02.10. 09:32

B.Bazsi írta:A g70 -nek is van külön vokálkimenete. Van egy sztereó vonalkimenete, van egy másik sztereó direkt kimenete amire kiválaszthatod hogy midiből vagy stílusból mit szeretnél külön keverni a keverőn, meg van sztereó kimenete külön a vokálnak-énekeffektnek. Egy időben használtam a belső énekeffektjét vokál nélkül úgy, mintha külön effektprocesszor lett volna.
Le tudnád irni pontosabban a folyamatot/bekötést ahogy használtad a G70 belső efektjeit vokál nélkül?

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 934 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal

Hozzászólás: # 48914Hozzászólás kissata
2017.02.10. 15:24

Na akkor itt van nálam az SD40!
Tesztelés folyamatban.....