|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Szoft lehetőségek Logic/Cubase/Pro Tools stb.
Moderátor: Moderátorok
-
kissata
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 83
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Szoft lehetőségek Logic/Cubase/Pro Tools stb.
Az biztos, hogy az alap a legfontosabb ebben egyetértünk, DE! ha ilyen alap mellett van még három fúvós meg egy percussion-ös, akkor van igazi íze a zenének!vili2105 írta:Egy jó dob, bass, gitárkiséret alap mellett elmehetsz egy sörért akkor is húz a zene.
Olyan, mint leves, amibe belefőtt a sok jó hús meg a zöldség, de a só nincs benne...
-
kissata
- VIP
Ebben a formában számomra használhatatlan,viszont szerencsére konvertálható SF2-be,némi kozmetikával egész jó hangokat lehet csiholni belőle!
Éppen ezért meg is vettem....
Éppen ezért meg is vettem....
-
kissata
- VIP
-
kissata
- VIP
Megoldás:
Kontakt-ban "Save as",a felugró ablakban kivenni a jelölést a "Compress" előtti négyzetből,és mentés!
A mentett Kontakt fájl már konvertálható!
Kontakt-ban "Save as",a felugró ablakban kivenni a jelölést a "Compress" előtti négyzetből,és mentés!
A mentett Kontakt fájl már konvertálható!
-
kissata
- VIP
Pl. itt van ebből a bankból egy egyszerű musette sf2-be konvertálva:
https://dl.dropboxusercontent.com/s/ofh ... a.mp3?dl=0

https://dl.dropboxusercontent.com/s/ofh ... a.mp3?dl=0
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok.
Úgy alakult, hogy hozzájutottam egy megszűnt stúdióból pár dologhoz, közöttük egy Audent keverőpulthoz is.
24 + 16 csatorna, 8 AUX, 8 Group, stb....
A 24 csatornánál sávonként 2 Insert; 2 DirectCut, és a megszokott 6 sávos parametrikus EQ, Gain, Panoráma, stb...
A 16 csatornánál nincs direct cut, csak 1 insert van, a többi megegyezik a másik oldallal + itt van TAD/DAT kimenet.
NA ez volt a dicsekvés része
Viszont mivel eddig sosem használtam ki a hangkártyám teljes tudását (Record channel & direct out, Multiple In/Out), ezt most már szeretném, de belefutottam egy olyan problémába, hogy a Mixcraft csak Stereo jelet hajlandó visszajátszani, illetve nem lehet 1-1 rögzített csatornához visszajátszásnál másik kimeneti forrást választani, hogy a felvett sávok szintén sávonként visszakerüljenek a keverőpult másik oldalának a külön-külön sávjaira. (Multitrack Out)
Pedig a programban ott a lehetőség másik kimenet vagy AUX kimenet választására: Eddig egy olyan szoftvert találtam amit sikerült beállítani az pedig az "N-Track" nevű studió progi. Viszont ennek elég nehézkes a kezelése.
A másik lehetőség, hogy állítólag van egy VSTi plugin amiben lehet beállítani kimeneti lehetőséget.
Ha tudtok ebben segíteni, előre is köszönöm.
Üdv.
Úgy alakult, hogy hozzájutottam egy megszűnt stúdióból pár dologhoz, közöttük egy Audent keverőpulthoz is.
24 + 16 csatorna, 8 AUX, 8 Group, stb....
A 24 csatornánál sávonként 2 Insert; 2 DirectCut, és a megszokott 6 sávos parametrikus EQ, Gain, Panoráma, stb...
A 16 csatornánál nincs direct cut, csak 1 insert van, a többi megegyezik a másik oldallal + itt van TAD/DAT kimenet.
NA ez volt a dicsekvés része
Viszont mivel eddig sosem használtam ki a hangkártyám teljes tudását (Record channel & direct out, Multiple In/Out), ezt most már szeretném, de belefutottam egy olyan problémába, hogy a Mixcraft csak Stereo jelet hajlandó visszajátszani, illetve nem lehet 1-1 rögzített csatornához visszajátszásnál másik kimeneti forrást választani, hogy a felvett sávok szintén sávonként visszakerüljenek a keverőpult másik oldalának a külön-külön sávjaira. (Multitrack Out)
Pedig a programban ott a lehetőség másik kimenet vagy AUX kimenet választására: Eddig egy olyan szoftvert találtam amit sikerült beállítani az pedig az "N-Track" nevű studió progi. Viszont ennek elég nehézkes a kezelése.
A másik lehetőség, hogy állítólag van egy VSTi plugin amiben lehet beállítani kimeneti lehetőséget.
Ha tudtok ebben segíteni, előre is köszönöm.
Üdv.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Időközben (5 nap eltelte után) kaptam választ a megkeresésemre a Mixcraft-osoktól, amiben megnyugtattak, hogy valami szoftverhiba folytán nem tudom átállítani a kimeneti opciókat, illetve nem tudok plusz kimeneti csatornát hozzáadni. Mivel több ilyen visszajelzést is kaptak már ezen verzió problémáiról, így nemsokára megkapok tőlük egy másik verziót amiben ez a probléma már javítva lett.
Korrektek, de lassúak egy csöppet.....
Így a feltett segítség kérésem már nem aktuális,
illetve a VSTi plugin ettől függetlenül még érdekelne ha valaki tud róla valamit.
Kösz.
Korrektek, de lassúak egy csöppet.....
Így a feltett segítség kérésem már nem aktuális,
illetve a VSTi plugin ettől függetlenül még érdekelne ha valaki tud róla valamit.
Kösz.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Sziasztok!
Varrangerrel "szórakozok" napok óta.
Olyan gondom jött elő, hogy csinálok egy midi loopot, beengedem a midi jelet a vsampler3 nevű programba, amihez megtaláltam z sd2 komplett hangbankját.
Nagyon jól szól, csak annyi a baj, hogy variáció váltásnál, ha hangszínt vált a stílusban, bepattog, és akad.
Olyan mintha elfogyna a buffer, én a vsamplerre saccolok.
Próbált már valaki hasonlót?
Varrangerrel "szórakozok" napok óta.
Olyan gondom jött elő, hogy csinálok egy midi loopot, beengedem a midi jelet a vsampler3 nevű programba, amihez megtaláltam z sd2 komplett hangbankját.
Nagyon jól szól, csak annyi a baj, hogy variáció váltásnál, ha hangszínt vált a stílusban, bepattog, és akad.
Olyan mintha elfogyna a buffer, én a vsamplerre saccolok.
Próbált már valaki hasonlót?
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Szia! Nem lehet,hogy kevés a gépeden a ram memória?