|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Próbáld megkeresni azt a stílust amivel játszik. Majdnem biztos vagyok benne, hogy az OTS-ben benne van ez a hangszín.
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szép estét monden kedves fórumlakónak!
Nos szeretném tisztázni, hogy a Yamaha hangszerekben, amelyik tartalmaz MegaVoice-okat, nem arra fejlesztette ki, hogy billentyűn, jobbkézzel klimpírozzunk. A videót jól ismerem mivel Yamaha b.zi vagyok.
A megaVoice-ok a stílusok illetve a Midi dalok még élethűbb megszólalására lettek kifejlesztve. Ha egy stílusban, vagy midiben egy sima gitárt mondjuk egy MegaVoic-re cserélünk, érdekes mód, egyből rendesen szól
Épp eleget olvastam külföldi fórumokat, cikkeket, amikor ez a technológia megjelent.
Egy biztos, a videó ezen része kicsit furcsa, hogy MegaVoice-al játszik. Én most direkt kipróbáltam az S770-en.(Holott, tudtam az eredményt) Lehet játszani, de qrvára érezni kell a billentyűjátékot.
A Yamaha pont ezért alkotta meg a S-Art hangokat, ami a Tyros 2 hangszerrel debütált. Hiszen, tudták, a MegaVoice hangkészlet stílusra és midi dalok hangszerelésére alkalmas.
A S.Art hangkészlet már lehetővé tette, hogy olyan jellegzetes hanghatások is hallhatóak legyenek, mint a pl. a gitárnál a csúsztatás, gitártesthang. Vagy a szaxofonnál a levegővétel, szelepek kattanasá stb. a jobbkéz játéknál. Nyílván nem egyszerű algoritmussal oldották ezt meg, de elérhetővévált az "élethűbb" játékmód.
Nos szeretném tisztázni, hogy a Yamaha hangszerekben, amelyik tartalmaz MegaVoice-okat, nem arra fejlesztette ki, hogy billentyűn, jobbkézzel klimpírozzunk. A videót jól ismerem mivel Yamaha b.zi vagyok.
A megaVoice-ok a stílusok illetve a Midi dalok még élethűbb megszólalására lettek kifejlesztve. Ha egy stílusban, vagy midiben egy sima gitárt mondjuk egy MegaVoic-re cserélünk, érdekes mód, egyből rendesen szól
Épp eleget olvastam külföldi fórumokat, cikkeket, amikor ez a technológia megjelent.
Egy biztos, a videó ezen része kicsit furcsa, hogy MegaVoice-al játszik. Én most direkt kipróbáltam az S770-en.(Holott, tudtam az eredményt) Lehet játszani, de qrvára érezni kell a billentyűjátékot.
A Yamaha pont ezért alkotta meg a S-Art hangokat, ami a Tyros 2 hangszerrel debütált. Hiszen, tudták, a MegaVoice hangkészlet stílusra és midi dalok hangszerelésére alkalmas.
A S.Art hangkészlet már lehetővé tette, hogy olyan jellegzetes hanghatások is hallhatóak legyenek, mint a pl. a gitárnál a csúsztatás, gitártesthang. Vagy a szaxofonnál a levegővétel, szelepek kattanasá stb. a jobbkéz játéknál. Nyílván nem egyszerű algoritmussal oldották ezt meg, de elérhetővévált az "élethűbb" játékmód.
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
papa1951
- Újonc
- Hangszer: Yamaha PSR 3000
- Adott köszönetek: : 44 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 4 alkalommal
A tegnapi napon megtörtént, végig nyomagattam az összes stílus szóló hangszíneit, de nem találtam ilyet. Közbe azért van egy kis sikerélmény is, mert Isti telefonon segített és legalább a torzított gitár hangot, már a tanácsával beállítottam , hogy úgy szól mint a hangszín demójában és utána van még öt féle bass gitár hangszín is ami ugyanúgy szól, mintha a gitáros húzkodná az újját föl vagy le a húrokon.Öt billentyűn lehet ezeket az effekteket megszólaltatni. De sajnos a még a többi gitár még nem akar úgy szólni, sem a Clean , sem a Steel és a többi sem. De, hát ez is már nagyszerű haladás. De, nem adom fel és Isti is megígérte, hogy tovább hajszolja ezt a dolgot. Köszönöm neki is és nektek is az eddigi segítséget. Üdv.Trebor írta:Próbáld megkeresni azt a stílust amivel játszik. Majdnem biztos vagyok benne, hogy az OTS-ben benne van ez a hangszín.
- Joe83
- Adminisztrátor
Még egy kis infó a Yamaha dokumentációmból, igaz angolul, de az alján kiemelem a LÉNYEGET!
Megavoices
MegaVoices differ in two respects from conventional voices: they use both note and velocity values to determine the samples that are triggered. Higher note numbers are used for effects (e.g. strum and fret noise) and it is easy to avoid triggering these by playing on the lower three octaves.
The velocity ranges are a more difficult problem. Normal voices use a range of 0 to 127. MegaVoice ranges can be as low as 0-40 with higher values resulting in “mute” or no sound at all.
One solution is to use the Live or other voices for recording, and use MidiPlayer to change the voice and compress the velocity values into the range allowed. Effects such as strum noise can be recorded separately and either combined with the ‘compressed’ data or left on a separate track.
While I can see the benefit of using MegaVoices for relatively short styles sequences, I am not sure it is worth the effort for midi right hand parts. The reason is that there are so many more normal guitar/ bass voices of exceptional quality and many of these already seem to use the same voice samples as the MegaVoices.
In addition, while many of the Tyros styles in total may not work for your projects, you should audition the guitar parts individually. Yamaha has worked very hard to create realistic guitar parts that do not sound at all like a style, and seem generally useful. What’s more, there are many such instrument tracks, and I would be surprised if you could not find some interesting ones.
I agree, Megavoices are ideally suited to creation of short looped sequences and styles since the amount of effort required to create an accurate guitar section using them is considerable. Having said that, with a little practice you can get a good sound from them using the keyboard, especially with a split -- but don't expect them to sound as good as they do in the styles without recording them first. For styles and short phrases its worth spending a few hours altering the velocities and overdubbing the effects to get authentic guitar and bass sounds, but in a song I feel this would be a very time consuming chore. Even so, the results would be spectacular!
Almost all the samples used in the megavoices are used in some way or another in the guitar voices and bass voices, the dynosteel and steel string guitars both use samples from the steel string megavoice, the electric power lead and so on... the megavoices just give you more control over the individual samples that make up the guitars and allow you to faithfully recreate strumming effects, slides, fret noise and so on. They are great fun to play with but don't expect to play them live on a stage as keyboard voices in the right hand!
Tehát NEM jobbkéz játékra van kifejlesztve!
Ha kell, szívesen közzéteszem a teljes leírást....
Megavoices
MegaVoices differ in two respects from conventional voices: they use both note and velocity values to determine the samples that are triggered. Higher note numbers are used for effects (e.g. strum and fret noise) and it is easy to avoid triggering these by playing on the lower three octaves.
The velocity ranges are a more difficult problem. Normal voices use a range of 0 to 127. MegaVoice ranges can be as low as 0-40 with higher values resulting in “mute” or no sound at all.
One solution is to use the Live or other voices for recording, and use MidiPlayer to change the voice and compress the velocity values into the range allowed. Effects such as strum noise can be recorded separately and either combined with the ‘compressed’ data or left on a separate track.
While I can see the benefit of using MegaVoices for relatively short styles sequences, I am not sure it is worth the effort for midi right hand parts. The reason is that there are so many more normal guitar/ bass voices of exceptional quality and many of these already seem to use the same voice samples as the MegaVoices.
In addition, while many of the Tyros styles in total may not work for your projects, you should audition the guitar parts individually. Yamaha has worked very hard to create realistic guitar parts that do not sound at all like a style, and seem generally useful. What’s more, there are many such instrument tracks, and I would be surprised if you could not find some interesting ones.
I agree, Megavoices are ideally suited to creation of short looped sequences and styles since the amount of effort required to create an accurate guitar section using them is considerable. Having said that, with a little practice you can get a good sound from them using the keyboard, especially with a split -- but don't expect them to sound as good as they do in the styles without recording them first. For styles and short phrases its worth spending a few hours altering the velocities and overdubbing the effects to get authentic guitar and bass sounds, but in a song I feel this would be a very time consuming chore. Even so, the results would be spectacular!
Almost all the samples used in the megavoices are used in some way or another in the guitar voices and bass voices, the dynosteel and steel string guitars both use samples from the steel string megavoice, the electric power lead and so on... the megavoices just give you more control over the individual samples that make up the guitars and allow you to faithfully recreate strumming effects, slides, fret noise and so on. They are great fun to play with but don't expect to play them live on a stage as keyboard voices in the right hand!
Tehát NEM jobbkéz játékra van kifejlesztve!
Ha kell, szívesen közzéteszem a teljes leírást....
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
papa1951
- Újonc
Köszi kedves Goshtrider , hogy megosztottad ezt a tudásodat. Tökéletesen igazad van, most már én is úgy látom és tapasztalom, hogy a videóban valami trükkös (csalás!) ügyeskedés van. Itt a fórumban többen is ezt látták és beismerem, hogy igazuk van, de mivel ez már nagyon régi videó , ez ellen sok mindent nem lehet tenni. Főleg nem panaszt tenni. De, hogy átverés az a gitár szólózás, az állítólagos Mega Voice hangszínnel az tuti. Az valamilyen szuper artikulációs lehet, amit ügyesen bele vagy hozzá illesztettek valószínűleg. Én is olvastam külföldi fórumon, hogy annak idején egy új PSR 3000-es tulaj ugyan erre panaszkodott, amire én is elindítottam ezt dolgot itt. Hogy ő sem tud úgy játszani a gitár hangszínével, mint a bemutató videóban. De őt is megnyugtaták ennek a hangzásnak a lényegéről. De szomorú tény az viszont megmaradt, hogy nem tudunk ezzel a hagszerrel úgy játszani, mert egyszerúen csak effektek szólnak és nem lehet szólót játszani vele. Sajnos! Üdv.
- Joe83
- Adminisztrátor
Kedves Papa!
Ezt az egy hiányosságot leszámítva, egy nagyon jó kis hangszer! Az még életre volt teremtve. Az volt az utolsó generácoó a középkategóriából, ami rendes mikrokapcsolós gombokkal rendelkezett a kezelőpanelen.
Utána már az S sorozt jött, ami gumiérintkezős lett sajnos, és nem olyan időtálló, mint a mikrokapcsoló...
Ezt az egy hiányosságot leszámítva, egy nagyon jó kis hangszer! Az még életre volt teremtve. Az volt az utolsó generácoó a középkategóriából, ami rendes mikrokapcsolós gombokkal rendelkezett a kezelőpanelen.
Utána már az S sorozt jött, ami gumiérintkezős lett sajnos, és nem olyan időtálló, mint a mikrokapcsoló...
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem ismerem a PSR-3000-est, de esetleg meg próbálhatod, hogy a bal kézzel (automatika indítás nélkül, de az acc. bekapcsolva) lefogva akkordot, majd azt is váltva játszol rajta. A Roland E-50-esen pld a gitármódnál is csak így jön ki a csúsztatott hang.papa1951 írta:Be van kapcsolva és végig próbáltam mindegyik fokozatát, de semmi!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
papa1951
- Újonc
Újra csak köszönni tudom a sok segítséget és tanácsot, de még mindíg nem akar megszólalni az a fránya hang, ami csak annyiban lényeges, hogy ha már tudnia kellene ennek a nek , akkor tudja is! De, bármilyen cool hanszínt megszólaltatok és a többi más elnevezásü t próbálom kísérettel vagy anélkül, ahogy tanácsoltátok, addig nem fog megszólalni úgy ahogy kellene, amig egy olyan valaki ír ide be, akinek jelen piilanatban, vagy a közelmúltban volt ilyen je és ráadásul használta is, elárulja nekem, nekünk, hogy hogyan is működik ez. Mert szép az elmélet és a "meg kell annak szólnia" rábeszélés, ezt most már csak az tudja szerintem, aki egy ilyen hangszeren és nem más milyenen használta is vagyis játszott vele. Hátha ide téved ez "jó tevő", mint ahogy én is ide tévedtem, bár kicsit érdekből, hogy segítséget kérjek. Így hát várok türelemmel a "csodára", de nem adom fel. az tuti! Addig nyüstölöm az internetet és a szenész társadalmat, amíg meg nem találom a "nagy Őt"! Köszi, üdv.
-
papa1951
- Újonc
Nincsen jogosultságom innen bármit is letölteni, megnézni, így köszi, de nem tudok mit kezdeni, amit feltöltöttél.
És sajnos fogalmam sincsen arról amit írtál, mert ez nekem kínaiul van. Nem értem a MIDI-zést sem , a MIDI sávokat.
Én egyszerűen csak zenélni szeretek és azokat a hangokat használni, amit a hangszer tud játszani. Üdv.
És sajnos fogalmam sincsen arról amit írtál, mert ez nekem kínaiul van. Nem értem a MIDI-zést sem , a MIDI sávokat.
Én egyszerűen csak zenélni szeretek és azokat a hangokat használni, amit a hangszer tud játszani. Üdv.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Nem akarlak elszomorítani, de...
Amit szeretnél sajnos nem lehetséges megoldani...
Kézzel lehetetlen játszani a Mega Voice hangszíneken...
Annak idején én vagy 3 hetet szenvedtem vele, de aztán hagytam az egészet...
Midiben meg lehet oldani, de sok türelem, idö és munka kell hozzá... Na meg tudás...
Én mindegyiknek híján voltam...
Amit szeretnél sajnos nem lehetséges megoldani...
Kézzel lehetetlen játszani a Mega Voice hangszíneken...
Annak idején én vagy 3 hetet szenvedtem vele, de aztán hagytam az egészet...
Midiben meg lehet oldani, de sok türelem, idö és munka kell hozzá... Na meg tudás...
Én mindegyiknek híján voltam...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505