Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

edmund
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 47895Hozzászólás edmund
2017.01.22. 08:57

Én a hangszereimet mindig szerettem, vigyáztam rájuk, nem durváskodtam, szépen is lehet, dinamikusan... :777

slager
Újonc
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: billentyű
Adott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapott köszönetek: : 12 alkalommal

Hozzászólás: # 48075Hozzászólás slager
2017.01.25. 12:21

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom beállítani a basszus hangot a bal kezem alatt egy PA600-on? A billentyűzet felosztás szerint ha benyomom a split gombot illetve a kíséret választásnál a manual bass gombot, akkor minden stílushoz tartozik egy basszus hang. Ez általában nem felel meg a kijelzon lathato LOWER hangszínnek. Így például ha tejesen élőben játszunk akkor a hagyományos tangó stílust választok ki, mert ehhez van a legjobb basszus gitár és ehhez állítok a jobb kézre valami jó hangszínt. De vannak olyan stílusok, ahol az alapértelmezett manual bass hang az nagybőgő vagy valami szintetikus basszus, amelyek nekem nem tetszenek. Remélem érthetően írtam le és remélem nem csak én bénázok. Köszi előre!

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48083Hozzászólás galambjozsef
2017.01.25. 15:44

Szia.
Ha manual BASS hangot akarsz, akkor nem kell a SPLIT, csak egyszerűen MANUAL BASS gomb megnyomása. A kiválasztott style BASS sávján lévő hang a basszus. Ezt ugyanugy meg tudod változtatni bármi másra, egyszerűen, ugyanugy, ahogy a style más sávjain cseréled a hangszint, vagy ahogyan az UPPER sávokon :)
A SPLIT kikapcsolása arra szolgál, hogy a teljes klaviatúrán tudsz mondjuk zongorázni :)
Remélem tudtam segíteni!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

slager
Újonc

Hozzászólás: # 48089Hozzászólás slager
2017.01.25. 17:04

Szia!
Köszi a gyors választ. Tulajdonképpen akkor a stílusok BASS sávját nem sikerült állítanom. Tudom a balkéznek megfelelő LOW sávot állítani, de ez nem egyezik meg a BASS-al.
Ebben segíts nekem kérlek. :help: :D

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48090Hozzászólás galambjozsef
2017.01.25. 17:49

A LOWER sáv, hozzá adható az automata kisérethez, (BACKING) (BASS & LOWER BACKING bekapcsolt állapotnál)
Ha GLOBAL, MODE PREFERENCES részben a BASS & LOWER BACKING kiveszed a jelölést, akkor a BASS-us hangszint nem fogod hallani, csak azt amit a LOWER sávhoz rendelsz!
Memory mode-nál ezt rögzítheted is, abban az esetben folyamatosan szól minden egyes lefogott akkord.
Én speciel ezeket egyáltalán nem használom, csak futólag megnéztem mik a lehetőségek!
/// Ha van magyar gépkönyved, abban ezek mind mind le vannak írva ///

Gray-Dove Zenekar

slager
Újonc

Hozzászólás: # 48091Hozzászólás slager
2017.01.25. 17:53

Szia!

Nem teljesen egyről beszélünk, de igazából nem gond, mert közben megtaláltam. A menüben a style beállításoknál lehet a BASS sávot állítani. Köszi, hasznos volt! :D

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48092Hozzászólás galambjozsef
2017.01.25. 18:01

Ha jól értelmeztem, a bass hangszint akartad állítani! (balkézre, vagy épp style-n belül. mindkettő ugyanaz!)
Ezt a fentebbi hozzászólásban leírtam :) (15:44-kor!)
... de így legalább ezt is tudod ;)

Gray-Dove Zenekar

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 48261Hozzászólás pillerk
2017.01.30. 00:12

Sziasztok kedves Korgos kollegák!

Egy ideje töröm a fejem hogy újítanék a hangszer parkomon. Egy Roland E-A7 en törtem a fejem hónapokig de a fórumos kolegák lebeszéltek és inkább egy PA 900 ast javasoltak. Jelenleg van egy Ketron AUDYA5 egy SD1 egy Roland BK3 egy meg pár régebbi arrangerem. Viszont nincs tapasztalatom a Touch screennel a színpadon. Egy trióban szeretném használni javarészt kíséretekre, néha egy fél midi alap esetleg mp3 lejátszására. A hangzása gondolom elfogadható mai viszonylatban. Inkább a kezelhetősége érdekelne főleg a display + izzadt ujjak a színpadon kombinációja :). Köszönöm

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 48265Hozzászólás Apelláta
2017.01.30. 01:35

Szia Pillerk!

Ha nem ragaszkodsz kimondottan a kis mérethez, meg a beépített hangszóróhoz, akkor én a Pa900 helyett inkább a Pa3XLE-ben gondolkodnék. Nagyon levitték mostanában az árát, közel a Pa900-hoz, és azzal egy sokkal igényesebb 6,5 oktávos vashoz jutnál.

Az érintőképernyőről annyit, hogy nekem a Pa3X előtt nem érintős hangszereim voltak csak, de a Pa3 úgy megszerettette velem, hogy ma már számomra létszükséglet. Ha néha előveszem a 15 éves Pa80-amat, amit 11 évig napi szinten használtam, már vért izzadok, mert állandóan a képernyőjét bökdösöm. Pedig ugyebár az nem érintős. És emlékszem, már pár hónap Pa3 használat után is szenvedtem mikor visszatértem néha a Pa80-hoz. Nekem egy áldás. Mennyivel egyszerűbb, hogy éles helyzetben, mikor nincs idő gondolkodni, akkor amit látsz arra ráböksz, mint hogy a kijelző melletti gombokon mátrix logikával ki kell filóznod az éppen szükséges gombot. Persze az érintőképernyők előtti korokban sem dőlt össze a világ, de ha már van egy ilyen okos találmány, én ennek nagy előnyét látom.

A touch screen amúgy az izzadásra nem érzékeny, ráadásul - ahogy Nándi is írja - a Korgok esetében a legtöbb "éles játék" funkciónak megvan a kihelyezett panelgombja is. A menürendszer meg ugye független az érintő módtól. Az mindkét fajta kijelző esetében lehet logikusa, és kevésbé logikusan felépített. Számomra - mint 19 éve Korgos - a Korgok menüje nagyon sokrétű, és ennek ellenére logikus, jól felépített. Egy Yamahás már nem így vélekedik. De nekem meg a Yamik idegenek (mivel keveset voltak a kezeim között), pedig mindenki azokat tartja a leg "kezesbárányabbaknak". Nem vitatom, de én nem ahhoz szoktam.

Üdv.: Apelláta

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 48270Hozzászólás pillerk
2017.01.30. 07:24

Köszönöm szépen. Pontosan ilyen tapasztalatokra és véleményekre voltam kíváncsi :) Megvan még az FA08 is de csak studióban használom master billentyűként. Ami miatt még váltanék és Korg ra az a billentyűzet minősége a Roland kemény érzéketlen billentésével szemben(BK) Érdekel az SF2 sample import is és a saját stílusok lehetősége is. Viszont még rákeresek van e valami performance vagy panel memory lehetőség a PA 900 ban, mert sokat használon ezt a funkciót ( egy gomb nyomásra előhívni előre beállított stílust,hangszínt, hangerőket, stb). Viszont rákeresek a PA3XLE tulajdonságaira is- kösz a tippet :) viszont a mérete kicsit nagyobb a megengedettnél ( nem férne be a kocsinkba amivel zenélni járunk :) )
Egyébként ahogy nézem kicsivel olcsóbb mint a PA900. De mitől LE a PA3X hez? Ezt ma kiderítem...

Új hozzászólás