|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
http://www.retroparty.hu/eskuvoi-dj-k-e ... ilt-napon/
Itt egy érdekes beszélgetés videója található lagzis élő zene kontra dj címmel!
No comment! Megkérdőjelezem a hozzászólók relevanciáját.
Itt egy érdekes beszélgetés videója található lagzis élő zene kontra dj címmel!
No comment! Megkérdőjelezem a hozzászólók relevanciáját.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Egyet kell értenem.
Ráadásul, általában szóló zenészként, meg is sértődtem az: "egy ember orrhangon el klimpírozgat a sarokban" megjegyzésén a "nagytudású" csávókám beszólásán.
Nem is igazán értem, ha meghívtak 2-2 embert, hogy Dj.-Zenekar felállást összevessék, már miért nem fért be 1 vagy 2 szóló zenész is a meghívottak közé. Gondolom azért van olyan szóló lagzis zenész is aki profinak és felkapottnak számít, s nem csak a lagzis zenekarok és lagzis Dj. között találni ilyet.
?????????????
Üdv.
Ráadásul, általában szóló zenészként, meg is sértődtem az: "egy ember orrhangon el klimpírozgat a sarokban" megjegyzésén a "nagytudású" csávókám beszólásán.
Nem is igazán értem, ha meghívtak 2-2 embert, hogy Dj.-Zenekar felállást összevessék, már miért nem fért be 1 vagy 2 szóló zenész is a meghívottak közé. Gondolom azért van olyan szóló lagzis zenész is aki profinak és felkapottnak számít, s nem csak a lagzis zenekarok és lagzis Dj. között találni ilyet.
?????????????
Üdv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BodziLalikirály 2017.01.04. 17:25-kor.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
A két dj ( főleg a farmeringes ) nagyon erőltette, hogy jobb a diszkó. A poénkodás sem volt odaillő...ahogy a megjelenés sem....
Szerintem zenész, élőzene nélkül nincs meg az igazi lakodalmas filing. Az élőzene legyen az alapfelállás, és ha igény van rá az ifjú pár és a násznép életkora, beállítottsága miatt, akkor egy-egy órás diszkós blokkot be lehet iktatni.
Nem tudom elképzelni búcsúztatásnál, tósztoknál, vacsora közbeni hallgató zenéknél, klasszikus sanzonoknál, menyasszonytáncnál a művi bejátszást.
Szerintem zenész, élőzene nélkül nincs meg az igazi lakodalmas filing. Az élőzene legyen az alapfelállás, és ha igény van rá az ifjú pár és a násznép életkora, beállítottsága miatt, akkor egy-egy órás diszkós blokkot be lehet iktatni.
Nem tudom elképzelni búcsúztatásnál, tósztoknál, vacsora közbeni hallgató zenéknél, klasszikus sanzonoknál, menyasszonytáncnál a művi bejátszást.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Elkezdtem meghallgatni a beszélgetést, de kb. 15 perc után meguntam, mert ez meddő beszélgetés. Nem egy DJ, vagy egy zenekar, vagy egy Duo fogja eldönteni, hogy mi legyen a lagzikban. ( bár tudom, hogy nem is ők akarják eldönteni )
Ha X ember diszkót akar, akkor DJ-t fog hívni, ha Y meg élő zenét akar, akkor zenekart fog hívni. A pénztárca vastagsága is befolyásolja ebben a lagzisokat. Ha valakinek van pénze, kifizetni az Vegas Show Band-et, akkor tutira jó zenét fog hallgatni, ha meg kevés pénze van, akkor hív egy one man band-et.
Sok esetben nem is ott van a probléma, hogy kit hívjanak a lagzisok, hanem kit ismernek! Legtöbb ember nem ismer egyetlenegy lagzis zenészt/zenekart sem. Tehát, ha hallanak egyet, akkor örülnek, hogy van valaki, aki zenél.
Ha végiggondolom, hogy itt Füzesabony környékén 20 évvel ezelőtt volt 4-5 zenekar meg legalább 15 one man band. Ez helyett ma nincs egy zenekar sem. One man band/duo felállásban vagyunk talán 4-en...
De miért is döntenek sokszor az emberek a DJ mellett?
Mert a zenészek nagy része nem játssza az újabb diszkó slágereket. Nem Jollyra gondolok, hanem mondjuk Kowalsky meg a Vega, Halott pénz és társaira. A mai lagzikba már nem kell a Kicsiny falum meg a Csipkés kombiné, de már a "Kék a szeme" meg a "Se veled, se nélküled" is csak a falusi lagzikban játszható.
Ha X ember diszkót akar, akkor DJ-t fog hívni, ha Y meg élő zenét akar, akkor zenekart fog hívni. A pénztárca vastagsága is befolyásolja ebben a lagzisokat. Ha valakinek van pénze, kifizetni az Vegas Show Band-et, akkor tutira jó zenét fog hallgatni, ha meg kevés pénze van, akkor hív egy one man band-et.
Sok esetben nem is ott van a probléma, hogy kit hívjanak a lagzisok, hanem kit ismernek! Legtöbb ember nem ismer egyetlenegy lagzis zenészt/zenekart sem. Tehát, ha hallanak egyet, akkor örülnek, hogy van valaki, aki zenél.
Ha végiggondolom, hogy itt Füzesabony környékén 20 évvel ezelőtt volt 4-5 zenekar meg legalább 15 one man band. Ez helyett ma nincs egy zenekar sem. One man band/duo felállásban vagyunk talán 4-en...
De miért is döntenek sokszor az emberek a DJ mellett?
Mert a zenészek nagy része nem játssza az újabb diszkó slágereket. Nem Jollyra gondolok, hanem mondjuk Kowalsky meg a Vega, Halott pénz és társaira. A mai lagzikba már nem kell a Kicsiny falum meg a Csipkés kombiné, de már a "Kék a szeme" meg a "Se veled, se nélküled" is csak a falusi lagzikban játszható.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Kb. 10 évvel ezelött voltam itt Ausztriában egy tréningen. Akkor egy szállodában laktam. Egyik este láttam, hogy valami készülödés van
az étterem részben. Késöbb hallottam, hogy beindult a buli, ezért a kíváncsiságomtól vezérelve elsétáltam az étterem felé...
Akkoriban megdöbbentem azon, amit láttam... DJ, diszkó fények és násznép... Akkor fura volt ez számomra, mert soha nem láttam ilyet.
Pedig itt aztán vannak zenekarok szép számban... Nem nagyon tudok olyan embert mondani, aki itt nem játszik valamilyen szinten hangszeren.
Már az ovis kislányomnak (4 éves) is van zene oktatás. Persze még csak ismerkedö jelleggel, énekelnek, táncolnak, ismerkednek a hangszerekkel.
A fiaimnak (9 évesek) a Karácsonyi müsorát az osztályukból összeállított zenekar kísérte... Fúvósok, billentyüsök, gitárosok, ütösök...

az étterem részben. Késöbb hallottam, hogy beindult a buli, ezért a kíváncsiságomtól vezérelve elsétáltam az étterem felé...
Akkoriban megdöbbentem azon, amit láttam... DJ, diszkó fények és násznép... Akkor fura volt ez számomra, mert soha nem láttam ilyet.
Pedig itt aztán vannak zenekarok szép számban... Nem nagyon tudok olyan embert mondani, aki itt nem játszik valamilyen szinten hangszeren.
Már az ovis kislányomnak (4 éves) is van zene oktatás. Persze még csak ismerkedö jelleggel, énekelnek, táncolnak, ismerkednek a hangszerekkel.
A fiaimnak (9 évesek) a Karácsonyi müsorát az osztályukból összeállított zenekar kísérte... Fúvósok, billentyüsök, gitárosok, ütösök...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Gabi! Be fosz rosálni... Szinte minden buliban kérik a Kicsiny falumat, és mindenki énekli. Szilveszterkor vacsora vége környékén elkezdtem játszani a Kombinét pusztán azért, mert egy Ritz swing (ha jól emlékszem) stílus veszettül tetszik és ez a dal ugrott be rá elsőnek. Az emberek a vacsora mellől feláltak táncolni és hangosan énekelték egy nívós helyen. Le voltam döbbenve, de ezentúl megpróbálom egy pár buliban, hogy máshol is veszik -e?
Múltkor vőfélyként voltunk egy egri elit pincében, ahol diszkós szolgáltatta a zenét. Hajnal kettőig voltunk ott, de addig semmi más, csak mulatós ment (Barta Zsolti, Kocsis Janika és társaik) a vőlegény parancsára. Na ide minek kellett diszkós?
Múltkor vőfélyként voltunk egy egri elit pincében, ahol diszkós szolgáltatta a zenét. Hajnal kettőig voltunk ott, de addig semmi más, csak mulatós ment (Barta Zsolti, Kocsis Janika és társaik) a vőlegény parancsára. Na ide minek kellett diszkós?
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Mert így nem kellett meghívni Barta Zsoltit, Kocsis Janikát és társaikat...
Mégis mindegyikre lehetett mulatni.
Viccet félretéve ezt én sem nagyon tudom felfogni, ha már mulatós, akkor hívjunk egy zenészt vagy zenekart.
Egerröl és a pincékröl eszembe jut egy jó sztori... Hivatalosak voltunk lakodalomba. A völegény barátja zenélt,
mert hat mégis csak ez volt a legolcsóbb megoldás...
Este 11-kor már úgy bepiált a zenészúr, hogy beesett a hangszer alá, ha nem fogom meg a hangszert, akkor a földön landolt volna...
Ekkor úgy gondolta, hogy tart egy kis szünetet... Nem nagyon volt más választása, mert állni sem tudott. Mindenki csak nézett egymásra,
hogy most mi lesz? Beálltam egy ismeretlen hangszer és keverö mögé, mondtam hogy ha szeretnék megpróbálok valamit összehozni...
Elöre elnézést kértem a hibák miatt, na meg elmondtam, hogy nem erre készültem...
A hangulat nagyon jó volt, nem számított, hogy néha elkalandoztak az ujjaim... Majd hajnal 4 óra körül elökerült a félig kijózanodott zenészúr
és nemes egyszerüséggel kikapcsolta a hangszert, majd elkezdett nekem pofázni, hogy mit képzelek én...
Majdnem lincselés lett a vége a dolognak... Na persze nem engem akartak meglincselni...
Mégis mindegyikre lehetett mulatni.
Viccet félretéve ezt én sem nagyon tudom felfogni, ha már mulatós, akkor hívjunk egy zenészt vagy zenekart.
Egerröl és a pincékröl eszembe jut egy jó sztori... Hivatalosak voltunk lakodalomba. A völegény barátja zenélt,
mert hat mégis csak ez volt a legolcsóbb megoldás...
Este 11-kor már úgy bepiált a zenészúr, hogy beesett a hangszer alá, ha nem fogom meg a hangszert, akkor a földön landolt volna...
Ekkor úgy gondolta, hogy tart egy kis szünetet... Nem nagyon volt más választása, mert állni sem tudott. Mindenki csak nézett egymásra,
hogy most mi lesz? Beálltam egy ismeretlen hangszer és keverö mögé, mondtam hogy ha szeretnék megpróbálok valamit összehozni...
Elöre elnézést kértem a hibák miatt, na meg elmondtam, hogy nem erre készültem...
A hangulat nagyon jó volt, nem számított, hogy néha elkalandoztak az ujjaim... Majd hajnal 4 óra körül elökerült a félig kijózanodott zenészúr
és nemes egyszerüséggel kikapcsolta a hangszert, majd elkezdett nekem pofázni, hogy mit képzelek én...
Majdnem lincselés lett a vége a dolognak... Na persze nem engem akartak meglincselni...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Nekem ez a saját tapasztalatom. Én már nagyon vigyázok, hogy mit kezdek el játszani, mert némelyik szituációban nagy égés lehet belőle.Asterix írta:Gabi! Be fosz rosálni... Szinte minden buliban kérik a Kicsiny falumat, és mindenki énekli.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezek a nagyobb esküvős rendezvények szerintem mindig egy belső kör részvételével és érdekeinek érvénysítési szándékával van létrehozva. Ez a négy szereplő egy full direkt reklámot kapott a publikum előtt, (ezt becsülettel ki is használták) és azt sem tartom kizártnak, hogy fizettek érte. A kérdések és válaszok másodlagos szempont volt, ez a minőségen is látszott. A legbelső körökbe (a nagy pénz, sznob buli közelébe) szinte lehetetlen bejutni és semmi köze hozzá, hogy ki milyen szakember az adott szolgáltatói körön belül.Ugyebár van az ország legjobb esküvős szolgáltatói díj kiosztó szupergála, ahol mindig ugyanazok szavazzák meg mindig ugyanazokat. Hát nem édes...?BodziLalikirály írta:Egyet kell értenem.
Ráadásul általában szóló zenészként meg is sértődtem az: "egy ember orrhangon el klimpírozgat a sarokban" megjegyzésén a "nagytudású" csávókám beszólásán.
?????????????
Üdv.
http://www.hungarianweddinggala.com/
Ez a klikkesedés vidéken ugyanúgy jelen van. Környékünkön a lagzis videók 90% ában ugyanazok a szolgáltatói szereplők tűnnek fel. Ők szövetséget kötve egymást ajánlják, elhitetik a párral, ha jó lagzit akarnak akkor melyik szolgáltatót kell választani. Ezzel a megszokás alapján jól tudják alkalmazni a bevált sablonokat, plusz védik a piacot. Az országos krémnél biztos hogy még durvább a helyzet, és nagy pénzek cserélnek gazdát.
Más: Élő zene vs. Dj.
Korábban leírtam, hogy felénk az esküvős kiállításokon háromszor több Dj stand van mint zenekar. Ez egy egyértelmű jelzése legalább annak, hogy a Dj k a lagzis piacra próbálják átmenteni magukat. Megérezték a pénz szagát, és érvényesülés hiányában itt próbálkoznak azzal, ami a diszkó termekben nem jött össze.
A félelmem az, hogy nekik áll a zászló minden olyan rendezvényen, ahol a hangszeres tudás, a zenekari leáramló energiák nem kapnak kellő tiszteletet és elismerést. Hiszen ha a lényeg az hogy minden felmerülő ismert és nemismert dal lejátszásra kerüljön, akkor a Dj a legjobb megoldás. A YouTube mindig kéznél van!!! Biztos hogy országrészenként is más-más a helyzet, de egyre több a zenekar-dj kombó megoldás is, amiben a zenekari szünetekben a dj megoldja az el nem játszott, akár mulatós zenéket. Lehet sokakban ez kiveri a biztosítékot, de én ennél jobb megoldást nem tudok felmutatni a trend igényekhez, annak ellenére hogy mi magunk megróbálunk egyre kijjebb kerülni a lagzis bizniszből.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!